- Konu Sahibi hayalperesttt
-
bende de bir soru anlayamadım
Çocuklara düzeylerinin çok üstünde
ve hiçbir fikirlerinin olmadığı konularda
soru sorulduğunda öğrenme gerçekleşmez.
Piaget'ye göre bu durumun nedeni
aşağıdakilerden hangisidir?
A) Dengesizlik oluşmadığından denge kurmaya çalışmamaları
B) Bilgiyi kolay özümsediklerinden ilgilerinin dağılması
C) Var olan şemalarıyla harekete geçememeleri
D) Bilişsel yapıları ile problem arasındaki farkın az olması
E) Bilişsel dengelerinin bozulması
soru : dört yaşındaki oğlunun gelişimini
hızlandırmaya çalışan bir annenin
aşağıdakilerden hangisini yapması uygun olmaz?
A) tehlikeli olmayan ortamlarda koşmasına izin verme
B) merdivenleri kendi başına çıkmasına izin verme
C) uzun sürse de kendi kendine giyinmesini bekleme
D) bardağını kendisi tutup suyunu içmesine izin verme
E) kendi yemeğini yemesine izin verme
2011'de kpss'nin hiçbir anlamı yokmuş. 2012'yi beklemek gerekiyor
cevap a'dır çünkü hiçbir fikri yoksa zaten densesizlik oluşmaz bu yüzden yeniden bi denge de söz konusu olamaz. c şıkkındaki var olan şema hakkında bilgi sahibi olunan şeyler için kullanılır.
bana b gibi geldi :26:
YENİ SORULARRR
1. Bir kişinin nesnenin ya da objenin adını öğrenen bir çocuğun o kişinin, nesnenin ya da objenin isminin başka nesne, kişi ya da objelere de verilebileceğini düşünememesi, o ismin sadece önceden öğrenmiş olduğu kişi, nesne ya da objeye ait bir isim olduğunu düşünmesi, yani dil gelişimi süresince genelleme yapamaması dil gelişimi ile ilgili olarak aşağıda verilen hangi kavram ile açıklanabilir?
A) Eksik kurallaştırma
B) Aşırı kurallaştırma
C) Morfem konuşma
D) Sentaks konuşma
E) Morgem konuşma
ne biçim cümle kurmuşlar yahu
2. Erikson "Genç, sahip olmak istediği rolleri özgürce test ederse toplum içinde kendine uygun bir kimlik bulabilir." demekle aşağıdakilerden hangisini önermektedir?
A) Tepki kimliği kazanmayı
B) Psikososyal moratoryum
C) Özdeşim kurmayı
D) Karşıt tepkiler kurmayı
E) Bağımsızlık kazanmayı
3. "İyi bir insan eşyalarını başkaları ile paylaşmayı seven insandır. iyi bir öğrenci sınıf kurallarına uyan öğrencidir." görüşlerini savunan bir kişinin içinde bulunduğu durum, Kohlbergin ahlaki gelişim kuramının hangi evresi ile açıklanabilir?
A) Araçsal ilişkiler
B) İtaat ve ceza
C) Kanun ve düzen
D) Sosyal sözleşmelere uyma
E) Kişiler arası ilişkiler
soru : dört yaşındaki oğlunun gelişimini
hızlandırmaya çalışan bir annenin
aşağıdakilerden hangisini yapması uygun olmaz?
A) tehlikeli olmayan ortamlarda koşmasına izin verme
B) merdivenleri kendi başına çıkmasına izin verme
C) uzun sürse de kendi kendine giyinmesini bekleme
D) bardağını kendisi tutup suyunu içmesine izin verme
E) kendi yemeğini yemesine izin verme
tekrar selam kızlarrbuara çok telaşlıyım hiç işim bitmiyo valla isteme söz olaylarım var bu hafta,onun telaşından daha başlayamadım çalışmaya bile...
4 yıllık işsiz dönemimde 1 sene evde kaldım ama hiç bana göre değilmiş,evde olunca da çalışamadım doğrusu,1 yıl yib oda çalıştım ücra bir köyde yurtta kaldım çocuklarla ve orada sınıf öğrt yaptım branş dışı olunca zor oldu.
1yıl dersaneye gittim ki çok zorluk çektim yaşım geçti sanırım artık ders dinlemek için
şu an yine bir kasabada ücretli öğretmenlik yapıyorum...
bugün kitap almaaya gittim,hepsini inceledim en güzeli yediiklim gibi geldi ve modüler setlerini aldım,geçen sene de öğretmen setini almıştım zaten bir sürü soru bankası ,kavram haritaları var.maşallah çoğuzunuz konuları bitirmişssiniz ben de ptesi başlamayı düşünüyorum nasipse,sözü bir atlatayım da.
hepinize kolay gelsinn
Cevap c çünkü o dönemde çocuk tek başına giyinemez,fermuar filan çekemez,ince kaslar olgunlaşmamış çünkü.Çocuk giyinmek için çok çaba harcar ve giyinemezse bu onun bıkmasına sebep olur.Doğru bir davranış değil yani.
kızlar sorum varrrr
Aşağıdakilerden hangisi öğrenme sonucu kazanılan bir davranıştır?
Bireyin kan görünce bayılması
Köpeğin tuvaletini toprağı kazarak yapması
Yeni doğan bir bebeğin ağlaması
Yüksek ateşli bir çocuğun sayıklaması
Sert bir rüzgar karşısında gözlerin kırpılması
teşekkürlerrSelam kızlar,napıyorsunuz,herkes tam gaz çalışıyor galiba
Ben de dün öytyi bitirdim ama çok eksiğim var o dersten diğerlerinin arasında bakıcam artık. Ölçme çalışayım diyorum.Hiç de canım istemiyor ya neyse. Öyt'den sorularım vardı ama bakan var mı o derse bilemedim,çalıştıysanız sorayım.Kolay gelsin herkese....
