2011 KPSS Eğitim Bilimlerine hazırlananlar

Eğitim bilimleri çok uzun geldi bana.Oku oku bitmedi, son 20 dakika 20 sorum vardı daha.Kısa olanları okuyup, cevaplandırayım dedim, en kısa soru altı cümlelikti.
Benki sözeli, okumayı, yorumlamayı çok severim en az üç ay kitabı bırakın gazete bile okumayacağım.
Okumaktan helak oldum, her soru ayrı bir edebiyat parçalaması...

Sabahkinde hadi Türkçeden bunala bunala geçtim derken, "Egenin incisi İzmir, sabah bak aydınlık gece bak gerdanlık, Gül kokulu diyar bidi bidi " arkadaş corafya bile 8 cümleden oluşmuş betimlemeli, şiir tadında soru.Bir ara matematiktende bekledim."Ali'nin yaşı babasının yaşının dörtte bir olduğu için kim zaman içine kapanmakta, kah ağlamakta, kah isyan etmekte,babasının orta yaş bunalımı geçirdiği düşünülürse ve aynı zamanda Egenin incisi İzmir'de yaşadığı da bilinirse, alinin yaşı betimsel ve yordayıcı olarak kaç bulunur?"Tövbe yarabbim.

Eğitim bilimleri toplam sayfa sayısı 16lılarda 37lere çıkmış son 10 yılda.Buda çok bezdirdi bence.

Bence sorular ayırtediciydi.Yani cumartesi sabah sınavının üzerine aynı gün sınava sokmasalar (hala bunun mantığını anlayamıyorum- hangi süpersonik insan bir günde 4,5 saat sınava girip 240 soruya aynı motivasyon ile cevaplandırabilir ki?) süreyi biraz daha uzun tutsalar, geçerliliği yüksek olurdu.Sonuçta o kuramcı kim, bunun tarihi ne gibi ezber ya da eğitim hayatında yanından geçilmeyecek sorular yoktu.Hemen hemen hepsi aslında öğretmenlerin yaşayacakları/ yaşadıkları herşeyi kapsamıştı.

Neyse özetle; hala gözlerim ağrıyor, eğitim bilimlerinde süre sıkıntısı yaşadım ve mutsuzum, "Egenin incisi İzmir" seni severdim ama artık nefret ediyorum :2:

Bu kadar kötü geçeceğini Bilseydim çalişmazdım.. çözdüğüm tonlarca soru Bankası resmen alay eder giBi Bakıyor Bana suan.. Bu sene de olmicak.. ama çooook yoruldum artık Ben =(

Bir bana zor değilmiş demek ki...Herkesinkinin iyi geçmesini isterdim tabi ki...
Ama sadece ben yetiştiremedim sanıyordum.Bence de çok uzun uzundu sorular. Normalde eğitimi yarım saatten fazla süreyle bitirrdim. Zar zor yetiştirdim.Yanlışlarım çok çıkıcak ve netlerimi düşürcek, keşke boş bıraksaymışım diyorum. Ama artık olan oldu. Nasibim değilmiş demek ki diyip tevekkül etmeli...Rüyalarıma bile girdi sınav. Yanlışlarım çok çıkıyordu kazanamıyordum. Netlerimi hesaplamaktan gerçekten korkuyorum....Çok üzgünüm.

Benim branşım ingilizce şubat ayından beri kursa gidip çalışıyorum,her şey gayet yolundaydı ta ki düne kadar o nasıl birsınavdı öyle resmen soru tarzı değişmiş cevaplardaki hiç bir şey net değil çok garip bir sınavdı benim de kötü geçti açıkçası artık kısmet diyelim yapacak bir şey yok ama beyaz kalem ,fem gibi yayınların sorularına benziyorlardı sorular yine okka altına giden biz olacağız herhalde neyse cevapları verseler de baksak...

