• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Ya ben burayı unutmuşum resmen 😀 bezlere yol verilmiş bile yeni başlayanlara kolaylık diliyorum ilk günler çok sıkıntılı 🥴

Ya ben burayı unutmuşum resmen 😀 bezlere yol verilmiş bile yeni başlayanlara kolaylık diliyorum ilk günler çok sıkıntılı 🥴
Bız unutulur muyuz aşk olsun🤣Başladın mı sen bez olayına Allah yardımcın olsun buyuk bir iş😃Ben bezı unuttum dun saydım da 8 ay olmus bırakalı😃

Kızlar ne diyeceğim size, bizim akıllı kuzumuz geçen gün suyla oynarken peçeteleri ıslatıp burnuna tıkmış. Geldi “burnumda bir şey var galiba” diyerek.. bir kaç tanesini o an çıkardım. Geceleri de burnu tıkanmaya başladı ve burnu akmaya. Vücudumuzu savunma sistemi galiba kendi akıntıyla temizlemeye çalışıyor; ve abartısız hala burnundan peçete topları çöküyor nohut kadar 🙄 otri bebeyi iyiki atmamışım, onunla çekince hala geliyor 🤦🏻‍♀️ 2 gün oldu üstelik
Ay ben gecen yıl cok cekmıstım burun işinden cok merak sarmıştı bır seyler sokup duruyordu.Bu yıl cok sukur oyle degıl bıraktı o işleri. İleriye kadar gıtmıs olmasın Kbb yı gotursen buyuk oglumun fark etmeseydım oyle kalacaktı baya ılerı gıtmıstı tabı o plastık tarzı bıe seydı Kbb cıkarmıstı.

Bız unutulur muyuz aşk olsun🤣Başladın mı sen bez olayına Allah yardımcın olsun buyuk bir iş😃Ben bezı unuttum dun saydım da 8 ay olmus bırakalı😃
AHahah valla unutmuşum bez birakmaya başlarken çok mobbing yedim kocamdan aklıma gelse size danisirdim 😬 hey maşallah erken bırakmış ne Güzel abisi de erken bırakmıştı galiba dimi.. biz de bıraktık çok şükür şuan gece için çalışmadayızz bez takmıyorum yatırırken de söylüyorum bez yok diye uyuduktan 2 saat sonra falan kaldırıp tuvalete götürüyorum uyumadan önce de yapiyo tabi .. ama 3 gün oldu 2 gün sabah kalkmadan önce ıslattı 1 gün kuru kalktı. Gece için tavsiyen var mı ?

AHahah valla unutmuşum bez birakmaya başlarken çok mobbing yedim kocamdan aklıma gelse size danisirdim 😬 hey maşallah erken bırakmış ne Güzel abisi de erken bırakmıştı galiba dimi.. biz de bıraktık çok şükür şuan gece için çalışmadayızz bez takmıyorum yatırırken de söylüyorum bez yok diye uyuduktan 2 saat sonra falan kaldırıp tuvalete götürüyorum uyumadan önce de yapiyo tabi .. ama 3 gün oldu 2 gün sabah kalkmadan önce ıslattı 1 gün kuru kalktı. Gece için tavsiyen var mı ?
Ya ben biraz kaynak yapmıs olucam ama ben ilk gece hariç hiç kaldırmadım gece uyurken sanırım gece uyanmaya da alışıyorlarmış. Simdi bizim iki haftayı falan geçti galiba hiç kacırmadı tutuyor cisini sabaha kadar

Canım gecen yaz yasadıgım çileden sonra baktım hazır hemen basladım. Bezın degdıgı kısım hep isilik oluyordu kasıyıp kanatıyordu falan. Ne guzel canım cıdden zor bır işi basarmıssınız. Gece ben hıc kaldırmadım uyumadan sıvı içirmemeye calıstım ve benım kı ay olarak daha kucuktu kış ayıydı altına yaparsa uzerınde kurumasın dıye ben gızlıce 2 hafta falan kılot bez taktım uzerıne de normal kılot bu senın gece kilotun demıstım ama asla ızın vermedım bez oldugunu anlamasını.Zaten 1 2 hafta oyle yapmıstım sonra hep kuru kalktığını gorunce ya da gece benı çiş ıcın uyandırınca onu da bıraktım. Çişe alıstıgı ılk ıkı uc gece kendı uyandı çiş deyıp benı uyandırdı.Sonra hıc kalkmadı sabaha kadar oyle kuru kaldı. Senın oglunun da kacırması cok normal gun gectıkce gece de kacırmamayı ögrenecek hatta çişi gelınce kendı sana seslenır uyuturken soyle çişin gelirsek haber ver oglum dıye. şuan sizin cok yenı gunduz bezsızlıgı ıyuce benımseyınce gece de kendı otomotıkmen ayarlayacak onu. Ama şöyle de bır sey vsr bazı cocukların kasları gevsek olurmus o yuzden gece cabuk kacırma olayı oluyormus uykusu da derınse.

