2011 aralık annelerinin hastane çantaları

turkmengelini

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2010
3.046
34
0
Sivas
kızlar, kasım annelerinde gördüm, heves ettim:):17:

hastane çantalarımızı ayrı başlık olarak burada paylaşalım dedim.ben bu hafta sonu hazırlamayı düşünüyorum. çeker koyarım...hazır olanlar başlayabilir..

:71::71::71::71::71::71:

kızlar, kasım annelerinde gördüm, heves ettim:):17:

hastane çantalarımızı ayrı başlık olarak burada paylaşalım dedim.ben bu hafta sonu hazırlamayı düşünüyorum. çeker koyarım...hazır olanlar başlayabilir..

:71::71::71::71::71::71:

daha hazırlamadım ama ikinci dogum olunca tecrübeden olsa gerek bi liste çıkardım ben çantama bunları koymayı düşünüyorum:44:
anne için gereken ihtiyaçlar:
hasta bezi
uzun ped
ıslak mendil
kağıt havlu
uzun belli külot(2 tane)
atlet(2tane)
sütyen(2tane)
pijama takımı
gecelik
hırka ya da şal
çorap(2 tane)
terlik
toka,tarak,diş macunu, diş fırçası
cüzdan(kimlik ve paranız bulunsun içinde)
bebek içn gereken ihtiyaçlar:
bebek bezi
yeni doğan ıslak mendili
pudra
hastane çıkışı(11 parçalı olanlar iyi oluyo herşey var içinde)
içlik zıbın (2tane)
bacaklı tulum(2tane)
uzun kollu zıbın(2tane)
altlı üstlü takım
çorap, patik(2 tane)
şapka, mendil,eldiven(bunlar hastane çıkış setinde de oluyo ama yedek almak isteyen var sa koyabilir)
yelek
battaniye
hastaneden çıkarken de ana kucağı ve fotoğraf makinesi
arkadaşlar bu arada ben bu listeyi sezaryen ile doğum yapacağım için biraz ayrntılı hazırlıcam çünkü ilk doğumum da 3 gün hastane de kalmıştım şimdden herkese hayırlı olsun gitgide heyecanlanıyorum:52::52:

pudra ve bebe yağı kullanacak kardeşler,

kimyager bir kadın, pudranın talk kayasından yapıldığını ve içinde kanserojen asbes tozunun da bulunduğunu,
bebe yağının ham maddesinin petrol olduğunu ve bebeğin gözeneklerini tıkadığını söyledi.

alternatif olarak sızma zeytin yağı dedi. kendi tüm çocuklarında hatta kendi pişiklerinde bile kullanmış. bebeğe masaj yağı olarak da kullanabilirsiniz ama hakikisi bulunacak dedi.

Talk neden zararlıdır?

Talk güçlü bir kanserojen olan asbestle yakından ilişkilidir. Talk parçacıklarının kanser kurbanlarının yumurtalıklarında ve akciğerinde tümöre neden olduğu gösterilmiştir. Son otuz yılda bilim adamları talk parçacıklarını sıkı bir inceleye tabi tutmuş ve asbestle aralarında tehlikeli benzerlikler bulmuşlardır. Bu kanıtlar doğrultusunda FDA (Federal Drug Administration) 1973’te, kozmetiklerde kullanılan talktaki asbest-benzeri fiberlerin miktarını sınırlayan bir karar taslağı hazırlamıştır. Ancak bugüne kadar herhangi bir düzenleme yapılmamış ve kozmetik amaçlı talk, federal hükümetin düzenlemeye tabi tutmadığı bir madde olarak kalmıştır. Bu eylemsizlik, Ulusal Toksikoloji Programı’nın, asbest-benzeri fiber içermeyen kozmetik amaçla kullanılan talkın, deney hayvanlarında tümöre yol açtığını ortaya çıkaran 1993 tarihli raporunu göz ardı etmektedir (1). Asbest-benzeri fiber içersin ya da içermesin kozmetik amaçla kullanılan talk pudrası bir kanserojendir.

Hangi tür maruziyetler tehlikelidir?

