c vitaminli birşey verilmezmiymiş bende bunu ilk defa duyuyorum. bizim doktorumuz demiri mandalina suyuyla ver dedi ben 2 aydır mandalina sıkıp içiriyorum.
bilmiyorum nedenini ama 5 aylık başladık biz ek gıdaya ve her gidişimizde doktor hatırlatıyor armutun verilmeyeceğini. bende mezgit vericem bulabilirsem ilk o verilir yazıyodu biyerde. aslında herkes başka bişey söylüyor. her doktor farklı düşünüyo insanın kafası karışıyor böyle olunca
selam
Dilek, zhr maşallah bebişlerinize ...
Günlere bile başlamışsın maşallah canım sana da.
FDilek muhallebiyi zenginleştirmek için akşam öğününde içine başka ne katabilirimki doysun?
smyrna bir arkadaş daha sormuştu hatırlayamadım
ben hala oğluma bütün öğünlerini özel olarak hazırlıyorum
köfteyide sadece rendelenmiş soğanla yapıyorum kızartıyor sonra parça pinçik yapıp ya ağzına yada çorbasına katıp veriyorum biraz parça büyük olsun öğğğhh yapıyor o yüzden kızartsamda çorbasına katıyorum
normalde çorba yaparen mutlaka yoğurt çorbası hariç bir kaşık köfte yle haşlıyorum
köfteyi yağsız 2 kez çektiriyorum.
çorba yada kahvaltsına tam buğday, çavdar ekmeği içlerinden katıyormusunuz?
bütün sebze ve meyveleri vermeye başladınızmı (patlıcan, kivi, ıspanak hariç)
ben yediğimiz salçalı yemek baharatsız ise bir-iki çay kaşığı suyundan veriyorum o kadar
tuz kullanımı ise hep çorbalarına az bir çintik katıyodum ve katmaya devam ediyorum
bir de bizim doktorumuz meyve olarak çilek, kivi ve armutu 10 aya kadar verme dedi. nedenini sormadım ama vermiyorum
ben yastıksız yatırıyorum hep ama sabah uyandığında sevmek için yatağıma aldığımda resmen yastığa kafası koyup yatıyor... bende doktora sormayı düşünüyorum yastıkla yatırayım mı diye...
selam mayıs anneleri ve bebkleri.nasılsınız?
çokk uzun zamandır face teyim.buranın devam ettiğini bilmiyordum.
siz hem burda hemde ordamısınız??yoksa sadece burdamı yazışıyorsunuz?
merhaba canım iyiler.sedasem selam
sen, faceteki arkadaşlar ve bebişleri inşallah iyidir.
canım maşallah kocaman olmuş prenses çok tatlı.günaydın kızlaarrrr..ne zamandan beri bebeklerimizi2n resimlerini eklemiyoruz..işte benim çalışkan kızım
Eki Görüntüle 325579
canim ben 4. aydan sonra mamasina tavuk ekledim ama ölcü olarak 4/0.5 oraninda sonra sonra artirdim baligida haftada 2 kere yediriyorum somon baligi yada kilciksiz buzluk baliklarindan bazende hazir kavanoz balikli mama veriyorum seviyor keratakızlar bebişlerine balık yapanlar olmuş hangi balığı verdiniz acaba bende yavaş yavaş başlamak istiyorum.Birde tavuk eti veren oldu mu ?
