2011 KPSS Eğitim Bilimlerine hazırlananlar

OyleBirGecerZamanKi, senin adını obgzk diye kısaltıyorum haberin olsun.
bu soruları çok seviyorum. ve kesinlikle A) kan görünce bayılmak diyorum.

ördekler nasıl doğdukları gibi yüzüyolarsa, atlar kalkıp koşuyolarsa, vs. köpekler de tuvaletlerini kazarak yaparlar, bunu sokak köpekleri de eğitim almadıkları halde yapar. türe özgü bi davranış.

bebeklerin ağlaması da kimseden öğrenilmiş değil. önünde taklit ettiği bi model falan yok yani. birinden öğrenilmez.

yüksek ateşli çocuğun sayıklaması, geçici davranış. içki içince başın dönmesi vs. gibi. hastalık, ilaç, uyuşturucu vs. maddeler alınma durumlarında yapılan hareketler Öğrenilmiş DEĞİLDİR.

ve de gözlerin rüzgarda kapatılması. bu da bildiğimiz refleks.. nasıl hapşırmayı öğrenmediysek, vücudun verdiği doğal bi tepkiyse, aynı durum burda da var...

ama 1 yaşında çocuğa mesela kan göstersek bayılmaz. aslında kandan korkup bayılanların öğrenmiş olması gereken şeyler var. mesela bi yara, kesik vs. bunların oluşma şekli. o düşünceden korkup kan görmeye karşı bir tepki geliştiriyolar. yani öğrenilmiş olması lazım kesinlikle.

uzattım ama umarım açıklayıcı olmuştur.

Son düzenleme:
Dove neler çalışıyorsun se? Ya benim içimden ölçme çalışmak hiiiç gelmiyor yaa,sayısalı ayrı dert sözel yerleri ayrı dert....

Dove neler çalışıyorsun se? Ya benim içimden ölçme çalışmak hiiiç gelmiyor yaa,sayısalı ayrı dert sözel yerleri ayrı dert....

sorma fstklkurabye, öyt ya bitecek ya bitecek bugün
çalışmalarım çok yavaşladı. tatil bana yaramadı. teyzem dayım derken hep şehir dışından akrabalar geldi, e onlar varken de ben gideyim başka odada çalışayım olmuyor tabi.
son 1 haftadır mahvoldum resmen.
ama bugün bitircem öyt yi, az sonra çalışmaya gidiyorum :))

sonra da ölçme çalışıcam. haftaya perşembe okula dönüyorum, o zamana kadar ölçme de bitecek, çok kararlıyım!

Bireyin kan görünce bayılması derim ben arkdaş? nedir doğrusu?

evet kızlar haklısınız ben bireyin kan görünce bayılmasını öğrenme ürünü olarak görmedim nedense.
köpeğin tuvaletini toprağı kazarak yapması demiştim ama sonradan bunu türe özgü bir davranış olduğunu farkettim
teşekkür ederim

O zaman toplanıp atalım kendimizi köprüden.
Canım illa ki bilemediklerimiz olacak..

Bizim de okul 14'ünde başlıyor ama ikl hafta ekerim herhalde.
Ben de çok kararlıyım okula gitmeden 1 haftada bitircem diye. Valla Tarih coğrafyaya başlamadan okula adım atmak istemiyorum

Bizim de okul 14'ünde başlıyor ama ikl hafta ekerim herhalde.
Ben de çok kararlıyım okula gitmeden 1 haftada bitircem diye. Valla Tarih coğrafyaya başlamadan okula adım atmak istemiyorum

ben coğrafyadan özel konum, matematik konum, etkileri, meridyenler ve paralelleri çalıştım. ilk ünite yani. öyle kaldı...
anayasaya başlamak lazım diyolar. ama bende ne istek var, ne de onları ezberleyecek kapasite... Daha kpds ve alese giricem. neye çalışacağımı şaşırdım.

hadi be fstk sen beni gaza getiriyosun resmen, birbirimizi motive edip çalışalım

dove sanırım nickimi değiştiricem gerçekten çok uzuuuunnn
açıklamaların için de teşekkür ederim sadece köpekle ilgli olan seçenek beni yanıltmıştı ama anladım şimdi.

1.A Problem çözmede önemli olan problemin birden fazla çözümünün olması.Çünkü bu şekilde yaratıcılık geliştiriliyor diye biliyorum.

2.D Problemler olası çözüm yollarını içerirse bireyin yaratıcılığını engeller.

3.E Bu soruyu pek anlamadım ama E diyorum.

4.D Mikro öğretimde sadece bir beceri ele alınacak diye bir zorunluluk yok diye biliyorum ben.

İnşallah doğru cvp vermişimdir çok tedirginim şu an :18: :26:

kızlar, ben gidip ders çalışıcam! hadi siz de çalışın
akşam tekrar gelip bugün neler yaptığımı bir bir yazıcam.
hepinize kolay gelsin. hadi nette fazla takılmayın! temmuzda sınavdan sonra istediğimiz kadar takılırız

kızlar, ben gidip ders çalışıcam! hadi siz de çalışın
akşam tekrar gelip bugün neler yaptığımı bir bir yazıcam.
hepinize kolay gelsin. hadi nette fazla takılmayın! temmuzda sınavdan sonra istediğimiz kadar takılırız

1 ve 3 tamam da 2. soruyu anlamadım.ne alaka psikososyal moratoryum?bu ertelenmiş kimlik değil miydi?yani birey ne yapacağına karar veremeyince bir süre düşünmemeye karar verirse psikososyal moratoryum olmuyo muydu? :26:

biz seni böyle sevdik obgzk, değiştirmeee
sağol canım peki kalsın bakalım şimdilik :44:

kolay gelsin dove ben daha kahvaltı bile yapmadım ondan sonra ancak başlarım ben de neler yaptığımı yazarım.üşenmezsem tabi

Obgzk teşekkür ederim cevapların için,valla ben de senin gibi düşünüp 1.soruya A dedim ama D şıkkı diyor,üstelik bu soru 2005 kpss sorusu Pegem şıkların yerini değiştirip koymuş ve diyor ama İhtiyaçtan çıkmış sorularda görüdüm o da ilgi çekici ve merak uyandırması diyor.Çok aklım karıştı,yanlış mı acaba?Pegeme de hiç güvenim kalmadı yaa.
2.soru yu bildiniz tebirkler Ben c diye düşünmüştüm kendi öğrenme yolları desteklenirse asıl yaratıcılıkalrı engellenir, farklı olmaları lazım demiştim ama yanılmışım.

