2011 Nisan Annelerinin yemek günlüğü

bu başlğı kapatalım en iisi kmse bişey yazmyr

ayy olurmu cimcimeem,evet biraz sönük geçiyor topik ama daha dur bakalım..
kızlaar kilo korkusundan yiyemiyor ama son aylara doğru burası çoşar bencee
amaan kilo almadan her istediğimizi yesek şu hamilelikte ne olurdu sankiii

acil durum planın gayet iyiymiş..hemde içinde bütün besin gruplarından var canım..
bende önceden dışarda böyle salatalar yerdim ızgara tavuklu filan ama şimdi heryerde güvenip yiyemiyorum salataları,ancak evde ama onun da yapmaya üşeniyorum resmen malum eve geç gelinde
yemek yapmaktan sonra birde salatayla uğraşmak istemiyor canım ama çok severim normalde..

ay evet landsarc yaaa biz hep yesek sadece bebişler kilo alsa biz almasak hep canım bişeyler istyr ama tutmaya çalşyrm kendmi offf ne zormuş dengeyi saglamak ya salacaksın kendini amaaan deyp ya dkkat edceksn

kızlaaarrrrr yardıma ihtiyacım varr.. yılbası gecesi 9 kişi misafir var yemek daha kolay geldiği için yemeğe çağırdım. mönü ye ihtiyacım var fkir verin nolursunuz bana:))

hnk canım ben gecen bunu yaptm çok hoş oldu vereym tarfini
1. Mantar Soslu Bonfile
yarım kilo kadar bonfile(ben 3 parça aldım kişi sayısına göre)
2. •2 adet domates
3. •1 adet kuru sogan
4. •400 gr. mantar
5. •3-4 adet sivri biber
6. •1 yemek kaşıgı tereyag
7. •bir miktar sıvıyag
8. •kaşar rendesi(üstüne serpmek için)
9. •tuz,karabiber,toz kırmızı biber

11. Bonfilelere arkalı önlü tuz,karabiber ve kırmızbiber serpelim. Tavaya tereyağını alıp eritelim ve bonfileleri arkalı önlü kızartalım. Ayrı bir tavaya sıvı yağı alalım. Küp doğranmış soğanları ekleyerek kavuralım. İnce dilimlenmiş mantarları ekleyerek mantarlar suyunu bırakıp çekene dek kavurmaya devam edelim.Yemeklik doğranmış domatesleri,sivribiberleri, tuzu ve karabiberi ekleyerek 4-5 dk. daha suyu çekilene dek kavuralım. Mantarlı harcı ateşten alalım.Bonfileleri borcama dizelim, üzerine mantarlı harcı yayarak kaşar rendesi serpelim. Önceden ısıtılmış 200° ısılı fırında kaşarlar eriyip üzeri hafifçe pembeleşene dek pişirerek servis yapalım.
benm tarf edfterm var ordan kopyaladım

sonra bide şu var çok begendm ama yapma frsatm olmadı onu da vereyim
1. Püreli Tavuk Sarma

1. 3 tane tavuk göğsü
2. Püre için
3. 2 tane orta boy patates
4. 1 çay bardağı kadar süt
5. 1 çay kaşığı tuz ve karabiber
6. Kızartmak için
7. 1 tane çırpılmış yumurta
8. 1 su bardağı kadar galeta unu
9. Tuz
10. Sıvı yağ

12. Önce patatesleri soyup irice doğrayın biraz suda haşlayın ve çatalla ezilebilek kıvama gelince suyunu süzüp ılıkken çatalla ezin. Üzerine süt, tuz ve karabiber ilavesiyle püre yapın. Tavukları aldığınız yerde ince kesip dövdürebilirsiniz yada benim gibi evde hafif buzlu kıvamda daha güzel kesiliyor, bu şekilde ince kesip üzerine biraz vurup yaydırabilirsiniz. Tavuklar bu şekilde yapıldıktan sonra uç kısmına 1 tatlı kaşığı kadar püre koyup sigara böreği sarar gibi sarın. Tüm tavuklar bu şekilde bitince önce çırpılmış yumurtaya ardından galeta ununa bulayıp kızgın yağda önlü arkalı kızartın
istersen tarflerin resmni de ekleyeblrm