her cocuk bir degil canim benim 1.numara oyleydi 2numara tam tersi 3 numara bambaska karakderi oyle demekki bebeginin.su disardan gelen catlak seslere de siri oluyorum illki elesdiri yapacaklar cocuk benim seni ne geriyo...benim ilk oglum gec konusdu özürlü bu dokdora goturun bile dedilerdi masallahh simdi cok zeki ayricada gayet akilli ...cahillik isde ne aglamisdim...zhr84 pingwings sağolun kızlar içimi rahatlattınız.komşularım beni biraz korkuttular.ben oğlumu sakinleştirmeye çalışıyorum onlar hepsi bi telden değişik yorumlar.acaba hep böyle mi kalacak korkusu oluştu.sağolun
ilenia hoşgeldin canm.bu arada osmana maşaalllah
hosbuldum canim hehehehe görende umaralarin sayisini 6-6 filan sanican 3.de son buluyo ama hosuma gidiyo benimde esim alisdirdi benide o arkadaslarina öyle anlatiyoda...hattaa bana evin her odasini cocukla doldurdun hatun sinek gibi cocuk oldu her yer diye takiliyo...patik bende giydirmiyorum kayiyo diye lasdikli corak giydiriyorum ama en kisa zamanda ilk adim ayakkabisi almam gerek duzgun basmasi icin kesinlikle gerekli evde surekli ayakkabila gezdirince dogru basmayi ogreniyorlar bir tarafdanda arada hava aldirmak lazim ayaciklarina bebislerinMerhaba kızlarr.....
Mukeyyif benim cumartesi günü günüm vardı evde kalabalıktı malum..Azra kadınlar kahkaha attıkca ağladı...İnsanlara benim kucağımda gülücük atıyo ama yabancı kucaklarda susuyo susyo birden ağlıyo..
İliena hoşgeldin canımm...Senin çocuklarına numara diye hitap etmene bayılıyorum yaaa....3 numara zamanla düzenine alışır canımmm:))
Zehra bizim evdeki prizleri biz zor buluyoruz:))Hep eşyalarla kapandı ama benimkide çokk ilgiliii kablo türü şeylere..Ben çekmece kilidi dolap kilidi aldım onları takıcamm ..Özellikle deterjanlardan korkuyorum banyo dolabını kapatıcam...Mertte sıralıyomuş maşallah...Azrada sıralıyo ama ayaklarında patik olunca kayıyo:)))Sen ne giydiriyosun ayağına??
bende hic kofte ozel olarak yapmadim osmana ama evde kendimize yapdigim kofdeden yediriyorum cunki karabiber bana dokundu icin kullanmiyorum sirf nane ve kimyon var benim kofdemde yediriyorum acaba zararlimi ozel kiyma filanda kullanmadim hicgünaydın herkese...
doktorumuz artık bizim yediğimiz herşeyden az yağlı ve az tuzlu olmak şartıyla yiyebileceğini söyledi ama ben tuz koymuyorum hiç oğlumun yemeklerine...
tavuklu şehriyeli çorbayı blendrdan geçirip veriyorum bende ama artık geçirmeden deneyeyim bakalım ne yapacak...
ilk kez mezgit balığı verdim ben... doktorumuz deniz balıklarını verebilirsiniz dedi... elimle ik üç küçük parça verdim sonra çorbasına karıştıdım... çok zorlamadı.... tadına baktı en azından...
köfteye başlayacağım bu hafta bende sizler nasıl hazırlıyorsunuz? sadece kıyma ve ekmek içi yada galeta unuyla mı?
balikla sutu ayni anda veriyorum hatta kremali balik menumuz var bu olay sadece bizlerde var kizlar burada ki yabancilar krema ve balik ayni anda bisiriyorlar benim osimde pek seviyor kremali balik mamasinibizimkinin dişi yok diye mi acaba haşlanmış pirinç yiyor ama başka blendırdan geçmemiş şeyleri-mesela 3 pirinç büyüklüğündeki şeyleri- yerse öğürüyor hatta kusuyor...ayrıca balık verdikten ne kadar zaman sonra süt veriyorsunuz? bir de yemeklerdeki salça artık sorun değil mi? .....ayyy ne çok şey sormuşum
oyyyyyy yerim ben onuuuuu kiz güzeliiiiiiiii cok tatli yaa isisrim kiz ben seni kimirt kimirt yesin teyzesi onun yanaklarinigünaydın kızlaarrrr..ne zamandan beri bebeklerimizi2n resimlerini eklemiyoruz..işte benim çalışkan kızım
Eki Görüntüle 325579
günaydın kızlaarrrr..ne zamandan beri bebeklerimizi2n resimlerini eklemiyoruz..işte benim çalışkan kızım
Eki Görüntüle 325579
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?