2011 Haziran- Temmuz Tüp Bebek Yaptıracaklar

Niyetimiz:RABBİM tüm arkadaşların ve bebek özlemi çeken herkesin tedavisinin sonucunu hayırlı kıl.Sağlıklı hayırlı evlatlar nasip et inşallah. Amin

Toplam:500 Ad. Yasin-i Şerif

Mylady06 ve tatlı annesi:50-okunacak

Hayatgunesim:12 okundu

Barbiem:10 okundu

fatmaözkan :20 okunacak

Barbiem: 10 okunacak

Dearmother: 6 okundu

Kgt :3 okunacak

Miray15: 10 okundu

Lovely05: 5 okundu

Hbb07: 3 okundu

Bfatoş:10 okunacak

Blast: 3 okundu

Aleyna84:1 okunacak

semacat: 1 okundu

Kevsernesibe:3 okundu

Medart: 6 okundu

tülayss: 3 okundu

Yeda: 20 okundu

Anunaki:2 okundu

Melisela: 5 okundu

guzelsoy1979:7 okundu

sevgicaglayan:3 okundu

egitimciyimmm:1 okundu

Turtimm: 10-okunacak

realite34:10 okundu

mavio: 15 okundu

Sephira:10 okunacak

Leblebişekerim ve tanıdıkları: 89 okundu

Liefde : 12 okundu

liefdenin annesi: 50 okundu

Ewest:10-Okundu 10-okunacak

Careful:10 okundu

Ece22: 10 okundu

Perlanore:10-Okundu

demet3574: 1 okundu

Kbra90 ve Annesi: 2-Okunacak

Ailhan: 10 okundu

Nil_alp: 5 okundu 5 - okunacak

seminya :1

Fazzerg:9 okundu 1 okunacak

neme:62 okundu

Kalan:dagıtılan yasnler bitti
okuyamayan arkadaşlara destek kalan yasin 143

Önemli Not: Arkadaşlar 500 adet Yasini şerif okumaya niyetlendik okumak isteyen kaç adet okuyacağını yazarsa çok çok sevinirim herşey gönlünüzce olsun.

Bilim dünyası çeşitli nedenlerle çocuk sahibi olamayan çiftlere yeni tedavi metodları sunuyor. Yumurta destekleyici kümülüs hücreleriyle eş zamanlı embriyo geliştirme tekniği "ko-kültür" yöntemi de daha önce tüp bebek yöntemi ile çocuk sahibi olamayan çiftlere, anne-baba olma şansı tanıyor.

Kadın Sağlığı ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Timur Gürgan ve embriyolog Doç. Dr. Aygül Demirol tarafından yabancı bilim insanlarıyla ortak yürütülen çalışmada, 2 ve daha fazla tüp bebek tedavisi başarısızlığı olan çiftlerde "Kümülüs Hücre Ko-Kültür" uygulamasının gebelik oranlarını önemli derecede arttığı gösterildi.

Çalışma, yöntemin embriyo kalitesi bozukluğunu azaltmak, tek embriyo transferinde en iyi embriyo transferinin sağlanabilmesi, daha fazla kaliteli embriyo dondurabilmesi ve rahim için zarına embriyonun gömülmesine engel olan durumlarda da alternatif bir teknik olarak kullanılabileceği ortaya koydu.

Rahim içindeki endometrium denilen bölgedeki hücrelerin kullanılması ile belli hasta gruplarında tüp bebek başarısını arttırabilen ve "Yapay Rahim" olarak lanse edilen laboratuvar uygulamasından daha kolay, ucuz ve başarılı olan teknik, Türk bilim insanlarınca alanın önde gelen bilimsel dergilerinden "Reproductive Medicine Online" da yayımlandı.

-"MEVCUT TEKNİK, DAHA PAHALI VE ZOR"-

Prof. Dr. Gürgan ve Doç. Dr. Demirol’un verdiği bilgiye göre, Yumurta Destekleyici Kümülüs Hücreleriyle Eş Zamanlı Embriyo Geliştirme (Ko-kültür )Yönteminden önceki teknikte, rahim içinden alınan hücreler kullanılıyor.

Mevcut yöntemde, ilk olarak hastalardan tüp bebek tedavisinden bir ay önce rahim içinden biopsi alınıyor. Elde edilen rahim içi zarı hücreleri, bir aya yakın süre laboratuvarda üretiliyor ve yumurtanın döllenmesini takiben embriyolara destek olarak kullanılıyor.

