2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

iyi akşamlar arkadaşlar,bebeğini kucağına alanlara hayırlı olsun.bende 36+1 'deyim geçen hafta doktoruma gittiğimde 5 ocağa çağırdı ve doğumunu planlarız dedi.sezeryanla olucak galiba.bende de aşağıya doğru ara ara kramp şeklinde ağrılar oluyor ama geçiyor.birde geçen haftadan beri ayaklarımda çok şişlik oldu ayak bileklerimde ve ayağımın üzerinde ağrılar var bunlar normalmi?

iyi akşamlar arkadaşlar,bebeğini kucağına alanlara hayırlı olsun.bende 36+1 'deyim geçen hafta doktoruma gittiğimde 5 ocağa çağırdı ve doğumunu planlarız dedi.sezeryanla olucak galiba.bende de aşağıya doğru ara ara kramp şeklinde ağrılar oluyor ama geçiyor.birde geçen haftadan beri ayaklarımda çok şişlik oldu ayak bileklerimde ve ayağımın üzerinde ağrılar var bunlar normalmi?

İstersen doktoruna danış bir benimde elimde olmuştu dokturum hastaneye çağıdrı kan tahlili yapıldı tansiyon bakıldı ödem olup olmadığına baktı.bişey çıkmadı.ama tuzu tamamen kes dedi.tuzu bırakınca geçti.tuzu biraz kaçırınca geri şişiyor. peynire zeytine herşeye dikkat etmelisin.Geçmiş olsun.

canım hayırlısıyla bi avazda kurtulur bebişine kavuşursun şişlerin için tuza dikkat etmelisin bende tuzu kaçırdığım zaman ayaklarım ve ellerim şişiyor.

bu sabah uykumda bacağıma kranp girdi okadar ağrılı olduki anlatamam ve hala kramp giren yer ağrıyor sizce normalmi arkadaşlar ?

canım doğum ne zamn olur bilemem ama içimden bir ses ocak 1de olacakmış gibi geliyor

ay çok heyecanlı ya bu arada elfella canım hayırlı olsun bebişin
rabbim bize de sağlıkla kavuşmayı nasip eder inşallah

Sağol canım inşallah darısı başınıza

canım..kaynanacıgın tipik bır kaynana ıste..
benım kıde oyle...dogum sonrası genelde işine gelemeyınce benı hıç duymamazlıktan gelır..
çok delı ettı benı emırde...
bırde acayıp bır sey demışim gıbı hayret hayret bakışı vardır kı sormayın..insanı hasta eder..
emır dogdugunda aglayınca vermıyordu mesela..ben susutururum falan dıyordu...ver dıyorum arkasını dönüyordu..:26:
güler mısın aglarmısın..
artık büyümüştür benım kayınvalıdem.bıraz olgunlaşmıstır dıye düşünüyorum..bu kez daha akıllı olur umarım...
bende mantık kullandıgım için kaldıramıyorum şaçmalıklarını..o mantıgını hiçç çalıştırmıyor...
annem olsun çook ısterdım yanımda...
emırdede terslık oldu gelemedı..şimdıde kardesım dogurdu yıne gelemıycek...
ama annem kız kardesımden donsun annemi bırakmıycam hiç..kaynanam gelemesın dıeee...ama annem gelene kadar ona kalmıs durumdayım.. :44:

Canım inşallah bu sefer daha normal davranır kaynanan ama kucağına vermemesi çok enteresan demekki ciddi bi sahiplenme kıskanma problemi varmış ama en büyük gerçek bunu kızım gelince daha iyi anladım bebekler gerçekten anne kokusu arıyo sakinleşiyo mucizevi bişey

Dün gece kızım hiç uyumadı boncuk boncuk bakındı durdu bütün gece asker olduk başında sohbetler ettik kızımla o kadar ilginçki yorgunsun deli gibi uykun var ağrın var ama onunla bakışırken oyalanırken gece nasıl geçti anlamadım meme istiyo veriyorum ağzına alıp oynuyo yalanıyo elini göğsüme koyup bakınıyo çok komikti sabah 6buçuktu babası yattı 7 yi geçe de ben tekrar emzirip yattım anca uyudu sonra zaten 2-3 saatte bir tekrar uyanıp emmek istedi bütün gün bi uyu bi uyan geçirdik

merhaba kızlar.ben geçtiğimiz cuma günü doğum yaptım.oğluşumuzla birlikte evdeyiz artık.darısı sizlerin başına.Allah hepinizi sağlıkla kurtarsın.akşam 5 te hastaneye giriş yaptık,gece saat 10 da da bebişimiz geldi.normal doğum yaptım.ayrıntılarını daha sonra anlatırım.şimdi oğlum ağlamaya başladı.görüşmek üzere kızlar...

