- Konu Sahibi hayalperesttt
-
- #1.001
beklettim kızlar kusura bakmayın..
cevaplar 1-d 2-a 3-b
nobelin yaprak testlerinden..ben de ilk kez çözüyorum bir arkadaştan aldım.
sizler nasıl fikir yürüttünüz?:26:
merhaba kızlar,
en son sabah girmiştim ancak fırsatım oldu bayağı icraat var tebrik ederim, kampımız hepimize hayırlı uğurlu olur inşallah hepimiz atanırızda ağustosta atandığımız şehirleri paylaşırız innşallahh....
bu arada hani pazartesi yayın seçelim cumaya kadar yapalım haftasonu değerlendirme demişsiniz ya benim için hafta içi deneme zor olacak çünkü sözleşmeliyim çalışıyorum yani işten sonra deneme çözmeye pek kafa kalmıyor haftasonu deneme benim için daha sağlıklı olurdu ama olsun napalım çoğunluğa uyacağız yeterki ortak hareket edelim üç gün hevesle paylaşım yapıp dördüncü gün sıkılıp bırakmayalım sınav gününe kadar tam gaz devaammm...
beklettim kızlar kusura bakmayın..
cevaplar 1-d 2-a 3-b
nobelin yaprak testlerinden..ben de ilk kez çözüyorum bir arkadaştan aldım.
sizler nasıl fikir yürüttünüz?:26:
ben şurda yanıldım.zor sorulardı ama 2 tanesini tutturmuşum :)
1-içgörüsel öğrenmenin kilit kavramı aşağıdakilerden hangisidir?
a) bilişsel yapı
b)hazıroluş
c)gereksinim
d)anlamak
e)deneme-yanılma
Bu soruda E ve C yi baştan ele. deneme yanılma zaten adı üstünde deneme yanılma yoluyla öğrenmeye ait. Gereksinim de davranışçı kuramlara ait gibi. İçgörüsel KAVRAMA yoluyla öğrenme ile benzermiş.
onda da birden bire bişeyi ANLIYORSUN. Aydınlanma yaşıyosun
bu durumda cevap anlamak
bunda da davranış olduğu belli ama ben niyeyse pavlovu işaretlemişim daha çok ondan bahsediliyo sanki davranışçılık deyince2-Psikolojinin,bilimsel olabilmesi için ölçülebilen,gözlenebilen bir birim üstünde çalışması gerektiğini savunan kuramcı ve sözünü ettiği ölçülebilen birim,aşağıdaki seçenekleren hangisinde doğru verilmiştir?
a)Watson-Davranış
b)Pavlov-Davranış
c)Watson-Zihin
d)Pavlov-Zihin
e)Skinner-Davranış
Bu soruda, cevabın içinde ZİHİN olmamalı! Çünkü gözlenemez. Skinner Davranış, Pavlov davranış ve Watson davranış kaldı. Bunu biraz sezgilerimle yaptım galibaWatson Davranışçılığı ortaya atan ilk kişi. Pavlov vs. bu kuramın savunucuları sadece. O yüzden Watson dedim.
merhaba kızlar,
ben hala adam gibi çalışmaya başlayamadım kendime kızıyorum. şu ana kadar kpss için yaptığım tek şey öğrenme psikolojisini neredeyse bitirmem ki zaten bildiğim birşeydi sadece tekrar gibi bişi ettim.
sizce nasıl çalışmalı her dersten günlük konu konu mu yoksa sıradan öğrenme bitince gelişim bitince başka bişi gibi mi?
genel kültür çok gözümde büyüyor. eğitim en azından aşina olduğum şeyler genel yeteneğimde iyidir ama genel kültür sıfır. siz nasıl çalışıyorsunuz?
kızlar coğrafya sorum hesaplamasını yapamadım nasıl olucak cevap:43 doğu
X kentinin yerel saati Y kentinden 2 saat 12 dk ileridir.Y kentinin boylamı 10derece doğu olduğuna göre X kenti hangi boylam üzerindedir?
denemede çıktı kızlar güncel bilgi paylaşayım AİHM başkanı kimdir? Jean-Paul Kosta
2013 Akdeniz Oyunları kaçıncı yılı nerde yapılacak? 17. si Mersin'de
kızlar coğrafya sorum hesaplamasını yapamadım nasıl olucak cevap:43 doğu
X kentinin yerel saati Y kentinden 2 saat 12 dk ileridir.Y kentinin boylamı 10derece doğu olduğuna göre X kenti hangi boylam üzerindedir?
ben şurda yanıldım.
kavrama ile öğrenmede birey birkaç deneme yapıyor ve çözüme ulaşamıyor sonra hiç beklemediği bir anda çözüm aniden kafasında beliriyor ya ben de o yüzden deneme yanılma dedim :26: çok farklı bir açıdan bakmışım niyeyse :44:
bunda da davranış olduğu belli ama ben niyeyse pavlovu işaretlemişim daha çok ondan bahsediliyo sanki davranışçılık deyince
ben tarih ve coğrafyayı bir kere okudum soru çözüyorum fakat şimdi tekrara başladım yine okuyorum ve arkasından tekrar ettiğim konuyla ilgili soru çözüyorum.
eğitimden de önce öğrenmeyi bitirdim sonra sırasıyla gelişim,öyt, ölçme,rehberliği bitirdim.biri bitmeden diğerine başlamadım.mesela öğrenme bitti gelişime başladım ya bu arada öğrenmeden soru çözdüm ki onu da unutmıyım bu arada.:82:
anayasa ve matematik konusunda tavsiye veremicem çünkü onlarda hiç ama hiç ilerleyemiyorum
bugün 6 dersim vardı üstelik nöbetçiydim çok yoruldum :2:
şimdi biraz yatıcam sonrasına Allah kerim
kolay gelsin...
şimdi dafnem her bir boylam arasındaki fark 4 dk.dır.
2 saat 12 dk= 132 dk.
132/4=33 bu X ve Y kentleri arasındaki boylam farkı.
Y kenti 10 derece doğuda olduğuna X kenti ile arasındaki boylam farkı da 33 derece olduğuna göre 10 + 33=43derece bu da X kentinin boylam derecesi.
saat daha ileri dediğine göre doğu boylamı olacak.
doğuda yerel saat herzaman daha ileridir.
güncel bilgiler için teşekkürler
iki kent arası 2 saat 12 dk ise buda 132 dakikaya eşittir. iki meridyen arası 4 dakika oldugu için 132 yi 4 böleriz buda 33 eşit. demekki aralarında 33 meridyen var. X kentinin saati y den ileri oldugu için y nin boylamına aradaki farkı ekleriz 10 + 33 = 43 D cevabına ulaşırız.
ya birşey sorucam bu sene ortaoğretime kpss varmı acaba..??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?