kızlar morallerinizi bozmayın lütfen.
bir snav zorsa hepinize zordu unutmayın ve ayrıca zor sınavların standart sapmaları da genelde daha yüksek olduğundan puanlar da ona göre oluyor.
üstelik sıralamaları sınavın zor ya da kolay olması değiştiremez.
örneğin 2008 sınavı da oldukça zordu, ancak kpss uzmanında hiç puan hesapladınız m bilemem ama orda da yazdığınız netlere en yüksek puan 2008 sapmasıyla geliyor.

hele bir cevap anahtarı gelsin,ümitsizliğe mahal vermeyin:82:

yorumlar genelde aynı kötü bir sınavdı eğitimde özellikle abartı bir zorlama vardı rehberlikte bile işlem vardı yetmemiş birde şifrelemişler, geneli grafik yorum ve istatistik üçlüsü oluşturuyordu

sırf almamak için uğraşıyolar galiba
sabahki daha kolaydı ama tarih bilgi,coğ. yorum du mat kolay ama yapana türkçede dilbilgisi çıkmazdı sorulmuş

offff saymakla bitmez ama herkes kötü diyor puan dağılımı ona göre olur kısacası herkese geçmiş olsun arkadaşlar ve hakkımızda hayırlısı diyelimm...

ben geldim kızlar ama canım çok sıkkın yılardır uğraşıyorum ücretli bile yapmadım bu sene çok çalışıp bu işi bitiririm diye düşünüyordum.ama o neydi ya resmen dalga geçmişler anayasaya o kadar çalışacağıma başka bir şeye çalışsam daha ii olurdu. çalışmayanlar oh iyiy ki çalışmamışım diyor çalışanlar nasıl olacak diyor ben anlamadım vallla.eğitim bilimlerinden doğrum var mı acaba diye düşünüyorum.çözdüğüm sorularla alakalı değildi ben sözelciyim birde grafiklerde sıkıntı yaşıyordum eğitim bilimlerinde sanki bu sene işlem ağırlıklıydı ölçme çok zordu saymakla bitmez kısacası sınavım berbattı tabi bunun sosyal baskısı daha beter çalan telefonlar umutla bekleyen ailen remen çöküşlerdeyim.düğünüm var bu hafta sonu ama onun heyecanını bile yaşamıyorum çok canım sıkkın.

cumartesi sınavdam çıktığımdan beri içime bişey oturdu sanki yumruk gibi offf... napsam geçmek bilmiyor.. dönüyorum kendime kızıyorum dönüyorum sınava kızıyorum dönüyorum etrafıma kızıyorum suçluyu bulamadım bir türlü... salak gibi 4 yıl okuduğuma yanıyorum keşke liseden çıkınca o bilgilerle kpssye girip memur olaymışım salak ben... neyse eğitim çook zordu uzundu bunaltıcıydı bi de sıcak belki bahane buluyorum ama gerçekten eşi benzeri yok bu sınavın yani... bütün hayallerim suya düştü bütün emeklerim boşa gitti... kocamla anneme her baktığımda ağlayasım geliyor bütün sene beni desteklediler ama ne için? koca bir hiç ben bok ettim herşeyi olmadı olmıycak benim suçum mu bilmiyorum hiç bişey düşünmek istemiyorum artık...

Ne diye çalıştım ya ben bütün sene! Emeklerime yazık oldu kızlar
Gy Gk iyi güzel, 93 netim var toplamda. ingilizce branşım. çok bile matematik çözdüm vs.
Ama o eğitim yok mu !!!
35 yanlışım falan çıktı herhalde. 30 dan sonrasını pek saymadım.
Bütün çıkmış soruları çok da zorlanmadan çözmüştüm. Ortalama 15 yanlışım çıkıyordu. Ama resmen ter döktüm sınavda. En çok da gelişimden falan yanlışım var.
Rehberlikl soruları bile ölçme sorusu gibiydi.
Böyle sınav olmaz olsun

hepimize geçmiş olsun kızlar. geçmiş yıllardaki sorulara pek benzemeyen sorulardı ve ben yeni yeni kendime geliyorum... o sorular hala gözümün önünde uçuşuyor ..

