2011 KPSS Eğitim Bilimlerine hazırlananlar

İnşAllah ameliyat güzel geçer arkdaşım.Acil şifalar.

günaydın
neslivicdan geçmiş olsun şimdiden

sabah 8 de kalktım ders çalışcam diye hala başlayamadım ama en azından erken kalkmaya alışayım diyorum:26:
bu tatili çok iyi değerlendirmemiz lazım, dershaneye gdiyorum ama birkaç derste konuların gerisinde kaldım özellikle vatandaşlıkla aram iyi değil
panik yapmaya başladım sanırım

teşekkür ederim bilgilendirme için
lise olunca gözüm biraz korkuyo benim en azından staj hocamız iyi olur inşallah

1. soru
bisiklet kullanmayı öğrenmeye çalışan bir çocuk defalarca düştükten sonra bisiklet üzerinde nasıl dengede duracağını öğrenir.
burada çocuğun hangi öğrenme sürecinin sonunda deengede durmayı başardığı söylenebilir?

A)seçme bağlanma B) hazırbulunuşluk C)küçük adımlar D) eşik yöntemi E)klasik koşullanma

2.soru
aylin hanım işten geldiğinde, iki oğlunun bayramda miasfirlere ikram etmek için aldığı çikolatanın yarısından çoğunu yediklerini gördüğünde kızar ve çocukların başında durup onlara bütün çikolataları yedirir.
aylin hanımın davranışı hangi öğrenme kavramına örnektir?

A) kademeli yaklaşma B)sönmeye tabi tutma C) haber vericilik D) Yorma E) duyarsızlaştırma

sorular uzman kariyerin yaprak testinden yardımcı olur musunuz kızlar özellikle birinci soru için.şimdiden herkese teşekkür ederim..

sorular farklı geldi biraz.
1. soruda aslında hiçbiri olur gibi gelmedi ama acaba hazırbulunuşluk olabilir mi?
hani defalarca düşüyor ve böylece dengede durmaya hazır hale geliyor.
yani daha önceki başarısız deneyimleri onun hazırbulunuşluğunu sağlıyor.
çok mu saçmaladım ne?

2. soru da bıktırma yani yorma cevap D.

geçmiş olsun.. benim babamın da üç kalp damarı tıkalı. geçen nisan ayından beri bir sürü doktor ameliyat dedi. ama kabul etmiyor. inşallah baban en kısa sürede iyileşir....

evet canım son sınıfım. ingilizce öğretmenliği. seninkini unuttum ben de..

Ben Türk Dili ve Edebiyatı bölümü 2009 mezunuyum.
Formasyonum bitmedi benim de.
2. dönemden bi dersim var inşallah geçicem bu yıl

2. soruya kesinlkle yorma derdim BIKTIRMA yı aradı gözüm ama bulamayınca dedim adı YORMA olmuş :))

1. soru zor geldi bana. A ve E yi eledim en başta. eşik de olamaz. kötü bir alışkanlığı eşiği atlatana kadar azar azar arttırarak yaptırmıyoruz.
küçük adımlar... adım adım ilerleyici şekilde mi öğreniyor.. değil bence... ama çeldirici olabilir benim için.
hazırbulunuşluk kalıyor geri. hazırbulunuşluk neydi. OLGUNLAŞMA + DENEYİM, ÖN ÖĞRENMELER vs. burada bisiklete binebilecek kadar olgunlaşmış kasları ve psikomotor gelişimi var. giriş davranışlara da sahip ki bisiklete binebiliyor. düşe düşe de öğrendiğine göre deneyim sahibi de oluyor demektir.
ne bileyim biraz zorlarsak hazırbulunuşluk?

1. sorunun cevabı a şıkkı olarak verilmiş 2. soruda evet d dediğiniz gibi bıktırma(yorma)anlamındaymış ben bilmiyordum gözümden kaçmış sanırım. 1. soruyu daha önce hiç duymadım bilen var mı açıklamasını

tebrik ederim güzel akıl yürüttün

Son düzenleme:

bisiklet kullanmayı öğrenmeye çalışan bir çocuk defalarca düştükten sonra bisiklet üzerinde nasıl dengede duracağını öğrenir.
burada çocuğun hangi öğrenme sürecinin sonunda deengede durmayı başardığı söylenebilir?

A)seçme bağlanma B) hazırbulunuşluk C)küçük adımlar D) eşik yöntemi E)klasik koşullanma

seçme bağlanma da nedir? hergün yeni bi kavram mı üretiyorlar

hımm şimdi buldumm :
"Öğrenmenin en temel formu deneme-yanılma öğrenmesidir. Daha sonra buna seçme-bağlama yoluyla öğrenme adını vermiştir."
meğer deneme yanılmanın diğer adıymışşş

hımm şimdi buldumm :
"Öğrenmenin en temel formu deneme-yanılma öğrenmesidir. Daha sonra buna seçme-bağlama yoluyla öğrenme adını vermiştir."
meğer deneme yanılmanın diğer adıymışşş

gün geçmiyor ki yeni bir kavram çıkarmasınlar
ben de soruyu ilk okuduğumda seçeneklerde deneme yanılmayı aradım bulamayınca hazırbulunuşluk dedim.
ösym bu tarz sormuyo sanki ya.
yani kavramların bilinen şekillerini kullanıyo sanki.
hiçbir kpss sorusunda seçme-bağlama diye bir şey görmedim mesela.
ama deneme yanılma çok fazla çıkan bir kavram öyle değil mi? :26:

Son düzenleme:

doğru canım sanırım nuray senemoğlunun kitabında okumuştum seçme bağlama kavramını şimdi anımsadım

Bugün şu ana kadar öğretim yöntem ve tekniklerinden tam öğrenmeyi okudum.
Gelişim ve öğrenmeden ikişer test çözdüm.
Tarihten dış politika ve ilkeleri okudum.
Ve konu testlerini çözdüm.
Şimdilik bu kadar ama bir sorum var.

Siyasal rejimi doğrudan belirleyen ilke aşağıdakilerden hangisidir?
İnkılapçılık
Laiklik
Cumhuriyetçilik
Devletçilik
Milliyetçilik

Ben cevaba şaşırdım biraz.
Bakalım sizler ne diyeceksiniz? :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…