Bu uygulama önemli laboratuvar yatırımı, çalışma süresi ve eğitilmiş personel gerektiriyor. Ayrıca hastalara ilave maliyet getiriyor.

Yumurta Destekleyici Kümülüs Hücreleriyle Eş Zamanlı Embriyo Geliştirme (Ko-kültür )yöntemi ise, daha kolay, ucuz ve başarılı sonuçlar elde edilmesine olanak tanıyor.

Gürgan ve Demirol tarafından Fransa, Yunanistan ve Rus bilim adamlarıyla ortak olarak yürütülen çalışmada, 423 hastada yumurta destekleyici kümülüs hücrelerinin yumurtanın spermle döllenmesi sonucunda emriyo elde edildi. Bu yöntemle, embriyo kalitesinde ve gebelik oranlarında önemli artışlar olduğu gösterildi.

Bu çalışma, uluslararası literatürde konuyla ilgili olarak dünyada yapılan en kapsamlı çalışmalardan biri olarak değerlendirildi.

-YÖNTEM NASIL YAPILIYOR?-

Söz konusu teknik, tüp bebek tedavisinin yumurta toplaması aşamasında yumurtaların alınması sırasında elde edilen sıvıdan kümülüs hücrelerinin ayrıştırılması, ayrı olarak üretilmesi ve yumurtanın döllenmesini takiben bu hücreleri içeren sıvılarda geliştirilmesi esasına dayanıyor.

İki ile 4 gün bu sıvılarda kümülüs hücreleri ile birlikte gelişmesini sağlayan döllenmiş yumurtalar, daha hızlı ve kaliteli gelişiyor ve rahim içine tutunma olasılıkları artıyor.

Uygulama ile embriyolar daha fazla oranda blastokist safhasına erişiyor, ayrıca kümülüs hücrelerinin embriyonun rahim içine tutunmasını sağlayan bazı maddeleri yaparak gebeliğin oluşmasına katkı sağlayabiliyor.

Bu çalışmanın sonuçları, daha önceden tüp bebek tedavisi yapılmasına rağmen gebelik sağlanamamış çiftlerde yeni bir ümit ışığı olarak sunuluyor.

Çalışma, iki ve daha fazla tüp bebek tedavisi başarısızlığı olan çiftlerde, kümülüs hücre ko-kültür uygulamasının gebelik oranlarını önemli derecede arttığını müjdeliyor.

ece bendende 4 tane okundu eklermisin..

Arkadaşlar şimdi muayeneden geldim cumartesi sabahı yumoşlarım toplanacak inş sağlıklıdırlar allah herkesinkini içindede benimkini tamamına erdirsin:)

Niyetimiz:RABBİM tüm arkadaşların ve bebek özlemi çeken herkesin tedavisinin sonucunu hayırlı kıl.Sağlıklı hayırlı evlatlar nasip et inşallah. Amin

Toplam:500 Ad. Yasin-i Şerif

Mylady06 ve tatlı annesi:50-okunacak

Hayatgunesim:12 okundu

Barbiem:10 okundu

fatmaözkan :20 okunacak

Barbiem: 10 okunacak

Dearmother: 6 okundu

Kgt :3 okunacak

Miray15: 10 okundu

Lovely05: 5 okundu

Hbb07: 3 okundu

Bfatoş:10 okunacak

Blast: 3 okundu

Aleyna84:1 okunacak

semacat: 1 okundu

Kevsernesibe:3 okundu

Medart:10 okundu

tülayss: 3 okundu

Yeda: 20 okundu

Anunaki:2 okundu

Melisela: 5 okundu

guzelsoy1979:7 okundu

sevgicaglayan:3 okundu

egitimciyimmm:1 okundu

Turtimm: 10-okunacak

realite34:10 okundu

mavio: 15 okundu

Sephira:10 okunacak

Leblebişekerim ve tanıdıkları: 89 okundu

Liefde : 12 okundu

liefdenin annesi: 50 okundu

Ewest:10-Okundu 10-okunacak

Careful:10 okundu

Ece22: 10 okundu

Perlanore:10-Okundu

demet3574: 1 okundu

Kbra90 ve Annesi: 2-Okunacak

Ailhan: 10 okundu

Nil_alp: 5 okundu 5 - okunacak

seminya :1

Fazzerg:9 okundu 1 okunacak

neme:62 okundu

Kalan:dagıtılan yasnler bitti
okuyamayan arkadaşlara destek kalan yasin 143

Önemli Not: Arkadaşlar 500 adet Yasini şerif okumaya niyetlendik okumak isteyen kaç adet okuyacağını yazarsa çok çok sevinirim herşey gönlünüzce olsun.

hayatgüneşim inan çok üzüldüm..ne desek teselli etmek zor.. inşallah allah bu günleri çabuk unutturur sana. tez zamanda güçünü tekrar toplayıp bebişine kavuşursun.