Ya ben biraz kaynak yapmıs olucam ama ben ilk gece hariç hiç kaldırmadım gece uyurken sanırım gece uyanmaya da alışıyorlarmış. Simdi bizim iki haftayı falan geçti galiba hiç kacırmadı tutuyor cisini sabaha kadar
Maşallah ya ben de ondan korkuyorum işte. Gündüz alıştı ama gece yine bez takiyodum ilk iki gece kuru kalktı sonra baktı ki bez var yaptı anlattım yine bez yok dedim uyuduktan sonra taktım ama anladı bezin varlığını işte ve tabi bez taktigim geceler 1-2 kere uyandı tekrar yatırdım . Bez takmadigim zaman gece hiç uyanmadı mesela 🥴
Canım gecen yaz yasadıgım çileden sonra baktım hazır hemen basladım. Bezın degdıgı kısım hep isilik oluyordu kasıyıp kanatıyordu falan. Ne guzel canım cıdden zor bır işi basarmıssınız. Gece ben hıc kaldırmadım uyumadan sıvı içirmemeye calıstım ve benım kı ay olarak daha kucuktu kış ayıydı altına yaparsa uzerınde kurumasın dıye ben gızlıce 2 hafta falan kılot bez taktım uzerıne de normal kılot bu senın gece kilotun demıstım ama asla ızın vermedım bez oldugunu anlamasını.Zaten 1 2 hafta oyle yapmıstım sonra hep kuru kalktığını gorunce ya da gece benı çiş ıcın uyandırınca onu da bıraktım. Çişe alıstıgı ılk ıkı uc gece kendı uyandı çiş deyıp benı uyandırdı.Sonra hıc kalkmadı sabaha kadar oyle kuru kaldı. Senın oglunun da kacırması cok normal gun gectıkce gece de kacırmamayı ögrenecek hatta çişi gelınce kendı sana seslenır uyuturken soyle çişin gelirsek haber ver oglum dıye. şuan sizin cok yenı gunduz bezsızlıgı ıyuce benımseyınce gece de kendı otomotıkmen ayarlayacak onu. Ama şöyle de bır sey vsr bazı cocukların kasları gevsek olurmus o yuzden gece cabuk kacırma olayı oluyormus uykusu da derınse.
Evet ben yaz ayında olmamıza rağmen ıslak kalmasin diye bez taktım gece. Gece tuvalete goturmezsem altına yapa yapa mi öğrenecek nasıl olacak

Bı de soyluyorum hep yatırırken bez yok tuvaletin gelince beni uyandır diye ama yok uyuyunca iyice daliyo galiba 2 defa yatarken kaldırıp tuvalete götürdüm çığlık çığlığa ağladı tekrar uyutmak zorunda kaldım. Şimdi uyucak mesela tuvalete gidelim diyorum istemiyo e gitmeden uyursa gece mutlaka kaçırır diye uyurken kaldırıp çişini yaptırcam mecbur. Bu alıştırma külotlari bez kalinliginda mi nasıl bişey olmadı onu deneyeyim. Benim uykumda ağır ıslak kalir bu defa. Bu sabah 8 de uyuyordu ben kalkıp baktım yapmış uyandırıp üstünü değiştim hemen buz gibi olmuştu.

