- Konu Sahibi speedy-gonzales
-
- #88.661
herkeslere günaydın kızlar:80:
bende dün akşam iftardan sonra regl olanlardanım müthiş ağrım var
dün akşam benim menümde de çorba,taze barbunya pilav salata ve havuçlu tarator vardı..tatlı olarakda kemal paşa..
bu akşamda yine çorba yanına köfte kızartıcam,pilav.. birde denizin verdiği tariften patates kroket yapsam diyorum:44:
bende dün gittim markete galete unu alcaktım sözde unutmuşum
Zeynepcim kekininde tarifini alalım tabi yapınca fotosunudaa
zeynoo tabakların gerçekten çok güzeller:)) güzel sofralar yapıyorsun bebişimmm
günaydınnnnnnnn kızlarrrrr dünde beyaz eşyalarım geldiii dolabın kutusu yırtılmış bizde açtık garantisinde problem yaşamayız değil mi( birde bu garanti uzatma işlemi nasıl yapılıyor fikri olan var mı:
zeynepcim biz de ona patates püresi diyoruz yuvarlak olmuyorda kare kesip yoğort döküyoruz üstüne böyle isimli duymamıştım internetten baktım tarifne
5-6 adet patates
maydanoz
1 kase yoğurt
3 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı salça
Hazırlanışı
- Patatesleri iyice yıkayın ve haşlamak üzere tencereye koyun. Haşlandıktan sonra kabuğunu soyarak iyice ezin. Ezmek için çatal kullanabilirsiniz.
- Daha sonra patateslerin içine doğranmış maydanozları ekleyin.İsteğe göre karabiber, kırmızı biber ve tuz ekleyin. İyice karıştırın.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak içesisi oyuk olacak şekilde şekillendirin.
- Başka bir kapta yoğurdun içerisine ezilmiş sarmısakları atarak karıştırın.
- Patateslerin oyuk kısımlarını yoğurt ile doldurun.
- Üzerine de yağda salça kızdırarak dökün. Afiyet olsun
sende böylemi yaptın
birde misafirlere de verilr oturmaya geldiklerinde kısır yerine felan olur herhalde
zeynepcim burdaki tarife göre kaç tane patates çıkıyor şekerim:44: ona göre yapayım yoksa hep dökülüyo evde yemek çok olunca
Ben annemin gününde yapmıştım canım sadece ortasına sarımsaklı yoğurt değil havuçlu yoğurtlu meze yapıyoruz ya onu koymuştum ben
canımcım ben patateslerimi küçük alıyrm
3 4 patatesten yaptım 9 tane çıktı
bende az az yapıyrm yenmiyor sonra
deniz fasulyeleri ıslattımda kaynatmıcaz mı?
direkt mi atıcaz tencereye
birde ben haşlayıp yarısını ayırıp bibaşka gün için piyaza ayırmayı düşünüyordum
buzluğa koysam öle bişiy olur mu
canım düdklüde ya ondan olabilirmi
bilmiyorum tarif öyle diyor :)
aylin eda yapmışlrdır belki
günaydınlar hafta ortasina geldik
zeynep güzel hazırlamşşın artık daha geni şzamanda nasıl olur onu merak ediyrum bende sofrada düzeni seviyorum
esra yine duramadın hamiş hamiş iş yaptın insanın içi rahat olmuyor demi
zuhalcim bişey olmaz bizde 60 tl verip uzatmıştık garantsini
aylin kaynanoşko ne yemekler yapmış akşam
günaydın kızlar nasılsınız tarifler gene havada uçuyor bakıyorum da
denizimm tek dolap mı misal 60 tl oluyor
günaydın kızlar,
bu sabah regl oldum maalesef, eşim gece kalkıp sahur masasını hazırlamıştı ne güzel karpuzumuzu yedik suyumuzu içtik ama sabah kalkınca maalesef o tabloyla karşılaştım.
neyse sağlık olsun artık, Allahtan kadir gecesine denk gelmiyor.
dün kayınvalidem sağolsun cok güzel bir menü hazırlamıştı, Allah razı olsun elimiz kolumuz dolu bir şekilde eve gönderdi bizi, vişne reçeli, kayısı reçeli bi de çilek reçeli yapmış. Acı biber turşusu, tarhana bi de erişte verdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?