Arkadaşlar şimdi muayeneden geldim cumartesi sabahı yumoşlarım toplanacak inş sağlıklıdırlar allah herkesinkini içindede benimkini tamamına erdirsin:)

amanda aman maşallah diyelim canım hadi hayırlısı yumuoşlarına söyle güzel döllensinler seni üzmesinler rahat ol bakalım

günaydınlar yeni gelen arkadaşlar hg inş. biran önce hamiş hamiş yollarız :

aaaa benim doktorlarım timur hocayla aygül hoca..bana uygulanmadı ama.ilk deneme olduğundan herhalde.haftaya yeniden gideceğim görüşmeye sorarım o zaman detaylı bilgi alır sizide bilgilendiririm.en azından hepimizin umudu bir kat daha artar.tüm dr lar uygulasın bence.zaten maddi ve manevi olarak tükeniyoruz en azından daha fazla para verip güzel sonuçlar alırız

inşallah sağlıklıdır cnm. Benimde pazartesi toplanacak kısmetse

özo biz seninle zaten canım aynı zamanda başladık hemen hemen az kaldı heyecanım artmayabaşladı artık inş seninkilerde sağlıklıdır canım ben en çok morfolojiden korkuyorum eşimde morfolojı var umarım sağlıklı emriyolar oluşur 1 .kalite inş

Kadın Hastalıkları Doğum, İnfertilite ve Tüp Bebek Uzmanı Operatör Dr. Tolga Ecemiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüp bebek tedavisinde genetik tıpta yapılan çalışmalarla başarının arttığını söyledi.

Genetik biliminde gelişmelerin, tüp bebek yöntemiyle geliştirilen embriyolarda genetik incelemeler yapılmasına olanak sağladığını belirten Ecemiş, bu yöntemin ”embriyoda genetik tanı (Preimplantasyon Genetik Tanı)” olarak isimlendirildiğini ifade etti.

Ecemiş, bu işlemin yumurta ve sperm hücrelerinin laboratuvar ortamında döllenmesi sonucunda gelişen embriyolardan 1 veya 2 adet hücre alınması ile yapıldığını anlatarak, alınan hücrelerde özel yöntemler kullanıldığını dile getirdi.

Bu yöntemle, doğacak bebekteki sayısal ve yapısal kromozom bozukluklarla talasemi ve kistik fibrozis gibi tek gen hastalıklarının tanısının konulabildiğini ifade eden Ecemiş, bu işlem sırasında sağlıklı embriyoların, anne adayına transfer edilerek sağlıklı bebeklerin dünyaya getirildiğini söyledi.

-”TEK GEN HASTALIĞI RİSKİ TAŞIYAN EŞLERE UYGULANIYOR”-

PGT testinin kimlere yapılabileceği hakkında bilgi veren Ecemiş’in verdiği bilgiye göre, test 35 yaş ve üzeri yaştaki anne adaylarına, iki veya daha çok tüp bebek uygulanmasına rağmen gebelik elde edilememiş çiftlere, tekrarlayan erken gebelik kayıpları (düşükleri)olan çiftlere, dengeli translokasyon taşıyıcısı çiftlere uygulanabiliyor.

Bunun dışında test, ailevi Akdeniz anemisi, Orak hücre anemisi gibi tanısı mümkün olan bazı tek gen hastalıkları yönünden risk taşıyan eşlere, önceki gebeliklerden genetik hastalıklı bir çocuk sahibi olan çiftlere, kromozom bozukluğu gebelik öyküsü olan annelere ve testikuler sperm kullanımı (TESE) olgularında yapılıyor.

-”GEBELİĞİN DÜŞÜK İLE SONUÇLANMA RİSKİNİ AZALTIYOR”-

PGT testi ile yapılan uygulamalar, gebelikte önemli avantajlar getiriyor. Yöntemin uygulanmasıyla elde edilen avantajlar şöyle:

-PGT, tüp bebek uygulamasının başarı şansını artırıyor,

-Klinik gebelik oranını yükseltiyor,

-Gebeliğin düşük ile sonuçlanma riski azalıyor,

-Gebeliğin tıbbi sonlandırma gerekliliği düşüyor,

-Tekrarlayan başarısız IVF (tüp bebek) denemelerinin getirdiği mali yük ve psikolojik baskı azalıyor.

