2011 KPSS Eğitim Bilimlerine hazırlananlar

merhaba arkadaşlar. bugünden itibaren bende sınava hazırlanmayı düşünüyorum. dersaneye gitmeyecm. umarım burda birbirimizi motive ederiz. şimdiden herkes hakkında hayırlısı olsun inşallah

pegemin evet. bi acayip soru tarzı. ihtiyaçtan sonra çözünce adapte olamadım

Soru tarzı acayip değil aslında,ihtiyaç ve yargı gibi soru kalıbı belli olan kaynaklardan çözünce

Pegem garip geliyo ama aslında sınavdaki sorulara çok yakın sorular soruyo,bu aldığın kitaptan bende

de vardı sınavdan önce çözmüştüm baya,

Bir de Beyazkalemi deneyin,kendinizi gerçek sınavda hissedersiniz,ben öyle oldum valla gerçekten

zorlandım çözerken...

Benim için sadece Matematik sorun,severim ama kendi kendine çalışmaya çalışınca olmuyo

matematik,dersaneye gitme fırsatım da yok çalışıyorum çünkü,eh matematik yapamayınca GY GK baya

düşüyor...napcaz bilmiyorum neden branş bazında yapmazlarki...

selam kızlar.bende matematikçiyim.bu sene hazırlanıp hazırlanmamak konusunda kararszım.okulum uzadı.net bişeyler yok henüz.bir yandan da formasyon alıyorum.burada birbirimizi motive edelim.

benim rahatlamıyor... yapamayacakmışım hissine kapılıyorum bazen...

O düşünce bende de var malesef canım ya,bazen çok umutsuz oluyorum, bazen kazanıcam diyorum dengesiz bir psikoloji içindeyim.
İhtiyacın özet kitabını ben de aldım. Aslında konu tekrar ederken işe yarıyor. Tabi çok detaylı değil adı üstünde özet ama ii yine de.
Bu arada yaprak testlerin filan 2011 i çıkmadı mı hala?

valla hiç görmedim ben de ya...
arkadaşlarla ortak ihtiyacın konu anlatımlı setini aldık. genel yetenek genel kültür ve eğitim bilimlerini. 70 tl ye. çok fazla ayrıntılı ya. ben çalışmıycam onları. tarihe bi baktım en ince ayrıntısına kadar. çalışmam ben o kadar, kafam iyice karışır...

bugün bendede bi umutsuzluk var geçen yıl baya çok çalışan birisi atanamamış bugün duydum gitmiş polis olmuş kız piyasadaki tüm kitapları çözmüş nerdeyse..bunu duyunca moralim bozuldu acaba bendemi öyle olurum hissine kapıldım

iyi gene polis olmuş, işsiz kalmamış. beni öyle bişeye de almazlar!
ama umutsuzluğa kapılmak yok. bu iş ya olacak ya olacak!!!!
biz elimizden geleni yapalım, Allah da izin verirse olur

bende hazırlanıcm sınava ikinci girişim olacak aslında iyi bir puan aldım ama bölümümün azizliğine uğradım bu sene 90 almalıyım diyorumki sözleşme ek atama derdi tasası olmadan rahat rahat atanıyım şimdi alese çalışıyorum sonra hemen başlamayı düşünüyorum

ve bu dönemde çok tecrübe kazandım
gk gy den sıkı bir konu tekrarı yapıcam ve sonra denemelere başlıycam bu dönemde denemenin soru bankası ve yaprak testten daha iyi sonuç verdiğini gördüm eğt bilm sınavını iptal olm sonra son on beş gün günde dört deneme çözüp beş puan arttırdım

diğer bir konuda basit kaynaklara zaman harcamamak sadece kalite yayınları çözmek,akıl karıştıran kaynakları kullanmak sınavda bildiğim bir kaç soruyu yapamama neden oldu

çalışmalarımı burda paylaşıcm inş, birbirimize fikir verip bu illet sınavdan kurtuluruz

Benim de var öyle bir arkadaşım, o kadar çalıştı ki aslında iyi de bir puanı vardı,1 puanla atanamadı.Sözleşmeli de almayacaklarmış bölümünden.Çok üzüldüm ve çok da korktum.Umarım biz öyle olmayız.

Sen hangi kaynaktan çalışıyosun dove.Benim elimde ihtiyaçın yenisi var. Bir de Yargı veya yediiklim alayım diyorum.

