2011 Mart Anneleri Hastahane Çantası Hazırlığı Paylaşım Alanı

irenaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
34
0
96
Diğer
Arkadaşlar allah kısmet ederse ilk bebeğimi kucağıma alacağım... 33.haftamdayım ve doktorum çantamı şimdiden hazırlamaya başlamamı söyledi. tecrübeli anne adaylarından yardım istiyorum cantayı gereksiz eşyalarla doldurmamak adına..normal doğum olacak inşallah.kendim ve bebeğim için neler hazırlamalıyım benimle tecrübelerinizi paylaşır mısınız:71:

ayni seyleri bende dusunuyorum canim.ben biraz hazirladim benim listem soyle eksik veya fazla varsa beni uyarin.bu arada yurtdisindayim ben.normal dogumda 3,sezeryanda 5 gun yatiriyorlar burda ona gore hazirlandim iste listem:

Anne Icin:

1>3 adet pijama,2 gecelik,1 sabahlik
2>bolca ic camasiri ve corap
3>emzirme sutyeni 3 tane,emzirme pedi,gogus kalkani,silikon meme ucu(ne olur ne olmaz)
4>terlik,hirka veya sal
5>bornoz (burada dus aliyormussun hergun),havlu,sac kurutma mak.
6>dis fircasi,macunu,sampuan,dus jeli,makyaj malz,nemlendirici dudak kremi niveanin (dogumda susuzluktan catliyormus dudaklar)
7>gogus kremi lansinoh
8>islak mendil,hijyenik ped veya hasta bezi
9>foto mak,kalem,kagit,kimlik,gerekli evraklar
10>gogus pompasi

Bebek Icin:

1>6tane ic badi
2>4 tane tulum
3>corap,patik,eldiven,sapka
4>2 penye battaniye,1 pelus battaniye
5>bebek havlusu
6>banyo sungeri,sampuan,pisik kremi,islak mendil,yenidogan bezi
7>onluk,agiz mendilleri
8>biberon ,emzik
9>hirka,yelek
10>hastane cikis seti
11>burun aspiratoru
12>gobek bagi bandi

:emir_bebek:eklenecek bisey varsa soyleyin kizlar:49:

ayni seyleri bende dusunuyorum canim.ben biraz hazirladim benim listem soyle eksik veya fazla varsa beni uyarin.bu arada yurtdisindayim ben.normal dogumda 3,sezeryanda 5 gun yatiriyorlar burda ona gore hazirlandim iste listem:

Anne Icin:

1>3 adet pijama,2 gecelik,1 sabahlik
2>bolca ic camasiri ve corap
3>emzirme sutyeni 3 tane,emzirme pedi,gogus kalkani,silikon meme ucu(ne olur ne olmaz)
4>terlik,hirka veya sal
5>bornoz (burada dus aliyormussun hergun),havlu,sac kurutma mak.
6>dis fircasi,macunu,sampuan,dus jeli,makyaj malz,nemlendirici dudak kremi niveanin (dogumda susuzluktan catliyormus dudaklar)
7>gogus kremi lansinoh
8>islak mendil,hijyenik ped veya hasta bezi
9>foto mak,kalem,kagit,kimlik,gerekli evraklar
10>gogus pompasi

Bebek Icin:

1>6tane ic badi
2>4 tane tulum
3>corap,patik,eldiven,sapka
4>2 penye battaniye,1 pelus battaniye
5>bebek havlusu
6>banyo sungeri,sampuan,pisik kremi,islak mendil,yenidogan bezi
7>onluk,agiz mendilleri
8>biberon ,emzik
9>hirka,yelek
10>hastane cikis seti
11>burun aspiratoru
12>gobek bagi bandi

:emir_bebek:eklenecek bisey varsa soyleyin kizlar:49:

baya işime yarayacak canım çok teşekkür ederim ilgin için allah hayırşıca kucağına almayı nasip etsin bebişini :emir_bebek:eklenecek birşeyler varsa yardımcı olun hanımlar

konu çok iyi oldu. esasında her yerde çok geniş listeler var , onlardan baktım ama hastaneye ne kadarını götürmek lazım kafam çok karıştı.

kızlar şampuanını falanda bizmi koyuyoruz yoksa orada yıkarken kendılerındenmı kullanıyorlar

kızlar şampuanını falanda bizmi koyuyoruz yoksa orada yıkarken kendılerındenmı kullanıyorlar

hastahanede yıkanıyor mu bebek yeni duyuyorum ben sadece temizleniyor sanıyordum :44:
birde ben doğumdan sonra hastahanede yatmayacağım eve geleceğim doktor bi sakıncası olmaz dedi
o yüzden çok esya götürmeyi düşünmüyorum ama ne olur ne olmaz diye pijama takımı falan koyayım ben:emir_bebek:

