- Konu Sahibi hayalperesttt
-
kızlar sorum varrrr
Aşağıdakilerden hangisi öğrenme sonucu kazanılan bir davranıştır?
Bireyin kan görünce bayılması
Köpeğin tuvaletini toprağı kazarak yapması
Yeni doğan bir bebeğin ağlaması
Yüksek ateşli bir çocuğun sayıklaması
Sert bir rüzgar karşısında gözlerin kırpılması
Sadece birinci soruyu bilmişim...Ne berbat haldeyim
Dove neler çalışıyorsun se? Ya benim içimden ölçme çalışmak hiiiç gelmiyor yaa,sayısalı ayrı dert sözel yerleri ayrı dert....
Bireyin kan görünce bayılması derim ben arkdaş? nedir doğrusu?
yani cevabı yazmadım :) heyecandan kusura bakmayın:):) kan görünce bayılmak ise doalylı yolla bir öğrenme ürünüdür.korkular hobi ve fobiler sonradan öğrenilen davranışlardır.yaşantı yoluyla birinden görerek ya da duyarak olabilir.Yılandan korkmak, fareden korkmak ,kan görğnce bayılmak buna örnek olabilir....
Bizim de okul 14'ünde başlıyor ama ikl hafta ekerim herhalde.
Ben de çok kararlıyım okula gitmeden 1 haftada bitircem diye. Valla Tarih coğrafyaya başlamadan okula adım atmak istemiyorum
OyleBirGecerZamanKi, senin adını obgzk diye kısaltıyorumhaberin olsun.
bu soruları çok seviyorum. ve kesinlikle A) kan görünce bayılmak diyorum.
ördekler nasıl doğdukları gibi yüzüyolarsa, atlar kalkıp koşuyolarsa, vs. köpekler de tuvaletlerini kazarak yaparlar, bunu sokak köpekleri de eğitim almadıkları halde yapar. türe özgü bi davranış.
bebeklerin ağlaması da kimseden öğrenilmiş değil. önünde taklit ettiği bi model falan yok yani. birinden öğrenilmez.
yüksek ateşli çocuğun sayıklaması, geçici davranış. içki içince başın dönmesi vs. gibi. hastalık, ilaç, uyuşturucu vs. maddeler alınma durumlarında yapılan hareketler Öğrenilmiş DEĞİLDİR.
ve de gözlerin rüzgarda kapatılması. bu da bildiğimiz refleks.. nasıl hapşırmayı öğrenmediysek, vücudun verdiği doğal bi tepkiyse, aynı durum burda da var...
ama 1 yaşında çocuğa mesela kan göstersek bayılmaz. aslında kandan korkup bayılanların öğrenmiş olması gereken şeyler var. mesela bi yara, kesik vs. bunların oluşma şekli. o düşünceden korkup kan görmeye karşı bir tepki geliştiriyolar. yani öğrenilmiş olması lazım kesinlikle.
uzattım ama umarım açıklayıcı olmuştur.
dove sanırım nickimi değiştiricem gerçekten çok uzuuuunnn
açıklamaların için de teşekkür ederim sadece köpekle ilgli olan seçenek beni yanıltmıştı ama anladım şimdi.
Öyt'den sorularım vaaaar....
1) Aşağıdakilerden hangisi probleme dayalı öğrenme senaryolarında bulunması gereken en önemli özelliktir?
A) Her biri uygulanabilir bir nitelikte birçok çözümünün olması
B) Araştırmayı gerektirmesi
C) Merak uyandırıcı ve ilgi çekici olması
D) Gerçek yaşamla ilgili olması ve çok yönlü düşünmeyi gerektirmesi
E) Gözlem yapmayı gerektirmesi
2) Probleme dayalı öğrenmede kullanılan problemler, aşağıdaki özelliklerden hangisini içermemelidir?
A) Zengin eğitim etkinliklerini gerçekleştirmeli
B) Öğrenenleri karar vermeye yöneltmeli
C) Öğrenenlerin kendi öğrenme yollarını kullanmalarını desteklemeli
D) Olası çözüm yollarını içermeli
E) Hedeflere ulaştırıcı olmalı
3) Dördüncü sınıf Sosyal bilgiler dersi 'Sözlü tarih yöntemi kullanarak ve nesnelere dayanarak aile tarihi oluşturur' kazanımını gerçekleştirmek için öğrencilerin hangi strateji ve teknikten yararlanmaları daha doğru bir davranıştır?
