2011 Nisan Annelerinin yemek günlüğü

aa bambik bende bugunlerde havuçlu kek yapmak istyrdm senn tarif çok ii geldi

Yaparsan beğenirsin umarım
Çok yumuşak bi kek oldu ben normalde kek sevmem ama bunu seviyorum, besleyici de

Landsracçığımın tarifide bana iyi gelicek
Ne zamandır canım soslu makarna istiyodu normalde sadece domates ve mantarla yapıyodum şimdi bu tarifi deniycem

bambik tatlım yaptm senn verdgin tarifle keki gercekyten çok yumşak oldu bol cevzili yaptm faydalı faydalı benim kociş hamurişini çok sever öğlen gelnce yer artık :))))

bu aralar beninde favorim bu kek..aynı tarifle yapıyorum daha hafif olsun diye unun 1 bardağını tam buğday unu koyuyorum..
birde yarım bardak sıvıyağ kullanıyorum,süttün biraz eksiltip birkaç kaşıkta yoğurt koyuyorum yağından da faydalanmak için..

geçen misafirlerime yapmıştım arkadaşlar tavsiye ederim. bu tarifi yeturla lezzet kareleri bloğundan aldım sürekli takip ederim kendisini tüm tarifleri harikadır ve şaşmaz çalıştığım halde yeturun tarifleri sayesinde el açması börek bile yapıyorum. gerçekten erkeklerin kalbine giden yol midelerinden geçiyor
PEMBE SULTAN

malzemeler...
2 orta boy kırmızı pancar: tuz,sirke ve su ilavesi ile haşlanıp rendeden geçirilmiş...
1 su bardağı süzeme yoğurt
3-4 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

tüm malzemeleri karışrırıp servis tabağına alıyoruz.servis anına dek buzdolabında dinlendiriyoruz.

not:
pancar yerine kırmızı lahana ilede yapabilirsiniz...

lahana için....
lahanayı ince kıyın.
üzerine az tuz az şeker ve az limon tuzu serpip elinizle malzemeleri lahanaya yedirin.bu şekilde kapalı bir kapta 1-2 saat terletin.sonrasında iki avucunuzun arasında sıkıp fazla suyunu alın.ve yoğurt ile karıştırıp dinlendirin...
afiyetler olsun....

geçen gün evde 3 yufka kalmış ne yapayım derken buzluk böreği yaptım çalışanlar için gerçekten ideal çok da kolay işte tarifi kocam bayıldı bayıldı bir akşam evde yemek yokken fırında pişiriverdim böyle kolay bir börekten bu sonucu beklemiyordum
3 yufka, 125 gr tereyağı (eritilmiş) ve iç harcı neli isterseniz artık ben peynirli maydanozlu yaptım
1. yufkayı yayın üstüne fırça ile eritilmiş tereyağı sürün
2.yufkayada aynı işlem 3. yufkayada aynı işlemi yapın 8 parçaya kesin üstüne harcınızı koyup bohça böreği gibi sarın
işte püf noktası şöyle bir çeşmenin altına tutup böreğinizi ıslatıp süzeğe koyun fazla suyu süzülsün sonra yağlı kağıtlı tepsiye diziverin
ben öylece tepsisi ile dipfreze koydum yer vardı çünkü geçenlerde eşimin başını şişirip bir derin dondurucu aldırdım da
sonra çıkarıverip 200 derecede ısıtılmış fırında pişiriliyor bu kadar basit
ama çok lezzetli sanki milföy hamuru gibi
afiyetler olsunnnnnnnn

bu topic benim olsunmu benden başka gelen yok zati
kendim yazar yazar dururum bir blog açmak nasip olmadı ama burayla idare ederim.

bu başlğı kapatalım en iisi kmse bişey yazmyr

kıyamam sana canımsın ya lazım olur bigün... mesela muharrem ayındayız... illaki etrafızmızda aşure yapan yada yapacak olan olur... olmadı BHU (bolulu hasan ustadan) alına bilir..bence çok sağlıklı bi tatlı herkes sevmeye bilir ama..içindedi hedik---nohut---fasulya gibi bakliyatlardan dolayı tercih olabilir...

ya bide ben bu zamanlar bakalım yememe dikkat ediyorum ama eskiden her gün yerdim yumurta abarrtığımı dşünerek bıraktım işte st 1 bardak içiyorum arada daha yumurta yemedim..kilo kontrolü için.. bu bebeğe etki edermi.. 22 sinde doktoru randevum var detaylı. diğer gittiğimde 2 hft önceydi mesela şimdi 1 hfta garilermi etkisi varmı çok merak ediyorum:26:

canım benm yumurta çok kilo aldrmaz bende haşlyrm sabahları ekmeksiz yemeye çalşyrm 1 bardak ta sut iiçiyrm bak 2 haftadr hiç almadım...haslanmş yumurta en çok tok tutan şeylerden biriymiş hem..onu ye bence...recel bal tereyağ falan onlardan az ye bi kaşık yersinn olur biter kahvaltı önemli canım sen ynede ye...ha yemedin diye de öle 1 hafta gerilemesi gbi bişey olmaz sanmam canım zaten biz ne yrsek yiyelm onlar alacagı kadrnı alyr, en önemli artış kiloda bebşin son 3 ayı diye blyrm tatlım zaten...sabah kahvaltsı ekmeksz olmyr zaten onda yiyorum ölen yemyrm ekmek,akşam da bi iki dlim yiyorum ben ekmek ,anam doymayacagız yoksa ne yapalım az da olsa yiyelim

yumurta cnm köy yumurtası ya..protein...aynı gn bide süt vs olunca..iyim bari ya..eksik kalmasın Ben çok acıkırsam bak napıyorum...göbek--roka---havuç--salatalık işte keyfine göre onları biraz iri iri elimle parçalıyorum havuçları rende tabi Içine 2-3 etimek parçalıyorum içine..bide yagsız beyaz paynir küp küp..biraz yağ malum hazmı kolaylaştırır kararı.. Limon vs işte...zati iyene kadar onu çatalla 30 dak geçiyo Doymuşum hatta baya kalmış gibi geliyo...hani o kriz zamanında iyi oluyo

hadi ya iimiş bu tarif bende kriz anlarımda yapayım bariiii öğlen kriz anlarım benm genelde zaten

kız bak aşure dedin iyi aklıma getirdin kalktım malzemeleri ıslattım bugdayda sipariş verdim akşama gelecek yarın yapayım bari aşure. iyi oldu..

off kızlaar dün bir kaçamaak yaptım...
malum dışardaydık bütün gün,mecburen dışarda yemek yiyecektik..
ben normalde hiç mc amcadan yemem,hatta karşıyımdır,o kadar yanii..
dün yolda açken tabelasını görünce gözümün önüne soslu sıcak sıcak hamburgerler geldi..
önce içimden atmaya çalıştım ama sonra her gördüğümde iştahım daha da kabardı...

ve sonunda eşime açıldım,o tabi dünden razı çok sever ama ben yedirmem kolay kolay..
bensiz kaçamak yapıyordu tabi oda..

neyse kocaman bir menü yedim,yerken hem çok güzeldi hem vicdanımı sızlattı
dedim 1 seferlik olsun okadar,herzaman yemiyorum yaa..dimi kızlaar :44:

sonra bütün gün bişey yiyemedim zaten akşam bilee..okadar toktum yani..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…