2011 Eylül Anneleri / Bebeklerimize neler aldık?

meloşş hepsi birbirinden güzel Maşallah yakışır paşaya. inş.sağlıklı güzel günlerde giydirirsin bebişine.babasının hırkasını da gieyecek olması müthiş gerçekten...

saol tatlım benim...amin inşallah hepimiz güzel günlerde giyindiririz.

arkadaşlar sabah bebeğe eşya alma konusuna değinmişsiniz.bence oda takımı vs almak için farklı alternatiflere bakılabilir.bir arkadaşım bebeği için ikea dan yatak odaları bölümünden beyaz dolap ve 4 lü çekmeceli komidin almıştı.onları renkli stickerlarla süsleyip hazırladı ayrıca 3 yaşına kadar yatabileceği mobilya beşiklerden aldı.bu alışverişin total maliyeti 700 tl.ayrıca bebek büyüyünce yatak değişecek sadece.stickerları sök tamam.ben açıkçası daha öncesinde bebek odalarına bakarken onların bu fikirlerini çok beğendim fiyat olarak da son derece makul bebek takımlarına göre.benim bulunduğum şehirde ikea yok ama getirtmeyi düşünüyorum.siz de büyük şehirde yaşıyorsanız bu şekilde farklı alternatifler üretmeyi deneyebilirsiniz.kullanışlı olması çok güzel.
bir de bebeklerimizin neye ihtiyaçları olduğunu ve bizim tam olarak ne istediğimizi belirlemek grektiğini düşünüyorum.bununla ilgili tekrar bir liste yapılabilir.evet battaniye ama nasıl bir battaniye gibi.çıkartacağımız bu liste ile bize hediye almak isteyenlere yardımcı olabileceğimizi düşünüyorum. ben ilçede görev yapıyorum ve şehirde de beğenilerime uygun şeyler bulmakta zorlanıyorum.sizlerden de liste konusunda yardım bekliyorum.

çeşitli boylarda zıbınlar(tanesi 3-15 tl arası)
ayaklı ve ayaksız tulum(doğumdan sonra kış yakın olacağı için ayaklı tercih edeceğim ancak çabuk küçülüyorlarmış)(5-25 tl)
hırka yelek(daha çok kadife kumaşlardan ya da pamuktan)(20-40 tl arası anneanne örgüleri paha biçilemez:)
çorap(1-3 tl arası)
patik(puf olanlar tercihimdir)(fikrim yok alanlar ekleyebilir)
bebek havlusu(bu konuda içine ilk aylar için tavsiye edilen ince ekstra bezler var mermerşahi diye)(10-25 tl arası)
tırnak makası tarak(7-12 tl)
kremli bir şampuan yıkama jeli pişik kremi bebe yağı(tekli alımda 10 tl civarı ancak setler daha ekonomik,ayrıca sebamed benzeri ürünlerde adet fiyatı 20 tl ye çıkıyor)
sıcak su büyotu(büyük ve küçük birlikte 5 tl ye aldım.büyotların dışına polardan kılıf dikmeyi düşünüyorum)
yıkama süngeri(3lü süngerler 5-15 tl arası)
ev durumuna göre bebek leğeni ve filesi(internet fiyatları 25 tl yi geçiyor)
battaniye(polar,kadife,pike)(20-50tl)
alt açma(kumaş ve kadifemsi olanlar var kullan at alt açmalar daha temizbir kullanım sağlayacaktır görüşündeyim)(10-35 tl arası kumaşlar,kullan atlar 10lu paketler 10 tl civarı )
nevresim 2 adet(30-75 arası değişiyor organik olanlar yüksek fiyatlı,büyük şehirde olanlar metre ile çok güzel nevresimler alıp zevklerine göre aksesuarlarına kdar diktirebilir ya da dikebilirler metre fiyatları 3 tl den başlıyor.artabiliyor.)
yorgan ya da maddi duruma göre uyku seti(yorganlar 30-60 tl arası uyku setleri 60-300 arası değişiyor)
ateş ölçer ve banyo için su sıcaklığını ölçer(5 tl den başlıyor uçabiliyor fiyatlar)
biberon(bpa free ürünler,avent chicco vs olabilir 1 adet cam biberon)(tane fiyatları 25 civarı)
süt sağma(anne iş hayatına dönecekse ve yeterli sütü varsa...doğum sonrasına bırakmak daha uygun olabilir)
göğüs pedi(20li 100 lü arası paket çeşitleri var)
bebek bezi ve pamuklu alt temizleme mendilleri
maddi duruma göre ana kucağı
eldiven(hastane çıkışı setlerin içinde zaten oluyormuş)
hastane çıkışı(20-100 tl içeriğine göre değişiyor)
pijama(5-30 tl)
anne için gecelik pijama sabahlık terlik çamaşır
emzirme sütyeni
emzik(şahsen gelişimsel açıdan uygun olmadığı için almayacağım;ama büyük konuşmamak lazım)(alacak olanlar için kauçuklarla ilgili olumsuz makaleler okudum bugün,silikon olanlar tavsiye edilmiş silikon çok dayanıklı olmayan bir madde)
bunların dışında liste çok çok uzatılabilir hem maddiyat hem gerekli görmekle alakalı.atladığım ya da unuttuğum şeyleri eklerseniz sevinirim.