Bı de soyluyorum hep yatırırken bez yok tuvaletin gelince beni uyandır diye ama yok uyuyunca iyice daliyo galiba 2 defa yatarken kaldırıp tuvalete götürdüm çığlık çığlığa ağladı tekrar uyutmak zorunda kaldım. Şimdi uyucak mesela tuvalete gidelim diyorum istemiyo e gitmeden uyursa gece mutlaka kaçırır diye uyurken kaldırıp çişini yaptırcam mecbur. Bu alıştırma külotlari bez kalinliginda mi nasıl bişey olmadı onu deneyeyim. Benim uykumda ağır ıslak kalir bu defa. Bu sabah 8 de uyuyordu ben kalkıp baktım yapmış uyandırıp üstünü değiştim hemen buz gibi olmuştu.
Canım uzerıne cok gıtme henuz cok yenı kac gundur tuvalete alsıtırdın surecınız ne kadar surdu. Mesela gunduz kaka artı çiş tamamen tuvalete yapalı kac gundur bu onemlı. Henuz tam anlamıyla 3 gun ise o daha gunduzs yenı alısmıs cok cok yenı o yuzden gece kacırması gayet normal. Şöyle en az 2 hafta gecsın o zaman kacırmaz. Mesela benım oglum bu son 1 2 aydır daha cok kalkıp haber verıyor çişim geldı dıye. Ilk alıstıgı zaman 1 2 defa gece kacırmıstı. Her gun her gun yapmadıkca sıkıntı yok normal arada kacırması. Sen şimdi uyutmadan gotur çişe sonra kaldırıp goturme 1 2 haftaya gece kısmı oturur.Aştırma kılotları kullanmadım buyuk oglumda denemıstım hıc bır işe yaramamıstı. Ben normal kilot bez takmıstım uzerıne kılot.

Canım uzerıne cok gıtme henuz cok yenı kac gundur tuvalete alsıtırdın surecınız ne kadar surdu. Mesela gunduz kaka artı çiş tamamen tuvalete yapalı kac gundur bu onemlı. Henuz tam anlamıyla 3 gun ise o daha gunduzs yenı alısmıs cok cok yenı o yuzden gece kacırması gayet normal. Şöyle en az 2 hafta gecsın o zaman kacırmaz. Mesela benım oglum bu son 1 2 aydır daha cok kalkıp haber verıyor çişim geldı dıye. Ilk alıstıgı zaman 1 2 defa gece kacırmıstı. Her gun her gun yapmadıkca sıkıntı yok normal arada kacırması. Sen şimdi uyutmadan gotur çişe sonra kaldırıp goturme 1 2 haftaya gece kısmı oturur.Aştırma kılotları kullanmadım buyuk oglumda denemıstım hıc bır işe yaramamıstı. Ben normal kilot bez takmıstım uzerıne kılot.
Uyumadan gittik yaptı çişini uyandirmayayim o zaman ama kacirirsa iş büyür çarşaf üstü başı komple ıslanır ya uykusu da bölünür kararsiz kaldım ya neyse bu gece deneyeyim tetikte olayım

2 hafta olmuş gündüz bırakalı gece bezini de daha bugün 4.gun. gündüz çiş kaka yapiyo sorun olmuyo hatta parkta cisi baya geliyo tuvalet in varsa eve gidelim diyorum yok diyo tutuyo baya. Lazimliga oturduğu an yapiyo. Gündüz Zihni açık diye konusabiliyoruz ne güzel gece beni korkutuyo ya inşallah çabuk olur gece de.

Uyumadan gittik yaptı çişini uyandirmayayim o zaman ama kacirirsa iş büyür çarşaf üstü başı komple ıslanır ya uykusu da bölünür kararsiz kaldım ya neyse bu gece deneyeyim tetikte olayım
Canım altına bebekken serdıgımız alt degsıtırme ortusu vsrdı ya tek kullanımlık onlardan ser carsaflar kirlenmemıs olur. Ben onları bır sure sermıstım emin olana kadar. Gece ve gunduzu bırlıkte bıraktın sanmıstım canım. Parkta o kadar duruyorsa demek kasları sıkı canım alısır geceye de ama aynu anda bıraksaymıssın keske cunku bez dırek hayattan cıkınca geceye de cabuk alısıyorlar