selam kızlar:))) ben yarın doğuruyorum... sabah 8de sezeryana gireceğim.. kızım gelmedi bir türlü.. napalım normal dogum kısmet değilmiş demekki.. su anda tek isteğim kızımı kucağıma almak..

bugun butun gün temizlik yaptık eşimle.. sonra annemide aldık yemege gittik.. akşam hepbirlikte geldik.. duşumu aldım.. fönümü çektim.. ojemi sürdüm.. kendimi cok tuhaf hissediyorum. evde nerdeyse birbirimizle konusamıyoruz heyecandan.. bir yandan coook mutluyum yarın kızıma kavusacagım için bir yandanda bir burukluk hissediyorum sanki ondan ayrılıyormuş bedenim.. cok tuhaf işte.. acayip duygusalım.

dualarınızı eksik etmeyin kızlar.. ilk fırsatta gelişmeleri yazarım size...

merhaba kızlar.ben geçtiğimiz cuma günü doğum yaptım.oğluşumuzla birlikte evdeyiz artık.darısı sizlerin başına.Allah hepinizi sağlıkla kurtarsın.akşam 5 te hastaneye giriş yaptık,gece saat 10 da da bebişimiz geldi.normal doğum yaptım.ayrıntılarını daha sonra anlatırım.şimdi oğlum ağlamaya başladı.görüşmek üzere kızlar...

Canım gözünaydın Allah analı babalı büyütsün

selam kızlar:))) ben yarın doğuruyorum... sabah 8de sezeryana gireceğim.. kızım gelmedi bir türlü.. napalım normal dogum kısmet değilmiş demekki.. su anda tek isteğim kızımı kucağıma almak..

bugun butun gün temizlik yaptık eşimle.. sonra annemide aldık yemege gittik.. akşam hepbirlikte geldik.. duşumu aldım.. fönümü çektim.. ojemi sürdüm.. kendimi cok tuhaf hissediyorum. evde nerdeyse birbirimizle konusamıyoruz heyecandan.. bir yandan coook mutluyum yarın kızıma kavusacagım için bir yandanda bir burukluk hissediyorum sanki ondan ayrılıyormuş bedenim.. cok tuhaf işte.. acayip duygusalım.

Hadi bakalım hayırlısı böyleymiş demekki canım yeterki kızını sağlıkla al kucağına
hazırlıklar tamam desene kızına da anne karnındaki son ziyafetini çektirmişsiniz bende öyle yapmıştım :1:
Doğumdan çnceki gece çok garip oluyo duygular birbirine karışıyo yarın herşey çok güzel olucak Allah kolaylık versin

canım gözün aydın, Allah analı babalı büyütsün. İlk fırsatta doğum hikayeni yaz olur mu ? :)

sibelcim, kimbilir ne kadar heyecanlısındır ! Dualarım seninle ve kızınla... Şimdiden gözün aydın tatlım :) Telefon numaranı bana mesaj atarsan çok sevinirim, çünkü telefonum bozuldu ve numaralarım uçup gitti :(

kızlar tüm yazdklarınızı okudum...kayınvalıdem geldı..emırle oynuyor halen..hiç bıtmıyor emırın oyunlarııı...
belgunnn..senınde kayınvalıden gelmdı..ha bugun ha yarın..maşallh çok işi var galıba memlekette..
bende annen gıbı evı yaldım yuttum...camasır sepetınde kırlı 1 camasır yok..yıkandı ütülendı...
çunku annenın dedıgı gıbı laf olmasın..sonrası ona aitt...
yenı bebek gelmıs topıge..hayırlı ugurlu olsun...yıne bır kız..kızlar acelecı galıba....
ve yıne normal dogum.maşallah çatır çatır dogurmuslar..darısı basımıza inşallah....
gulşen doktorun açılmadan bahsetmemıs hıçç
..genelde 2 hafta kala 1 cm açılma olabılıyor..
inşallah hemen açılır saçılırsın dogumda..:52:

zapzupppp....makına alırsın ınşallh ıstanbuldan..kızının fotograflarını bol bol cekersın canım...

başka da okudum ama alıntı yapmayınca unuttum bak şimdii :26:

elıf de gelmıs....kızını buyutmekle mesgul...allahım bızede o gunlerı nasıp ett

hayrancıgım 1 ocaktmı dogurcan gıbı hıssedıyorsun...
keske beımde ıçıme dogra soyleee dogurcagım gun...hiç fıkrım yok....:26:
dedıgınız gıbı aniden gelcek benım belırtıler sanırsamm..

