egunal yokmu kız öle bi şansım aklıma soktun bak şimdi?hazır yumurtalar catlamışken olurmu olur haa ne dersin?öptireyimmi??ALLAHIM gecenin bu saatinde bile beni güldürüyon kızım senin kocan nerde saat kac oldu git yat aa bi de hasta bu hatunsen kocana öptüredur canım malum sizin enerji fazla...malesef benim koca yok yanımda nasipse yarın akşam burda olcak
İyi geceler kızlar :)
:) ben aranıza yeni katıldım. Suan transfer sonrası 6. Gunumuzdeyiz sabırla lokumlarim ve ben 12. Gunü bekliyoruz. Beklerkende anneciği ile aynı kadarı paylaşan teyzoslarinin tecrubelerini okuyoruz. Bol bol ananas kabak çekirdeği yiyor evde saltanatımızı kuruyoruz :) zira bu bizim 2. Denememiz birincisinde hicbirsey yapamadım. Bu sefer 2 hafta izin aldım dinleniyorum yiyorum kumandanın keyfini çıkarıp lokumlarimla telapati kuruyorum.
iyi düşünelim iyi seyler olsun kızlar Rabbim hakkımızda hayırlısını eylesin, hayırlı olanıda gönlümüze razı eylesin. Dualarimdasiniz :))
kızlarr iyi geceler yatmak istiyorum artık sabahta gec kalkıyom salak gibi oluyom sonra kafa beyin şiş,yatıyım erken kalkıyım..buarada EGUNALİM,AKASYA1978 VE MİLLİSTONE CANLARIM CEVAPLARINIZ İÇİN SAGOLUN..UYGULUYCAM İNŞ.ÖPÜYORUM SİZİ..LAVEQE ARKADAŞIM HAYIRLI OLSUN TEDAVİ BAŞLIYO,GÜZEL TAHLİL SONUCLARIYLA GEL İNŞ..
kızlarr iyi geceler yatmak istiyorum artık sabahta gec kalkıyom salak gibi oluyom sonra kafa beyin şiş,yatıyım erken kalkıyım..buarada EGUNALİM,AKASYA1978 VE MİLLİSTONE CANLARIM CEVAPLARINIZ İÇİN SAGOLUN..UYGULUYCAM İNŞ.ÖPÜYORUM SİZİ..LAVEQE ARKADAŞIM HAYIRLI OLSUN TEDAVİ BAŞLIYO,GÜZEL TAHLİL SONUCLARIYLA GEL İNŞ..
arkadaşlar,, hepinizi koccaman öptüm... egunal im teşekkürler desteğin için...
bence bugün güzel bir gün olacakkkkkk....:13:
varmı kızlar bı gelişme..
Haberlerinizi beklıyoruz
pazartesi gunu inşaşşah patlama yaşanır hamıle patlaöaso
slm turginur şimdi seninle ilgili yazıları okudum bende tüp bebek aşamasındayım 6. gün gonal f kullanıyorum dün gittiğimde 6 folikül oluşmuş 10mm dedi yarın tekrar gidicem kontrole sen kaç gün kullandın ben 6. gün 375 kaçıncı gün yumurtaların toplandı .
canım sen önceden bünt tıraş ın hastası değil miydin? tayfun bey e mi karar verdin??
Bilindiği gibi bebek sahibi olamayan çiftlerde, birçok tedaviden sonra son çare olarak tüp bebek tedavisine gidilmektedir. İleri yaşa bağlı veya genç yaşta olmasına rağmen yumurtalık rezervi azalmış kimseler tüp bebek tedavisinin en zor vakalarıdır. Bu kadınlarda tedavide kullanılan yüksek dozlu hormon ilaçlarına rağmen, yumurtalıklar genellikle zayıf cevap verir ve elde edilen yumurta sayısı ya çok azdır ya da hiç yumurta veya embriyo elde edilemez. Elde edilen yumurtaların çoğunun kalitesi düşük olduğundan, iyi kalitede embriyo nadiren oluşur ve gebelik elde etme ihtimalleri de çok düşer. Üstelik de defalarca tekrar edilen denemelerde bu yüksek dozlu hormon ilaçlarının verdiği manevi ve maddi külfet çiftleri oldukça yıpratır. Sonuç alınmadığı zaman, eninde sonunda çiftlere önerilen yöntem, Türkiye’de uygulanmayan ve birçok çifttin kabullenmediği yumurta bağışıdır. Çiftlerin çoğunluğunun istediği kendi yumurtaları ile gebeliğe ulaşmaktır.
Mini Tüp Bebek, Tokyo’nun en ünlü tüp bebek merkezlerinden Kato Ladies Klinik’te tasarlanmış ve Japonya’da yaygın olarak uygulanan bir tüp bebek tedavisidir. Bu tedavinin felsefesinde düzenli adet gören kadınların her ay ürettikleri yumurtaların yüksek dozda hormona maruz kalan yumurtalara göre daha kaliteli olduğu mantığı yatar. Mini Tüp Bebekte doğal olarak üretilen yumurta veya yumurtaların elde edilmesi ve bununla tüp bebek yapılması amaçlanır. Bu yöntem, tüm düzenli adet görebilen ve yumurtalığı faaliyette olan kadınlarda uygulanabilmesine rağmen, başta belirttiğimiz rezervi çok düşük olan ve normal tüp bebek yöntemi ile şans bulamayan hasta grubunda, belirgin olarak gebelik elde etme ihtimalini arttırır. Düzenli adet görüp, FSH hormonu yüksek diye tüp bebek deneme şansı bulamayan veya defalarca denemelerine rağmen embriyo elde edilemeyen ya da kötü kalite embriyolara sahip olmuş olgularda belirgin olarak daha iyi kalitede embriyolar elde edilebilmektedir. Bu da, bu tür umudu çok düşük hastalar için gebelik şansı yaratmaktadır. Bu tip vakalarda bir diğer yaklaşım da arka arkaya yapılan Mini Tüp Bebek denemeleri ile elde edilen embriyoları dondurup biriktirmektir. Bu, zamana karşı yarışan çok düşük rezervli hastaların zaman kaybını engeller. Bu tedavinin efektif şekilde uygulanabilmesi için laboratuar koşullarının ve embriyo dondurma programının çok iyi olması gereklidir. Mini Tüp Bebek tedavisinin getirdiği bir diğer avantaj da, uygulama maliyetlerinin belirgin olarak daha düşük olmasıdır.
Özet olarak Mini Tüp Bebek, yumurta rezervinin azalmasından dolayı şansı çok düşük olan olgularda, normal tüp bebek uygulamalarına göre komplikasyon oranı ve uygulama maliyeti çok düşük olan ve de belirgin olarak gebelik ihtimalini arttıran farklı bir yaklaşımdır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?