2011 KPSS Eğitim Bilimlerine hazırlananlar

Selam kızlar, nasılsınız bakalım....
Temmuziki, Firarperest sağolun iyi dilekleriniz için. Evet sınav öncesi kötü oldu hastalanmam, enerjim çekildi resmen.Doktor iğne vermedi, ilaçların da etki süresi aynı dedi. Ama hala toparlanamadım.
Bu hastalığın bir yıllık emeğimi çöpe atmasını istemiyorum. Dualarınıza gerçekten ihtiyacım var.

Neler yapıyorsunuz şu son günlerde.Ben anayasaya bakıyorum. Dün 2011 sts sorularını çözdüm ve açıkçası çok zorlandım. Şıklar birbirine çok yakındı. Umarım sınav böyle olmaz.
Bakanlar da belli olmuş, çıkma ihtimali var mı sizce?Gerçi sorular hazırdır herhalde... Şu sınavı atlatıp uyumak uyumak ve uyumak istiyorum.....

Bu arada Temmuzikicim nişanın da hayırlı olsun şimdiden tebrik edeyim,umarım atanıp hemen kavuşursunuz birbirinize.
Firarperestciğim için de geçerli bu dileğim. Tabi sevip de kavuşamayan tüm aşıklar için de (istek şarkı gibi oldu böylede )

Bu arada ben hala öğrenmenin genellenmesi ile tepki genellemesini karıştıryorum kızlar. İkisi aynı şey mi?Uzman kariyer aynı alıyor galiba. Tepki genellemesi aynı uyarıcıya farklı tepkiler demek değil miydi?
Öğrenmenin genellemesi de benzer durumlara benzer davranışlar... E şimdi bunlar aynı mı?Aydınlatın beni lütfen. 31 ekim 2010'da bir soru vardı orda öğrendiği bir şeyi genellemişti ve buna tepki genellemesi demişlerdi.

Ve bir de geçen yılki şıklarda Buzz grup geçiyor. Aklıma gelmedi bir türlü neydi ki o?

kurabiyecim bir an önce sağlığına kavuşmanı dileyerek teşekkür ediyorum.
son günler biraz ona biraz buna bakarken zaman geçiyor işte.
ben de ne yaptığımı bilmiyorum pek :)
sorular hazır tabii ki yeni bakanlar çıkmaz:)
öğrenme ve tepki genellemesi aynı şey olsa gerek
buzz grup küçük bi grup tartışması ama özelliklerini bilmiyorum
bildiğimiz şıklardan hareket edersek sonuç ortaya çıkabilir :)

önemli bulduğunuz şeyleri yazın kızlar.
mesela;
- menemen olayı serbest cumhuriyet fırkasının
- şeyh sait isyanı terakkiperver halk fırkasının kapatılmasına neden olmuştur.

çokk uzun bir aradan sonra merhaba kızlar.. söylemiştim belki hatırlarsınız düğün telaşım var. 16 temmuzda düğünüm var.geçen hafta nikah yaptık:):) sınavı sorarsanız biraz arka planda kaldı gibi ama yinede elimden geleni yaptım çıkmış sorulara baktım.anayasayı tekrar okudum.güncel konulara bakıyorum son olarak da. Şimdiden herkese başarılar diliyorum.Rabbim emeklerinizi boşa çıkarmasın hepimiz kalbimizden gönlümüzden geçeni elde ederiz inşallah.Herkese kolay gelsin....

