2011 Nisan Annelerinin yemek günlüğü

cimcimenaz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2010
2.630
221
123
kızlar burdan bugun ne yaptık paylaşalım bir de yemek tarifi verelim kasım anneleri de yapmışlar böylece arkadaşların da canı cekmemiş olur

bugun yemek yapmayacagım ama ilk benden olsun size bi tarif yazayım canlarım aslında yemk deil de yemeğin yanına.... özellkle eşim çok sever

• ACILI EZME
• 4 çarliston biber
• 2 domates
• 1 çorba k. domates salçası
• 1 çorba k. biber salçası
• 1 limon
• maydanoz
• taze nane
• pul biber
• zeytinyağı
• tuz
1tane soğan

çarliston bibere ek olarak kırmızı biber de kullanabilirsiniz....Kuru soğanı,biberi,kırmızı biber,domatesi ve sarımsağı çok minik olarak kesin.Tüm malzemeleri biber ve domates salçasını ilave edip tüm malzemeleri parçalayıcıdan geçirip ezme kıvamına getirin.
Servis tabağına ezmeyi alın.Üzerine limon zeytinyağı ilave edin.Taze nane ile ekleyio servis edin....tabi bu biraz fazla çkyr ben bi saklama kabına koyup hergun bitaz biraz koyuyrm tabağa...siz daha az yapablrsnz malzemeleri azaltarak

Canım topiğin hayırlı olsun ama ben alındım... şimdi burda yazılınca kimsenin canı çekmicekmi..diğer topikte bi tarif vardim die Bunun üstüne açılmasına biraz alındım

bugün yemek yapmadım kahvaltıyı öğlen ettim,akaşamada misafirlikteydim..çok şükür..yarında ıspanak pişireceğim..bugün pazara çıktım ıspanak zulaladım

kızlar burdan bugun ne yaptık paylaşalım bir de yemek tarifi verelim kasım anneleri de yapmışlar böylece arkadaşların da canı cekmemiş olur

canım hayırlı olsun topiğin güzel fikir akşama eve gidince bakarım belki fikir alırız burdan arkadaşlar yazarsa hatta faydalı şeyler paylaşalım ki bebişlerede bize de yarasın

cimcime,hayırlı olsun canım açmışsın topiği..bence de böyle daha güzel oldu,
isteyen istediği zaman girer tarif yazar,tarif verir..
hadi bakalım görelim marifetli anneleri

sabah sabah bir tarif de benden olsun...
dün akşamki mönüden..

[B]Mantar soslu penne makarna

1 pk.penne makarna..(Barilla tavsiye ederim,diğerleri devasa büyüyor)
1 pk.(400 gr.) mantar
2 ad.sivri biber(isteğe göre acı,tatlı)
1 ad.soğan
2 diş sarımsak
1 pk.domates püresi (domates salçası da olur tabiki)
1 ç.k biber salçası
isteğe göre baharatlar(kekik,karabiber,pul biber)
tuz

Öncelikle makarnayı herzaman yaptığınız gibi haşlıyorsunuz,penne biraz diri olursa daha lezzetli oluyor..
aynı anda tavaya önce zeytinyağı ile yarım daire şeklinde kesilen soğanları koyup soteliyorsunuz..ardından julyen doğranmış
biberleri atıyorsunuz tavaya..biberlerde biraz kavrulunca küçük küçük doğranan sarımsaklar ilave ediliyor..bu esnada isteğe göre
1 kaşık kadar tereyağı ilavesi çok güzel lezzet veriyor..daha sonra domates püresi ve salçamızı ilave edip iyice karıştıyoruz..
kıvama gelmesi için bir miktar su ilavesi yapılabilir..ardından ince doğranmış mantarları koyup,pişmeye bırakıyoruz..

Bu sırada makarnamız pişmiş oluyor,süzüp eğer suyu kaldıysa çorba yapabilirsiniz..servis tabağına alıp,soğumaya bırakıyoruz..
mantarları sularını bırakıp hafif çektikten sonra biraz sulu kalmalı,baharatları ilave edip bir taşım daha pişiriyoruz..

Ve artık sosumuz bitti,servis tabağına aldığımız makarnanın üzerine döküyoruz,afiyetle yiyoruz [/B]

Son düzenleme:
Canım topiğin hayırlı olsun ama ben alındım... şimdi burda yazılınca kimsenin canı çekmicekmi..diğer topikte bi tarif vardim die Bunun üstüne açılmasına biraz alındım

canım benm yok bu başlığın senle ilgisi yok tatlım...öle anlaşıldı ise özr dilerimm....ben önceden kasım annelerinde görnce hoşuma gtmişti..ondan açalım dedim bide yeni tarfler öğrenelim birbirimizin sayesnde diye sen hamarat bi gelinsin beklyrm tariflerini tatlım benim

eveet Esracım,fikir anası bendim saolsun cimcime açtı konuyu böylelikle istediğimiz oburluğu yapabiliriz
bende senden çok güzel öğreneceğimiz tarifler bekliyorum..

tatlım bu benim tarifim zaten,biryerden almadım..ben makarna soslarına bayılırım..yaratıcı olmayı da severim..
öyle kuru kuru makarna yiyemem genelde

bende canım kesnlkle sosolu makarna severim zaten makarna hastasıyım hamileliğimden beri pek yiyemiyrm çok şişmeyeyim diye

eveet Esracım,fikir anası bendim saolsun cimcime açtı konuyu böylelikle istediğimiz oburluğu yapabiliriz
bende senden çok güzel öğreneceğimiz tarifler bekliyorum..

SAĞOLUN KIZLAR SİZDEN BÖYLE Bİ CVP BEKLİYORDUM ZATEN.TOPİĞİMİZDEKİ BÜTÜN ANNELER ANLAYIŞLI VE MANTIKLI KİŞİLER...TABİKİ GÜZEL TARFİLER VERİCEM İNŞ.. YARARLI İNŞ... BEBEKLERE KİLO ALDIRAN BİZİ FORUMDA TUTAN

Dün akşam canım istedi, hemen yaptım 15-20 dakikada pişti çokta güzel oldu

Havuçlu-Tarçınlı Kek;
3 Yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
2 rendelenmiş havuç
2 su bardağı kadar un
1 tatlı kaşığı tarçın
Göz kararı iri dövülmüş ceviz ve fındık
1 paket kabartma tozu
;
3 yumurtayı blendırla 1-2 dk çırpıyoruz, şekeri ekleyip iyice eriyene kadar çırpmaya devam ediyoruz.
Süt, sıvıyağ ve 1 rendelenmiş havucu ekleyip blendırdan geçiriyoruz..
Diğer rendelenmiş havucu rende kalacak şekilde ekliyip el çırpıcısıyla karıştırıyoruz.
2 Su bardağı unu ve tarçını ekleyip bir iki karıştırıp ceviz fındık ve kabartma tozunu ilave ediyoruz iyice karıştırıp
kalıba döküyoruz
180 Derece fırında pişiriyoruz afiyet olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…