3. B diyor nasıl oluyor hiiiiiiiiç anlamadım,bilen nolur açıklasın.
4. B diyor ama bi hata var, yani gerçek ortamda yapılmaz mı uygulamalar,Hatalı mı anahtar dedim ama soru beyaz kalemden hatalı şıkka rastlamadım hiç,belki bu ilktir.Ama fikirlerinizi bekliyorum.

Gelelim bana,ölçme araçlarını çalıştım yeni bitti ama ben de bittim,yazarak çalıştım yine çok uzun sürdü. Daha sorularını çözmedim bir tekrar edip çözcem.
Dove sen de beni gaz getiriyorsun, Hepiniz öyle. Ders kaydı için girmiştim bir bakayım dedim sadece.Ölçme beni bekler,gidip de bakayım o mu benim boyumun ölçüsünü alacak yoksa ben mi onun :111:

fstklkurabye desene fena çuvallamışım
bi de üstatlarımız mrsyar ve dove'un yorumlarını alalım bakalım onlar ne diyecekler

kıslar herkese mrblarrrrr
ben de bu yıl atanamayıp yine kpss hazırlıkları içindeyim
cümleten allah yardımcımız olsun diyerek aranıza katılıyorum :)

selam kızlar

çok şükür evime döndüm ama mutsuzum çünkü memleketime giderken çok iyi çalılşacağımı düşünüyodum ama öyle olmadı misafirdi düğünd derken geçti gitti..
yarın da nişanlım izine geliyooo 10 gün daha ders yüzü yok bana:26:

sizce mart ayından itibaren tam olarak iyi bir şekilde çalışsam umut var mı:26:

bu arada şu saate kadar yaptıklarımı söliyim
ÖYT 70, öğrenme 50 ve gelişimden 70 soru çözdüm.
İki sorum var.

Bir çocuk anne babasının baskısıyla ders çalışarak derslerinde başarılı olmuş,böylece anne babasının kendisini dışlamalarından kurtulmuştur.
Çocuğun bu davranışı hangi ahlak evresinde olduğunu göstermektedir?

İtaat ve ceza
Saf çıkarcı eğilim
Kişilerarası uyum
Toplumsal sözleşme
Evrensel ilkeler

Sigarayı bırakmak isteyen bir kişinin,fındık yiyerek sigarayı bırakmaya çalışması aşağıdaki istenmeyen alışkanlıkların yok edilmesi tekniklerinden hangisi ile açıklanır?

Eşik
Bıktırma (yorma)
Zıt-tepki
Gölgeleme
Dereceli (üst düzey) koşullanma

4) Mikro öğretim için aşağıda verilen bilgilerden hangisi doğru değildir?

A) İk defa 1960'lı yıllarda Standford üniversitesinde uygulanmaya başlamıştır.
B) Öğretmen adaylarının gerçek sınıf ortamında uygulamalar yapmasına dayanır.
C) Seçilen davranış istene düzeye gelinceye kadar tekrar edilir ve buna öğretim elemanı karar verir.
D) Sadece bir tane öğretim becerisi ele alınır.
E) Dersler video veya taşınabilir teybe kaydedilir.

bu sorunun cevabına gelinceeeeee,
cevap B seçeneği, eminim!
şöyle açıklayayım;

mikro öğretim;
herkesin bildiği gibi öğretmen adaylarının eğitiminde kullanılır. AMA AYNI ZAMANDA ; PSİKOMOTOR BECERİ GELİŞİMİNDE KULLANILIR!

yani bu demek oluyor ki mikro öğretim yalnızca öğretmen adayları için kullanılan bir teknik değildir.

ORTAM YAAAPAAAYYYDIIIIRRRR
Bunu da şöyle açıklayayım; bir öğretmen için, uygulama basamakları şöyledir;
1- ders planı hazırlanır
2- ders işlenir ve kaydedilir
3- video izlenir
4- grup tarafından değerlendirilir
5- alınan dönüte göre ders yeniden işlenir

yani; mesela biz öğretmen olduk, bu staj için geçerli olan bir durum değildir. ortam yapaydır.
bir sınıf düşünün öğretmen arkadaşlarımız var ve bir de video var, biz sanki normal bir öğrenci grubuna ders anlatır gibi anlatırız dersi ama sıralarda oturanlar öğrenci değiller, öğretmen arkadaşlarımız!!! dersi 5-15 dk anlattık. bitti. sonra oturduk kasedi taktık, diğer öğretmen arkadaşlarla izleyip kendimizi eleştirdiiikkk...

demekki aslında DOĞAL ORTAMDA ÖĞRENCİLER OLMALIYDI!!!! AMA KİM VAR? ÖĞRETMENLER! O ZAMAN DEMEKKİ ORTAM YAPAY!

sınırlılıkları nelerdir:
* ortam yapaydır
* video olması şarttır
* öğretmen video karşısında heyecanlanabilir.

anlatamadığım nokta olursa yardımcı da olurumm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…