Talk toksiktir. Talk parçacıkları insan yumurtalıklarında ve akciğerlerinde tümörlere yol açar. Birçok çalışma, kadınların genital bölgelerinde sık talk kullanımıyla yumurtalık kanseri arasında güçlü bir bağ olduğunu göstermiştir. Talk parçacıkları ürogenital sistem boyunca hareket edebilmekte ve yumurtalıklara yerleşebilmektedir. Araştırmacılar yumurtalık tümörlerinde talk parçacıkları olduğunu ve yumurtalık kanserine yakalanan kadınların genital bölgelerinde, sağlıklı kadınlara göre daha sık talk pudrası kullandıklarını ortaya çıkarmışlardır.(2)
Akciğerlerin talka maruz kalması sağlık riski oluşturur. Tehlikeli maddeler olan silika ve asbest içeren endüstriyel sınıf talka maruz kalan talk madencilerinde yüksek oranda akciğer kanserine ve diğer solunum sistemi hastalıklarına rastlanmaktadır. Talkın evlerde oluşturduğu bir tehlike de çocukların soludukları bebe pudralarıdır. Kayıtlar, 1980’lerin ilk yıllarından bu yana, her yıl binlerce çocuğun, bebe pudrasını kazara solumaları neticesinde öldüğünü ya da ciddi şekilde hastalandığını göstermektedir (3).

(alıntıdır)

Talk neden zararlıdır?

Talk güçlü bir kanserojen olan asbestle yakından ilişkilidir. Talk parçacıklarının kanser kurbanlarının yumurtalıklarında ve akciğerinde tümöre neden olduğu gösterilmiştir. Son otuz yılda bilim adamları talk parçacıklarını sıkı bir inceleye tabi tutmuş ve asbestle aralarında tehlikeli benzerlikler bulmuşlardır. Bu kanıtlar doğrultusunda FDA (Federal Drug Administration) 1973’te, kozmetiklerde kullanılan talktaki asbest-benzeri fiberlerin miktarını sınırlayan bir karar taslağı hazırlamıştır. Ancak bugüne kadar herhangi bir düzenleme yapılmamış ve kozmetik amaçlı talk, federal hükümetin düzenlemeye tabi tutmadığı bir madde olarak kalmıştır. Bu eylemsizlik, Ulusal Toksikoloji Programı’nın, asbest-benzeri fiber içermeyen kozmetik amaçla kullanılan talkın, deney hayvanlarında tümöre yol açtığını ortaya çıkaran 1993 tarihli raporunu göz ardı etmektedir (1). Asbest-benzeri fiber içersin ya da içermesin kozmetik amaçla kullanılan talk pudrası bir kanserojendir.

Hangi tür maruziyetler tehlikelidir?

Talk toksiktir. Talk parçacıkları insan yumurtalıklarında ve akciğerlerinde tümörlere yol açar. Birçok çalışma, kadınların genital bölgelerinde sık talk kullanımıyla yumurtalık kanseri arasında güçlü bir bağ olduğunu göstermiştir. Talk parçacıkları ürogenital sistem boyunca hareket edebilmekte ve yumurtalıklara yerleşebilmektedir. Araştırmacılar yumurtalık tümörlerinde talk parçacıkları olduğunu ve yumurtalık kanserine yakalanan kadınların genital bölgelerinde, sağlıklı kadınlara göre daha sık talk pudrası kullandıklarını ortaya çıkarmışlardır.(2)
Akciğerlerin talka maruz kalması sağlık riski oluşturur. Tehlikeli maddeler olan silika ve asbest içeren endüstriyel sınıf talka maruz kalan talk madencilerinde yüksek oranda akciğer kanserine ve diğer solunum sistemi hastalıklarına rastlanmaktadır. Talkın evlerde oluşturduğu bir tehlike de çocukların soludukları bebe pudralarıdır. Kayıtlar, 1980’lerin ilk yıllarından bu yana, her yıl binlerce çocuğun, bebe pudrasını kazara solumaları neticesinde öldüğünü ya da ciddi şekilde hastalandığını göstermektedir (3).

(alıntıdır)

bilgilendirdiğin için teşekkürler bizde hakikisinden zeytinyağını kullanırız bebişlere yeterki pişik olmasınlar canları acımasın da :16::16:

bilgilendirdiğin için teşekkürler bizde hakikisinden zeytinyağını kullanırız bebişlere yeterki pişik olmasınlar canları acımasın da :16::16:

rica ederim canım..

bebe yağı kullanırım diyordum ama işte hammaddesi petrolmüş.. kadın diyordu ki biz bu maddeleri en çok bebeklerin genital organlarına sürüyoruz. yıllar içinde kısırlık, kanser vakaları artınca da sebep arıyoruz..

