2011 Kasım - Aralık ayında tüp bebek yaptıracaklar arkadaşlar buyrunn :)

• Konu Sahibi Konu Sahibi hly7
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bilindiği gibi bebek sahibi olamayan çiftlerde, birçok tedaviden sonra son çare olarak tüp bebek tedavisine gidilmektedir. İleri yaşa bağlı veya genç yaşta olmasına rağmen yumurtalık rezervi azalmış kimseler tüp bebek tedavisinin en zor vakalarıdır. Bu kadınlarda tedavide kullanılan yüksek dozlu hormon ilaçlarına rağmen, yumurtalıklar genellikle zayıf cevap verir ve elde edilen yumurta sayısı ya çok azdır ya da hiç yumurta veya embriyo elde edilemez. Elde edilen yumurtaların çoğunun kalitesi düşük olduğundan, iyi kalitede embriyo nadiren oluşur ve gebelik elde etme ihtimalleri de çok düşer. Üstelik de defalarca tekrar edilen denemelerde bu yüksek dozlu hormon ilaçlarının verdiği manevi ve maddi külfet çiftleri oldukça yıpratır. Sonuç alınmadığı zaman, eninde sonunda çiftlere önerilen yöntem, Türkiye’de uygulanmayan ve birçok çifttin kabullenmediği yumurta bağışıdır. Çiftlerin çoğunluğunun istediği kendi yumurtaları ile gebeliğe ulaşmaktır.

Mini Tüp Bebek, Tokyo’nun en ünlü tüp bebek merkezlerinden Kato Ladies Klinik’te tasarlanmış ve Japonya’da yaygın olarak uygulanan bir tüp bebek tedavisidir. Bu tedavinin felsefesinde düzenli adet gören kadınların her ay ürettikleri yumurtaların yüksek dozda hormona maruz kalan yumurtalara göre daha kaliteli olduğu mantığı yatar. Mini Tüp Bebekte doğal olarak üretilen yumurta veya yumurtaların elde edilmesi ve bununla tüp bebek yapılması amaçlanır. Bu yöntem, tüm düzenli adet görebilen ve yumurtalığı faaliyette olan kadınlarda uygulanabilmesine rağmen, başta belirttiğimiz rezervi çok düşük olan ve normal tüp bebek yöntemi ile şans bulamayan hasta grubunda, belirgin olarak gebelik elde etme ihtimalini arttırır. Düzenli adet görüp, FSH hormonu yüksek diye tüp bebek deneme şansı bulamayan veya defalarca denemelerine rağmen embriyo elde edilemeyen ya da kötü kalite embriyolara sahip olmuş olgularda belirgin olarak daha iyi kalitede embriyolar elde edilebilmektedir. Bu da, bu tür umudu çok düşük hastalar için gebelik şansı yaratmaktadır. Bu tip vakalarda bir diğer yaklaşım da arka arkaya yapılan Mini Tüp Bebek denemeleri ile elde edilen embriyoları dondurup biriktirmektir. Bu, zamana karşı yarışan çok düşük rezervli hastaların zaman kaybını engeller. Bu tedavinin efektif şekilde uygulanabilmesi için laboratuar koşullarının ve embriyo dondurma programının çok iyi olması gereklidir. Mini Tüp Bebek tedavisinin getirdiği bir diğer avantaj da, uygulama maliyetlerinin belirgin olarak daha düşük olmasıdır.

Özet olarak Mini Tüp Bebek, yumurta rezervinin azalmasından dolayı şansı çok düşük olan olgularda, normal tüp bebek uygulamalarına göre komplikasyon oranı ve uygulama maliyeti çok düşük olan ve de belirgin olarak gebelik ihtimalini arttıran farklı bir yaklaşımdır.

canım bende cumartesi ovitrel vurulmuştum. 3 gündür bende özellkle sabahları çokkk net çizgiyi görüyorm ama iğneye bağladım hep. bugün transferimin transfer dahil 10.günü. umutlanayım mı ki?

Kızlar merhaba bugün gonal f ile birlikte orgalutran amp.de başladık.:106:

Merakla yumurtaların toplanacağı günü bekliyorum.:106:

Test günü yaklaşan tüm arkadaşlara;Allah hayırlı haberler vermeyi nasip etsin inşallah.Duayla....

şimdi yine test yaptım çokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk az zor görünen bir belirtiii vardııı off yaaaaa(((((((

sağol canım. testi bugün yaptım transfer gününü sayarsak 8.günüm. burda o silik pembe çizgiyi görüpte iyi haber alan arkadaşlar olduğu için bi umut doğdu işte....