Gece_kuşu sözün hayırlı olsun...Yediiklim için de güzel diyorlar.
teşekkür ederimhımm o telaşları iyi bilirim ben de yeni atlattım cnm
kolay gibi görünüyodu ama öyle değilmiş
kolay gelsin ve hayırlı olsun
hiç böyle düşünmemiştimm çok mantıklı sağolasın
Bireyin kan görünce bayılması derim ben arkdaş? nedir doğrusu?
tekrar selam kızlarrbuara çok telaşlıyım hiç işim bitmiyo valla isteme söz olaylarım var bu hafta,onun telaşından daha başlayamadım çalışmaya bile...
4 yıllık işsiz dönemimde 1 sene evde kaldım ama hiç bana göre değilmiş,evde olunca da çalışamadım doğrusu,1 yıl yib oda çalıştım ücra bir köyde yurtta kaldım çocuklarla ve orada sınıf öğrt yaptım branş dışı olunca zor oldu.
1yıl dersaneye gittim ki çok zorluk çektim yaşım geçti sanırım artık ders dinlemek için
şu an yine bir kasabada ücretli öğretmenlik yapıyorum...
bugün kitap almaaya gittim,hepsini inceledim en güzeli yediiklim gibi geldi ve modüler setlerini aldım,geçen sene de öğretmen setini almıştım zaten bir sürü soru bankası ,kavram haritaları var.maşallah çoğuzunuz konuları bitirmişssiniz ben de ptesi başlamayı düşünüyorum nasipse,sözü bir atlatayım da.
hayırlı olsun sözün.eğer alt yapın varsa emin ol yetiştirisin. canını sıkma derim ben:)
YENİ SORULARRR
1. Bir kişinin nesnenin ya da objenin adını öğrenen bir çocuğun o kişinin, nesnenin ya da objenin isminin başka nesne, kişi ya da objelere de verilebileceğini düşünememesi, o ismin sadece önceden öğrenmiş olduğu kişi, nesne ya da objeye ait bir isim olduğunu düşünmesi, yani dil gelişimi süresince genelleme yapamaması dil gelişimi ile ilgili olarak aşağıda verilen hangi kavram ile açıklanabilir?
A) Eksik kurallaştırma
B) Aşırı kurallaştırma
C) Morfem konuşma
D) Sentaks konuşma
E) Morgem konuşma
2. Erikson "Genç, sahip olmak istediği rolleri özgürce test ederse toplum içinde kendine uygun bir kimlik bulabilir." demekle aşağıdakilerden hangisini önermektedir?
C) Özdeşim kurmayı
E) Bağımsızlık kazanmayı
3. "İyi bir insan eşyalarını başkaları ile paylaşmayı seven insandır. iyi bir öğrenci sınıf kurallarına uyan öğrencidir." görüşlerini savunan bir kişinin içinde bulunduğu durum, Kohlbergin ahlaki gelişim kuramının hangi evresi ile açıklanabilir?
A) Araçsal ilişkiler
B) İtaat ve ceza
C) Kanun ve düzen
öğrenme olması için davranış değişikliği gerekli YAŞANTI YOLUYLA ÖĞRENMELİ,köpeğin toprağı kazması türe özgü davranış, yeni doğan bebeğin ağlaması da öğrenilmiş bir durum, yüksek ateşli çocuğun sayıklaması geçici bir durum KALICI İZLİ bir davranış yok, sert bir rüzgar karşısında göz kırpmak ise REFLEKS olarak ifade edilir.Ben bu şekilde yorumladım kızlar eğer yanlış bisey varsa düzeltin.iyi çalışmalar.:):)kızlar sorum varrrr
Aşağıdakilerden hangisi öğrenme sonucu kazanılan bir davranıştır?
Bireyin kan görünce bayılması
Köpeğin tuvaletini toprağı kazarak yapması
Yeni doğan bir bebeğin ağlaması
Yüksek ateşli bir çocuğun sayıklaması
Sert bir rüzgar karşısında gözlerin kırpılması
yani cevabı yazmadım :) heyecandan kusura bakmayın:):) kan görünce bayılmak ise doalylı yolla bir öğrenme ürünüdür.korkular hobi ve fobiler sonradan öğrenilen davranışlardır.yaşantı yoluyla birinden görerek ya da duyarak olabilir.Yılandan korkmak, fareden korkmak ,kan görğnce bayılmak buna örnek olabilir....
öğrenme olması için davranış değişikliği gerekli YAŞANTI YOLUYLA ÖĞRENMELİ,köpeğin toprağı kazması türe özgü davranış, yeni doğan bebeğin ağlaması da öğrenilmiş bir durum, yüksek ateşli çocuğun sayıklaması geçici bir durum KALICI İZLİ bir davranış yok, sert bir rüzgar karşısında göz kırpmak ise REFLEKS olarak ifade edilir.Ben bu şekilde yorumladım kızlar eğer yanlış bisey varsa düzeltin.iyi çalışmalar.:):)
YENİ SORULARRR
A) Eksik kurallaştırma
B) Aşırı kurallaştırma
C) Morfem konuşma
D) Sentaks konuşma
E) Morgem konuşma
C) Özdeşim kurmayı
E) Bağımsızlık kazanmayı
A) Araçsal ilişkiler
B) İtaat ve ceza
C) Kanun ve düzen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?