Hiç ihtimal vermediğim bir zamanda hamile olduğumu öğrenmemle başladı hikayemiz...Tatilimizin tatlı süprizi olmuştu bize...Sürekli uyuyordum ilk aylarda..Çok rahat bir hamilelik geçiriyordum hiç bulantım olmamıştı, ilk kalp atışlarını duyduğumuzda anladık bize muhtaç minik bir can vardı artık bedenimde...Babamız gözyaşlarını tutamamıştı,ben ise kıkır kıkır gülüyordum bebeğim içimde kıpırdandıkça... Bebeğim annesi çok kilo almasın diye ona minik bir oyun oynadı ve hamilelik şekerimiz çıktı..Diyet yaptık,sağlıklı beslendik abur cuburdan uzak ve neticesinde 7 kilo ile tamamladık hamileliğimizi...Bebeğim çok nazlıydı...20.haftaya kadar erkek bildik kendisini ama sonradan oyuncu cimcime bir kızımız olacağını öğrendik...Zaman hızla geçti 32.haftamızda izne çıktık...35.haftamızda kasılmalarımız başlamıştı ama acemilik başa bela ne olduğunu anlayamamıştık...36 da kontrole gittiğimizde doktorumuz hemen hastaneye yatışını yapıyoruz dedi, alel acele ciğer geliştirici iğne yapıldı...Evde doğum yapcakmışsın haberin yok 1 cm açılman var dedi doktorum. Saat kazanmaktı amacımız ama benim akıllı kızım anladı erken olduğunu vazgeçti gelmekten...Bu prova bizim aklımızı başımıza getirmeye yetmişti... Babamız 20 gün izne çıktı,doktorumuz 20 güne 2 kere doğar kızın merak etme dedi... Ama olmuyor,günler geçiyor kızım gelmiyordu... babamız anneannemiz gözümün içine bakıyordu ah desem geliyor mu bebiş diye... 9 ay hızla geçiyor ama son günler geçmek bilmiyordu...Uykusuzduk her gece kasılmalarımız ve belli belirsiz karın ağrılarım vardı ama hepsi o...Derken 38.hafta kontrol günümüz geldi...Tarih 22 Mart Salıyı gösteriyordu...Evden çıkarken içimde bir his vardı, bugün sondu biliyordum... Nst de şiddetli kasılmalarımız çıktı ve açılma 3,5 - 4 cm olmuştu.Doktorum seni bugün doğurtcaz gibi dediğinde inşallah diyordum... Hastaneye yönlendirdi bizi gittiğimizde önceden provalı olduğumuz için hiç yabancılık çekmedik ebemizle görüştük serumumuz bağlandı ve içine sancı iğnesi şırınga edildi... Güle oynaya gitmiştim hastaneye,evden çıkarken sütlaç yemeyi bile ihmal etmemiştim son anda :))) Eşim kızıyordu hastaneye yattığımızda kendisi biliyormuşta bizi uyarmadı anne görüyor musun diyordu. Annemde hiç olmazsa tansiyon ilacımı alırdım diye takılıyordu..doktorum gelene kadar epiduralim hazırlandı.13.30 ta yatışımız yapılmıştı ve 19 da doktorum hastaneye ulaştığında açılmamız 6 cm olmuştu.Süreci hızlandırmak için suyum patlatıldı ve sonrasında sancılar başladı...Aman Allahım gittikçe şiddetleniyor benim suratım şekilden şekile giriyordu, bayılcam sandım artık son anlarda...1 saat sonunda epidural iğnem yapıldı ve yeniden gülmeye başladı yüzüm...ve artık vakit gelmişti doktorum doğumhanede devam edelim takibe dedeiğinde eşim ve annem koridorda yine muayeneye gidiyorum sanmıştılar.Eşime dedim doğuma gidiyoruz biz...Şoktaydı boş boş baktı yüzüme...İçerde yapılan muayenede bebeğin başı görünüyor dedi doktorum.Babamıza gidip kurdela hazırla kızına demiş...Ben içerde eşim dışarda doğum yapıyormuş meğersem :))) Yarım saat bekledikten sonra doğumu başlattı doktorum...ilk ıkınmada başaramamıştım...2.de hemşireninde yardımı ile bebeğimin başı çıktı doktorum tamam artık ıkınma diyordu ama ağlamıyordu kızım korktum yok birşey dedi doktor, meğer omuzları geniş olduğu için çıkmamış bebiş...sonrasında mucizem karşımdaydı...21:54 te duyurdu kızım o güzel sesini bize...Ebeler arkada hazırlamaya başaldı kızımı,doktorum dikişlerle uğraşıyordu ben ise sabırsızlanıyordum kızımı kollarıma almak için.Kafamı geri uzatıp bakmaya çalışıyordum :)) Doktorum kızımı aldı ve babamıza gidiyoruz biz dedi, ilk o an öptüm kızımı ve deli gibi kıskandım doktorun kollarında görünce...Götürme diye ağlayacaktım utanmasam...Odaya çıkartıldığımda eşim ve annem bebişin peşindeydi, eşime dedim kızını buldun beni unuttun...Ve doktorumuz son noktayı koydu : Yeni kuman hayırlı olsun ...
Şimdi 11 günlük olduk... Alışmaya çalışıyoruz yeni hayata...Hani derler ya en çok annenin babanın nazarı değer yavrusuna korkuyorum bazen kendimden ama gözlerimi alamıyorum kuzumdan..allahım nazarlardan saklasın..

.Yüzünden gülücükler eksik olmasın bebişlerimizin...Ve tabi herkese bu duyguları tatmayı nasip etsin Allahım...Hayatın anlamı değişti artık bizim için, Rabbim evlatlarımızın acısını göstermesin bizlere...Uzun oldu kızlar hakkınızı helal edin ama kelimeler kifayetsiz kalıyor ne yazsam az...