2011 aralık annelerinin hastane çantaları

kızlar, anneme hastaneye gecelik düşündüğümü söyledim. rahat olmaz dedi. normal de olsa, sezeryan da olsa doktor gelip dikişlere bakacak, gecelik olursa tamamen yukarı toplaman gerekir, dedi.bir de benim kesin sezeryan ya, iki parça daha rahat olur hemen pijamanın lastiğini sıyırırsın dedi.
mantıklı geldi bana da yine de bir takım koyarım belki..

canım banada sezeryan olan bi arkadaş aynıısını söyledi..hatta onla gitmiştim gecelik almaya bi tane bile aldırmayacktı ben bi tane olsun dedim her ihtimale karşı,,şimdilk iki de pijama takımım var ama biri hastanelik,,bide eşofman takımı gbi bişey alırsam fazla fazla yeter bencede..bnmde sezeryan olcak bu arada..

canım banada sezeryan olan bi arkadaş aynıısını söyledi..hatta onla gitmiştim gecelik almaya bi tane bile aldırmayacktı ben bi tane olsun dedim her ihtimale karşı,,şimdilk iki de pijama takımım var ama biri hastanelik,,bide eşofman takımı gbi bişey alırsam fazla fazla yeter bencede..bnmde sezeryan olcak bu arada..

sende ne sıkıntı var canım? sezeryan gerektiren yani?

bak tecrübeyle sabitmiş. gecelik kullanışsız demekki..

Benim çantam
2 takım pijama (2 parça olanlardan)
Sabahlık
Şal
4 çift çorap
3 normal atlet
1 emzirme atleti
1 emzirme çamaşırı
4 alt çamaşır(sezaryen sonrasına özel)
Hasta bezi
Kağıt havlu
Islak mendil
Terlik
Dudak koruyucu
Şarj aleti
Göğüs ucu için krem

Oğluşum için
1 büyük hastane çıkışı
1 küçük hastane çıkışı
Yedek çıtçıtlı badi
Penye yelek
Pazen battaniye
Örme battaniye
Bez
Islak mendil
Emzik (annem alışsın dedi, kararsızım)
Pişik kremi(popolin geldi aklıma, araştırayım öyle alırım)
Genel: kendime kayısı kompostosu, annemler için termosta çay, bardak, kaşık,vs.

çantamın fermuarını besmeleyle kapattım kızlar. artık hazırız.

bu arada bir emzirme atleti getirttim. süpermiş. hemen ikinciyi de sipariş verdim. durun resim bulursam ekleyim.

$Oyuncak_880131.webp

hepsiburada da 26 tl diyor. ben indirimden 13e getirttim. penyesi falan süper. kesinlikle öneririm.

canım resımde pemyesı sankı naylon gıbı gorunuyor elındekı pamuklumu bırde bedenlerı nasıl ben normalde xl gıyen bırıyım dogumdan snar nolur bılemem kalıpları asıl merak ettıgım

yok kız ne naylonu. %95 pamuk yazıyor zaten. ;%5 de likra. çok güzel. ben l istemiştim, kız xl almış ama o bile topladı göğüs kısmı. sen xl al. ben de o bedendeyim. toplamaz sanıyordum küçük istemiştim. çok rahat. kalıp çok sorun değil, sarıyor bedeni sıkmadan ama esniyor da. yumuşacık penyesi. ben ikinciyi de istedim. normalde bile kullanırım yani. sütyen çok rahatsız ediyor beni. kesiyor altı.kaç beden olursa olsun. bu çok rahattı. emzirme döneminden sonra bile kullanılır. indirimdeyken stoklayayım:) 13 lira.

bakıcam sımdı kapıda odemesı warsa ole alıcam 25 kesılıor kredı kartım olmadsı kart kesıldıkten snra alırım sansıma kalırsa resımde ole gordm tsk ederım canım faydanalım bızde hem alttan cıt cıtlı bende devamlı ole kullanırdım uzun zaman oldu gıymelı ıyı olur dogumdan snra

bakıcam sımdı kapıda odemesı warsa ole alıcam 25 kesılıor kredı kartım olmadsı kart kesıldıkten snra alırım sansıma kalırsa resımde ole gordm tsk ederım canım faydanalım bızde hem alttan cıt cıtlı bende devamlı ole kullanırdım uzun zaman oldu gıymelı ıyı olur dogumdan snra

bir de alttan çıtçıtlı değil canım. resimde öyle duruyor.ama uzun altı. sarıyor kalçayı falan.