ohh bee artık pembişleri alabildiim:) hepsi pazardan patikle çoraplar 1 er lira yelek 3,5 .
tulum 3,5 ayakkabı 5 lira:) bundan sonra pazara talim:)

öslemim çok tatlılar canım
pazarda ne ucuzmuş burda öyle pazarlar yok ben çok pahalıyua alıyorum

yaa bende şook oldum görünce düşün hepsine 17 tl verdi arkadaşıım aldı hepsini sağolsun ödetmedi bana..
1 tanesini anca alırsın yani de mi çok ucuz ..

yaa bende şook oldum görünce düşün hepsine 17 tl verdi arkadaşıım aldı hepsini sağolsun ödetmedi bana..
1 tanesini anca alırsın yani de mi çok ucuz ..

valla bu ucuzluğa böyle güzel şeyler zor burda....
ben geçen arkadaşa hediye aldım..50 tl iki parça bişeye verdim düşün yani...
oğlumada yavaş yavaş başladık bayağı pahalılar yaniii

valla bu ucuzluğa böyle güzel şeyler zor burda....
ben geçen arkadaşa hediye aldım..50 tl iki parça bişeye verdim düşün yani...
oğlumada yavaş yavaş başladık bayağı pahalılar yaniii
nerdeydin sen tatlım?çok pahalıymış.. pahalısı da var ama kaç kere giyecekler düşünürsek.. bizde ufaktan başladık kendim bikaç bişi aldım çoğu hediye..

Sen nerede oturuyodun?
Sevi bebe nerde var?
cnm beylikdüzündeyim burda fabrika satış mağazası var tavsiye ederim
yerim ben onlari cok tatlilarbebislerimize giydirsek de isirsak onlari

canım hepside çoook güzel allah güle güle giymeyi nasip etsin

ayy ben yerim bunları çok cici şeyler almışsın

canım güle güle giysin oğluşun maşallah çok güzel hepsi

Güle güle kullansın oğluşun inş.

hepinize çok teşkkür ediyorum kızlar.Allah'ım hepimize bebeğimize ciiclerini giydirmeyi nasip etsin

cnm beylikdüzündeyim burda fabrika satış mağazası var tavsiye ederim

hepinize çok teşkkür ediyorum kızlar.Allah'ım hepimize bebeğimize ciiclerini giydirmeyi nasip etsin

sevi bebenin bu mağazası beylikdüzünde nerede acaba ailem istanbulda

özleemmm hepsine bittimmm hiç ayrım yapamadan hemdee yaa fiaytlar ne öle yaaaa senin o yelekin kapşonsuzu bizim pazarda 7.5 tl idi sorduğumda daha hamile bile deildim düşün

avezzz süper bir liste yapmışsın bana kal geldi resmen nernde başlıcam ne alcam algım durdu yaaa
ama geçen hafta seminerde öğrendiğim bişi sanada tavsiye edeyim uzmanlar parmak emmesini engellemek için emziği öneriorlar ama illa zorunda deilsin bebekte illa parmak emcek siye bişi yok ve kesinlikle yenidoğan için özellikle kauçuk öneriorlar emziği bıraktırmak için taktik bile verdiler mesela ebebek bnm evime çok yakın oraya gittiğimizde orda çalışan kızda bize aynısını sölemişti ben kendi vicdanım açısından kauçuk aldırıorum yeni annelere ve asla 2 tane deil 1 tane aldırıorum sonuçta bebeğinizin huylarını bilmiorsunuz diye bir konuşma yapmıştı

haa tulum 5 tl idi.. adam bacağının olduğu yere az bi çay dökmüş.. dedim yıkayacağım nasılsa ne olcak.. adam da 3,5 a verdi

kauçuklarda zararlı madde uyarısı vardı bir makalede.o yüzden öyle dedim.emzik ben istemiyorum ama bebek isterse yapacak bişey yok gerçekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…