- Konu Sahibi cimcimenaz
-
aa bambik bende bugunlerde havuçlu kek yapmak istyrdm senn tarif çok ii geldi
Yaparsan beğenirsin umarım
Çok yumuşak bi kek oldu ben normalde kek sevmem ama bunu seviyorum, besleyici de
Landsracçığımın tarifide bana iyi gelicek
Ne zamandır canım soslu makarna istiyodu normalde sadece domates ve mantarla yapıyodum şimdi bu tarifi deniycem
sabah sabah bir tarif de benden olsun...
dün akşamki mönüden..
[B]Mantar soslu penne makarna
1 pk.penne makarna..(Barilla tavsiye ederim,diğerleri devasa büyüyor)
1 pk.(400 gr.) mantar
2 ad.sivri biber(isteğe göre acı,tatlı)
1 ad.soğan
2 diş sarımsak
1 pk.domates püresi (domates salçası da olur tabiki)
1 ç.k biber salçası
isteğe göre baharatlar(kekik,karabiber,pul biber)
tuz
ilk deneyen benim galiba tatlım süper gerçekten çok farklı bir tadı oldu dün yazacaktım eşim şehir dışından geldi girmedim nete gerçekten süperdi izinli olunca bende birkaç tarif yazıcam inş.
afiyet olsun tatlım..beğenmenize sevindim..
makarnayı sağlıklı tüketmenin yolları işte..
Yaparsan beğenirsin umarım
Çok yumuşak bi kek oldu ben normalde kek sevmem ama bunu seviyorum, besleyici de
Landsracçığımın tarifide bana iyi gelicek
Ne zamandır canım soslu makarna istiyodu normalde sadece domates ve mantarla yapıyodum şimdi bu tarifi deniycem
bambikim şimdiden afiyet olsun,bebişine yarasın
Dün akşam canım istedi, hemen yaptım 15-20 dakikada pişti çokta güzel oldu
Havuçlu-Tarçınlı Kek;
3 Yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
2 rendelenmiş havuç
2 su bardağı kadar un
1 tatlı kaşığı tarçın
Göz kararı iri dövülmüş ceviz ve fındık
1 paket kabartma tozu
;
3 yumurtayı blendırla 1-2 dk çırpıyoruz, şekeri ekleyip iyice eriyene kadar çırpmaya devam ediyoruz.
Süt, sıvıyağ ve 1 rendelenmiş havucu ekleyip blendırdan geçiriyoruz..
Diğer rendelenmiş havucu rende kalacak şekilde ekliyip el çırpıcısıyla karıştırıyoruz.
2 Su bardağı unu ve tarçını ekleyip bir iki karıştırıp ceviz fındık ve kabartma tozunu ilave ediyoruz iyice karıştırıp
kalıba döküyoruz
180 Derece fırında pişiriyoruzafiyet olsun
mormaske tarif guzelmş bu arada siteyide incelyrm şimidi tesekkr edrim
afiyetler olsun canım yeturdan öğrendiğimi annemden öğrenmedim.annem duymasın
bu topic benim olsunmu benden başka gelen yok zati
kendim yazar yazar dururum bir blog açmak nasip olmadı ama burayla idare ederim.
bu başlğı kapatalım en iisi kmse bişey yazmyr
kıyamam sana canımsın yalazım olur bigün... mesela muharrem ayındayız... illaki etrafızmızda aşure yapan yada yapacak olan olur... olmadı BHU (bolulu hasan ustadan) alına bilir..bence çok sağlıklı bi tatlı herkes sevmeye bilir ama..içindedi hedik---nohut---fasulya gibi bakliyatlardan dolayı tercih olabilir...
ya bide ben bu zamanlar bakalım yememe dikkat ediyorum ama eskiden her gün yerdim yumurta abarrtığımı dşünerek bıraktım işte st 1 bardak içiyorum arada daha yumurta yemedim..kilo kontrolü için.. bu bebeğe etki edermi.. 22 sinde doktoru randevum var detaylı. diğer gittiğimde 2 hft önceydi mesela şimdi 1 hfta garilermi etkisi varmı çok merak ediyorum:26:
canım benm yumurta çok kilo aldrmaz bende haşlyrm sabahları ekmeksiz yemeye çalşyrm 1 bardak ta sut iiçiyrm bak 2 haftadr hiç almadım...haslanmş yumurta en çok tok tutan şeylerden biriymiş hem..onu ye bence...recel bal tereyağ falan onlardan az ye bi kaşık yersinn olur biter kahvaltı önemli canım sen ynede ye...ha yemedin diye de öle 1 hafta gerilemesi gbi bişey olmaz sanmam canım zaten biz ne yrsek yiyelm onlar alacagı kadrnı alyr, en önemli artış kiloda bebşin son 3 ayı diye blyrm tatlım zaten...sabah kahvaltsı ekmeksz olmyr zaten onda yiyorum ölen yemyrm ekmek,akşam da bi iki dlim yiyorum ben ekmek ,anam doymayacagız yoksa ne yapalım az da olsa yiyelim
yumurta cnm köy yumurtası ya..protein...aynı gn bide süt vs olunca..iyim bari ya..eksik kalmasınBen çok acıkırsam bak napıyorum...göbek--roka---havuç--salatalık işte keyfine göre onları biraz iri iri elimle parçalıyorum havuçları rende tabi Içine 2-3 etimek parçalıyorum içine..bide yagsız beyaz paynir küp küp..biraz yağ malum hazmı kolaylaştırır kararı.. Limon vs işte...zati iyene kadar onu çatalla 30 dak geçiyo Doymuşum hatta baya kalmış gibi geliyo...hani o kriz zamanında iyi oluyo
kıyamam sana canımsın yalazım olur bigün... mesela muharrem ayındayız... illaki etrafızmızda aşure yapan yada yapacak olan olur... olmadı BHU (bolulu hasan ustadan) alına bilir..bence çok sağlıklı bi tatlı herkes sevmeye bilir ama..içindedi hedik---nohut---fasulya gibi bakliyatlardan dolayı tercih olabilir...
ya bide ben bu zamanlar bakalım yememe dikkat ediyorum ama eskiden her gün yerdim yumurta abarrtığımı dşünerek bıraktım işte st 1 bardak içiyorum arada daha yumurta yemedim..kilo kontrolü için.. bu bebeğe etki edermi.. 22 sinde doktoru randevum var detaylı. diğer gittiğimde 2 hft önceydi mesela şimdi 1 hfta garilermi etkisi varmı çok merak ediyorum:26:
kız bak aşure dedin iyi aklıma getirdin kalktım malzemeleri ıslattım bugdayda sipariş verdim akşama gelecek yarın yapayım bari aşure. Iyi oldu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?