Son düzenleme:
Selam kızlar...
Geçmiş olsun hepinize..
Baya bi konuşulmuştur diye düşünmüştüm ama yanılmışım.
Nişanlım burada olduğu için giremedim ben.Şoku da yeni atlattım sayılır
Sabahki sınavım iyiydi benim ama eğitim malumunuz sizden farklı değil.
Sonuç olarak;
Gy-Gk 90.25
Eğitim 72
Eğitim beni mahvetti malesef.Kpss uzmanı 2008 ve 2009'a göre 80 puan hesaplıyor bu netlere ama gelir mi bilmem :26:
Bu kadar çalışmışken böylesi bir sınavla karşılaşmak büyük şanssızlık cidden..
Tek tesellim herkese zor gelmesi.
Hakkımızda hayırlısı olsun.
Belirsizliklere,bekleyişlere devammmm

selam kızlar
sınav iyi geçmiş gibiydi ama cevaplara bakınca çok emin olduklarım bile yanlış çıktı anlamadım
sonuç olarak gygk kısmı iyi ama eğitimi batırmışım
iptal edilecek sorular var bence. çok saçma bi sınav oldu.
yani konular ortada ama ancak bu kdr karıştırılabilirdi
geçen yıl doğru düzgün çalışmadan bile bundan yüksek netim vardı
artık yapacak bişi yok iyi bi puan beklemiyorum

Sabahki oturumdan 78 net öğleden sonrakinden 70 net berbat ettim her şeyi sabahki bile güzel geçt, d,yemiyorum ne oldu bilmiyorum hepsi birbirine girmiş yine olmadı sizin anlayacağınız kimsenin yüzüne bakacak halim kalmadı

herkese geçmiş olsun kızlar
ben sınava girmedim ama eşimin stresi bana yetti
evlendik sınav iptal edildi öyle böyle derken 1 senemiz gitti
herkesi emekleri var umarım hakettiğiniz alırsınız
eşiminde eğitim bilimlerinde 72 civarı neti varmış bakıcaz artık

Cesaret edip bakamıyorum bile netlerime, son yarım saatte ne yaptığımı bile hatırlamıyorum ki...
Bu da yanlış işte bu da bu da...demekten korkuyorum ve bakmak istemiyorum.
İlk kısım bile kaçtır Allah bilir...
Herkes boşuna üzülme, belki iyidir, bakmadan bilemezsin üzme kendini diyor...
Haklılar belki ama öyle bir his yok ki içimde...Ufacık ümidim yok...
Hakkımda gerçekten hayırlısı neyse o olsun...
Atanıp da mutsuz olacağım,keşke atanmasaydım dedirten bir yere gitmek de istemiyorum...
Hepimiz için geçerli...
O yüzden üzmeyin kızlar kendinizi, herkes için hayırlısı neyse o olsun...

herkes bi tarafa dağılmış sanırım
görüşmeyeli nasılsınız kızlar?
herkes tatile mi çıktı?
ben evime geldim.bu tatil bana iyi geldi

Son düzenleme:
Nolucaz biz yaa.... 10.000 alımın içinde kaç ing. olur acaba? Olanlar da zaten benden yüksektir. Açıkta mı kalıcaz? Geçen sene girsem bu sene haziranda 30.000 de belki daha çok şansım olurdu. bu sene hem kadro az, hem sınav çok feci.....

dove sen kesin gidersin 10 Bin alım olsa Bile.. Ben de ingilizceciyim.. netlerimi hesaplamadm Bile.. ama o matematık senı kesin kurtarır.. Ben 10 tane yapaBildim mattan.. eğitim de herkes kötü.. üzülme yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…