2011 Nisan'da Transferi Gercekleşecek Arkadaşlar var mı?

ikili test sonucum iyi çıktı doktorum üçlüye gerek duymadı
ben baska bir hastaneye gittiğimde üçlü testi de yaptırdım ve sonuç riskli çıktı
amniyosentez yaptırmak zorunda kaldım simdi sonuç bekliyoruz insallah temiz çıkar dua edin bizim için

inşallah tatlım hiçbirşey yoktur gayet sağlıklıdır bebişin burda iş arkadaşım aynı durumu yaşadı hiç birşey çıkmadı aslan gibi zeki bir oğlu var içini rahat tut eğer kötü birşey olsa 2 lidede bozuk çıkardı 2 linin doğuluk oranı %80 3 lünün %60 dualarımız seninle allah hepimizin bebeklerini korusun..

benim ikili testte ense kalınlığı normal çıkmıştı. kan ölcümü yapmadı dr. dörtlü testimde risk çıktı. bugün recep has'a gittik detaylı ultrason için. her şey normal çıktı. ama... dr ; "ama biz pozitif çıkan testlerde ultrason olumlu olsa da amniyo sentez öneririz" dedi. eşim de ben de düşündük, ne gelirse kabulumuz dedik ve yaptırmadık. bebeğim 19. haftasına girdi. test sonucu çıktığında 22. hafta olacak. down sendromu çıksa hadi bakalım sana güle güle mi diyeceğim. umarım allahım yüzümüze güler ne diyeyim. hepimizin yavruları sağlıcakla doğsun inşallah. herkese selamlar.

benim ikili testte ense kalınlığı normal çıkmıştı. kan ölcümü yapmadı dr. dörtlü testimde risk çıktı. bugün recep has'a gittik detaylı ultrason için. her şey normal çıktı. ama... dr ; "ama biz pozitif çıkan testlerde ultrason olumlu olsa da amniyo sentez öneririz" dedi. eşim de ben de düşündük, ne gelirse kabulumuz dedik ve yaptırmadık. bebeğim 19. haftasına girdi. test sonucu çıktığında 22. hafta olacak. down sendromu çıksa hadi bakalım sana güle güle mi diyeceğim. umarım allahım yüzümüze güler ne diyeyim. hepimizin yavruları sağlıcakla doğsun inşallah. herkese selamlar.

sende haklısın,ama sonuc kesinse bunu kabullenmek nasıl olur kim bile bile böyle bi doğum yapmak ister
bilemiyorum ki her türlüsü zor inşallah Rabbim o zor kararı vermek zorunda bırakmaz bizleri:14:

Canim benim benim ikiz oldu halde ense kalinligindan sonra kanda aldilar, doktor randevumde hersey yolunda dedii... bine bir ihtimal dedi... ondan sorna detayliya gittim, hersey normal dedi yapan kisi, doktorumda birsey olursa ben seni hemen ararim demisti doktorum, ruyamda bile ariycaklar diye korkuyodum doktorun ordan, ama olcagin onune gecemeyiz.... bebektem Amniyo sivisindan alinan ben yaptirmadim ama tabiki bir risk olsa yaptiriyolar senin tercihine bile kalmiyor... Ama bak testler filan normal cikmis, bu ne kadar hepimiz korkulu ruyasi olsada, rabbimden gelene , hele bu kadar cefa ile gelenin gunahina girilmez, AMa ben inaniyorumki hic biser sey yok canim eve;ll allahin izni ile sakin kafana takma , kendinide bebisinide uzme.. Hersey cok guzel olcak ins.

sende haklısın,ama sonuc kesinse bunu kabullenmek nasıl olur kim bile bile böyle bi doğum yapmak ister
bilemiyorum ki her türlüsü zor inşallah Rabbim o zor kararı vermek zorunda bırakmaz bizleri:14:

sonuç kesin değil pulpy. ultrasonda % 80 sağlıklı dedi. % 20 için amniyosentez yaptırmak istemiyorum. sonucta hayat bu her şey olabilir. hepimizin başına her şey gelebilir. o yüzden üstelemeyeceğiz. çocuğumuzu bize verilmiş bir hediye gibi görüyoruz. o bana sımsıkı tutunmuş bir mucize iken onu rahatsız etmeyeceğim.o yüzden sağlıcakla doğmasını umacağız, o kadar.

