- Konu Sahibi hayalperesttt
-
- #1.041
kızlar yeni aldığım uzman kariyerin yaprak testlerine başladım da farklı geldi biraz.
sizin de soruları görmenizi istiyorum,üzerine konuşmak istiyorum ama yazmaya üşeniyorum :2:
neyse başlıyım yazabildiğim kadar yazıyım.
1-Ankara'da bundan 200 yıl önce yaşamış 0-18 yaş arası çocuklar ile bugün yaşayanların gelişimleri kıyaslanabilseydi aşağıdakilerden hangisinde farklılık olması beklenirdi?
a)çevreye uyum sağlama ihtiyacı
b)doğuştan dil edinme kapasitesi
c)normal dağılım gösteren zeka düzeyi
d)kız çocuklarının ergenliğe giriş yaşları
e)çocukların yaşamlarının ilk bir yılında çıkardıkları sesler
2-Üniversite öğrencisi Veysel yeni aldığı ayakkabısından sonraları hoşlanmamıştır.Öte yandan da şu anda 8. sınıfta olan kardeşinin birkaç yıl sonra bu ayakkabıları giyebileceğini düşünerek onları bir dolaba kaldırmıştır.
Veysel'in kardeşine yönelik bu ön görüsü aşağıdakilerden hangisiyle açıklanabilir?
a)olgunlaşma
b)deneyim
c)büyüme
d)biyolojik donanım
e)kritik dönem
3-Bebeklik döneminde anne-babaları ölen çocukların yetişkinliğe dek gelişimlerini muhtelif yönleriyle araştırmak isteyen bir araştırmacı en nitelikli ve güvenilir sonuçları elde edebilmesi için aşağıdaki bilimsel yöntemlerden hangisine başvurmalıdır?
a)gözlem
b)deneysel yöntem
c)kesitsel yöntem
d)görüşme
e)boylamsal yöntem
4-TV'de izlediği bir programda yabancı dil öğreniminin küçük yaşlarda daha kolay olduğunu öğrenen Aysel Hanım,bu konuda hiç bilgisi olmamasına rağmen sözlükten bazı kelimeleri 6 yaşındaki kızına öğretmeye çalışmıştır.Ancak kızı İngilizce sözcüklerin telaffuzunu yanlış öğrendiği için okula başladığında İngilizce dersinde zorlanmıştır.
Buna göre Aysel Hanım öğrenme üzerinde aşağıda verilen faktörlerden hangisini göz ardı etmiştir?
a)transfer
b)güdülenme
c)olgunlaşma
d)hazırbulunuşluk
e)genel uyarılmışlık hali
5-Ahmet Öğretmen,anne ve çocuk arasında geçen bir sorunu öğrencilere canlandırttıktan sonra,onlardan bu durumda kimin haklı,kimin haksız olduğuna ilişkin görüşlerini belirtmelerini istemiştir.
Öğrencilerin sorunla ilgili görüşlerini belirtmeleri,Bilişsel Alan Taksonomisi'nin hangi düzeyinde yer alan bir davranıştır?
a)kavrama
b)uygulama
c)bilgi
d)sentez
e)değerlendirme
6-Öğretmen,Kurtuluş Savaşı Örgütlenme Dönemi konusunu işlerken aşağıdaki soruları sormuştur:
I.Kurtuluş Savaşı Örgütlenme Dönemi'nde sırasıyla hangi olaylar gerçekleşmiştir?
II.Erzurum Kongresi'nin önemi nedir?
III.Sivas Kongresi'nde alınan kararlarınmilli mücadeleye etkileri nelerdir?
