2011 KPSS Eğitim Bilimlerine hazırlananlar

bu gibi sorularda zorlanırdım çok ters orantı mı doğru mu diye,bu formulü yeni öğrendim.
ilk durum / 2.durum = 1/1 olmalı

1/1 = (x . 10 . 15) / ((x+a) . 8 . 12) oluyor, sadeleştirme yapılınca

x . 25 = (x+a) . 16 kalıyor

x=16k
(x+a)=25k oluyor, şıklarda ise sadece 32 16nın katı.

slm, bence kpss o kdr ayrıntılı ve karıştırılmaya mahal veren soru sormaz.
bunların ayrıntısını ben de bilmiyorum:44:

Denemelerde çıkıyor diye sormuştum ben de.Seçeneklerde güvenli,güvensiz,kaygılı,kuşkulu ve kaçınan oluyo mesela.
Ondan şey ettim :26:

Canım açıklamaların için teşekkür ederim.
Sınav sonrası bol bol kritik yaparız merak etme :18:
Hemen o gün cevaplar veriliyordu di mi?Öyle hatırlıyorum ben..

Bugün bende de bir şey var çalışamıyorum saatlerdir internet başındayım
Sıkıldım iyice ders çalışmaktan.

Soruna gelince Yeni Türk Alfabesi bence kesinlikle milliyetçilikle ilgili.
Aksini söyleyen bir soruyla karşılaşmadım şu ana kadar

kızlar naber nasıl gidiyo çalışmalar çok az kaldı ben çok heyecanlıyım geçen hafta 2 gün hiç çalışmadım içimden gelmedi bunalıma girdim galiba.. bugün yine başladım sabah bi deneme çözdüm sorularımı birazdan sorarım iyi çalışmalar herkese

hastalanmaktan bende korkuyodum ve iki gündür çok hastayım bide elim yandı accık titreyen göze çöp batar misaliii

fstlkkurabyecim alfabe konusu kesinlikle milliyetçiliktir.
kullandığımız arap alfabesi bazı Türkçe sesleri karşılamıyordu
Bu yüzden ç,ş gibi seslerle birlikte latin alfabesini kabul ettik
buna da yeni Türk alfabesi dedik

1-) susamış bir kedi sahibinn yemek kabını almış olduğunu görünce sahibinin yanaklarını yalamaya başlamıştır.
kedinin bu davranışı aşağıda verilen hangi öğrenme kavramı ile açıklanır?
a.edimsel koşullanma
b.klasik koşullanma
c.bilişsel öğrenme
d.deneme yanılma yoluyla öğrenme
e.kavrama yoluyla öğrenme

2-)bir sınavın hazırlanması ve puanlanmasının kolay olması güvenilirliği etkiler mi etkilemez mi?

hastalanmaktan bende korkuyodum ve iki gündür çok hastayım bide elim yandı accık titreyen göze çöp batar misaliii

Geçmiş olsun arkadaşım ciddi bir şey yoktur inşallah

Kızlar günaydın...
Ben bir şey sorucam uygunluk geçerliği ve yordama geçerliğini birer örnekle açıklar mısınız?
Aslında yordamayı biliyorum uygunlukta sıkıntı var :26:

1-b olması lazımm
2-etkilemez

Güvenirliği 0,60 olan 20 maddelik bir testin güvenirliğini 0,80 e çıkarmak için yaklaşık kaç soru eklenmelidir?

10 12 21 33 53

slm kızlar bir süredir yoktum geçen hafta ameliyat oldum sınav üstü iyice strese girdim baya soru paylaşılmış çalışmalar nasıl gidiyor artık son günler çok eksiğim var yapamıcamı düşünmeye başladım siz nasılsınız??

geçmiş olsunn, sınav öncesi kötü olmuş gerçekten. acil bişi olsa gerek
burda zaten kimse ben kesin yaparım demiyor ki

yordama geçerliği:

öss den yüksek alanlar üniversitelerin de de başarılı olmuşlardır.

uygunluk geçerliği:

kpss deneme sınavından yüksek alanların kpss de de yüksek puan almaları.

sınav önce olursa yordama;sonra olursa uygunluk.

burada önemli olan sınav.verdiğim örneklerde dikkat ettiyseniz kpss sınavı ve öss sınavı var.

yordama da öss sınavı önce yapılmış.üniversitede de başarılı olur diye tahminde bulunmuşlar.

ama uygunlukta kpss sınavı deneme sınavından daha sonra yapılıyor dimi.

yani bu yapılan kpss deneme sınavı sınava ne kadar uygun?

mesela ihtiyaç yayıncılıktan 95 almış adam.yediiklimden 85 alsın.

gerçek sınavda ise 84 aldıysa diyebilirizki yediiklimin uygunluk geçerliliği daha yüksektir.

(bi sitede güzel açıklanmış aynen kopyaladım)

Son düzenleme:
69-B
89-A açıklayabilir misin?
107-D
76-B ya ben de D demiştim
71-A ymış ama ben de D demiştim. anahtar yanlış olabilir diye düşünüyorum.

69'da sağlam gerekçeler ve nedenler bulmalarından bahsettiği için eleştirel dedim.Diğerleri zaten soruda verileni karşılamıyor.

89'da A seçeneği sabit oranlı değil değişken oranlıdır.Çünkü mağazanın 1000. müşterisinin kim olacağı belli değil.Mağazaya giden her müşteri için durum belirsiz.Kaçıncı gidişinde 1000. müşteri olacağın belli değil.Yani kaçıncı davranışın pekiştirileceği belli değil o yüzden değişken oranlı.
Açıklamaya çalıştım ama oldu mu bilmiyorum :26:

107'de sanırım çocuk dersi değiştirdikten sonra rehber öğretmenle görüşmelere başladığı için uyum sağlayıcı demiş.

76'ya da tekrar baktığımda şunu farkettim.Öğrenciler öğretmen bir öğrenciye öyle davrandığı için değil genel olarak bu tutumu izlediği için bir süre sonra derste soru sormaktan çekinir hale geliyorlar.Yani öğrencilerin çoğu bunu birebir yaşıyor.Öğretmene soru soruyorlar öğretmen onlarla alay ediyor ve bir süre sonra vazgeçiyorlar soru sormaktan.Yani önce davranış var sonra pekiştireç.Bu da edimsel koşullanma oluyor.Böyle yorumladım ben.

71'e gelince geçen gün aynı bu tarz bir soru çözdüm ve cevabı sayı korunumu idi.O yüzden anahtarda hata olabileceğini düşünüyorum.Sonuçta hepsinde 6 tane var sayı korunumunu kazanamamış biri 2. durumda B'de daha çok olduğunu söyler,kazanmış biri ise hepsinin aynı olduğunu söyler.

akıl akıldan üstündür bak :) benim fark etmediklerimi fark etmişsin bende de oturdu şimdi :) teşekkür ederim cnm Alah gönlüne göre versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…