- Konu Sahibi hayalperesttt
-
gün geçmiyor ki yeni bir kavram çıkarmasınlar
ben de soruyu ilk okuduğumda seçeneklerde deneme yanılmayı aradım bulamayınca hazırbulunuşluk dedim.
ösym bu tarz sormuyo sanki ya.
yani kavramların bilinen şekillerini kullanıyo sanki.
hiçbir kpss sorusunda seçme-bağlama diye bir şey görmedim mesela.
ama deneme yanılma çok fazla çıkan bir kavram öyle değil mi? :26:
İnkılapçılık
Laiklik
Cumhuriyetçilik
Devletçilik
Milliyetçilik mi?
biz doldururuz canım başka sorun olmasın da
milliyetçilik dedim olmadı cumhuriyetçilik ama cevap devletçilikmiş.
nasıl oluyor anlamadım.devletçilik daha çok ekonomi alannda değil mi? :26:
bununla ne alakası var ki?
ben de olsam direkt cumhuriyetçilik derdim
devletçilik kesinlikle olamaz bence anahtar yanlışş
altıntıyla destekleyecek olursak : "Ülkenin genel ekonomik faaliyetlerinin düzenlenmesi ve özel sektörün girmek istemediği veya yetersiz kaldığı ya da ulusal çıkarların gerekli kıldığı alanlara girmesini öngören ilkedir."
bence de..
geçtiğimiz dönem ilk kez öğretmenlik yaptım ve bir dönem bitti
geçen yıl da staj yapmıştım ders de anlatmıştım
bu yıl ilk başlarda çok tereddütlüydüm genç ve tecrübesiz olduğum için
liseliler büyük göründükleri için çekinmiştim içten içe
ama alışılıyor
Umarım babanızın ameliyatı iyi geçer ve kısa zamanda iyileşir.
Allah yardımcınız olsun.
3 ay da iyi değerlendirilirse yeterli bir süre olabilir.
Canınızı sıkmayın.
İnşallah başarılı olursunuz.
İnşAllah ameliyat güzel geçer arkdaşım.Acil şifalar.
Herkese selamlaaaarr....
Geçmişi okudum ben yokken ne güzel sorular sorulmuş,dersler çalışılmış.
Çok iyi oldu burda toplanmamız gerçekten.
Sınavlarım yeni bitti,bu önümüzdeki tatili çok iyi değerlendirmeliyim.
Dün çok güzel çalıştım,deneme çözdüm ilk kez,tabi yapamadığım bir sürü şey vardı o ayrı.
Grafik,tablo yorumum hiç yokmuş onu anladım hepsi yanlış çıkıyor.
Geçen gün bir sürü eğitim bilimleri denemesi çektirdim,Pegemin,Beyaz kalemin yaprak testlerini,Data'nın tarih, Beyaz Kalem'in eğitim soru bankalarını aldım. Bakalım nasıl bitircem bunları.
Ölçme çalışyorum demiştim en son....
Baktım istatik filan var,vazgeçtim,yapamadım çünkü.Hemen öğretim yönteme başladım,ölçmeyi sona bıraktım.
Şu eğitimi bir an evvel bitirip tarih coğrafyayı halletmeliyi planlıyorum.
Siyahincim bizde de kalma var,bir arkadaş devamsızlıktan kaldı.Yaza açılacakmış o dersler diye duydum ama doğru mu bilmiyorum. Stajda daha çok numara listesine bağlı kalınarak okullara dağıtmışlar.Ama isteyenler karşılıklı değişebildiler okullarını, memleketlerinde yapmak isteyenler de oldu.Bir okulda bizim bölümden 10 kişi filan var.En yakın olduğum arkadaşım başka okulda malesef, ama yine samimi arkadaşım da var çok şükür, o acemilikle tek kalmak istemiyordum doğrusu. Seninle aynı şeyleri düşünüyormuşuz desene. Ben de minyonum,ufak tefek olunca ee şimdiki liselileri de görünce ben de ürküyorum hep. Topukludan vazgeçmiycem herhalde
İlk gün ne giysem bilmiyorum,çok resmi ceket filan giymek istemiyorum,bi de kış zaten. Kararsız kaldım.