-GENETİK TANININ GELDİĞİ SON NOKTA ’24 SURE’ TEKNİĞİ-

Genetik tanıda sayısal kromozomal bozukluk taramalarında da önemli gelişmeler yaşanıyor.

Bugüne kadar 6 ile 8 kromozomun incelenebildiği anöploidi sayısal kromozomal bozukluk taramaları, yerini 24 kromozomun taranabildiği ”array cgh” teknolojisine bırakıyor.

”24 sure”nin, 24 kromozomun aynı anda incelenmesine olanak sağlayan yeni bir anöploidi tarama yöntemi olara gösteriliyor. Yapılan çalışmalar, 24 sure sistemi ile kromozomal anomalilerin yüzde 89 güvenilirlik oranı ile belirlenebildiğini ortaya koyuyor.

24 sure teknolojisi ile gebelik oranlarının artırılması, düşüklerin azaltılması ve tek embriyo transferi ile çoklu doğumların önüne geçilmesi amaçlanıyor.

PGS’de 24 kromozom teknolojisi kullanıldığında gebelik oranları 2 kat artıyor.

24 kromozom taranarak uygulanan PGS ile implantasyon oranlarının arttırılması ve transfer edilecek embriyoların daha ayrıntılı eliminasyonu neticesinde tek embriyo transferi ile çoğul gebeliklerin de önlenmesi hedefleniyor.

evet ne yazık ki öyle. ama inşallah 1 aya kalmaz hamile hamile dolaşırız sitede

canım benim çok teşk ederim inş döllenirler üzmezler beni bebiş adaylarım
:87::86:

evet canım takip ediyorum bende seni. benim de eşimin morfoloji sorunu var. o nedenle doktor direk tüp bebek dedi. olur canım olur onlar ayıklayıp buluyorlar sağlıklı spermi. merak etme sen.

Son düzenleme:
evet canım takip ediyorum bende seni. benim de eşimin morfoloji sorunu var. o nedenle doktor direk tüp bebek dedi. olur canım olur onlar ayıklayıp buluyorlar sağlıklı spermi. merak etme sen.

tam ne olduğunu bilemiyorum ama bizde de aynı durum vardı. yurdışından gelen bir sıvı varmış. spermleri bu sıvının içinemi yanını mı ne bırakıyorlarmış. bu sıvıya tutunabilen sperm sağlıklı spermler oluyormuş. yani spermi ayıklayarak değil bu şekilde seçebiliyorlarmış, ya da başka tabirle bu yöntemle sağlıklı sperm kendini zaten gösteriyormuş. bize bu yöntemi denediler. 500 lira fiyat farkı vardı, ancak ikinci denememiz olduğu için doktorun ricası ile bu miktarı bizden almadılar. bu şekilde 6 tane blast emriyomuz oluştu. 3 tanesi de transfer edildi. bence bir araştırın. dediğim gibi tam olarak ne olduğunu bilemiyorum. özeti bu.

canım 6 tane blast çok iyi ya hakkatten maşallah
cumartesi günü takibe gideceğim gene bi sorayım bakayım varsa öyle bişey bizede yapsınlar valla.

evet canım takip ediyorum bende seni. Benim de eşimin morfoloji sorunu var. O nedenle doktor direk tüp bebek dedi. Olur canım olur onlar ayıklayıp buluyorlar sağlıklı spermi. Merak etme sen.

canım yaw çok tereddüt var içimde ne bileyim olumlu olursa ağustosda hamile olacakmışım şaka gibi olumsuz olursa ne olacak o kadar muallakdayımkı bende seni takip ediyorum sorunlar aynı tedavi aynı başlama aynı kaderdaşız:82::82::82:

tereddütlerinin olması gayet doğal aynen bebinmde öyle. bide bu kullandığım hormonlardan mıdır nedir dün bi ağlama krizine girdim nomal düşünemez oldum. tabi bu işin olumsuz olma ihtimali de var ne yazık ki ama biz hiç o tarafı düşünüp 12 günlük hamileliğimizi sıkıntıyla geçirmeyelim. olumlu düşünelim öyle olsun. bebeklerimiz annelerinin rahmini sıkıca tutup 9 ay boyunca, sonrasında da elimizi tutup ömür boyunca bırakmayacaklar ok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…