2011 gelin adayları buyrun sohbete

Ayy şimdi cıngar çıkarıcam....
Kendini bir halt sanan çocuk var, bilgisayarda ne yaptığımı kontrol edip duruyo, birde başımda beklemesi yokmu sinir ediyo beni yaa...

sorduğumda bildiğin sıkıntılar diyor yani maddi sıkıntılar ama bu bana soğuk davranmasına sebep olabilir mi onu kavrayamaıyorum..
aynı evde yaşamayı artık hiç konu etmiyorlar cevap aldılar tamam yani..
zaten sözlüm biliyordu ayrı ev olacağını..
sadece bir teklif oldu ailesinden aileme..
maddi sebepler diyor ama bilemiyorum bana karşı böyle oluşu ondan mı yoksa bu işler onu sıktı da pişman mı oldu diye düşünmekten kendimi alamıyorum ((((((

düğün için diyorsan herşey içinde(mobilya,beyaz eşya,altın vs vs vs)bizim tahminimiz yaklaşık 25-30 bin arasında çıkacak gibi görünüyor.bunlardan altınımız şu an 8.000 tuttu.beyaz eşya 6.000 düğün yeri 3.800.özellikle düğün yeri yaşadığın ilden ile değişir.

Ben sadace dugun icin otel kiralama,ve onun masraflari hakkinda biraz bilgi toplamak istiyorum. Kac kisi davet etmek gerekli? min bir sayi var mi? cevrenizde tanidiginiz yakin zamanda evlenmis biri var mi?dugunu 4 yildizli bir otelde yapan,?kac lira harcamislar tahmini? ayyy bir suru soru sordum . bilmiyorumkismile

canım erkeklere düğünde çok fazla yük binmekte biliyorsun.gerçekten çok fazla para gerekiyor.senin ve ailenin karşısında mahcup duruma düşmekten ya da elinden çok fazla bişey gelmemesinden dolayı sıkılmış olabilir.bunu çevresine yansıtır.sana bile yansıtır emin ol.siz de bunu yaşıyorsunuz işte.zamanla düzelecek

bu otelin bulunduğu ile ve ikramlara göre değişir bence.samsun'da 5 yıldızlı bir otelden biz fiyat aldık.yemeksiz sadece pasta ve meyve suyu,sis,kar yağdırma vs gibi gösteriler için toplamda 5.000 üstü bir rakam teleffuz ettiler.bize çok geldi.

Dilekçim merhaba okudum yazdıklarını oldukça stresli ve üzüntülüsün fakat acabalar kafanda neden ler olduğu sürece daha çok beynini dolduracaksın.
Herkeste bu tarz sıkıntılar olabiliyor kiminin para kiminin ev ile ilgili sen sevginden eminsin eminim ki oda. Bazı şeyleri yerli yerince yapamaması yada kendi fikirlerinin dışında yapması onun da psikolojisini bozabilir stres yapabilir bizler konuşarak paylaşarak rahatlayabiliyoruz ama malesefki erkekler bizim kadar yapamıyor bence sen bir adım at ve sevdiğinin arkasında her şekilde olduğunu hissettir. Birlikte güzel şeyler ortaya cıkacağını erkeklerin hepsi aynı belki senden beklentileri var manevi anlamda oluyorsundur fakat buna bezer ne bileyim görüşmek için yada karşılaşmak için durum yarat sessiz kalarak daha da soğutmayın kendinizi allah hayırlısını nasip etsin üzülme canım düzelir herşey de yoluna girer....

Selamlar kızlar
Geldim geçmişi okudum

Dilekcim sıkma kendini bunaltma aklına kötü şeyler getirme.
Biraz sen de kafanı dinle
Aranızda kötü bişey geçmediyse düzelecek herşey
Sabır diliyorum sana canım. Tekrar eski halinize gelin, Allah muhabbetinizi arttırsın.

Aylincim baban için sıkılma canım. Aynı muhabbetler her ailede oluyor.
1-2 bakar olumlu yanıt verir canım.
Benimde Perşembe isteme Cumartesi nişan olacaktı. Perşembe akşamı kesin oldu dememişler.
Nişanlım Cuma aradı yarın nişan varmı diye çok üzülmüştüm.. sanki isteksizler gibi.

Kızlar benimde bir sorunum var.
Nişanlım kıbrısta ya herşeyi ben hallediyorum burda. O geldi birkez nişandan sonra nikah günü alırken mobilyaları seçtik. Beyaz eşyayı ben beğendim aldım. Sadece pazarlık için abim yanımda geldi.
Evi 1 günde bulduk ama birgün öğleden sonra abim ve yengem birlikte baktık. Yani totalde 1 gün yardımcı oldular
Şimdi mobilyalar geliyor sırayla
Aslına bakarsanız aileme fazla yük düşmüyo ama sanki erkek tarafı niye hiçbişey yapmıyor böyle kolay evlilik mi olur dedikleri okunuyor yüzlerinden.
Çoook üzülüyorum. Benim ailemde çok yorulmadı herşeyi ben yaptım seçilen eşyalar kendi geldi. Kimse bişey taşımadı.
Birgün temizlikçi tuttuk. 2 kişi. Annem başlarında durdu. Ben ve 2 kadın temizledik evi.
Yaptıklarını bana yapıyorlar aslında ama böyle davranmaları üzüyor.