sonuç kesin değil pulpy. ultrasonda % 80 sağlıklı dedi. % 20 için amniyosentez yaptırmak istemiyorum. sonucta hayat bu her şey olabilir. hepimizin başına her şey gelebilir. o yüzden üstelemeyeceğiz. çocuğumuzu bize verilmiş bir hediye gibi görüyoruz. o bana sımsıkı tutunmuş bir mucize iken onu rahatsız etmeyeceğim.o yüzden sağlıcakla doğmasını umacağız, o kadar.

bence doğru bir karar inşallah bebeğin sağlıklıdır seni birazcık üzmüştür yanlız birşey dikkatimi çekti doktorun neden 2 li test yapmadı çünkü ense ölçümü ve 2 li test sonuçunu söylüyo tek başına ense ölçümü yetersiz artı 4 lü test için erken değilmi 24. haftadan sonra oluyo diye biliyorum sen daha 18. haftadasın bence sen o doktoru sorgula biraz değiştirmeni tavsiye ederim..hıı bu arada yaşın kaç baro 30 yaşüzeri değerler orantısız çıkabiliyomuş normalmiş yani korkma bence hiç bişeycik olmaz bebişine..

bence doğru bir karar inşallah bebeğin sağlıklıdır seni birazcık üzmüştür yanlız birşey dikkatimi çekti doktorun neden 2 li test yapmadı çünkü ense ölçümü ve 2 li test sonuçunu söylüyo tek başına ense ölçümü yetersiz artı 4 lü test için erken değilmi 24. haftadan sonra oluyo diye biliyorum sen daha 18. haftadasın bence sen o doktoru sorgula biraz değiştirmeni tavsiye ederim..hıı bu arada yaşın kaç baro 30 yaşüzeri değerler orantısız çıkabiliyomuş normalmiş yani korkma bence hiç bişeycik olmaz bebişine..

kendini üzme canım ya inşallah hiç birşey yoktur iyi düşün iyi olsun bebişide üzme yüce rabbim görüyo ne kadar emek verdiğimizi onlar için ne kadar istediğimizi bişiey olmasına izin vermez dua et bol bol yavrun için..

Aydumancım doktorumdan memnunum açıkçası ve bu konuda kafamda bir soru işareti yok. Zira onda karar kılana kadar bir kaç dr değiştirdim ve kendisine de referans ile gittim. Dörtlü test 16-21. haftalar arasında yapılıyor. 24. hafta takdir edersin ki tarama testi için çok geç bir vakit. Hamilelikteki değerler dolayısı ile. Kimi doktorlar ense kalınlığı ölçümü iyi çıkarsa kana ihtiyaç duymuyorlar. Zaten kuzumu hayırlısı ile bir doğurayım. Bir daha hamile kalırsam iki üç dört hiç bir testi yaptırmayacağım :)

bir de down sendromlu bebeklerle ilgili oldukça hoşuma giden bir yazıyı paylaşmak istiyorum.

Asıl Mongol Kim!
ElitKadin.Com, Dr. Murat BA

teyzoşlarım nasılsınız ben geliyorum annemin prensesi:2: kızım olacak mış teyzeleri RAVZA'm geliyor allahımın izniyle

allahım şükürler olsun nisanda nasıldık ....Ağustos geldi bebeişlerin cinsiyetleri belli oluyor :nazar:

ne kadar şükretsek azdır allahım bu mübarek günlerde herkese nasip et inşallah olanlarıda bağışla

Aydumancım doktorumdan memnunum açıkçası ve bu konuda kafamda bir soru işareti yok. Zira onda karar kılana kadar bir kaç dr değiştirdim ve kendisine de referans ile gittim. Dörtlü test 16-21. haftalar arasında yapılıyor. 24. hafta takdir edersin ki tarama testi için çok geç bir vakit. Hamilelikteki değerler dolayısı ile. Kimi doktorlar ense kalınlığı ölçümü iyi çıkarsa kana ihtiyaç duymuyorlar. Zaten kuzumu hayırlısı ile bir doğurayım. Bir daha hamile kalırsam iki üç dört hiç bir testi yaptırmayacağım :)

bir de down sendromlu bebeklerle ilgili oldukça hoşuma giden bir yazıyı paylaşmak istiyorum.

