2011 KPSS Eğitim Bilimlerine hazırlananlar

cevap a'dır çünkü hiçbir fikri yoksa zaten densesizlik oluşmaz bu yüzden yeniden bi denge de söz konusu olamaz. c şıkkındaki var olan şema hakkında bilgi sahibi olunan şeyler için kullanılır.

bana b gibi geldi :26:

2011'de kpss'nin hiçbir anlamı yokmuş. 2012'yi beklemek gerekiyor

o ne demek

cevap a'dır çünkü hiçbir fikri yoksa zaten densesizlik oluşmaz bu yüzden yeniden bi denge de söz konusu olamaz. c şıkkındaki var olan şema hakkında bilgi sahibi olunan şeyler için kullanılır.

hımm mantıklı:82:

bana b gibi geldi :26:

malesef ben de b demiştim ama c ymişş
neye göre anlamadım

Son düzenleme:

1.soruya A
2.soruya C
3.soruya E
derim ben.

tekrar selam kızlarrbuara çok telaşlıyım hiç işim bitmiyo vallaisteme söz olaylarım var bu hafta,onun telaşından daha başlayamadım çalışmaya bile...
4 yıllık işsiz dönemimde 1 sene evde kaldım ama hiç bana göre değilmiş,evde olunca da çalışamadım doğrusu,1 yıl yib oda çalıştım ücra bir köyde yurtta kaldım çocuklarla ve orada sınıf öğrt yaptım branş dışı olunca zor oldu.
1yıl dersaneye gittim ki çok zorluk çektim yaşım geçti sanırım artık ders dinlemek için
şu an yine bir kasabada ücretli öğretmenlik yapıyorum...

bugün kitap almaaya gittim,hepsini inceledim en güzeli yediiklim gibi geldi ve modüler setlerini aldım,geçen sene de öğretmen setini almıştım zaten bir sürü soru bankası ,kavram haritaları var.maşallah çoğuzunuz konuları bitirmişssiniz ben de ptesi başlamayı düşünüyorum nasipse,sözü bir atlatayım da.
hepinize kolay gelsinn

Cevap c çünkü o dönemde çocuk tek başına giyinemez,fermuar filan çekemez,ince kaslar olgunlaşmamış çünkü.Çocuk giyinmek için çok çaba harcar ve giyinemezse bu onun bıkmasına sebep olur.Doğru bir davranış değil yani.

Selam kızlar,napıyorsunuz,herkes tam gaz çalışıyor galiba
Ben de dün öytyi bitirdim ama çok eksiğim var o dersten diğerlerinin arasında bakıcam artık. Ölçme çalışayım diyorum.Hiç de canım istemiyor ya neyse. Öyt'den sorularım vardı ama bakan var mı o derse bilemedim,çalıştıysanız sorayım.Kolay gelsin herkese....

Gece_kuşu sözün hayırlı olsun...Yediiklim için de güzel diyorlar.

ben de yeni ÖYT'yi bitirdim kızlar..
fstklkurabye elimden geldiği kadar yardımcı olurum sor istersen sorularını

hımm o telaşları iyi bilirim ben de yeni atlattım cnm
kolay gibi görünüyodu ama öyle değilmiş
kolay gelsin ve hayırlı olsun

hiç böyle düşünmemiştimm çok mantıklı sağolasın

kızlar sorum varrrr

Aşağıdakilerden hangisi öğrenme sonucu kazanılan bir davranıştır?

Bireyin kan görünce bayılması
Köpeğin tuvaletini toprağı kazarak yapması
Yeni doğan bir bebeğin ağlaması
Yüksek ateşli bir çocuğun sayıklaması
Sert bir rüzgar karşısında gözlerin kırpılması

Bireyin kan görünce bayılması derim ben arkdaş? nedir doğrusu?

teşekkürlerr
teşekkür ederim
Bireyin kan görünce bayılması derim ben arkdaş? nedir doğrusu?

bence de sorunuun cevaı kan görünce bayılmaktır. kana karşı koşullanmış.

