2011 gelin adayları buyrun sohbete

maşallah kübra, var mı tarifin? ben daha önce hiç börek açmadım

bende geçen ilk defa mantı yapmıştım evde oklavam bile yok eve giderken alacağım. geçen sefer komşudan aldım bu seferde alamam boşnak böreği istiyor canım dün tv de gördük. aslında çok basit gibi gözüküyor ama marifet isteyen bişey. dedim eşime tutmazsa karışmam yiyeceksin. en azından denemiş olursun diyor.

un tuz ve ılık suyla hamur yapıp birazx dinlendikten sonra üzerine sıvı yağ döke döke açılacak biraz oklavayla sonraso elle açılıyor kenarlardan çekerek. içinde patatesi haşlıyoruz püre yapıyoruz sadece tuz ve karabiber koyuyoruz. yufkaya içi malzemeyi koyduktan sonra rolu yapıyoruz gül böreği gibi sarıyoruz. malzemeler basit ama çok ustalık istiyor. acemişansı bakalım tuttar

yaparsın canım sen bakıyorum eşin rejimi bozmuş

aynen canım işi çok yoruyor onu. geçen yanındaki işçiler boyacılar dayanamamışlar adamlar orucu bozmuşlar benimki dayanmış ama öldüm dyor. inşaat şartları zor canım o yüzden artık ramazandan sonra devam edecek.

bu arada buket fırında elma dilim patatesi yaptım. aman allahım süper oldu dışardakilerden daha güzeldi. fırın poşetinde yapayım dedim ama bir süre sonra baktım içi haşlanıyor ama kızarma falan yok. 15 dakikadan sonra poşetten çıkarıp koydum fırına süper oldu.

selam kızçeler nasılsınız ne var ne yok edacığımmmm çok geçmiş olsun canım benim demin yazdım ama çıkmadı galiba benimde dün akşam misafirlerim vardı çok yorgunummmm yawww

ben bi pazarımı bunlara ayırsam iftara değil yatsıya bile yetiştiremezdim..
adaşım ALlahım nazarlardan görünmedik kazalardan korusun seni..

bende kayınvalidem ve eltimleri aldım dün..
mercimek çorbası
tavuk mantar sote
pilav
irmik tatlısı başka tarif yemedi kızlar korktum tutmaz diye
bide fincanda kek yaptım..çok güzel oldu..

ben bi pazarımı bunlara ayırsam iftara değil yatsıya bile yetiştiremezdim..
adaşım ALlahım nazarlardan görünmedik kazalardan korusun seni..

bende kayınvalidem ve eltimleri aldım dün..
mercimek çorbası
tavuk mantar sote
pilav
irmik tatlısı başka tarif yemedi kızlar korktum tutmaz diye
bide fincanda kek yaptım..çok güzel oldu..

Yok yelizcim bu tutuyor arada saçım asla ıslak olmamalı
nemli şeyler dokunuyor
çamaşır vde kışınkurutuldumu duramıyorum kokusu ağrı yapıyor
yani bu lanet çok pis bişey geriyor sonra suratımı çekiyorlar

deniz gerçekten çok fazl abişeyyenmiyor bence çokideal bir menü

maşallah eda. ne güç var sende. rabbim nazarlardan korusun. marifetleirni böyle bir anda serersen milleti gözü çok kötü canım. aman dikkat.

kız bu ne marifet maşallhhh

canım benimki fena. öyle basit yemekleri beğenmiyor. kendisi yaptımı hep değişik şeyler yaptığı için. senin diyor spesiyalin yok mu

eda şu tavuk mantar sotenin tarifiniistiyorum. ben hiç mantar yapmadım. mantarı nerden alınır onu bile bilmiyorum açık açıkanlatabilirmisin canım

şu mübarek günlerde dua edıom herseyn başı saglık Rabbim şifa versn bize denzcm

biliyorum ben o böreği bende yapıyorum çok güzel oluyor 1 paket sanayağ erit kuzum içineden biraz sıvı yaw koy o yağdan hamura sürüp açıyorsun çok yorucu ben yuvarlak kırma mutfak masasında yapıyorum inan dön dön belim çatlıyor ağrıdan devrisi gün bu arada çok ince yapman lazım incecik her undanda olmuyor biz burdan kapalı söke undan denedik olmadı köyden un getiriyoruz ondan çok güzel açılıyor

Afiyet olsun canım fırın poşetinde buhardan dolayı yumuşar zaten bende hep yaplı kağıt üzerinde yapıyorum ve çok beğeniyorum seninde beğenmene sevindim

kübracım senin o dediğin böreğe biz çarşaf böreği diyoruz
annem yapıyo çok güzel oluyo

edacım bence senin menün ideal aslında biliyomusun
çünkü ramazanda çok bişey yenmiyo
zaten çorbada kesiliyosun
aslında çok fazla bişey yapmamak lazım ama
gene de yapılıyo işte

evet canım un çok önemli. ama köy unu bulamayabilirim. artık sinan amcanın böreklik unları var onlardan alacağım.

evet aylin bizde ona çarşaf böreği diyoruz . annemin temiz bir sofra bezi olurdu onda kocaman açardık. ama ıspanaklısını yapardık off ne güzel olurdu.

eda şu tavuk mantar sotenin tarifiniistiyorum. ben hiç mantar yapmadım. mantarı nerden alınır onu bile bilmiyorum açık açıkanlatabilirmisin canım

marketten aldım canım..hazır plastik tabaklardan 1 tane aldım..bide kasaptan göğüs aldım..
göğüsleri kuşbası eti gibi kestim..attım tavaya..yarım çaybardağı su ekle..suyunu ön verecek sonra çekecek..
çekince sıvıyağ dök..1 baş soğan doğra..2 çarliston..kavur bunları 2 dk fln..sonra 1 tatlı kaşıgı salça.2 baş domates rendele kabuksuz..3 diş de sarımsak..bunları koy tekrar tavaya..domatesi biiraz ölünce doğradıgın mantarıda atıver..yarım saat pişir..

bende dün akşam ablamları ve arkadaşımı aldım iftara eşiyle beraber hemen bende yaptıklarımı yazayım toplamda 10 kişiydik kızlar yoruldum vallahi yawww

yayla çorbası
havuç salatası
közlenmiş kırmızı biber ve patlıcan salatası
patates köfte biber kızartma
çiğ köfte ( ablamlar almış )
pilav
şöbiyet tatlısı ( ben yaptım )
çikolatalı kek

işte bunlarıda ben yaptımmm şekerler

ohh canım benim elleirne sağlık. aldım tarfini inşallah deneyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…