2011 KPSS Eğitim Bilimlerine hazırlananlar

PÜF 2 doğru :)

3. soruda tersine çevirebilirlik

mesela ben bu yaşımda hala 7 kere 8 i bilip 8 kere 7 yi bilemem, ya da bi yere giderim o gittiğim yoldan geri* dönüp o ilk yeri bulamam.

4. soru uyumsama çünkü, amcam beni sever şemasından meydana gelen durumdan sonra amcam beni demek ki kayıtsız şartsız sevmiyormuş uyumsamasını yapmıştır

Son düzenleme:
PÜF 2 doğru :)

3. soruda tersine çevirebilirlik

mesela ben bu yaşımda hala 7 kere 8 i bilip 8 kere 7 yi bilemem, ya da bi yere giderim o gittiğim yoldan geri* dönüp o ilk yeri bulamam.

4. soru uyumsama çünkü, amcam beni sever şemasından meydana gelen durumdan sonra amcam beni demek ki kayıtsız şartsız sevmiyormuş uyumsamasını yapmıştır

teşekkür ederim dove çok güzel açıklamışsın :69:

1-d
2-a
3-b
4-d
5-d

2doğrum çıktı :1:
sorular diğer sayafada sanırım,ayy ilk denememiz nasıl olacak bakalım :61:

bende sorunsuz indirdim
elinize sağlık uğraşıp yüklemişsiniz.

Son düzenleme:
2. sorudaki düzenleme uyumsama gibi birşey heralde çünkü kafasındaki yiyecek şemasına koymayıp onlarla ses çıkarıyormuş uyumsamanın diğer adıdır belkide baktım ama bulamadım şemasını düzenlemiş işte :9:

1-d
2-a
3-b
4-d
5-d

2doğrum çıktı :1:
sorular diğer sayafada sanırım,ayy ilk denememiz nasıl olacak bakalım :61:

2 fena değil bence sorular zordu çünkü :18:
2. sorudaki düzenleme uyumsama gibi birşey heralde çünkü kafasındaki yiyecek şemasına koymayıp onlarla ses çıkarıyormuş uyumsamanın diğer adıdır belkide baktım ama bulamadım şemasını düzenlemiş işte :9:

fazla kurcalama diyosun yani :9: :9:

kızlar üye adımı değiştirdim bu arada..
size söylemesi zor oluyodu ben de sıkılmıştım zaten..
iyi oldu sanırım :66:

hemencecik değiştirmişler yöneticilere teşekkürlerimi iletiyorum :kkk:

hadi ya üzüldüm bak şimdi :14:
çok mu fazla canım? :26:
bilgisayar ortamında mı peki onlar?
sorma canım hele program geliştirmede çok düzeltme var:27:
fotokopi olarak verdiler 1 sayfa arkalı önlü,nasıl yapsam :26:
aslında şey yapabilirim yarın fotosunu çekip buraya yüklesem,kaydedince büyütüp okunur heralde:17:

kızlar üye adımı değiştirdim bu arada..
size söylemesi zor oluyodu ben de sıkılmıştım zaten..
iyi oldu sanırım :66:

hemencecik değiştirmişler yöneticilere teşekkürlerimi iletiyorum :kkk:

aa obgzk gitmiş:1: hayrlı olsun yeni adın canım güzel olmuş:16:

sorma canım hele program geliştirmede çok düzeltme var:27:
fotokopi olarak verdiler 1 sayfa arkalı önlü,nasıl yapsam :26:
aslında şey yapabilirim yarın fotosunu çekip buraya yüklesem,kaydedince büyütüp okunur heralde:17:

aa obgzk gitmiş:1: hayrlı olsun yeni adın canım güzel olmuş:16:

teşekkür ederim canım :17:
ya eğer sana zahmet olmayacaksa yükler misin?
geçen sene beyaz kalemi çözmüştüm onda hatalar vardı ama uzmanda henüz bişey farketmedim :26:

kızlar denemeye başladınız mı ya?
ben gy gk yı çözdüm çözmez olaydım.
yine tarih ve coğrafyayı batırmışım :57::57::57::57:
gıcık oluyorum kendime.
güya kolaydı di mi bu pegem?
niyeyse hiç farketmedim.
biri bana yanlız olmadığımı söylesin :14: :18:

teşekkür ederim canım :17:
ya eğer sana zahmet olmayacaksa yükler misin?
geçen sene beyaz kalemi çözmüştüm onda hatalar vardı ama uzmanda henüz bişey farketmedim :26:

tabiki yüklerim canım zahmet ne demek:16:

ben ne yazıkki denemeye vakit ayıramıyorum henüz konularda geriyiz tekrar falan da yapıyorum:58:

