benim bi arkadaşımada 2 tane koyuldu,öyle sanıyorum ki benimde fazla gelişseydi banada koyulcaktı 2 tane,ama olunca tek embriyoylada oluyor kızlar,
Canım bendede durum aynıydı.
Karın şişliği,mide bulantısı,ani ter basması ardından üşüme,gaz sancısı,kabızlık hepsi mevcuttu ziyadesiyle.
Defalarca doktorumu aradım,
38.5 derece üzerinde ateş,kusma,şiddetli kasık ağrısı ve ishal olursa direkt hastaneye gel dedi.
Transfere gittiğim gün bile vücudum henuz rahatlayamamıştı,çok tedirgindim,doktorum ult.muayane etti,ateşim ölçüldü ve endişe edilecek birseyin olmadığını söyledi ve transfer gerçekleştirildi.
Bugün transferin 7. günü,1-2 gündür daha iyiyim çok şükür.Duphalac şurupta iyi geldi.Bol bol lifli ve posalı gıdalar tükettim.Gaz yapan yiyeceklerden uzak durdum.
Endişe etme,doktorunla görüş mutlaka.
Geçmiş olsun.
şekerim senin gebe kalmanda bir sorun yok çok şükür...rabbim kendiliğinden de göndermiş olabilir meleğini...ben böyle düşünmek istiyorum...hemen hamileler listesine tekrar eklerim seni ne güzelllll olurrrr
http://www.kadinlarkulubu.com/tup-bebek-ozel-bolum/491230-embriyo-sayisi.html
Aynen canım,bende çok şaşırdım açıkcası.:26:
inşallah hayırlı haberler alırsın cnm. bende ateş, kusma ve ishal yok. durum kötü değil sanırım. yarın gidicem nasılsa transfere. gidince konuşurum doktorumla. belki yarına kadar daha iyi olurum.
ama benim iyi durumda 5embriyom daha var donduruldu 35 yas altına yasakmıs 2basarısız deneme olursa 3.de serbestmıs bana yapılan acıklama buydu
Şimdi ben hala o belirsiz,bekleme sürecindeyim ya;böyle birşey mümkünse neden bilgi verilmedi diye afakanlar bastı.
Turginur söylediğinde haklısın,Allah nasip etmişse tek embriyoylada olur ama bekleme sürecinde insanın aklına hersey takılıyor işte.
Kısmet...
Şimdi ben hala o belirsiz,bekleme sürecindeyim ya;böyle birşey mümkünse neden bilgi verilmedi diye afakanlar bastı.
Turginur söylediğinde haklısın,Allah nasip etmişse tek embriyoylada olur ama bekleme sürecinde insanın aklına hersey takılıyor işte.
Kısmet...
Kısmet...
ohss 3 aşamada değerlendiriliyor hafif orta ağır...ohss isen ki inşallah öyle değilsindir eğer böyle bi durum gelişmişse transfer olmaması senin için daha iyi...bu ohss yi tetikleyen şey hcg hormonu yani çatlama iğnesini vurulduğumuz anda ohss yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlıyor aslında opu dan sonrada hızlı gelişim gösteriyor...eğer transfer sonrası hamile kalırsan bhcg hormonun artışa geçeceği için ohss etkilerini katlayarak yaşarsın ve bu hastanede takip gerektirir ciddi sonuçlara yol açıyor çünkü...hamileliğin 3-4 ayından sonra normale dönüyor...ben transfer oldum negatif sonuçlandı ama ohss nin etkilerini daha yeni atabildim şişliğim yeni düzeldi...19 kasımda transferim olmuştu...gebe kalamama rağmen geçmesinin ne kadar uzun sürdüğünü anlamışsındır...hayati risk taşıyan bir durum bu...akciğere sıvı birikiyor ve o su çekilmezse hayati risk ortaya çıkıyor...uzun bir konu aslında...ben zor bir süreci daha yeni atlattım diyebilirim o yüzden mutlaka transfer olmalı diye şartlandırıp üzme kendini...embriyolar dondurulur düzelince onlarlı denersin...tabiii bu ohss olma durumunda yaşanacaklar inşallah sende böyle bişey olmaz canım...evet içini karartmış olabilir yazdıklarım ama önlem amaçlı bilmen daha iyi olur...