kendim için:

el havlusu
kupa,çatal,kaşık,bıçak ve çay kaşığı
havlu kağıt, tuvalet kağıdı
kırmızı kurdaleden loğusa tacı
2 çift çorap
5 tane külot
2 tane atlet
nevresim takımı
1 gecelik takımı (kayınvalidem lazım olursa evden getiririz dedi o yüzden yedek almadım)
1 pijama takımı
toka
yemeni
3 adet hasta bezi
kadın pedi 1 paket
terlik
ıslak mendil, kolonya
diş fırçası,macunu,rolon,hafif makyaj malzemesi
göğüs pedi

yelek

bebişim için:

2 iç zıbın
2 dış zıbın
1 patikli alt
2 adet tulum
1 penye battaniye
1 pazen battaniye 2
2 adet çorap
2 adet yelek
3 adet ağız mendili
1 adet peluş battaniye
hastane çıkış çantası ve bebek taşıma çantası
yeni doğan ıslak mendil
bebek bezi 10 adet

ben de hazırladım çantamı
2 takım pijama
2 takım gecelik
emzirme sütyeni-emzirme atleti
göğüs pedi
2 çift çorap
5 adet iç çamaşırı (sezeryan olacağım için yüksek bel)
1 paket kadın pedi
lohusa tacım
diş fırçası-diş macunu
lens kutum-lens suyu
terlik
henüz göğüs pompası almadım onu da koyacam

bebişim için
hastane çıkışı
2 tane penye battaniye
1 kalın battaniye(çıkarken lazım olur diye)
organik iç dış zıbın
patikli tulum
2 tane alt üst takım
ıslak mendil (uni baby)
bebek bezi
3 adet ağız mendili
çorap eldiven bere (3 adet)
biberon-emzik (ne olur ne olmaz diye)
daha da bişeyler daha koyarım gibi
ben iki günlük bir yere gitsem bile kocaaa bir valiz hazırlıyorum ve hiç birini kullanmadan geri geliyorum bakalım şimdi kendimi durdurabilecek miyim

Son düzenleme:
ben de nihaaaaaaaayet dün ( 37+3te maşallah bana dimi :37: ) hazırladım ben-eşim için olan valizi .. annem gelmeden bir türlü elim gitmedi hazırlamaya , sanki onu hazırladığım zaman akşamında suyum gelecek ve acilen sez. alınacakmışım psikolojisine girmiştim , ama oğluşun ki ise çoktaaaan 1 ay öncesinden beri hazır neredeyse :9: neler var neler en son ekleyeceklerim yarın müsait bir zamanda yazarım , zira karnım acıktı azcıkın ve uyuk geldi birassss :31:

Son düzenleme:
ben de nihaaaaaaaayet dün ( 37+3te maşallah bana dimi :37: ) hazırladım ben-eşim için olan valizi .. annem gelmeden bir türlü elim gitmedi hazırlamaya , sanki onu hazırladığım zaman akşamında suyum gelecek ve acilen sez. alınacakmışım psikolojisine girmiştim , ama oğluşun ki ise çoktaaaan 1 ay öncesinden beri hazır neredeyse :9: neler var neler en son ekleyeceklerim yarın müsait bir zamanda yazarım , zira karnım acıktı azcıkın ve uyuk geldi birassss :31:

ah bacım benim...senin müsait zaman gelmeden oğluşun geldi:9::9:

Allah analı babalı büyütsün inşallah:nazar:

ben de bir kaç kere sancılanıp acile gittim, nst normal çıktı. ama annemler çantamızı da almak isteyince kızardım. sanki onu alınca doğuracakmışım gibi geliyor:18:

kızlar işinize karışmak gibi olmasn ama yazılarınızı okudum boydan gecelik almayı düşünmüyomşsnz ama hatırlatmak istedim bende sezaryanla doğum yaptım ve ilk gün bellii bi saatte kadr sonta takılı kalıyo o yüzden gecelik çok işe yarıyo zaten dr ameliyat yerine bakmadan siz pijamalarınızı giymiş oluyosnz bilgilendirmek istedim

kızlar işinize karışmak gibi olmasn ama yazılarınızı okudum boydan gecelik almayı düşünmüyomşsnz ama hatırlatmak istedim bende sezaryanla doğum yaptım ve ilk gün bellii bi saatte kadr sonta takılı kalıyo o yüzden gecelik çok işe yarıyo zaten dr ameliyat yerine bakmadan siz pijamalarınızı giymiş oluyosnz bilgilendirmek istedim

haklısın canım... bu gidişimde soracağım servise çıkıp... kayseride hastanenin kendi kıyafeti vardı, sonda çıkana kadar o ameliyat kıyafetiyle yattı eltim. ameliyattan 8 saat sonra falan çıkardılar sondayı, yürüt dediler. üstünü başını o zaman temizleyip giydirdik. her hastanede farklı uygulama..kimi doktor 24 saat taktırıyormuş..sormak lazım önceden

Back
X