çok korkunç.:50:

rica ederim canım..

bebe yağı kullanırım diyordum ama işte hammaddesi petrolmüş.. kadın diyordu ki biz bu maddeleri en çok bebeklerin genital organlarına sürüyoruz. yıllar içinde kısırlık, kanser vakaları artınca da sebep arıyoruz..

çok korkunç.:50:

bence de çok korkunç onlar daha minicikler nasıl kıyılır inşallah hiç pişik olmazlar da bizde o küçük narin vücutlarına hiç bişey kullanmayız gerçekten çok bilgilendirdin ben kızama pudra kullanmıştım ama yazdıklarını okuyunca çok üzüldüm ama bundan sonra dikkat edicem inşallah çok teşekkürler:71:

Son düzenleme:

Tatlışlar bu arada hakiki zeytinyağı bizim kullandıklarımı değilde aktarlarda satılı olanlar olacakmış çünkü diğerlerinde sanırım asit oluyormuş onun bebeğe zararı olurmuş güvenilir bir aktardan bebekler için olan zeytinyağını alacakmışız :34:

Tatlışlar bu arada hakiki zeytinyağı bizim kullandıklarımı değilde aktarlarda satılı olanlar olacakmış çünkü diğerlerinde sanırım asit oluyormuş onun bebeğe zararı olurmuş güvenilir bir aktardan bebekler için olan zeytinyağını alacakmışız :34:

yes canimcim. bizim kullandigimiz sizma zeytinyaginin da asidini ocakta cok kisik ateste biraz isitarak cikartabilirsiniz. minik minik kabarciklar cikiyor heniz kaynmadan. zaten kaynatmadan hemen kabarciklar cikinca almak gerekiyor ocaktan. sogutup kullaniliyor..

pudra ve bebe yağı kullanacak kardeşler,

kimyager bir kadın, pudranın talk kayasından yapıldığını ve içinde kanserojen asbes tozunun da bulunduğunu,
bebe yağının ham maddesinin petrol olduğunu ve bebeğin gözeneklerini tıkadığını söyledi.

alternatif olarak sızma zeytin yağı dedi. kendi tüm çocuklarında hatta kendi pişiklerinde bile kullanmış. bebeğe masaj yağı olarak da kullanabilirsiniz ama hakikisi bulunacak dedi.

ben pudra ve pişik kremi yerine bepanten alcam dr.lar öneriyo,ayrıca cildi nemlendiriyomuş ta,göğüs çatlaklarına da çok iyi geliyomuş,bebek yağı da almayıp zeytin yağı kullancam,ıslak mendil yerine de pamuk ve su kullancam,hem daha sağlıklı böylesi hem daha masrafsız,şampuan olarak ta komili saç ve vücut şampuanı düşünüyom,yani set almayacam,ama bebe deterjanı mantıklı,onu alcam

kendim için:
2 takım eşortman
2 tane kilot
südyen
kadın pedi
çorap,patik
terlik
hastane için nevresim takımı
havlu
makyaj malzemelerim
çatal,kaşık,bardak,sabun
kızım için:
2 tane hastane çıkışı
2 takım çamaşır
2 tane uzun kollu badi
bebk bezi
kundak
peluş battaniye
yün hırka,patik
biberon, emzik
ıslak mendil
ağız mendili

ben bunları hazırladım.

Son düzenleme:
merhaba aralik anneleri

ben almanyada dogum yapicam

burda hastanelerde hersey var

kendime iki üc takim pijama hazirladim

sampuan, dis macunu, dis fircasi

havlu tarak

bebk icin bir takim kiyafet eve gelene kadar giymesi icin

bide araba icin bebegin koltugu

bu kadar:34:

vallah size bakiyorumda amma cok sey aliyosunuz

kesin kocaman bir bavul hazirlamissinizdir.

gerci hepside lazim olan seyler

bizdede hastanede olmasa hepsini evden götürmemiz gerekti

allah hepimize kolay dogumlar nasip eder insallah

yes canimcim. bizim kullandigimiz sizma zeytinyaginin da asidini ocakta cok kisik ateste biraz isitarak cikartabilirsiniz. minik minik kabarciklar cikiyor heniz kaynmadan. zaten kaynatmadan hemen kabarciklar cikinca almak gerekiyor ocaktan. sogutup kullaniliyor..

