2011 Haziran- Temmuz Tüp Bebek Yaptıracaklar

yeni başlayanlar Allah yardımcınız olsun inşaallah... benim göbeğim mosmor oldu igneden canım acıyor ama her şeye katlanmaya razıyım yeter ki bebişim olsun.

tedavi sürecindeki iğneler birşey değil. ben şu an hamileyim. genetik testimde sorun çktı ve 9 ay boyunca sabah akşam göbeğimden iğne vurulacağım. bir de beni düşün zaten 1 aydır kalçadan iğneler devam ediyor.orası da mosmor. göbekten iğnelere daha dn başladım ama aylar boyunca kimbilir ne hale gelecek göbeğim. anne olmak için nelere katlanıyoruz. bunları bir başkası için yapmazdık herhalde. Allah hepimize sabır ve hayırlı evlatlar nasip etsin..

canım ya... inan ki şu an resmen canım yandı

inşaallah acısını az hissedersin en azından moralman çok iyi durumda olursun da iğneler de nazar boncuğu olur valla çok üzüldüm dediğime diyceğime pişman oldum yani şu an(

boşver sen beni canım öyle önemsiz bir şey zaten(

ben de agglama krizleri bi tek bende mi var diye düşünüyodum annemin sesini duysam ağlamaya başlıyorum

kayınvaldemi çok severim normalde de kıyamam da dün çok tansiyonu çıkmış duydum iki saat ağladım.

bir arkadaşlar var boşanıyolarmış onları da duydum hadi bakalım iki saat de ona

sapıtıyor musun depresyonda mısın falan diyor eşim)

duygusalımdır normalde ama kolay kolay hiç ağlamam yani...

yok canım benim yalnız değilsin bende normalde çok ağlayan biri değilim ama artık müzik dinleyemez oldum en hareketli şarkıda bile duygusal birşey bulup o salak gözlerim hemen yaşlanıyor ama normal kullandığımız hormonlar yapıyor bizi böyle olsun herşeye değer bebeklerimize

canım ben normalde hiç ağlayan duygusal bi insan değilim eşim şokda şuanda dün akşam ağlama sebebim eşim kolundan vurayım iğneyi dedi bende göbekden artık kolum acıyo dedim eşimde kolumdan vurayım dedi ısrar edincede ağlamaya başladım adam dediğine bin pişman oldu bugunde doktora eşim neden çok ağlıyor dedi doktor katıla katıla güldü bize inş rabbim hepimize nasip etsin

ahahhahahaaaa valla kocalarımız ne yapacaklarını iyice şaşırdı garipler yaaa amin cnm inşallaaaaaaah

benim bugün 5. günüm ama niyeyse mutsuzum zaman yaklaştıkça umut azalıyor bende ilk günler daha pozitifdim hiçbir belirtim de yok

benim bugün 5. günüm ama niyeyse mutsuzum zaman yaklaştıkça umut azalıyor bende ilk günler daha pozitifdim hiçbir belirtim de yok

canım kendindee belirti arama kişiden kişiye degişiyor mesela ben 5 günde karın gögüs bel agrısı ahacık tuttu dedim hopppppppppp negatiffffff kardeşim de en ufak bir degişiklik yoktu normal hamilelik tabi o hamile kaldı takma bunları kafana takma 6 gün sonra inş. güzel haber alacaksın

canım kendindee belirti arama kişiden kişiye degişiyor mesela ben 5 günde karın gögüs bel agrısı ahacık tuttu dedim hopppppppppp negatiffffff kardeşim de en ufak bir degişiklik yoktu normal hamilelik tabi o hamile kaldı takma bunları kafana takma 6 gün sonra inş. güzel haber alacaksın

Kızlar merhaba, sonunda Ankara'ya geldim, bende adetimi bekliyorum. Listede 21 Temmuz yazıyor ama adetim gelmedi daha, gelir gelmez hemen başlayacağız kısmet olursa..dualarınızı bekliyorum..

Karanlıktaymışlar.

İki embriyo, bir ana rahminde...

Her şeyden habersiz bekleşiyorlarmış, sudan bir beşiğin içinde...

Sarılıp birbirlerine, karanlıkta uyumuşlar öylece...

Haftalar geçmiş, ikizler gelişmiş.

Elleri, ayakları belirginleşmiş.

Gözleri çıktıkça meydana, İkisi de çevrede olup biteni fark etmiş...

Ne rahat, ne güvenli bir dünyaymış bu...

Sıcak, ıslak, sevgi dolu...

'Öyle güzel bir dünyada yaşıyoruz ki' demişler, '...bize ne mutlu...' Gel zaman git zaman, çevreyi keşfe girişmişler.

Bu karanlık dünyayı ve hayatın kaynağını deşmişler.

Onları besleyip büyüten kordonu fark edince O kordonla kendilerini var eden Anne'lerine şükretmişler.

Sonra başlamış bir varoluş tartışması:

'Bu raya nereden geldik, biz nasıl olduk' diye sormuş ikizler...

'Annemiz' demiş biri, 'O bizi var etti, bize can verdi.' 'Ne biliyorsun' diye itiraz etmiş öteki, 'Sen hiç Anneni görmedin ki...':

'Belki de o sadece zihnimizdedir. Anne inancı bizi rahatlattığı için uydurduğumuz bir şeydir.' Süredursun ana rahmindeki tartışma, ikizler büyüyüp gelişmişler.