Canım altına bebekken serdıgımız alt degsıtırme ortusu vsrdı ya tek kullanımlık onlardan ser carsaflar kirlenmemıs olur. Ben onları bır sure sermıstım emin olana kadar. Gece ve gunduzu bırlıkte bıraktın sanmıstım canım. Parkta o kadar duruyorsa demek kasları sıkı canım alısır geceye de ama aynu anda bıraksaymıssın keske cunku bez dırek hayattan cıkınca geceye de cabuk alısıyorlar
Ben bunları düşünüp yazarken o çoktan çişini yapmış rahatsız olup anneee diye ağlıyodu 😂 ama o gece öyle zor geçti ki resmen uyumadık üstünü çarşafları değiştirip uyuttum 1 saat sonra ağlayarak kalktı yine yapmış oysa üstünü değişirken sordum var mı gidelim mi diye yok dedi inadindan. Ben söyledim ya kabul etmez kendi isteyecek neyse ben ayağımda sallıyorum yerine koyuyorum uyaniyo pis pis yap ayağında salla diye agliyo ben de sallamıyorum kendi yataginda yatacaksin diye inat ettim ağladı ağladı aldım ayağıma yine yerine koydum yok durmuyo sonra bı cildirma anı yaşadım uyu artık yeter diye babası ilgilendi 6 gibiydi kalktım dus aldım kahve içtim baktım uyumamış onu da banyo yaptırdım oynadı suyla falan neyse çıktık dedim pert olur uyur sarildim sırtını kasitmayi çok sever kasidim yok uyumuyo ama gözler gitmiş inat etti resmen saat 12 ye geliyo ben bayilcam hala o uyumuyo. Tuvalete gidicem agliyo gitme diye ayyy her şeye ağlıyodu uykusuzluktan o sıra babası kalktı ben de bu sefer kendimi dışarı attım evden taşınmıştık eski evin orda fırın var bı 10 dk mesafe gidip ekmek falan aldım marketlere girdim gezdim kendime geldim az da olsa. Eve geçtim babası uyutmus kahvaltı hazırladım yaparken uyandı ona da oyuncak almıştım marketten yine aglamaya başladı bende o oyuncağı gösterdim 1 saat falan oyalandi. Aldığım oyuncak da bim de uzayan zürafa boynu uzuyo çok saçma ama baya 1 saat onunla ilgilendi. Neyse gün ici sarıldık öpüştük baya zor bı gündü o na da bana da eşime de. Gece de bez bağladım 😅 2 defa uyandı ağladı tuvalete gidelim mi dedim yok istemedi su içti biraz neyse uyudu sabah uyandı bez kuru 🤪 dedim ki biz gündüz bezi bırakırken de ilk gün ne çiş söyleme ne kaka yapma rezil bir gündü kkaasini yapmadığı için huysuz sinirliydi ama çişi de hep kaçırmıştı tuvalete oturmuyodu sanki gündüzün gecesini yasadik aynı yani. Ay kusura bakma baya uzun yazdım 🥴 ben bez birakmaya korkuyordum yalan yok habire tuvalete gitmek bez degismekten daha zordu ve alışma süreci de zor olacagi için korkuyla ve eşimin zoruyla başladım öyle böyle bi başladık bı bez taktik derken iyice alıştı. Bu sebeple gece ye cesaretim hiç yoktu hep bez takiyodum uyuduktan sonra ama hep de söylerdim çişin gelince uyandır altına yapma diye. Annemin eşimin baskilariyla gece de çıkarttım işte bu haldeyiz 🥵

Ya bi dese çişim geldi ya kaka diye baslicam ama o da yok 🥹
Ben de çişini söylemiyor hazır değil diyodum ama denemek de yarar var çünkü bez çıkınca anliyosun öncesi zaten bez var ve yapiyo niye söylesin ki . Oğlum yaptıktan sonra söylerdi sadece kakayi tabi . Benim ki tavsiye sadece gerisi size kalmış ilk bı kaç gün cidden zor ben vazgeçtim tekrar bezi çıkarttım falan 1 ay savaş verdim tabi dışarı bı yere gideceksek hep taktım o da geciktirdi çıkarınca hepten cikaricaksin 👌🏻

Arkadaşlar merhabaa umarim hepiniz ve bebisler cok iyidir. Makale calismam icin gerekli anketi doldurursaniz cook sevinirim💖
Bebek Tatil Deneyim Algısı
Bu anket, bebeğin tatil deneyimi algısının destinasyonu tekrar ziyaret etme üzerindeki etkisini ortaya çıkarmak için tasarlanmıştır. Ayrıca, elde edilen veriler, bu etkide rol oynayabilecek aracı (hedonik iyi-oluş) ve düzenleyici (ebeveyn tatil kaygısı) değişkenleri test etmek için kullanılacaktır. Toplanan veriler bilimsel araştırma amacıyla kullanılacak ve hiçbir kurum veya kişiyle paylaşılmayacaktır. Katılım gösterdiğiniz için teşekkür ederiz! Anketi doldurursaniz ve tanidiginiz çocugu olan kisilere de gönderirseniz çok sevinirim🌺

Back
X