:49:daha oncede dedigim gibi kizlar ben yurt disindayim burda minimum 3 gun yatiliyor.dus aliniyor bebekte hergun yikaniyor.liste kendime gore tabi. herkes kendine gore uyarlasin.ama fikir paylasimi iyi olur yinede.belki unuttugum bisey vardir bnce cantalari hazirlamak lazim bir an once:49:

canta hazırlığı baslamadı mı hanımlar yoksa haydin fikirlerinizi bekliyoruz

çanta hazırlamak bilee insanı heyecanlandırıyor yaaa bebişin kıyafetlerini yıkadım çantayı hazırlamak için ama kurumadılar daha eşimle durmadan çamaşır odasına girip kıyafetlere bakıyoruz önceden hep bizim eşyalarımız asılıolurdu kocaman kocaman şimdi miniminnacık kıyafetler

çanta hazırlamak bilee insanı heyecanlandırıyor yaaa bebişin kıyafetlerini yıkadım çantayı hazırlamak için ama kurumadılar daha eşimle durmadan çamaşır odasına girip kıyafetlere bakıyoruz önceden hep bizim eşyalarımız asılıolurdu kocaman kocaman şimdi miniminnacık kıyafetler

canım ya biz de yıkadık. kocaman kıyafetlerden sonra minicik kıyafetler. seve sev yıkadım asdım valla. şimdi kurudu. bugün ütüleyeceğim. ama şimdi bu kıyafelerden hangilerini çantaya koymak lazım. kaç parça body,vs.
ben ped ,şampuan vs koymayacağım. hastanenin etrafında market eczane herşey var. özel hastane ped vs verirler herhalde. vermezlerse aldırırım lazım oldukca. bebe mağazaları da var. biberon vs de koymayı düşünmüyorum.yine lazım olursa alınır.

daha tam hazırladım sayılmaz ama oğlum için çantaya şunları koydum
1 10lu hastane çıkışı (battaniyesinin içine koydum tüm parçalarını hemşireye ilk onu vericem)
1 5li çıkış seti
1 tulum
2 uzun kollu bady
2 ayaklı alt
1 iç zıbın
5 6 ağız mendili
1 yüz örtüsü için tülbent
1 paket unibaby ıslak mendil
15 bez
1 cam biberıon
2 emzik
portbebe ve kalın bi battaniyede alıcam bide yanımıza
oğlum için bunlar yeterli olur sanırım diye düşünüyorum
kendimede 2 pijama takımı 1 sabahlık 1 şal iç çamaşırı lohusa tacım çorap terlik ped koyucam bunların dışında genel şeylerde olcak tabi onları son ana bıraktım kağıt havlu ıslak mendil foto makinesi falan filan

canım ya biz de yıkadık. kocaman kıyafetlerden sonra minicik kıyafetler. seve sev yıkadım asdım valla. şimdi kurudu. bugün ütüleyeceğim. ama şimdi bu kıyafelerden hangilerini çantaya koymak lazım. kaç parça body,vs.
ben ped ,şampuan vs koymayacağım. hastanenin etrafında market eczane herşey var. özel hastane ped vs verirler herhalde. vermezlerse aldırırım lazım oldukca. bebe mağazaları da var. biberon vs de koymayı düşünmüyorum.yine lazım olursa alınır.

bende 2 tane hastahane çıkışı aldım ikisinide koymam herhalde dedığin gibi hastahanelerin etrafında herşey var birde evimde çok yakın hastahaneme bnde senın gıbı cok şey koymayı düşünmüyorum

ben kendime nazar boncuklu bileklik aldım 2tane birde oğlumada nazar bocuğu alıcam nazar değmesin bebişlere ve bizlere değilmi ama:1::1:

ben kendime nazar boncuklu bileklik aldım 2tane birde oğlumada nazar bocuğu alıcam nazar değmesin bebişlere ve bizlere değilmi ama:1::1:

bak bunu hiç düşünmemiştim. arkadaş bana bir tane almış. ben 1 tanede pıtırcığıma alayım asıl olna lazım

bende hazırlamaya başladım kendiminkiler dahil herşeyi yıkadım.kurusunlar ütülenip hoop çantaya inşallah.

kırmızı ve sarı renkli olmak üzere iki tane oyalı yazmada koyduk biz, biri sarılık biride al basmaması içinmiş, annanesi öyle diyor,
bu nazarlık fikride hoşmuş bende alıyım,

Arkadaşlar 34+0 haftalık hamileyim.Minik prensim için hazırladığım çantamı sizlerle paylaşmak istedim.Bu arada bebek için nazar boncuğu fikri hoşuma gitti.Kendime almıştım ama bebeişi unutmuşum saolun.

ANNE İÇİN:

pijama takımı
gecelik
sabahlık
terlik
çetik
çorap
bolca iç çamaşırı
emzirme südyeni
emzirme atleti
pet veya hasta bezi
kırmızı lohusa tacı
gögüs pedi
gögüs kremi
bir iki tane makyaj malzemesi
fotograf makinası

BEBEK İÇİN:

2 tane hastane çıkışı seti
ıslak mendil
bebek bezi
agız bezi

Hastane çıkışının içinde zaten zıbını,tulumu,patigi,eldiveni,battaniyesi vs. herşeyi var.Eksiklerim varsa söyleyin kızlar.:49:

Back
X