Strateji Teknik
A) Sunuş Sergi
B) Araştırma inceleme Görüşme
C) Buluş Gözlem
D) Buluş Müze gezisi
E) Araştırma inceleme Gözlem
4) Mikro öğretim için aşağıda verilen bilgilerden hangisi doğru değildir?
A) İk defa 1960'lı yıllarda Standford üniversitesinde uygulanmaya başlamıştır.
B) Öğretmen adaylarının gerçek sınıf ortamında uygulamalar yapmasına dayanır.
C) Seçilen davranış istene düzeye gelinceye kadar tekrar edilir ve buna öğretim elemanı karar verir.
D) Sadece bir tane öğretim becerisi ele alınır.
E) Dersler video veya taşınabilir teybe kaydedilir.
Offf yazarken yoruldum valla. Şimdiden teşekkürler kızlar.....
KIZLAR ÇOK ÖZÜR DİLERİM, ŞEHİR DIŞINDAN Bİ ARKADAŞIM BİZE ZİYARETE GELDİ, O YÜZDEN YOKUM 2 GÜNDÜR.
ÇOK MERAK EDİLEN CEVAPLARI AÇIKLIYORUM
1. SORU A) EKSİK KURALLAŞTIRMA DİYENLER KAZANDI
2. SORU B) Psikososyal moratoryum HİÇ DUYMADIĞIM Bİ KAVRAM
3. SORU E) KİŞİLER ARASI İLİŞKİLER...
BENCE 3. SORU GERÇEKTEN ZORDU. BİLENLERİ TEBRİK EDİYORUM
sağol canım peki kalsın bakalım şimdilik :44:biz seni böyle sevdik obgzk, değiştirmeee
kolay gelsin dove ben daha kahvaltı bile yapmadım ondan sonra ancak başlarım ben de neler yaptığımı yazarım.üşenmezsem tabikızlar, ben gidip ders çalışıcam! hadi siz de çalışın
akşam tekrar gelip bugün neler yaptığımı bir bir yazıcam.
hepinize kolay gelsin. hadi nette fazla takılmayın! temmuzda sınavdan sonra istediğimiz kadar takılırız
1.A Problem çözmede önemli olan problemin birden fazla çözümünün olması.Çünkü bu şekilde yaratıcılık geliştiriliyor diye biliyorum.
2.D Problemler olası çözüm yollarını içerirse bireyin yaratıcılığını engeller.
3.E Bu soruyu pek anlamadım ama E diyorum.
4.D Mikro öğretimde sadece bir beceri ele alınacak diye bir zorunluluk yok diye biliyorum ben.
İnşallah doğru cvp vermişimdir çok tedirginim şu an :18: :26:
Obgzk teşekkür ederim cevapların için,valla ben de senin gibi düşünüp 1.soruya A dedim ama D şıkkı diyor,üstelik bu soru 2005 kpss sorusu Pegem şıkların yerini değiştirip koymuş ve diyor ama İhtiyaçtan çıkmış sorularda görüdüm o da ilgi çekici ve merak uyandırması diyor.Çok aklım karıştı,yanlış mı acaba?Pegeme de hiç güvenim kalmadı yaa.
2.soru yu bildiniz tebirklerBen c diye düşünmüştüm kendi öğrenme yolları desteklenirse asıl yaratıcılıkalrı engellenir, farklı olmaları lazım demiştim ama yanılmışım.
3. B diyor nasıl oluyor hiiiiiiiiç anlamadım,bilen nolur açıklasın.
4. B diyor ama bi hata var, yani gerçek ortamda yapılmaz mı uygulamalar,Hatalı mı anahtar dedim ama soru beyaz kalemden hatalı şıkka rastlamadım hiç,belki bu ilktir.Ama fikirlerinizi bekliyorum.
Gelelim bana,ölçme araçlarını çalıştım yeni bitti ama ben de bittim,yazarak çalıştım yine çok uzun sürdü. Daha sorularını çözmedim bir tekrar edip çözcem.
Dove sen de beni gaz getiriyorsun,Hepiniz öyle. Ders kaydı için girmiştim bir bakayım dedim sadece.Ölçme beni bekler,gidip de bakayım o mu benim boyumun ölçüsünü alacak yoksa ben mi onun :111:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?