Mutluluklar diliyorum...Hayırlı olsun canım.

sana da kolay gelsin. şimdiden mutluluklar

Geçen yıl anayasada Avrupa merkez bankası başkanını sormuşlardı.( Jean Claude Trichet)
Bu yıl da Türklerden birini mi sorarlar acaba?
Yazayım bazılarını
Nato Genel sekreter yardımcısı Hüseyin Diriöz
Avrupa Konseyi Parlamenter Meclis başkanlığı Mevlüt Çavuşoğlu
Avrupa Birliği Baş müzakerecimiz Egemen Bağış
Avrupa İnsan hakları Mahkemesi İlk Türk kadın Yargıç Ayşe Işıl Karakaş
Anayasa Mahkemesinin İlk kadın başkanı Tülay Tuğcu

imf nin yeni başkanını sorabilirler. o da dominique strauss kahn
Avrupa Konseyi Parlamenter Meclis başkanlığı Mevlüt Çavuşoğlu çıkabilir deniyor.
yeni kurulan E-7 ülkelerinin ihtimali varmış : çin hindistan brezilya meksika türkiye rusya endonezya
unesco tarihi miras listesine selimiye camii ni eklemiş.
japonyadaki nükleer santral olayından sonra almanya santrallerini 20 yıl kullanmama kararı almış

temmuzcum IMF nin eski başkanı D.S. KAHN taciz suçlaması ile alınmıştı ya yeni başkanı Christine Lagarde oldu.

Son düzenleme:
•Londra merkezli Avrupa'nın önemli düşünce kuruluşlarından Chatham House, "2010 Chatham House Ödülü"nü Afganistan ve Pakistan arasındaki barış görüşmelerine yaptığı katkıdan dolayı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e verdi.(Çıkması Muhtemel Soru)

•Bu yıl 47'ncisi düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, ‘En İyi Film’ ödülünü ‘Çoğunluk’ filmi aldı.

•TÜİK , 2011 yılında Nüfus ve Konut Sayımını yapılacağını bildirdi.

•12 Eylül 2010 Anayasa değişiklikliklerine göre:

*TBMM Başkanı ilk seçiminde 2 yıl, sonra dönem sonuna kadar görev yapacak.

*Memurların özlük hakları toplu sözleşmede düzenlenebilecek.

*Memurlar, disiplin cezalarını yargıya götürebilecek.

*İdare mahkemeleri ve Danıştay, “yerindelik” denetimi yapamayacak, “kamu yararı” gerekçesiyle karar alamayacak. Yüksek Askeri Şûra kararıyla ordudan ilişiği kesilen subaylar, yargıda hak arayabilecek. Terfi işlemleri ve kadrosuzluk nedeniyle albaylıktan veya generallikten emekliye ayrılanlar geri dönemeyecek.

*Anayasa Mahkemesi 17 üyeden oluşacak. TBMM, Sayıştay ve baroların göndereceği adaylar arasından 3 üyeyi seçecek. 14 üyeyi ise Cumhurbaşkanı atayacak. Cumhurbaşkanı, 4 atamayı doğrudan yapacak. Bu isimler, üst kademe yöneticileri, avukatlar, birinci sınıf hâkim ve savcılar ile en az 5 yıl deneyimli Anayasa Mahkemesi raportörleri arasından olacak. Kalan 10 üyeden 3’ü Yargıtay’dan, 2’si Danıştay’dan, 1’i Askeri Yargıtay’dan, 1’i Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’nden, 3’ü YÖK’ün göstereceği öğretim üyelerinden seçilecek.

*Anayasa Mahkemesi üyeleri 12 yıl için seçilecek. 65 yaşını dolduran emekliye ayrılacak.

*Anayasa Mahkemesi 2 daire ve Genel Kurul’dan oluşacak. Anayasa maddelerinin iptaline ve partilerin kapatılmasına 17 üyeden en az 12’sinin oyuyla karar verilebilecek.

*HSYK 22 asil ve 12 yedek üyeden oluşacak, 3 daire halinde çalışacak. Adalet Bakanı Kurul’un başkanı, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kurul’un doğal üyesi olarak kalacak. 4 üyeyi Cumhurbaşkanı hukukçular ve avukatlar arasından atayacak. Yargıtay’dan 3 üye, Danıştay’dan 2 üye, Türkiye Adalet Akademisi’nden 1 üye seçilecek. 7 üye birinci sınıf adli yargı hâkim ve savcılarından, 3 üye birinci sınıf idari hâkim ve savcılardan olacak. Meslekten çıkarılan hâkim ve savcılar yargıya başvurabilecek.