Aaa canım bak bende bunu bılmıyordum cok ıyı oldu bılgılendırdıgın cok tesekkur ederımm :34::34:

kızlar lohusa tacı hastenedemı takılıor yoksa evdemı gercı daha almadımda hep unutuyorum alamyı

canım hastanedede evdede takabılırsın

Benim Listem:

kendim için:

Ped
ıslak mendil
göğüs pedleri
kağıt havlu
el havlusu
1 takım pijama

2 takım gecelik(malum lekelenebilir o yüzden 2. bir gecelik olmalı, ben birine baya para verdim, 2. geceliğimi uygun bir şey almayı planlaıyorum)
İç çamaşırları(ikişer tane olsa iyi olur, emzirme atleti ve sütyeni olmasına dikkat edin)
Hırka, çorap,patik
Eşofman takımı(hastaneden çıkış için)
Dişmacunu, fırçası, tarak,toka, lohusa tacı
Ve tabi kesinlikle unutmayın kimliğiniz

Minik oğlum için:

Hastane çıkış seti( bende 11'li ve 6'lı hastane çıkışları var, hepsinin içinde bere, eldiven, iç,dış zıbını ve battaniyesi var, o yüzden ekstradan zıbın, altlık, battaniye almayacağım, çünkü zaten hastanede doğumdan hemen sonra kendi içlik ve tulumlarını giydiriyorlar, hastane çıkış setleri dışında da birşeye ihtiyaç olmuyor, çünkü bu setlerin içinde herşey oluyor zaten)
yenidoğan bebek bezi
ıslak mendil
losyonu
çorap
ağız mendili
ana kucağı

neredeyse unutuyordum, eşim içinde sweetshirt ve eşofman altı alacağım, ve bebeğimin şeker,çikolata sepetlerini de unutmamalıyım.Umarım size bir fikir olmuştur.

Benim Listem:

kendim için:

Ped
ıslak mendil
göğüs pedleri
kağıt havlu
el havlusu
1 takım pijama

2 takım gecelik(malum lekelenebilir o yüzden 2. bir gecelik olmalı, ben birine baya para verdim, 2. geceliğimi uygun bir şey almayı planlaıyorum)
İç çamaşırları(ikişer tane olsa iyi olur, emzirme atleti ve sütyeni olmasına dikkat edin)
Hırka, çorap,patik
Eşofman takımı(hastaneden çıkış için)
Dişmacunu, fırçası, tarak,toka, lohusa tacı
Ve tabi kesinlikle unutmayın kimliğiniz

Minik oğlum için:

Hastane çıkış seti( bende 11'li ve 6'lı hastane çıkışları var, hepsinin içinde bere, eldiven, iç,dış zıbını ve battaniyesi var, o yüzden ekstradan zıbın, altlık, battaniye almayacağım, çünkü zaten hastanede doğumdan hemen sonra kendi içlik ve tulumlarını giydiriyorlar, hastane çıkış setleri dışında da birşeye ihtiyaç olmuyor, çünkü bu setlerin içinde herşey oluyor zaten)
yenidoğan bebek bezi
ıslak mendil
losyonu
çorap
ağız mendili
ana kucağı

neredeyse unutuyordum, eşim içinde sweetshirt ve eşofman altı alacağım, ve bebeğimin şeker,çikolata sepetlerini de unutmamalıyım.Umarım size bir fikir olmuştur.

listen çok güzel olmuş canım ellerine sağlık....
benim çantamı annem hazırlıycakmış onu bekliyorum bakalım bu hafta hazırlar sanırım hazırlayınca içindekileri yazarım :)

kızlar, anneme hastaneye gecelik düşündüğümü söyledim. rahat olmaz dedi. normal de olsa, sezeryan da olsa doktor gelip dikişlere bakacak, gecelik olursa tamamen yukarı toplaman gerekir, dedi.bir de benim kesin sezeryan ya, iki parça daha rahat olur hemen pijamanın lastiğini sıyırırsın dedi.
mantıklı geldi bana da yine de bir takım koyarım belki..

Back
X