- Konu Sahibi speedy-gonzales
-
- #90.101
ya bn bu yemek işlernden pek anlamıom pilav yapıcam kesn karnıyarık tamam cacık yapım bezelye çorba olarak şehriyemi yapsam dahamı uyar
yelizciğim 1.buçuk su bardardağı kırmızı mercimeyi güzelce yıka
içine 1 patates doğra minik minik yarım soğanıda yine minikten koy.
3 su bardağı su ile haşla hepsini ama kapağı tam kapama tuz ve bulyon ekle
pişince blanderdan geç hepsi birbirine karışıcak zaten
sosluğun varsa orda yada sahanda
yağ koy çok kızmadan biraz salça biraz nane pul biber kat ve diğer karışıma ekle
bu arada eğer katı olursa su eklemeyi unutma.
çünkü ben göz kararı yapıyrm
tamam pilav kesinse, mercimek corbası veya sebze çorbası yapabilirsin (şehriye de olabilir)
Yelizcım ben bıle mercımek corbasını yapabıldıgıme gore sen kesın yaparsın:)
sehrıye corbası da kolay bıldıgım kadarıyla ama onu hıc denemedım...
teskkrederm cnm tarıfı aldm aksama yapıcm bndeee yarn nasıl oldunu söylerm:))
adaşım nasılsın iyimisin biraz daha..
eden öyle dedn sendemı bndensın yoksa bn yenı ogrenıyorumda bu yemek işlerını
ayağım kaşınıyor adaşım bide ne yemek yapacağımı bilmiorum
eşim bugün dışarıda yiyelim dedi ama ben para harcamak istemiyorum şevkini de kırmak istemiyorum
senin mide rahatladı mı biraz
valla ben senden bıle degılım sanırım canım:) cunku sıfırım yanı bu konuda...
Yenı yenı yemek yapmaya calısıyorum hayatımda ılk defa,o da ıste haftasonları falan ancak dugun telasesınden fırsat bulursam....haftaıcı eve gıdıom zaten annecıgım yapmıs oluyor yemegı...
Haftasonu ıste hep bısey cıkıyor alısverıs vs. Yıne pek yapamıyorum,evlenmeme bır ay kaldı bakalım napcam:)
yanı sımdıye kadar hayatımda 3-5 kere falan yemek yaptım hepsınde de annem basımdaydı,sımdı sunu koy bunu koy dıye:)
evlenınce benı zor gunler beklıo....
E bu yasına kadar nıe yapmadın hıc dıye sorarsanız valla pek hevesım yoktu sanırım boyle seylerı ogrenmeye,unıversıteye gıderken dersler snr ıs hayatı derken bu yasa geldık ıste:)
bıde benım annem mutfakta ayak altında dolasılmasından hıc hoslanmaz,sımdıye kadar ne zaman yardım etmeye heves etsem cekıl cekıl o oyle mı olur,ben hemen yapıvereyım der elımden alırdı,zaten sabah kaltıgı gıbı ılk ısı yemek yapmaktır,oyuzden ben evde olsam bıle daha ben uyanmadan yemekler pısmıs olurdu,ben de ogrenemedım ıste:)
ÜZÜLME ESRACM EVLENNCE ÖYLE BİR ÖĞRENİYORSUN KİBNDE SENN GIBIYDM ANNEMDE PEK SOKMADI MUTFAGA BNI AMA ZOR BİR ŞEY DEIL YEMEK YAPMAK EŞİNDE YARDM EDER ZEVKLE YAPARSINIZ MERAK ETME KUZU:))))
ayşeciğim o 4 tane açık rengi içemeye başladığımda adet olucam ya
kutu bitince kaç gün ara vericem yoksa hiç vermeden devam mı edicem.
orayı anlamadım
meselna yasminde ara veriliyordu adet olduğunda 7 gün
bunda öle değil mi
ayşeciğim o 4 tane açık rengi içemeye başladığımda adet olucam ya
kutu bitince kaç gün ara vericem yoksa hiç vermeden devam mı edicem.
orayı anlamadım
meselna yasminde ara veriliyordu adet olduğunda 7 gün
bunda öle değil mi
valla ben senden bıle degılım sanırım canım:) cunku sıfırım yanı bu konuda...
Yenı yenı yemek yapmaya calısıyorum hayatımda ılk defa,o da ıste haftasonları falan ancak dugun telasesınden fırsat bulursam....haftaıcı eve gıdıom zaten annecıgım yapmıs oluyor yemegı...
Haftasonu ıste hep bısey cıkıyor alısverıs vs. Yıne pek yapamıyorum,evlenmeme bır ay kaldı bakalım napcam:)
yanı sımdıye kadar hayatımda 3-5 kere falan yemek yaptım hepsınde de annem basımdaydı,sımdı sunu koy bunu koy dıye:)
evlenınce benı zor gunler beklıo....
E bu yasına kadar nıe yapmadın hıc dıye sorarsanız valla pek hevesım yoktu sanırım boyle seylerı ogrenmeye,unıversıteye gıderken dersler snr ıs hayatı derken bu yasa geldık ıste:)
bıde benım annem mutfakta ayak altında dolasılmasından hıc hoslanmaz,sımdıye kadar ne zaman yardım etmeye heves etsem cekıl cekıl o oyle mı olur,ben hemen yapıvereyım der elımden alırdı,zaten sabah kaltıgı gıbı ılk ısı yemek yapmaktır,oyuzden ben evde olsam bıle daha ben uyanmadan yemekler pısmıs olurdu,ben de ogrenemedım ıste:)
ÜZÜLME ESRACM EVLENNCE ÖYLE BİR ÖĞRENİYORSUN KİBNDE SENN GIBIYDM ANNEMDE PEK SOKMADI MUTFAGA BNI AMA ZOR BİR ŞEY DEIL YEMEK YAPMAK EŞİNDE YARDM EDER ZEVKLE YAPARSINIZ MERAK ETME KUZU:))))
OYLE Mİ DIYORSUN CANIM,INSALLAH OYLE OLUR NE DIYEYIM :)
VALLA KAYINVALIDEM KOCAYA GELMEYI BILDIN YEMEK YAPMAYI MI BILMION DICEK:) ESKI KAYNANALAR OYLE DERMIS YEMEK YAPMAYI BILMEYEN GELINLERE:)
zeynep hic ara yok canim hep ic
ben hep 2. beyazda adet oluyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?