*Olağan yargı yollarını tüketen kişiler AİHM’den önce Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yapabilecek. TBMM Başkanı, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları da görevleriyle ilgili suçlamalarda Yüce Divan’da yargılanacak.

*Yurt dışına çıkış yasağı hâkim kararıyla konabilecek. Askerlik durumu, vergi borcu nedeniyle çıkış yasağı konulamayacak.

*Partinin kapatılmasından sorumlu tutulup yasaklanan milletvekili, bağımsız olarak dönem sonuna kadar TBMM üyeliğine devam edebilecek.

*TBMM Başkanlığı’na bağlı Kamu Denetçiliği Kurumu kurulacak. İdareyle ilgili şikâyetler yargıya taşınmadan uzlaşmayla çözülmeye çalışılacak.

Son düzenleme:
önemli bulduğunuz şeyleri yazın kızlar.
mesela;
- menemen olayı serbest cumhuriyet fırkasının
- şeyh sait isyanı terakkiperver halk fırkasının kapatılmasına neden olmuştur.

canım menemen olayı sbf kapandıktan sonra çıktı, bunu çok soruyolar düşürmek için aman dikkat, partiye gerici kesimler girince fethi bey kendisi kapattı ve arından çıkan menemen olayı bu kararın doğruluğunu ispatladı

selamm kızlar şimdiden herkese başarılar diliyorum aksilik elimi yaktım sabah sabah fena acıyo
emeklerimiz boşa çıkmasın inşallah Allah herkesin gönlüne göre verir, bugün nişanlım geliyo yanıma, askerden yeni geldi moral olcak bana tüm gün anayasaya bakıcam, giremem büyük ihtimal.
çok güzel paylaşımlarımız oldu Allah hepimizin yardımcısı olsun

Çok geçmiş olsun canım, gerçekten korktuklarımız başımıza geliyor, Allah hayırlısıyla kazasız belasız ve hastalıksız sınava girmeyi nasip etsin hepimize.

Ben de iyileşemedim hala,iki gündür boş boş dolanıyorum resmen, bir şey anlamıyorum çalıştığımdan. Gerçi çalışmayın artık diyorlar ama insanın içi rahat etmiyor ki. Biraz panik var bende, belli etmesem de içten içe tedirginim. E bu kadarı da normal değil mi ama? Bugün biraz Tarih baktım...
Atatürk: " Artık istanbul Anadolu'ya hakim değil, tabii olmak mecburiyetindedir" sözünü Amasya genelgesi sırasında söylemiş paylaşayım istedim.

Akılma gelmişken sorularımı da sorayım:
Sevr antlaşmasının geçersizliğini kabul eden ilk devlet hangisidir?
Posta teşkilatı kimin zamanında kurulmuştur?

Buraya uğramaya çalışıcam ama şimdiden hepinize başarılar diliyorum kızlar. Bir yıl boyunca destek olduk birbirimize, bildiklerini esirgemeyip paylaşan herkese teşekkür ediyorum. Hepimiz emek verdik ve inş. Rabbim emeklerimizi boşa çıkarmaz da burda atanma haberlerimizi de paylaşırız. Allah sınavda gönlünüzü, zihninizi açık tutsun, yar ve yardımcınız olsun....

Selam kızlar...Kolay gelsin hepinize..
Nişanlım geldi o yüzden giremiyorum büyük ihtimalle akşam da giremicem.
Şimdiden söyliyim söyleyeceklerimi.
Hepinize başarılar diliyorum.
Rabbim yar ve yardmcınız olsun.
Emeklerinizi boşa çıkarmasın.
İnşallah istediiniz puanları alırsınız.
Kolay gelsin hepinize..Görüşmek üzere..

kapatılmasıyla ilişkili cnm işte öyle demek istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…