Sevgili arkadaşlar,
"Dondurulmuşlar ile Şansını Deneyecekler" topic'inde "http://www.kadinlarkulubu.com/tup-bebek-ozel-bolum/358039-dondurulmuslarla-sansini-deneyecekler-647.html" Biz; SUDENAZ222, BLOWHE25, NURME, WİSH_, TOOBE, LAVİNİALAVİNİA, SEVDAMMMMM, KDR, NİLÜFERBAHAR, OLACAKOLACAK, EFEYLÜL, TUHA2014, PETEL_UNAL, SYE olarak kendimiz, transferi yapılmış olan arkadaşlarımız, tedavi sürecindeki bebek isteyen arkadaşlarımız ve bebek sahibi olmak isteyen tüm arkadaşlarımız için 15.000 İhlas, 4444 Salat- Tefriciye, 313 Ayetel Kürsi okuduk.
AMİN DER MİSİNİZ? ;
“Rabbim, bana Katından tertemiz bir soy armağan et. Doğrusu Sen, duaları işitensin” dedi. (Al-i İmran Suresi, 38)
“Rabbim, beni yalnız başıma bırakma, Sen mirasçıların en hayırlısısın.” (Enbiya Suresi, 89)
Biliriz ki bizler aciziz, günahlarımız da çok, gücümüz kudretimiz de yok; bu yüzden SANA dua ederiz. Biliriz ki SANA açılan elleri boş çevirmezsin, biliriz ki RAHMETİN büyük, hazinen sınırsız, kuvvet ve kudret SENDEDİR ve günahlarımızı affedensin, duaları kabul edensin, bunu biliriz. İşte bunu bildiğimiz için dua ederiz, sadece SENDEN isteriz, yalnız SENDEN umarız. "Lailahe illallah Muhammeden resullallah" deriz.
"Allahü la ilahe illa hüvel hayyül kayyum”
Peygamber Efendimiz'e (S.A.V.) ,ashabına ,evlatlarına, torunlarının ruhlarına, yeryüzünde ki gelmiş geçmiş tüm peyagamberlerin ruhlarına, tüm evliyaların ruhlarına, sevdiğin ve duası makbul kullarının ruhlarına, silsileyi aliyye büyüklerinin ruhlarına hediye ettik. SEN kabul eyle RABBİM. Onlari vesile ederek SENDEN istiyoruz, mübareklerin hatırı için ALLAHIM.
Ya Zül Celali Vel Ikram..
Biz;rahmetinden bebekler istiyoruz, annebaba olmak istiyoruz, sevmek istiyoruz yavrumuzu. Bebeklerimizi kucağımıza almayı, kucağımızda uyutmayı, doya doya koklamayı, evlerimizde emeklediğini görmeyi, ellerinden tutup yürütmeyi, saçlarını okşamayı, gözlerine bakmayı istiyoruz. Sessiz hanelerinimizde çocuk sesleri duymak istiyoruz, okula yollamak, büyütmek, vatana millete hayırlı birer evlat olarak yetiştirmeyi, mürvetini görmeyi istiyoruz.
Rabbim, bizler de annelik duygusunu tadalım ne olur, yavrumuzu kucağımıza alıp sevelim, uyutalım, ninnilerle büyütelim.
Analı-babalı hep güzel günlerini görelim yavrumuzun. Hastalandığımızda bir bardak su verecek evlatlarımız olsun. Bayramda seyranda gözlerimiz yollarda kalmasın, kapılarımızı çalacak, ellerimizi öpecek evlatlarımız olsun. Yaşlandığımızda yanımıza gelecek, arayıp-soracak, titreyen ellerimizi tutacak, hatrımızı soracak, gözlerimize sevinç katacak evlatlarımızı nasip et YA RABBİM.
Ne olur RABBİM, bizi mahsun ve boynu bükük bırakma. Gözyaşlarımızı, sevinç gözyaşlarına çevir ALLAHIM. Bizlere de ana-baba olma duygusunu nasip et, bizlere merhamet et. Sen merhamet edensin, rahmetin sonsuz, hazinen sınırsız.
Ana-baba olmamamız için bizleri sebeplere sürükle, bizlere yardımcı ol, işlerimizi kolaylaştır ALLAHIM.
Biz biliriz ki her sıkıntı, zorluk SANA kolaydır. Biz biliriz ki birşeyin olmasını istediğinde ona sadece “OL“ dersin, o da olur. Bundan evvel bizler hiçbirsey değilken bizleri yarattın, yoktan var ettin.