Son düzenleme:
$DSC00113.webp $DSC00114.webp $DSC00116.webp $DSC00115.webp

firarperest yükledim canım:31:

kızlar 2011 uzman kariyer çek kopar testlerinin ve beyaz kalem eb ve gkgy soru bankalarının düzeltmeleri bunlar, çözen varsa işine yarar:16:

okumam gereken yazılılar var bugün çözmek yalan olucak sanırım kızlar yaaaa
bu arada firarcım çalışmana hayranım yeminlee:69:

siyahincim teşekkürler benimde işime yarıcak :71:
burdaki denemeye başlayamadım kursta uzman ın T.G vardı offf zordu çok çalışmam lazım çokkk...

deneme de bana farklı gelen sorular vardı birkaç tanesi şöyle;

1-aşağıdakilerden hangisi kavram yanılgılarını ortaya çıkarmakta kullanılabilecek yöntemlerden değildir?
a-kavram haritaları
b-tahmin-gözlem-açıklama
c-mülakatlar
d-iki aşamalı teşhis
e-anoloji

2-öğrenen ve öğretenin aynı mekanda bulunmadığı farklı mekanlarda aynı zamanda bulunarak gerçekleştirilen öğretim verilenlerden hangisidir?
a-bilgisayar destekli öğretim
b-asenkronize uzaktan eğitim
c-senkronize uzaktan eğitim
d-tutor destekli öğretim
e-bireyselleştirilmiş öğretim

3-görsel sanatlar öğretmeni öğrencilerine yükses sesle '' önce benim karikatür sanatı hakkındaki açıklamalarımı dinlemelisiniz.5-10 dk kadar sürecek bu açıklamaların ardından sıralarınızın üzerindeki karikatürleri detaylı bir biçimde inceleyip onlar hakkında tartışabilirsiniz'' demiştir.
öğretmenin bu açıklaması aşağıdakilerden hangisinin uygulanmasına örnek olabilir?
a-alıştırma ilkesi
b-ayrımlı olasılık ilkesi
c-koşullu anlaşma
d-seri konum ilkesi
e-pozitif kontras ilkesi

4-''problemi kendi problemi gibi kabul edip,insanları korur''
verilen özellik altı uygulama ayakkabısı tekniğinde hangi ayakkabının özelliğidir?
a-lacivert ayakkabı
b-turuncu lastik çizmeler
c-pembe ev terliği
d-mor binici çizmesi
e-kahverengi yürüyüş ayakkabısı

5-bilişsel psikoloji bireyin test edildiği bellek yordamının dışındaki uyarıcı ya da olaylara maruz kalmanın bir sonucu olarak belleğin hata yaptığını belirtir.örneğin tamamen karanlık bir odada size görsel bir uyarıcı örüntüsü sunulursa birkaç dakika sonra o uyarıcılara dair iyi bir ' saklama ' gösterirsiniz .buna karşın test edildiğiniz uyarıcı örüntülerinden önce veya sonra çok sayıda görsel uyarıcı görürseniz bellğinizin ' geri getirme ' işlevi karışacaktır.
bilişsel psikolojinin üzerinde durduğu bu durum '' geri çeğırma sürecinde '' aşağıdakilerden hangisini açıklamaktadır?
a-geriye ve ileriye dönük bozucu etki
b-bellek izlerini bozularak silinmesi
c-geri getirme ipuçlarını kullanma
d-ileriye dönük belleği kullanma
e-gecikmeli koşulanmanın

6-sınıfta öğrencilerine sürekli '' tembelsiniz,çok gevezesiniz,zaten sizden bişey olmaz.'' şeklinde konuşan bir öğretmenin iletişimde kullandığı bu yaklaşım ve bu dilin yerine kullanılması gereken doğru yaklaşım hangisidir?
a-sen dili-ben dili
b-sen dili-betimleyici dil
c-yargılayıcı dil-betimleyici dil
d-yargılayıcı dil-ben dili
e-emir dili-istek dili

Son düzenleme:
burdaki denemeye başlayamadım uzman ın T.G vardı offf çok çalışmam lazım
bana farklı gelen sorular vardı birkaçtane;