dilekçim gözün aydın:) kayınvaliden emirle oynuyormuş ne güzel sende rahatlarsın az.. aynen öle kayınvalidem henüz gelmedi. valla ne işleri var bu memlekette ben anlamadım. bugün eşim aradı babasını baba sen gelemedin ama torunun geldi dedi inanmadı kayınpederim annem aldı teli dedi evet doğru çok şaşırdı kayınpederim eee biz daha var sanıyorduk dedi annemde ee erken doğum riski vardı birsürü şey oldu sancıları oluyor doktor gününü beklemez diyor diye kaçkere söledik neyi bekliyorsunuz gelmek için dedi. yani doğum ocak diye yılbaşını falanda geçirmeyi hatta doğuma bir kaç gün kala gelmeyi düşünüyolarmış onu anladık pes doğrusu dedik. daha sormıcaz bakalım nezaman gelecekler eşim konuştu içerde sonra ama morali bozuktu biraz bende gitmedim üstüne..

doğum yapan arkadaşlarım hayırlı uğurlu olsun...zeylbayıldım zeynebe maşallhhhhh:nazar::nazar:çok güzel bir bebek cnm...
ben de öksürük oldum kızlar öksürüp duruyorum doğum önü ne bu ya fenayım çokkk inşallh çabuk geçerrr.bir de bilen var mı acaba pastil atıyorum bi zararı var mıdır?içinde yazmıyor:14:

ayy canım inş iyileşirsin kısa zamanda öksürük çok kötü sorsaydın pastili keşke doktoruna cnm

kızlar doktordan geldim
kendimi çok tuhaf hissediyorum,neden böyle oldum bilmiyoru
doktorumuz 5 ocak olarak doğum tarihimizi verdi,
nstde filan ağrı sancı çıkmadı,herşey güzel dedi ama usgye girince oğlumun boynuna kordon dolanmış,ve haftasına göre çok iri dedi,3600 dedi kilosu için,bu da normal doğumu çok zorlaştırır dedi,anlattıkları çok mantıklı geldi,ve 5 ocakda oğlumuz kucağımızda olacak allahın izniyle.ama ben doktordan geldiğimden beri bir tuhafım,kendimi hazırlamamışım sanırım.böyle o içimdeyken daha iyiydi,güvendeydi şimdi artık kucağıma alıcam,ya bakamazsam,ya ona bir şey olursa diye öyle korkmaya başladım ki.

ayy cnm tarihiniz belli olmuş hadi hayırlısı.. kilosunada maşallahh süpanallah cnm. ama dediği gibi doğum zorlaşır kuzeniminde öle olmuştu ordan biliyorum. son zamanlar olunca ve tarihte belli olunca böle korkular beliriyormuş canım herkesde bol bol dua et.. mucuksss kocaman

kızlar ii gecelerr nasılsınız ben perşembe günü akşam sezeryanla doğum yaptım haber vereyim dedim daha sonra detayları konuşuruzz

gözün aydın allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inş

DOĞUM HABERCİLERİ
Doğum öncesi bedensel değişiklikler bir saat öncesinde ortaya çıkabildiği gibi bir ay öncedende çıkabilir. Doğum öncesinin özelliği olan rahim ağzında incelme ve genişleme olmasıdır ancak bunu yalnız doktorunuz farkedebilir. Sizin farkedebileceğiniz çeşitli değişikliklerde vardır.

İnme ve yerleşme: İlk kez anne olacak kadınlarda genellikle doğum başlamadan önceki iki ila dört hafta içinde bebek leğen kemiğine inmeye başlar. Ama sonraki doğumlarda bu belirti farkedilmeyebilir. Leğen kemiği bölgesi ve makatta artan basınç hissi: Bebeğin aşağı inmesi ile binen yük bu etkyi oluşturur.

Kilo kaybı veya kilo alımının durması: Dokuzuncu ayda kilo alımı genelde yavaşlar, hatta doğum yaklaştıkça bazı kadınlar bir iki kilo zayıflarlar.

Enerji düzeyinde değişiklik: Dokuzuncu aydaki kadınlar kendilerini gitgide daha yorgun hissederler. Bazıları ise tam tersi enerji fazlalığı yaşarlar.

Sümüksü tıkacın kaybolması: Rahim ağzı incelmeye ve açılmaya başladıkça rahim çıkışını tıkayan sümüksü tıkaç yerinden oynar. Bu madde ilk gerçek kasılmalardan bir veya iki hafta önce yada doğum başlar başlamaz vajinadan atılır.

Pembe veya kanlı nişan: Rahim ağzı genişleyip inceldikçe sıklıkla burdaki kılcal damarlar çatlar ve akıntıyı pembe hale getirirler. Bu nişan genellikle doğumun 24 saat içinde başlayacağı anlamına gelir. Ama nişan gelmesi doğumdan iki üç gün öncede görülebilir. Bu nedenle hastaneye gitmeden önce düzenli ağrıların başlamasını yada suların gelmesini beklemelisiniz.