Asıl Mongol Kim!

Baro Canim benim bencede en dogru karari vermissin yaptirmamakla, cunku o saaten sonraki verdin karar hayatinda hep bir donem nokatasi olcakti... Cok insan duydum ben canim boyle ici, icini yiyen ama dogumda hicde problemsiz bebeklerini dunyaya getirdiklerini sen simdiden lUTFEN boyle down syndrume filan fazla bakinma guzelim, Zamana ve Allah'a birak bol bol dua et, edelim guzelim akder'de ne varsa onu gorcez.... RAbbim hepimizin yar ve yardimcisi olsun

teyzoşlarım nasılsınız ben geliyorum annemin prensesi:2: kızım olacak mış teyzeleri RAVZA'm geliyor allahımın izniyle

allahım şükürler olsun nisanda nasıldık ....Ağustos geldi bebeişlerin cinsiyetleri belli oluyor :nazar:

ne kadar şükretsek azdır allahım bu mübarek günlerde herkese nasip et inşallah olanlarıda bağışla

Ecrinemir Gozun aydin cnaim evet nerden nereye geldik, nerelere gelcez ALLAH'in izni ile .... Prensesimiz hos geldi sefa getirdi.. Ismi'de cok guzel... biz daha karar vermedik herhale diyorum dogumda yuzlerini gorup oyle karar verzec:1::1::1: Hazirliklar nasil tam kac haftalik oldu cnaim prensess

Asıl Mongol Kim!

en doğru karar senin vereceğin karar canım her doktorun uyguladığı prosedür farklı açıkcası güveniyosan doktoruna sorun yok inşallah bebiş gayet iyidir..

kızlar bugün tatanoz aşısı oldum olsammı olmasammı derken doktorum olmamı önerdi kontrolumde vardı bugün ama aksilikya ultrasan cihazı bozuldu çok sinir oldum kızımı görücektim ne hevesle gitmiştim yarına kaldı artık allahtan sağlık ocağında kalp atışların dinlettiler tık tık nasıl atıyo yavrumun:nazar::nazar: hemşire gayet normal dedi bu ay 2 kilo almışım kilo alımında iyi dedi inşallah yarın doktorda herşeyin yolunda olduğunu söyler içim daha çok rahatlar.. bu arada kolum çok acıyooooo :43::43:

arkadaşlarr hepinizeee HAYIRLI RAMAZANLARR girmeye fırsatımm olmuyor hep evdeyimm şu araa sizii takipp edemedii geriye bakmaya zamanımm yokk kısaca kenidimii anlatcmmm bu günn kontrolümm vardıı oğlumm iyiyyimm çokk şükürr gelişimide iyi dedii 20. haftayıı bitirdikk bile boyu 22 cm 350 gr dedi bu dönemde siz nasıldınızz hepinizii öptümmmmmmm:64:

Son düzenleme:
kızlar bugün tatanoz aşısı oldum olsammı olmasammı derken doktorum olmamı önerdi kontrolumde vardı bugün ama aksilikya ultrasan cihazı bozuldu çok sinir oldum kızımı görücektim ne hevesle gitmiştim yarına kaldı artık allahtan sağlık ocağında kalp atışların dinlettiler tık tık nasıl atıyo yavrumun:nazar::nazar: hemşire gayet normal dedi bu ay 2 kilo almışım kilo alımında iyi dedi inşallah yarın doktorda herşeyin yolunda olduğunu söyler içim daha çok rahatlar.. bu arada kolum çok acıyooooo :43::43:

Merhaba Cnaim, olan arkadaslarinda kollari nerdeyse 2-3 gun agirdii... Korkma geciyor... Yarin gorcen ins. olsun kalp atisini bile duymak bizim yureklerimizi kipir kipir yapmaya yetiyor,... ay bende su persembe bir gelsede gitsem ins.
Bende simdiye kadar 2 kilo gidiyorum bu ay ne olduysam 5 kilonun ustunde aldim gozukuyor tartida...

arkadaşlarr hepinizeee HAYIRLI RAMAZANLARR girmeye fırsatımm olmuyor hep evdeyimm şu araa sizii takipp edemedii geriye bakmaya zamanımm yokk kısaca kenidimii anlatcmmm bu günn kontrolümm vardıı oğlumm iyiyyimm çokk şükürr gelişimide iyi dedii 20. haftayıı bitirdikk bile boyu 22 cm 350 gr dedi bu dönemde siz nasıldınızz hepinizii öptümmmmmmm:64:

Merseneme sen oglusuna cok iyi bakiyorsun Maslalah pasamiza.... diger arkadaslarin geneli 22. haftalarda 350 lerde oluyor....