1-aşağıdakilerden hangisi kavram yanılgılarını ortaya çıkarmakta kullanılabilecek yöntemlerden değildir?
a-kavram haritaları
b-tahmin-gözlem-açıklama
c-mülakatlar
d-iki aşamalı teşhis
e-anoloji

2-öğrenen ve öğretenin aynı mekanda bulunmadığı farklı mekanlarda aynı zamanda bulunarak gerçekleştirilen öğretim verilenlerden hangisidir?
d-tutor destekli öğretim

3-görsel sanatlar öğretmeni öğrencilerine yükses sesle '' önce benim karikatür sanatı hakkındaki açıklamalarımı dinlemelisiniz.5-10 dk kadar sürecek bu açıklamaların ardından sıralarınızın üzerindeki karikatürleri detaylı bir biçimde inceleyip onlar hakkında tartışabilirsiniz'' demiştir.
öğretmenin bu açıklaması aşağıdakilerden hangisinin uygulanmasına örnek olabilir?
a-alıştırma ilkesi
c-koşullu anlaşma
d-seri konum ilkesi
e-pozitif kontras ilkesi

verilen özellik altı uygulama ayakkabısı tekniğinde hangi ayakkabının özelliğidir?
a-lacivert ayakkabı
c-pembe ev terliği
d-mor binici çizmesi

5-bilişsel psikoloji bireyin test edildiği bellek yordamının dışındaki uyarıcı ya da olaylara maruz kalmanın bir sonucu olarak belleğin hata yaptığını belirtir.örneğin tamamen karanlık bir odada size görsel bir uyarıcı örüntüsü sunulursa birkaç dakika sonra o uyarıcılara dair iyi bir ' saklama ' gösterirsiniz .buna karşın test edildiğiniz uyarıcı örüntülerinden önce veya sonra çok sayıda görsel uyarıcı görürseniz bellğinizin ' geri getirme ' işlevi karışacaktır.
bilişsel psikolojinin üzerinde durduğu bu durum '' geri çeğırma sürecinde '' aşağıdakilerden hangisini açıklamaktadır?
e-gecikmeli koşulanmanın

6-sınıfta öğrencilerine sürekli '' tembelsiniz,çok gevezesiniz,zaten sizden bişey olmaz.'' şeklinde konuşan bir öğretmenin iletişimde kullandığı bu yaklaşım ve bu dilin yerine kullanılması gereken doğru yaklaşım hangisidir?
a-sen dili-ben dili
e-emir dili-istek dili

hiç böyle sorular görmemiştim...

firarperest yükledim canım:31:

kızlar 2011 uzman kariyer çek kopar testlerinin ve beyaz kalem eb ve gkgy soru bankalarının düzeltmeleri bunlar, çözen varsa işine yarar:16:

çok çok sağol canım :71:

okumam gereken yazılılar var bugün çözmek yalan olucak sanırım kızlar yaaaa
bu arada firarcım çalışmana hayranım yeminlee:69:

teşekkür ederim canım da bugün çok maralim bozuldu denemem kötü geçti..
sizi olumsuz etkilemek istemem ama ben zorlandım malesef :14:
boşa çalışıyormuşum gibi hissettim..

bu arada 1. yazılıları yaptınız mı ki canım neyi okuyosun?

burdaki denemeye başlayamadım kursta uzman ın T.G vardı offf zordu çok çalışmam lazım çokkk...

deneme de bana farklı gelen sorular vardı birkaç tanesi şöyle;

a-kavram haritaları
b-tahmin-gözlem-açıklama
c-mülakatlar
d-iki aşamalı teşhis
e-anoloji

d-tutor destekli öğretim

a-alıştırma ilkesi
c-koşullu anlaşma
d-seri konum ilkesi
e-pozitif kontras ilkesi

a-lacivert ayakkabı
c-pembe ev terliği
d-mor binici çizmesi

e-gecikmeli koşulanmanın

a-sen dili-ben dili
e-emir dili-istek dili

nasıl sorular yarabbim...
resmen salladım :5:

Son düzenleme:
hiç böyle sorular görmemiştim...
canım ben daha öncede gördüm bu tarz soru ama yanlış yapıyorum :59:

rica ederim dafnem:16: sorularda çoğu terimi ilk defa duyuyorum hala konularımız bitmedi bizim ya:50:
bizimde bitmedi konularımız üstelik ölçme ve rehberliğe başlamadık bile:(((

firarperest sorular sallanıcak türdendi bende sınavda salladım ama bu yazdıklarım tutmadı:27:

Back
X