1. Sosisli Lezzetli Lokmalar

1. Sosis
2. 8 kare Milföy hamuru
3. Salça
4. Mayonez
5. Sıvıyağ
6. Tuz
7. Milföylerı kenarlarından bıraz ust uste koyup hafıfce
8. merdaneyle bırlestırın.
9. Uc tarafına uzun sosısı yerlestırıp rulo seklınde sıkı
10. sarın.
11. Uzerıne yumurta sarısı surup, bıcakla kucuk kucuk
12. dılımleyın.
13. Yaglanmıs tepsıye yerlestırıp, 180 derece fırında
14. hafıf pembelesene kadar pişirin.
15. Bır kase yada cezve de yagla salcalı sos hazırlayın.
16. Fırından cıkınca, ılıtıp uzerlerıne salca, ve bır kac
17. damla mayonez sıkıp, kurdan saplayın..
18. Maydonozla susleyebılırsınız.
19. Afıyet Olsun.

Şimdilik aklıma bişi gelmedi ama ne yaparsan yap yanına yakışacağına emin olduğum bişi var
portakal ağacından aldım bu tarifi çok beğeniyorum puf puf çıtır çıtır oluyo
hele bide masada peynir tabağı filan olursa offf

Malzemeler:

1 paket (42 gr) yaş maya veya 2,5 tatlı kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı bal
1 su bardağı ılık su
3 su bardağı un
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
tepsi için mısır unu
Hazırlanması:

Mayayı ballı ılık suda eritin.
Unu ve tuzu geniş bir kapta karıştırın. Ortasını havuz gibi açıp mayalı suyu dökün. Bir yandan zeytinyağını ekleyip yoğurun. Hamur elinize yapışıyorsa azar azar un ekleyin.
Hamuru iyice yoğurunca üzerini nemli bir bezle örtüp oda sıcaklığında 1 saat bekletin.
Bir saat sonra hamuru 8 parçaya bölün. Her birini unlu bir zeminde yuvarlayarak merdane ile açın.
Açtığınız hamurları mısır unu serpilmiş iki tepsiye alın. Üzerlerine tekrar bez örtüp yarım saat bekletin. (ne kadar çok bekletirseniz o kadar güzel kabarıyor.)
Fırını 250C'ye getirin. Fırın telini alttan üçüncü kata yerleştirin. 4 pideyi tek tek fırın telinin üzerine koyun. Kabarıp altın sarısı olunca pideleri ters çevirin. Birkaç dakika daha pişirip fırından çıkartın. Kalan pideleri de aynı şekilde pişirin. Fırından çıkarttığınız pideleri sıcak kalmaları için bir beze sarıp muhafaza edin.

Eklentiler

• $pita4.webp
    10,2 KB · Görüntüleme: 58

canımmm çok teşekkürler bende kremalı mantarlı bonfile düşünüordum ama heres sevmez diye korkmuştum bu daha garanti bak bunu yapayım ben. öteksini biz eşimle cok seviyoruz ama herkes sevmeyebilir diye düşünmüştüm.. çok çok teşekkürler:))))

buda çok güzelmişşş.. buda tamammmm:))))

canım buda süper birde ben mlföyden zeytinli galeta görümüde uzun uzun brşeyler hazırlıcaktım çeşit çeşit ekmek tabagımız olacakkk:)))

ayyyy cimcimenaz bammbik ikinize de gerçekten cok teşekkür ederim.. bi yemekleri hazırlarken yorulucam gerisi zaten gelen yardım eder az cok atlatırım:))

canım buda süper birde ben mlföyden zeytinli galeta görümüde uzun uzun brşeyler hazırlıcaktım çeşit çeşit ekmek tabagımız olacakkk:)))

ohh süper olur
ama bu benim verdiğim tarifi mümkünse en son pişir 15 dk de filan pişiyor sıcakken daha güzel oluyor

bak bunu da yanına meze gbi yapablrsn çook lezzetli
Peynirli Közlenmiş Biber

Malzemeler
Kırmızı biber
peynir
baharat
Hazırlanışı
Biberleri yıkayıp bütün olarak fırın tepsisine bir alüminyum folyonun mat kısmını sererek, 300-350 derecede kontrol ederek közleyin. Soğuduktan sonra kabuklarını soyun. Çekirdeklerini çıkartın. 4-5 cmlik uzun biber parçaları kesin ve ona uygun kestiğiniz beyaz peynirlere sarın. Üzerine pulbiber, sumak serpin. İsterseniz zeytinyağ da gezdirin. Afiyet olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…