Canim ebnimde kontrol haftaya en son 3.5 hafta once doktordaydim hersey yolunda demisti, detayli yaptirmistim o zamanda cinsiyetleri ogrendim iste bir kiz, bir erkek dediler... Detaylidaki tekniseyen hersey yolunda demisti.. doktor burda canim sana sonuclari veriyor Tekniseyenlerin normalde cinsiyet bile soylemeleri yasakmiss. ama benim ikiz diye soyledi canim... Haftaya persembe gunu randevum o zaman ins. bende daha detayli bilgi alcam sizinle paylasirim...

Benim Ayakalrim sis canim hep yurusemde yurumesemde, asiri si degil aama sis terliklerim kucuk oluyor:1::1: parmakalrima yuzuklerim olmuyor.... mide yanmalarim bazen felaket oluyor... halsizlik oluyor, cok cabuk yorulmaya basladim o yuzden kolay kolay disari cikmiyorum....:50::50::50:

Kilo dersen aldi basini gidiyor ama hic umrumda degil... Seker yukleme olcak sanirsam haftaya, ins. temiz cikar...

slm arkadaşlar doktordan geldim kızımı gördüm 469 gr olmuş kuzum benim tam iyi dedi doktor popo havada eli kulağında yüz üstü uyuyodu yavrum yanlız doktor beni başka büyük hastaneleri var orada ultrasyona girmemi obstetrik dooppler diye bişey yazmış onu olmamı istedi tabi ben panik oldum en başta sölim dedi birşey olduğu yada şüpelendiğim için değil sadece bu özel bir bebek olduğu için herşeyinin olmasını istiyorum dedi yinede benim içimde bir korku oluştu :18: ennelik duygusu olsa gerek hep panik içindeyim eşimde diyo doktora yeniden söylermisiniz eşime bişey olmadığını gün boyu ağlar yoksa diyo :1::1: doktorda güldü hiç endişilenicek bişey yok dedi inşallah bu ultrasanda iyi çıkar kuzucuğum çok iyidir.. birde 2 hafta sonra şeker yüklemesi yapılıcak dedi kan ve idrar tahlilide istedi bunlar yaptır öyle gel dedi allahım sen koruu bebişlerimizi..

Merhaba Cnaim, olan arkadaslarinda kollari nerdeyse 2-3 gun agirdii... Korkma geciyor... Yarin gorcen ins. olsun kalp atisini bile duymak bizim yureklerimizi kipir kipir yapmaya yetiyor,... ay bende su persembe bir gelsede gitsem ins.
Bende simdiye kadar 2 kilo gidiyorum bu ay ne olduysam 5 kilonun ustunde aldim gozukuyor tartida...

allaha şükür canım dün biraz ağrıdı ama akşama unuttum ben onu :1: geçti yani abartılıcak birşey değilmiş gerçi bünye meselesi ben güçlüydüm herhalde :1: silanaz ben 2 kilo iyi diodum ebede iyi demişti doktor kızdı fazla dedi 700gr ile 1 kilo arası almalıydın dedi bende tam iyi almışsın dicek sanmıştım :1: hayal kırıklığına uğradım napalım çok acıkıyorum bu ay çok çikolatalı ekmek tatlı falan yedim ondan olsa gerek bu ay dikkat edicem az kilo almaya çalışıcam hamileliğin arkasına sığınıp çok yeme dedi ama ben 2 kişiyiz dedim siz 1.1 kişisiniz diyo :1: eşime de duy dedim beni ye diye sürekli zorluyodu bebek aç kalırsa diyo kalmaz o dedi senin kemiklerinde sayılsa vitaminini alır o senden dedi off off şu kilolarla başımız dertte ..

Back
X