2011 gelin adayları buyrun sohbete

Kızlar mikrodalga fırın aldınız mı ya da alıcak mısınız
Sağlığa zararlı deniliyor
Çok işe yarar mı alınsa mı alınmasa mı?
Fikir verirmisiniz bana

Canım ben almayacaktım ama ablam hediye almış saolsun...
Çok gerekli olduğunu düşünmüyorum ama acil misafir geldiğinde onda kek, diğerinde ise börek tarzı bişeyler yapmak açısından iyi olacak...

Kızlar mikrodalga fırın aldınız mı ya da alıcak mısınız
Sağlığa zararlı deniliyor
Çok işe yarar mı alınsa mı alınmasa mı?
Fikir verirmisiniz bana

Ben almıcam sanırım nesrin.
Alsamda nereye koyucam. set üstü turba midi fırın alıcam çünkü.
bide onu alırsam yer açısından sıkıntı olucak.
o yüzden almıcam.
Ocaklı fırınım olsaydı alırdım ama

Bacılaar hele diyin bakalım bu işsizlik parasını almak için ne kadar süre çalışmak gerekiyor?
Bir yerde okudum 3 yıl yazıyor, ama ben işten ayrılırken 2 yılı doldurmuş olucam (

Bende karar veremedim
Geçen bir ablaya gittik çocuguna sütü 1dk da ısıttı mikrodalga fırında
Ama sağlığa zararlı deniliyor bilemedim kararsız kaldım

Bacılaar hele diyin bakalım bu işsizlik parasını almak için ne kadar süre çalışmak gerekiyor?
Bir yerde okudum 3 yıl yazıyor, ama ben işten ayrılırken 2 yılı doldurmuş olucam (

Bende bunu buldum =)
Çalışma süresine göre maaş alma süresi değişiyor sanırım.
ama minimüm 600 gün çalışmış olmak gerekiyor sanırım.

İşsizlik Maaşı Hangi Durumlarda Alınır?

--------------------------------------------------------------------------------

Prim ödeme ve işsizlik ödeneğine hak kazanma süreleri

Madde 2- Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün içinde prim ödeyerek sürekli çalışmış olanlardan, son üç yıl içinde;

a) 600 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 180 gün,

b) 900 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 240 gün,

c) 1080 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 300 gün,

süre ile işsizlik ödeneği verilir.

Hizmet aktinin sona erdiği tarihten önceki son 120 gün içinde, hizmet akdi devam etmekle birlikte, hastalık, ücretsiz izin, disiplin cezası, gözaltına alınma, hükümlülükle sonuçlanmayan tutukluluk hali, kısmi istihdam ile grev, lokavt, genel hayatı etkileyen olaylar, ekonomik kriz, doğal afetler nedeniyle işyerinde faaliyetin durdurulması veya iişe ara verilmesi halinde prim yatırılmayan süreler için Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) kayıtları esas alınır ve 120 günün hesabında prim yatırılmayan bu süreler kesinti sayılmaz.

İşten ayrılma bildirgesinin düzenlenmesi

Madde 4- İşveren, hizmet akdi sona eren sigortalı işsiz hakkında hizmet akdinin sona erdiği tarihten itibaren 15 gün içinde 3 nüsha İAB (Ek:1) düzenleyerek bu süre içerisinde, 1 nüshasını işyerinin bulunduğu yerdeki İŞKUR' a ulaşmasını sağlar, 1 nüshasını sigortalı işsize verir, diğer nüshasını da işyerinde saklar.

Türkiye İş Kurumuna başvuru

Madde 5- Sigortalı işsiz, resmi kimlik belgesi ve işveren tarafından düzenlenen İAB ile hizmet akdinin sona erdiği tarihten itibaren 30 gün içinde, işyerinin bulunduğu yerdeki İŞKUR' a talep dilekçesi ile şahsen müracaat eder.

Başvurunun sonuçlandırılması

Madde 6- İŞKUR sigortalı işsizin başvrusunu; İAB, talep dilekçesi ve SSK kayıtlarından, gerektiği hallerde de işverenin bilgisine başvurarak inceler ve işsizlik ödeneğini hak edene ödeme kararı, hak etmeyene ise nedeni ile birlikte ret kararını başvuru tarihini izleyen ayın sonuna kadar bildirir.

Kızlar benimde çkb takımımın kepçeleri var, bir de tefalin bejlerinden aldım. 6 tanesinden de aldım. Memnunum. Teflonlarda başka kullanılmasını önermiyor kepçe tefal.
Ablam hatta 2 takım kepçe al demişti, makine 2-3 günde bir açılıyor bazen yıkamak zorunda kalıyor insan.
Nesrincim 2 aylık evli olarak mikrodalganın eksikliği henüz hayatımı etkilemiyor. Bir de kızlar kirada oturacaksanız bazı şeyleri almayı ev tutmaya saklayın bakalım yeriniz olacak mı mikrodalga koymaya
Benim mikrodalgam olsaydı mutfakta koyacak yerim yoktu şu anda ya yere koyacaktım ya da başka bir odaya
Sonra pişman olmayın

Birisi mutfak dolaplarını yerleştirmek hakkındaki fikirlerini anlatmış kim hatırlamıyorum çok hızlı okudum geçmişi. Ben 3. Çekmeceme mutfak erzaklarımı bulaşık mak deterjanı, süngerler, havlu bezleri falan koyuyordum.mutfak havlularım ise başka biyerdeydi. Şimdi o erzakları kiler gibi kullandığım bir kolim var. toplu aldığım market temizlik malzemelerini koyduğum ona koyup bende orayı bezlik olarak değerlendiricem.

Birde kiradayız ya ankastre için dolapta yer açmışlar fırına, Bizde orayı kapattıralım dolap olsun diyorduk
Yeni kararım oraya mini fırınımı koyup bi değerlendiricem (fırınım şu anda başka bir odada duruyor)
Eğer güzel olmazsa dolap yaptırırım.
Hem fırının üzerini de değerlendirmiş olurum. Bi bakalım.

Esracım bir arkadaşım işsizlik parası alıyor onun daha 3 yıl olmammıştı işe gireli
Ne sorun olursa bu konuda bana sor ben öğrenir ondan sana haber veririm.

ufff sizle sohbet çok tatlı
ama benim çalışmam lazımmmmm
zuzum ne marka aldın düdüklü tencereyi konuyu hatırlatmak gibi olmasında

bir de sizinkilerin gelen kargodan çıkması muhabbetine koptum burda

aslııı benimdeeeee yauuu
:78:

24 temmuzda sözlendik 30 ekimde nişanlandık düğünde allah nasip kısmet ederse sonbaharda olur gibime geliyor

iyi sizinde arası bayağı varmış canım bende şubatta istesinler nisanda nişanım kasımdada düğünüm olur diye düşünüyordum da söz ile nişan arası çok mu uzun oldu diye düşünmüştüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…