Yukarıdaki sorulardan hangisi ya da hangileri Bilişsel Alan Taksonomisi'nin analiz düzeyindedir?
a)yalnız II
b)yalnız III
c)I ve II
d)I ve III
e)II ve III
7- Otomobilin deposunun alacağı benzin miktarı
Borsada bir günde işlem gören para miktarı
Yaprak testler için kullanılan kağıtların kalınlığı
Okulda öğrenim gören öğrenci sayısı
Hasta bir insanın celcius cinsinden vücut sıcaklığı
Yukarıda kullanılan ifadelerden kaç tanesi oran ölçeğindedir?
a)1 b)2 c)3 d)4 e)5
evet bu kadar şimdilik kolay gelsin kızlar
uykusuzluk beni kötü etkiliyo dikkatim dağınık sanırım.
bazı soruları buraya yazarken anladım ama yine de yazdım siz de görün diye
merhaba kızlar sözleşmeli Türkçeciyim ben de.Ankaralıyım 22 yaşında kız başıma Diyarbakır'a atandım,hem de köy okulu.Çok güzel bir mesleğimiz var hakkıyla yapılırsa ama gel gelelim çok yorucu buralar çok değişik,anlatmaya dilim yetmez.Nişanlıyım sözleşmeliyken çok zor eş durumu yani Ankara'ya geri dönmek zor,o yüzden ben de başladım yeniden kpss ye çalışmaya ama,okulla birlikte çok zor oluyor zaten akşama kadar okulda canım çıkıyor.İhtiyaç'ın uzaktan eğitimini alıyorum pg yi yarıladık,ölçmeyi bitirdik.gk gy yi de kendim halletmem lazım 2009 da 83 puanım vardı bu sene geçerliliği biteceken az 85 almam lazımmm hepimize kolay gelsin
cevaplar geldi bile =)
4tanesi tutmuş..
1.soruyu anlamadım.anlayan anlatsın =)
3.soruda boylamsal gözlemi bilmek gerekiyor. oda sanırım belirli yaşlarda ara ara aynı insanları gözlemekle oluyordu. böylece hayatları boyunca gözlenme imkanı oluyor.
5.soru kavrama sorusu. kavrama düzeyinde olan biri konuyla ilgili kendi düşüncelerini belirtebilir. ordan yola çıkarak kavrama dedim.
7.soruda oranlı ölçekte gerçek sıfır söz konusu olması lazım.
Otomobilin deposunun alacağı benzin miktarı ---- oran
Borsada bir günde işlem gören para miktarı -------oran
Yaprak testler için kullanılan kağıtların kalınlığı -----bundan emin değildim.ama oranmış
Okulda öğrenim gören öğrenci sayısı ---oranlı ölçek
yanlışım varsa düzeltin
3.de haklısın boylamsalı bilmek lazım..ben bilmiyomuşum
5.de değerlendirme var diye düşündüm.kim haklı kim haksız karar veriyo çünkü :26:
7de haklısın.
sorular farklı geldi bana sizce de öyle mi kızlar?
dumur oldum biraz
çok değişik soru tipi var. değişik yayınlar gördükçe anlıyoruz
kavramada kendince bi değerlendirme yapıyosun
değerlendirmede başka bir ölçüte göre değerlendiriyosun
hımm şimdi daha iyi anladım bak..
değerlendirmede ölçüt lazım yani..
teşekkür ederim
cevaplar gelmiş 5 tanesi doğru1 boş vardı uzman kullandığım için alışık sayılırım tarzına
boylamsal aynı kişiler uzunca bir süre incelenir örn:yeni doğan bir grup bebeğin 0-18 yaş arası incelenmesi gibi
kavramada yorum yapma gücü vardır
1.soruda yine çevrenin etkisi var aynı kalmıyor
farklı yayın çözmek iyi oluyor şimdi yediiklim çözüyorum bilmediğim kavramlar çıktı hep:44:
amma uydurmuşum
ama tutmuş 3 tanesi falan. boylamsal gözlemi ilk defa duydum.
ilk soruyu da anladım. zaten 2 si arasında kalmıştım
program geliştirmeye başladım. eğlenceli geldi bana
dovee taksonomi bilme kavrama uygulama analiz sentez değerlendirme üçgeninin adı canım.bloomun var ya hani.
öbgz canım 1 . soruda çevresel etkenlere vurgu yapılmış bence de. 200 yıl önceki sağlık,beslenme koşullareını bi düşün mesela bi de bugünkü duruma bak. çocuklar daha bir gelişmiş,diğer tabirle hormonlu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?