Babamı abisi aramış birşey yapamıyoruz denizlideyiz demiş. Adamın yapabileceği o hem durumları pek iyi değil hemde uzaktalar hemde yapılcak iş yok
Eltim geldi temizlik günü.
Görümcem falan da aradı.

Babam niye onlar bişi yapmıyor diyo. Abim nişanlımı sordu geçen gün. Nasıl dedi. Söyle ona bi fatura kescem gelince dedi. Ne demekse.
Ufak yeğenim var 4 e gidiyo. Diyoki geçen cafer abi niye hiçbişey yapmıyo herşeyi biz yapıyoruz. Bu çocuk onu kimseden duymazsa söyleyemez.
Gelince nişanlıma olumsuz davranırlar diye çok üzülüyorum
Sonuçta yaptıklarını benim iyiliğim için yapıyorlar söylediğim gibi çok da bir zahmet olmadı çok şükür. Sadece sorun diğer tarafın yapmaması.
Çok canımı sıkıyor bu durum…
Bir yerleşseydik evimize hayırlısıyla

he birde tabi nişanlım daha iş bulmadı.
bir ihtimal benim çalıştığım yerde eskiden o çalışıyordu. (beni giderken o işe aldırdı buraya) gelirse burda iş teklif edebilirler ama kesin bi durum yok.
bakalım
onu da kafasına takıyor ailem.
bende bişi demiyorum nişanlıma iş konusunda

Neden herseyi sen yapiyorsun? Birlikte yasayacaginiz ev icin onunda emek sarf etmesi gerekmiyor mu? Ortak yasayacaginiz yer, bence partnerinle birlikte yapmalisin. Aile olayina gelince, yardimci olmalari cok guzel. Kolay gelen kolay gider. Esinide evle ilgili konuda arastirma yapmasi ve seninle birlikte ugrasmasi icin motive etmelisin biraz :)

Ah Ayşe'cim düğün zamanı bu sıkıntılar muhakkak oluyor.
Eniştemin aileside yardım etmedi, hemde hiçbirşeylerine aynı senen gibiydi, annem çok taktı o konuyu kafasına ama stressiz atlattık, çünkü her kafadan bir ses çıkmıyordu, eniştem ve ablam yapıyordu herşeyi.
Şimdi benim nişan muhabbetimde bohçayı falan kayınvalidem yaptı diye annem yine kafasına taktı...
Şimdide kızıyor neden herşeye karışıyorlar diye, yani bakıyorumki bunun ortası yok, ya tam müdahale var yada hiç karışmıyorlar...
Ama sana şunu söyleyeyim, ailesinin yardım etmemesi etmesinden çok daha iyidir.
Belki daha çok koşuşturma ve çaba gerekiyor ama en azından herşey sizin isteğiniz doğrultusunda oluyor...
Sıkma canını bence, açıkçası senin gibi olmak isterdim...

Bu durum olasıydı zaten, yani bu olasılığıda düşünüyordunuz, muhakkak iş bulma sıkıntısı olacaktır. Senin maaşın geçinmek için yeterliyse çok sıkıntı yapma bence, nişanlının birikimide varsa sorunsuz atlatırsınız Allah'ın izniyle
...

erkekler iş konsunda hassas bencede deme o zaten yuva kuracağı için en az senin kadar düşünüyordur

ayşecim o kadar zorki durumun anlaşılmaması mümkün değil.biran insanın pes edesi geliyor ama tutuyorsun kendini çünkü bunu kimse istemez evlilik birlikte koşturmaktır sevdiğin yoksa ailesinden birileri muhakkak olmalı ama senin şansızlığın kimse yok nişanlında uzakta.herşeyide kız tarafı tek başına yapamaz ister istemez dikkat çeker.nişanlının ailesi uzaklığı bahane ediyorlar değil mi gelemeyiz edemeyiz hiç olmazsa ev yerleştirmesinde bulunmaları lazımdı bunu nişanlına belli etmen lazım memnunum hayatımdan diye nereye kadar tek başına olmaz ayşecim. birilerini araya soksun.

herkese merhaba bnde aranıza katılabilir mym :kedi:
bzmde Allah nasip kısmet ederse düğün tarihimz 9 nisan 2011 haftaya evrak işlemlerine başlcaz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…