- Konu Sahibi speedy-gonzales
-
- #89.721
maşallah kübra, var mı tarifin? ben daha önce hiç börek açmadım
yaparsın canım sen bakıyorum eşin rejimi bozmuş
bende size cumartesi günkü menümü yazayım belki fikir olur
tavuk suyuna şehriye çorbası
nohutlu pilav
köfteli patlıcan bohçası
fırın patates
cacık
peynirli & kıymalı börek
yalancı çiğ köfte
yeşil salata
havuç tatlısı
nohutlu pilav
köfteli patlıcan bohçası
fırın patates
cacık
peynirli & kıymalı börek
yalancı çiğ köfte
yeşil salata
havuç tatlısı
Cumartesi ablam davet etmişti bizi kayınvalidemler annemler otelin restorantı
menüde
büyük tabakta zeytin reçel salata hurma vardı
düğün çorba
börek getirdiler kıymalı soslu değişikti
pilav tanına tavuklu yemek koymuşalrdı
salata
tatlı
nohutlu pilav
köfteli patlıcan bohçası
fırın patates
cacık
peynirli & kıymalı börek
yalancı çiğ köfte
yeşil salata
havuç tatlısı
kız bu ne marifet maşallhhh
ben bi pazarımı bunlara ayırsam iftara değil yatsıya bile yetiştiremezdim..
adaşım ALlahım nazarlardan görünmedik kazalardan korusun seni..
bende kayınvalidem ve eltimleri aldım dün..
mercimek çorbası
tavuk mantar sote
pilav
irmik tatlısıbaşka tarif yemedi kızlar korktum tutmaz diye
bide fincanda kek yaptım..çok güzel oldu..
tavuk suyu tabletmi
Yok yelizcim bu tutuyor arada saçım asla ıslak olmamalı
nemli şeyler dokunuyor
çamaşır vde kışınkurutuldumu duramıyorum kokusu ağrı yapıyor
yani bu lanet çok pis bişey geriyor sonra suratımı çekiyorlar
bende geçen ilk defa mantı yapmıştım evde oklavam bile yok eve giderken alacağım. geçen sefer komşudan aldım bu seferde alamamboşnak böreği istiyor canım dün tv de gördük. aslında çok basit gibi gözüküyor ama marifet isteyen bişey. dedim eşime tutmazsa karışmam yiyeceksin. en azından denemiş olursun diyor.
un tuz ve ılık suyla hamur yapıp birazx dinlendikten sonra üzerine sıvı yağ döke döke açılacak biraz oklavayla sonraso elle açılıyor kenarlardan çekerek. içinde patatesi haşlıyoruz püre yapıyoruz sadece tuz ve karabiber koyuyoruz. yufkaya içi malzemeyi koyduktan sonra rolu yapıyoruz gül böreği gibi sarıyoruz. malzemeler basit ama çok ustalık istiyor. acemişansı bakalım tuttar
aynen canım işi çok yoruyor onu. geçen yanındaki işçiler boyacılar dayanamamışlar adamlar orucu bozmuşlar benimki dayanmış ama öldüm dyor. inşaat şartları zor canım o yüzden artık ramazandan sonra devam edecek.
bu arada buket fırında elma dilim patatesi yaptım. aman allahım süper oldu dışardakilerden daha güzeldi. fırın poşetinde yapayım dedim ama bir süre sonra baktım içi haşlanıyor ama kızarma falan yok. 15 dakikadan sonra poşetten çıkarıp koydum fırına süper oldu.
1tane tavuk but'u haşlayıp onun suyuna yaptım canım
tavuk etini de didip içine koydum
bende geçen ilk defa mantı yapmıştım evde oklavam bile yok eve giderken alacağım. geçen sefer komşudan aldım bu seferde alamamboşnak böreği istiyor canım dün tv de gördük. aslında çok basit gibi gözüküyor ama marifet isteyen bişey. dedim eşime tutmazsa karışmam yiyeceksin. en azından denemiş olursun diyor.
un tuz ve ılık suyla hamur yapıp birazx dinlendikten sonra üzerine sıvı yağ döke döke açılacak biraz oklavayla sonraso elle açılıyor kenarlardan çekerek. içinde patatesi haşlıyoruz püre yapıyoruz sadece tuz ve karabiber koyuyoruz. yufkaya içi malzemeyi koyduktan sonra rolu yapıyoruz gül böreği gibi sarıyoruz. malzemeler basit ama çok ustalık istiyor. acemişansı bakalım tuttar
aynen canım işi çok yoruyor onu. geçen yanındaki işçiler boyacılar dayanamamışlar adamlar orucu bozmuşlar benimki dayanmış ama öldüm dyor. inşaat şartları zor canım o yüzden artık ramazandan sonra devam edecek.
bu arada buket fırında elma dilim patatesi yaptım. aman allahım süper oldu dışardakilerden daha güzeldi. fırın poşetinde yapayım dedim ama bir süre sonra baktım içi haşlanıyor ama kızarma falan yok. 15 dakikadan sonra poşetten çıkarıp koydum fırına süper oldu.
denizciğim ağrı kesici içtin mi?
çok geçmiş olsun canım benim. Nazar'a geliyoruz kızlar yaaaa
biliyorum ben o böreği bende yapıyorum çok güzel oluyor 1 paket sanayağ erit kuzum içineden biraz sıvı yaw koy o yağdan hamura sürüp açıyorsun çok yorucu ben yuvarlak kırma mutfak masasında yapıyorum inan dön dön belim çatlıyor ağrıdan devrisi gün bu arada çok ince yapman lazım incecik her undanda olmuyor biz burdan kapalı söke undan denedik olmadı köyden un getiriyoruz ondan çok güzel açılıyor
kübracım senin o dediğin böreğe biz çarşaf böreği diyoruz
annem yapıyo çok güzel oluyo
edacım bence senin menün ideal aslında biliyomusun
çünkü ramazanda çok bişey yenmiyo
zaten çorbada kesiliyosun
aslında çok fazla bişey yapmamak lazım ama
gene de yapılıyo işte
eda şu tavuk mantar sotenin tarifiniistiyorum. ben hiç mantar yapmadım. mantarı nerden alınır onu bile bilmiyorumaçık açıkanlatabilirmisin canım
marketten aldım canım..hazır plastik tabaklardan 1 tane aldım..bide kasaptan göğüs aldım..
göğüsleri kuşbası eti gibi kestim..attım tavaya..yarım çaybardağı su ekle..suyunu ön verecek sonra çekecek..
çekince sıvıyağ dök..1 baş soğan doğra..2 çarliston..kavur bunları 2 dk fln..sonra 1 tatlı kaşıgı salça.2 baş domates rendele kabuksuz..3 diş de sarımsak..bunları koy tekrar tavaya..domatesi biiraz ölünce doğradıgın mantarıda atıver..yarım saat pişir..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?