Neyse gidip ders çalışayım artık,herkese kolay gelsin.
ben de çok küçük gösteriyorum. geçen sene kardeşimi liseye kayıt yapmaya gittiğimizde kayıt olacak olanı ben sanmışlar! boyum da 155 bile yok! ortaokullu çocuklar bile benden iri yarı. napıcam bilmiyorum :))ben ilk gün siyah kumaş önden pileli bir etek giydim. üzerime de (hava iyiydi) beyaz kısa kollu gömlek ve bi hırka giymiştim.
daha sonraki zamanlarda gözlem stajı olduğu için çok önemsemedim kıyafeti..
bu dönem bakalım bi kaç elbise aldım. genelde elbise giymekten hoşlanıyorum. topuklu ayakkabı da giyiyorum ama çok can yakıyor yahu..
sınıfta biri sizi izlerken bişey anlatmak çok zor. daha önce 6 ay kadar dersanede çalıştım. ilköğretim düzeyindeki bütün derslere giriyodum. sınıfın hakimi olunca çok güzel çok rahattı
ama biri izlerken elim ayağım karışır benim ya...
staj aşamasında da birbirimizden yardım alalımbizim okulda listedeki bütün öğrencileri soyadı sırasına göre 15 kişilik gruplara bölmüşlerdi. 3 kişi aynı gün aynı saate gidiyorduk. zaten bana kampüsteki okul denk geldi. 10 dk yürüyerek gidiyorum. stajyerleri pek umursamıyolar malesef.
yani bizim hocamız, aman bana dokunmayın da gelmeseniz de olur tarzında biriydi. notumuzu yüksek vermiş ama bişey öğrendiğim söylenemez..
stajdan pek bişey beklemeyin kızlar..
kimsenin önemsediği yok.
formasyon alırken 2 dönemde toplasanız 3-5 kere ancak gitmişimdir.
okullardaki hocalar da pek uğraşmak istemiyor.
yüksek yüksek veriyor notları.
1.5 ay ücretli yaptım da ancak öğrendim bir şeyleri.
ben de minyon tipliyim Allah'tan 7 ve 8. sınıflara giriyorum şimdilik
en azından acemiliğimi onlarda atıyım liselilerin karşısına tecrübeli bir şekilde çıkayım diyorum
öğrenciler hala yaşımı sorup duruyolar geçen bir tanesi üniversite okuduğunuzu bilmesem 18 diyicem öğretmenim diyo
:)) çok iyi ya, aslında bi anlamda avantaj. öğrenciler kendilerini yakın hissedip daha çok ilgi duyabilirler derslerimize
Yine sorularım var, tartışalım mı?
İçe bakış ve İç görü kazanma nedir ? Ben bunları anlayamıyor ve ayıramıyorum
soruların arada kaldığım 2 şıkkını yazıyorum. diğer şıkların olmadığı çok açık belli oluyor çünkü.
Gelişim kavramının tanımı hangisidir?
A) Büyüme, olgunlaşma ve öğrenmenin etkileşimi ile organizmanın sürekli olarak ilerleme sağlamasıdır.
B) Organizmanın döllenmeden başlayarak ölümüne kadar yaşadığı değişim sürecidir.
.............................................................................................................................................................................
Doğum öncesi dönemde hücreler tabakalaşarak vücudun farklı bölümlerini oluşturur. İlk önce organlar daha sonra ise sinir sistemi oluşur.
Yukarıda anlatılanlar aşağıdaki gelişim ilke ve yönelimlerinden hangisine bir örnek oluşturmaktadır?
A) İçten dışa
B) Genelden özele
C) Nöbetleşe gelişim
..............................................................................................................................................................................
Havighurst'un gelişim görevleri modeline göre, aşağıdakilerden hangisi ergenlik dönemi (12-18 yaş) gelişim görevlerinden değildir?
A) Toplumsal sorumlulukları almaya istekli olma
B) Bedenini etkili bir şekilde kullanma
C) Cinsel kimliğini kazanmaya başlama
.........................................................................................................................................
Gelişim ilkeleriyle ilgili olarak hangisi yanlıştır?
A) Gelişim ergenliğin sonunda tamamlanır.
B) Başladığı hızda devam eder.
Buyrunuz
1.soruya B) Organizmanın döllenmeden başlayarak ölümüne kadar yaşadığı değişim sürecidir.
2.soruya A) İçten dışa
3.soruya C) Cinsel kimliğini kazanmaya başlama( okul öncesinde başlıyor sanırım ergenlikten daha önce yani)
4.soru ilkelerine göre dediği için B) Başladığı hızda devam eder. değil nöbetleşe olacak.
bilmiyorum eğer doğruysa söyler msn?
birinci soru b çünkü gelişim değişimi de kapsar.oyüzden öyle düşündüm.
CEVAPLAR İÇİN TEŞEKKÜRLER HALECİM
1)B BUNA NEDEN B DEDİĞİNİ AÇIKLAR MISIN?
2)A
3) MALESEF BEN DE ÖYLE DEDİM AMA BEDENİNİ ETKİN BİR ŞEKİLDE KULLANMA ÇIKTI. Belki anahtar yanlıştır.
4) AYNEN ÖYLE DEDİM AMA BU DA ERGENLİĞİN SONUNDA TAMAMLANIR ŞIKKI OLACAKMIŞ!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?