Bizler ve tüm bebek sahibi olmak isteyen kulların için hayırlı ve tez zamanda, sağlıklı ve en hayırlısından, rahmetinden bebeklerimizi lütfetmeni istiyoruz RABBİM.
EL AÇTIK, KAPINA GELDIK YALVARIYORUZ.
Aciziz hiçbirşey yapamayız biz. Dua ile sadece SENDEN isteriz.
SEN HERŞEYE KADİRSİN! EVVEL OLAN AHİR OLAN SENSİN. VARİS OLAN, KAFİ OLAN, SAFİ OLAN, RAHMAN VE RAHİM OLAN, HAYYUM KAYYUM OLAN SENSİN. KUDRET SENİN ELİNDEDİR.
“Rabbim, bana Katından tertemiz bir soy armağan et. Doğrusu Sen, duaları işitensin” dedi. (Al-i İmran Suresi, 38)
“Rabbim, beni yalnız başıma bırakma, Sen mirasçıların en hayırlısısın.” (Enbiya Suresi, 89)
Allah, La ilahe illallah, Zül celali vel ikram, el-Hayyül Kayyüm, er-Rahmanü’r Rahim, Allahü’r Rahmanü’r Rahim, Allahu la ilahe illa hüvel Hayyül Kayyüm, Rabb, el-Hannanü’l Mennanü Bediüs semevati vel ardi zül celali vel ikram, Allah’u la ilahe illa huvel Ahadüs Samedüllezi lem yelid ve lem yûled ve lem yekun lehu küfüven Ahad.
ALLAHÜMME SALLİ ALA SEYYİDİNA MUHAMMEDİN VE ALA ALİ SEYYİDİNA MUHAMMED
EL - FATIHA

merhaba kızlarr.
Bugün tüp bebek için start aldım.ilk gonalf i bugün vurdum.Heyecanlıyım çok.ne olur tutsun.İstanbul tüp bebek merkezindeyim.

sağol canım. testi bugün yaptım transfer gününü sayarsak 8.günüm. burda o silik pembe çizgiyi görüpte iyi haber alan arkadaşlar olduğu için bi umut doğdu işte....

maşallah ne bereketli bi gece...canım yarın kocaman harflerle hamileyim yazınca halay ekibini kuracam hemen bilgilendir bizi...

ALLAH iyiliğini versin şekerim...belkide bebeğinin ilk habercisi o testi attın öylemi....neyse o zaman yarın ilk idrarınla bi daha yap yine ikinci çizgiyi görürsen hemen kan testi vermeye gidersin...

merhaba kızlarr.
Bugün tüp bebek için start aldım.ilk gonalf i bugün vurdum.Heyecanlıyım çok.ne olur tutsun.İstanbul tüp bebek merkezindeyim.

Arkadaşım hayırlı olsun.

Dilerim hepimize pozitifi görmek kısmet olur.

şimdi yine test yaptım çokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk az zor görünen bir belirtiii vardııı off yaaaaa(((((((

canım benim sen niye ofluyon,,, testler sabah daha doğru sonuçlar veriyo e sen zaten sabah net çizgiyi görmüşsün şimdi silik olması korkutmasın seni

amin canım hepimiz için hayırlı olsun inşallah!ben de pazarlık yapmayacaklarını düşünüyorum inan paradan puldan geçmiş durumdayım 10 bin dese yine veririm Allahım yeterki kucağıma hayırlı sağlıklı sıhhatli bir yavru versin ben onun için her şeyden vazgeçerim kendi imkanlarımızla yaptıracağız inşallah arkadaşlar rapor çıkarıyormuş

ben ne yaptığımı biliyommu ki tatlım.... elimde bi test daha var yeni testi şimdimi yapsam sabah mı yapsam bilemedim.. şu saatte yapılan testten iyi bişey çıkarmım ki?

canım benim sen niye ofluyon,,, testler sabah daha doğru sonuçlar veriyo e sen zaten sabah net çizgiyi görmüşsün şimdi silik olması korkutmasın seni

zor bir şekilde görünüyor....dün akşam daha netti ((( bu sabah ise çokkkk netti... iğneden miii çıkıyor acaba yaaa ((

kızlar konuyla alakasız ama size bişey sormak zorundayım bugun aşılamamın 4.günü ben 1 2 saat önce aşırı titreme ve gaz şikayetiyle beraber ateşim var ne yapmalıyım hiçbişeyim yoktu birden oldu ateş düşürmek için ne yapmalıyım lütfen fikriniz varsa sölermisiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…