Rahme sığmaz olup tekmeleşmişler.

Artık parmakları ve kulakları varmış kerataların...

Büyüdükçe anlamışlar ki, yolun sonu yakın...

Gün gelecek, bu güzelim hayat bitecek; Karanlık bir yolculuk, onları bir başka diyara çekecek.

'- Buradaki hayatımızın sonuna yaklaşıyoruz' diye fısıldamış ikizlerden biri efkarla...

'- Ben gitmek istemiyorum' diye diretmiş öteki; 'doyamadım ki daha hayata...' '- Ama mukadderat alnına yazılandır; dua et, belki doğumdan sonra hayat vardır.' So rmuş karamsar olan:

'- Bir gün bize hayat veren kordon kesilecek. Ondan sonra başımıza neler gelecek?' Şiirle cevaplamış iyim ser olan:

'Birçok giden/ memnun ki yerinden/ çok seneler geçti/ dönen yok seferinden...'

Ve günlerden bir gün, yer sarsılmış, duvarlar kasılmış.

Dayanılmaz sancılarla ikizler beklenen günün geldiğini anlamış.

Buruşuk kollarıyla birbirlerine son kez sarılıp vedalaşmışlar.

Ve 'ömrümüz bitti' diye çığlık çığlığa ağlaşmışlar.

Azrail sandıkları bir el kesmiş onları hayata bağlayan kordonu, Ağlaya ağlaya karanlık bir koridordan öbür hayata çıkmışlar.

Bu bir CAN DUNDAR Yazısıdır, hayatı sadece dünyadan ibaret sananlar gibi, yaşamlarının sadece ana rahminde olduğunu ve doğunca öleceklerini sanıyorlar..

Ölünce ölmüş değil, belkide doğmuş olacaz..

Nerden bilebiliriz ki!

Kızlar merhaba, sonunda Ankara'ya geldim, bende adetimi bekliyorum. Listede 21 Temmuz yazıyor ama adetim gelmedi daha, gelir gelmez hemen başlayacağız kısmet olursa..dualarınızı bekliyorum..

hg memleketimize inş. hamile dönemk n asip olur listeye bakmadım hangi merke senin birde ben ankarada yım canım yenimahalle yardıma ihtiyacın soracagın birşey olursa elimden geleni yaparım

hg memleketimize inş. hamile dönemk n asip olur listeye bakmadım hangi merke senin birde ben ankarada yım canım yenimahalle yardıma ihtiyacın soracagın birşey olursa elimden geleni yaparım

canım benim Allah razı olsun..ya aslında merkez işi biraz karıştı yine eşim kaan hocanın hastası diye orada yaptıracaktık yani ank üniversitesinde ama oraya gidenler hiçte memnun değillermiş..bir arkadaş da zekai tahir burak'a git dedi..sen ne düşünüyorsun? ben ankaradaki hastaneleri açıkcası pek bilmiyorum, neresi iyidir, neresi kötüdür şaırdım kaldım..sence ne yapayım? yardımcı olursan çok sevinirim canım..

ben ankara fatih üniversitesi hastanesi, zekai tahir burak ve akay a gittim. akay bana ve eşime çok temiz geldi. bide doktorunu tavsiye eden birkaç kişi olmuştu. Tolga Ecemiş. istersen her pazar sabah 10 çeyrek kala kanal a da programı var. gitmesen bile kişiyi gör. tabi 24 temmuzda izine ayrılacaktı. ne zaman döner bilemiyorum eklemek istedim. allah yardımcımız olsun.

canım kim demiş kaan hoca kötü ya benim arkadaşlarım gidiyor bak şunu karıştırma herkesin durumu farklıdır eger eşinde ciddi sorun varsa kaan hoca derim senin içinde ciddi sorun varsa akay tolga ecemiş derim
zekai tahir bende orda yaptıracagım eylüle kaldı benim zaten kistden ve fsh dan dollayı zaten istesende olmaz agustos 1 dedimmi oranın tüp bebek bölümü tatile giriyor bende o yüzden kaldım yoksa agustosdu

sorununu söylermisin birde nerden gideceksin ankarada

canım bizde sorun eşimde malesef spermleri %95 hareketsiz ve kendisi kaan hocanın hastası 1 senedir. o nedenle orayı düşündük, eğer hareketli veya canlı sperm bulunmazsa testte, tesa ile alırım dedi kaan hoca..o nedenlede orası ağır bastı açıkcası..ben merkeze kızılaydan gideceğim. bende çok şükür bir sorun yok. o zaman benim için tek Ank ünv kalıyor, diğeri tatile giriyorsa..umarım burda da öyle bir sorun yoktur. ya bendeki de şans işte..iznimi sadece yaz tatilinde kullanabiliyorum, ünv dönemi açıldığında izin verilmiyormuş, yoksa bende Eylülde gelecektim..artık hayırlısı olsun..eğer orasıda tatile giriyorsa olmadı Genarta giderim..orası özel olduğu için belki gimez tatile

kaan hocayla devam et canım o zaman genartta iyi ama bak listeye negatif çok işte bu yüzden diyorum herkesin lafına ardırma ha fikir al bizlerden ama senin içine hangisi siniyorsa ona git derim

Hayatgunesim habere gercekten uzuldum. Oysa çok iyi seyler hissetmiştim ben senin için. Ama sen de biliyorsun sonu değil bu hiçbir seyin. Az daha sabır, mevlamın var elbet bir bildigi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…