Sen hangi kaynaktan çalışıyosun dove.Benim elimde ihtiyaçın yenisi var. Bir de Yargı veya yediiklim alayım diyorum.

ben eğitimi ihtiyacın 2009 modüler setiyle çalışıyorum şimdilik.
yeni kavramlar vs. çıkıyomuş da, arkadaşlar aldı işte, eğitim daha ellerine geçmedi, geçince onlara göz atıcam, bakalım neyde ne kadar değişiklik var diye.

konu anlatımını tek yayından çalışıcam çünkü diğer türlü konuların sırası bile farklı olunca benim skinnerler piagetler freudlar birbirine giriyor.

yediiklim, pegem, dinamik (bunu da çok tavsiye ettiler) yargı nın soru bankası, deneme, yaprak test, ne bulursam artık onlara yüklenicem.
dün pegemden gelişim çözdüm. bilmediğim görmediğim kavramlar var ihtiyaçtan farklı olarak. onları da araştırıcam bakalım...

genel yetenek genel kültürü çok çalışmıycam. türkçeden sadece test çözüyorum, türkçeden iyiyimdir.
tarih coğrafyayı da Kpss ortaöğretime girerken temelini hallettim. ıslahatları, kongreleri falan tekrar ederim. coğrafyadan da ezberlerin üstünden geçmem lazım ki unutmayayım. test çözüp yanlışımın çok çıktığı yerlere bakıcam işte.

matematikle anayasayı ne siz sorun ne ben söyleyeyim

Son düzenleme:
umarım canım...
senin ilk girişin mi? ben daha doğru düzgün konu anlatımlı kitap bile almadım.hangi yayınevini tavsiye edersin?

evet ilk girişim...
ben de konu anlatımlı yayınları çok incelemedim. ama ihtiyacınki iyi geldi bana. konuların içinde verdiği örneklerle kafanda oturmasını sağlıyor o konunun. soruları çok basit bence. özellikle konu anlatımından sonra verdiği sorular kpss mantığında değil. neredeyse yanlışım çıkmıyor, ama başka kaynaklardan çözünce bi sürü yanlış

yine de konu anlatımı bana iyi geldi. şu anda öğrenme psikolojisi çalışıyorum. eğlenceli gidiyor.

Canım eski yayından çalııyormuşsun, bende de 2009 ihtiyaç eğitim var ama yeterli değil.
Yediiklim yayınlarının "2011 Eğitim bilimlerinde yeni yaklaşımlar" diye kitabı var,
6 lira gibi bişey ücreti, her konu yok, sadece en yeni çıkan bilgiler var, mutlaka almanı tavsiye ederim.
2009'un kitabı ile geri kalırsın canım, zaten bu sene soru biçimi de değişiyor, kitaplarda görmeye alışkın olmadığımız yepyeni soru tarzlerı ile karşılaşıcağız, en azından bilgi eksiğimiz olmazsa; her tarz soruyu yapabilmemiz kolaylaşır.

Kaç gündür çevremden duyuyorum ihtiyaç mı aman çok basit filan diye canım sıkıldı çünkü ben yeni almıştım. Evet soruları basit ama konuyu güzel ve anlaşılır anlatıyor bence. Bir arkadaşım da dedi önemli olan anlamak, hangisinden anlıyorsan ondan çalış diye,mantıklı geldi. Tabi ki dğerlerine de bakmalıyız ama boşuna da gitmemiş değil mi param. Sen de böyle diyince rahatladım :)

o kitabı biliyorum kesinlikle alıcam sağol iyi ki aklıma getirdin
arkadaşlarımla ortak 2011 baskısını aldık. haftaya getiricekler konyadan. o yüzden 2009 dan çalışıyorum şu anda.
evet biraz eksik bilgiler var illaki. ama ben diğer kaynaklarda farklı şeylerle karşılaştığımda hemen onları araştırmaya çalışıyorum.
şöyle konuları bi anahatlarıyla çalışayım, detaylara inicem ilerleyen günlerde. bilgi taşması olur benim beynim çok yüklenirsem

SORUM VARRRRR! :18:

Piaget'in bilişsel gelişim kuramına göre aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

A) Bireyin bilişsel gelişim düzeyi, depoladığı bilgi miktarına bağlıdır.
B) Bireyin bilişsel gelişim düzeyini belirleyen en önemli etmen genetik donanımdır.
C) Çocuk çevresiyle etkileşerek kendi bilişsel gelişimini kendisi oluşturur.
D) Bilişsel gelişim düzeyi, hızlı düşünebilme düzeyine göre biçimlenmektedir.
E) Bilişsel gelişimi etkileyen en önemli etmen doğum öncesi döneme ilişkin olanlardır.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…