her zaman inşlh hayırlısı dioruz bu seferde aynısını sölemekten başka yapıcak bişe yok ama içim içimi yiyo hep hüsrana uğramaktan kafam karışık öff yarın olurmu acaba(
verdiğin bilgiler için çok teşekkürler. yarına kadar beklemeye karar verdim. belki yarın daha iyi hissederm. zaten yarın transfer için gidicem. transferden önce doktorumla görüşücem. artık o karar verir yapıp yapmamaya. şişkinlik o kadar uzun sürüyor demek ki. ben 3 günde 2 kilo aldım. bu devam ederse kaç kilo alırım düşünemiyorum :)))
verdiğin bilgiler için çok teşekkürler. yarına kadar beklemeye karar verdim. belki yarın daha iyi hissederm. zaten yarın transfer için gidicem. transferden önce doktorumla görüşücem. artık o karar verir yapıp yapmamaya. şişkinlik o kadar uzun sürüyor demek ki. ben 3 günde 2 kilo aldım. bu devam ederse kaç kilo alırım düşünemiyorum :)))
benim transferin 10.gününde olmuştu pembe renkli bir damla kanama,merkezi aramıştım hemen prolüton depot iğne vurmamı söylediler,bir dahada olmadı,genelde yerleşme kanaması diyorlar
ne günler geçtiii yarın da olur canım rabbim hayırlısını versin hakkımızda...inşallahhh yarın güzel haberler verirsin...
inşallah daha iyi olursun ohss olamamanı diliyorum...ben hayatımda göbek nedir bilmem hep 49-50 kilodayımdır ohss den sonra bel çevremden kilo aldım ama ne kadar aldım bilmiyorum...çoook zor bir süreç bol bol sıvı tüket ohss olsanda olmasanda bu süreçte faydalı oluyor...protein ağırlıklı beslen...yarın bebeğini sorunsuzca alıp evine dönersin inşallahh...haber ver bizede...
arkadaşım transfrn hayrlı olsun yarın ben de bebeklerimi alıcam beraber gunsayıcaz desene ne güzel buarada ben de 1 tup 1 aşılama sonrası 6 kilo aldım 5ay içinde buayda 1 kilo daha eklendi dondurlmş tedavide olsun umrumda değil şuanda tam 58 kiloyum dolu dolu iyi yönden bakıyrm oh ohh tam balıketli oldum diye kendimi kandırıyorumhadi bakalım yarın inşallah bebeklerimizi alıp evimize sağlıkla döneriz ben bu sefer tutucak diyorum çok heyecnlıym ama sadece onları içime alıcağım için geriside umrumda değil ne olursa olsun çok rahatım rabbime emanet olucaksa olucak olmıcaksada olmıck bu kadar hayrlı hbrle buluşmak üzere k d et
brnyns,turginur,atasehir teşekkür ederim kızlar.Transfer olmuş,üzerinden günler geçmiş,minik mucizem benimleyse,ötesi zaten teferruat,benimle değilse,imkanım ve gücüm yettikce yola devam,yapacak başka birşey yok.Çokta düşünüp,kurcalayıp tedirgin olmanın şuanda faydası yok.
Ama transfere gidecek arkadaşlar,doktorunuzu konuyla alakalı yoklayın derim.
canım sadece dün oldu birkaç damlaydı iki üç kez de peçeteye silmekle pembe hafif bir akıntı.bugün hastaneyi aradım.normal dediler.ilaca gerek yok dediler.bugün hiç birşey yok şükür...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?