1. soru "b" şıkı derim coçuk izlediği futbol karşılaşmasında oyunculardan birine libero ahmet olduğunu duyunca diğer oyunculara da libero mehmet libero ali demesi örneği.umarım doğrudur.
2.soru "e" derim rahat bir şekilde hareket ederse bağımsız olur diye düşünüyorum.
3.soru da "e"derim kişiler arası ilişkiler(iyi çocuk eğilimi)olan değilmiydi burda manevi duygular ağır basıyordu.umarım doğru cevaplamısımdır.

öğrenme olması için davranış değişikliği gerekli YAŞANTI YOLUYLA ÖĞRENMELİ,köpeğin toprağı kazması türe özgü davranış, yeni doğan bebeğin ağlaması da öğrenilmiş bir durum, yüksek ateşli çocuğun sayıklaması geçici bir durum KALICI İZLİ bir davranış yok, sert bir rüzgar karşısında göz kırpmak ise REFLEKS olarak ifade edilir.Ben bu şekilde yorumladım kızlar eğer yanlış bisey varsa düzeltin.iyi çalışmalar.:):)

yani cevabı yazmadım :) heyecandan kusura bakmayın:):) kan görünce bayılmak ise doalylı yolla bir öğrenme ürünüdür.korkular hobi ve fobiler sonradan öğrenilen davranışlardır.yaşantı yoluyla birinden görerek ya da duyarak olabilir.Yılandan korkmak, fareden korkmak ,kan görğnce bayılmak buna örnek olabilir....

Öyt'den sorularım vaaaar....
1) Aşağıdakilerden hangisi probleme dayalı öğrenme senaryolarında bulunması gereken en önemli özelliktir?
A) Her biri uygulanabilir bir nitelikte birçok çözümünün olması
B) Araştırmayı gerektirmesi
C) Merak uyandırıcı ve ilgi çekici olması
D) Gerçek yaşamla ilgili olması ve çok yönlü düşünmeyi gerektirmesi
E) Gözlem yapmayı gerektirmesi

2) Probleme dayalı öğrenmede kullanılan problemler, aşağıdaki özelliklerden hangisini içermemelidir?
A) Zengin eğitim etkinliklerini gerçekleştirmeli
B) Öğrenenleri karar vermeye yöneltmeli
C) Öğrenenlerin kendi öğrenme yollarını kullanmalarını desteklemeli
D) Olası çözüm yollarını içermeli
E) Hedeflere ulaştırıcı olmalı

3) Dördüncü sınıf Sosyal bilgiler dersi 'Sözlü tarih yöntemi kullanarak ve nesnelere dayanarak aile tarihi oluşturur' kazanımını gerçekleştirmek için öğrencilerin hangi strateji ve teknikten yararlanmaları daha doğru bir davranıştır?
Strateji Teknik
A) Sunuş Sergi
B) Araştırma inceleme Görüşme
C) Buluş Gözlem
D) Buluş Müze gezisi
E) Araştırma inceleme Gözlem

4) Mikro öğretim için aşağıda verilen bilgilerden hangisi doğru değildir?

A) İk defa 1960'lı yıllarda Standford üniversitesinde uygulanmaya başlamıştır.
B) Öğretmen adaylarının gerçek sınıf ortamında uygulamalar yapmasına dayanır.
C) Seçilen davranış istene düzeye gelinceye kadar tekrar edilir ve buna öğretim elemanı karar verir.
D) Sadece bir tane öğretim becerisi ele alınır.
E) Dersler video veya taşınabilir teybe kaydedilir.

Offf yazarken yoruldum valla. Şimdiden teşekkürler kızlar.....

Son düzenleme:

KIZLAR ÇOK ÖZÜR DİLERİM, ŞEHİR DIŞINDAN Bİ ARKADAŞIM BİZE ZİYARETE GELDİ, O YÜZDEN YOKUM 2 GÜNDÜR.
ÇOK MERAK EDİLEN CEVAPLARI AÇIKLIYORUM

1. SORU A) EKSİK KURALLAŞTIRMA DİYENLER KAZANDI
2. SORU B) Psikososyal moratoryum HİÇ DUYMADIĞIM Bİ KAVRAM
3. SORU E) KİŞİLER ARASI İLİŞKİLER...

BENCE 3. SORU GERÇEKTEN ZORDU. BİLENLERİ TEBRİK EDİYORUM

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…