Braxton Hicks kasılmalarının şiddetlenmesi: Hamileliğinizin 20.haftasından sonra başlayan ve doğum provası niteliğindeki bu kasılmalar bebeği itecek olan gerçek kasılmalar için rahmin kaslarını gererek hazırlanmasıdır. Bu kasılmalar genellikle sancısız kasılmalar şeklindedir ve 30 saniye ile 2 dakika arasında değişir süreleri. Dokuzuncu ayda hamileliğinizin sonlarına doğru Braxton Hicks kasılmaları sıklaşır ve şiddetlenir. Bazen sancılı da olabilir ve bunları gerçek doğum kasılmalarından ayırmak güçleşir.

İshal: Bazı kadınlar doğum başalamadan hemen önce ishal olabilirler.

YALANCI DOĞUM BELİRTİLERİ

Eğer aşağıdakiler varsa olasılıkla gerçek doğum henüz başlamamıştır.
• Kasılmalar düzenli değilse ve sıklığı ile şiddeti artmıyorsa
• Ağrı sırt yerine karnın aşağısında hissediliyorsa
• Yürümekle ve duruşunuzu değiştirmekle kasılmalar geçiyorsa
• Eğer nişan geldiyse; rengi kahverengi ise (parlak kırmızı kan geliyorsa hemen doktorunuzu arayabilirsiniz). Kahverengi nişan genellikle cinsel ilişki veya vajinal muayene sonrası 48 saat içinde görülen bir şeydir.
• Kasılmalarla bebeğin hareketleri kısa süreli olarak artıyorsa

GERÇEK DOĞUM BELİRTİLERİ

Doğum öncesi kasılmalar daha güçlü ve daha sık hale gelmişse bunun gerçek doğum olup olmadığı akla gelir. Şunlar varsa büyük ihtimalle gerçek doğumdur:
• Kasılmalar hareket ettiğinizde artıyorsa ve duruş değiştirmenize rağmen azalmıyorsa
• Sancı sırtta başlayıp karna yayılıyorsa (ayrıca bacaklarada yayılabilir). Ayrıca düzenli aralarla geliyor ve dinlenmekle geçmiyorsa. Sancılarınızın kaç dakikada bir geldiğine bakın, çok sık gelmedikçe (beş dakikada bir yada daha sık)telaşlanmanıza gerek yoktur.
• Kasılmalar giderek daha sık ve sancılı hale gelir ve genellikle (herzaman değil) düzenlidirler. Doğum ilerledikçe şiddetleride artar.
• Pembe veya kanlı nişan gelmesi
• Su kesesinin yırtılması. Bebeğin çevresini saran ve amniyon sıvısını içeren kese doğumdan önce birdenbire yırtılıp içerdeki suyun bir kısmı boşalabilir. Bebeğin başı doğum yoluna girmişse, yol kapandığı için gelen su miktarı çok olmaz. Su geldiğinde sancılar başlamamış bile olsa hastaneye gitmelisiniz çünkü bebeğe hastalık etkenlerinin bulaşma olasılığı vardır.

"Bebeğinizi beklerken sizi neler bekler" kitabından alınmıştır.

denizcim sağol bilgiler için benimkiler yalancı galiba gerçi sırtımdan karnıma ağrımda çok oluyor ama düzensizzz

Selam kızlar,umarım herkes iyidir.Ben tuhaf duygular içindeyim.Doğum tarihim belli oldu.11 Ocakta sezeryan oluyorum.Doktorum aslında 12si dedi ama tarih uyumluluğu açısından bir gün öncesini rica ettim,sağolsun kabul etti.11.01.11 olacak inşallah kuzum beklerse.Çok korkuyorum,bir yandan da uçuyorum oğluşuma kavuşucam diye.Günümüzü aldığımızdan beri telaş içindeyim.Bugün eşim çalışıyor.Ben de bütün vitrinleri indirdim hepsi yıkanacak.O kadar çok yapılacak şey var ki.Off bütün işler de gözümde büyüyor.Ağırlaştıkça tembelleşiyor insan.
Bu arada kayınvalideler konuşulmuş.Allah yardımcınız olsun arkadaşlar.Ben bu konuda şanslıyım sanırım.İlk torun olucak onların ve deli oluyorlar mutluluktan.Beni de panik yapıyorlar.Kayınvalidem netten bir örgü sitesi bulmuş.Her hafta orjinal bişeyler örüp getiriyor.Ben de pek sevmem örgü ama düşünüyolar diye bişey demiyorum artık.
Bu arada İzmire çok yağmur yağdı dün akşam ve tavanım akmaya başladı:(Çıldırmak üzereyim.Bu zamana kadar hiç sorun olmamıştı.Yeni de boya yaptırmıştık.Çatı yapılınca bir daha boyancak artık.Ev rutubet kokmuş.her yer açık.Hasta olmasam bari.Özendikçe terslikler üst üste geliyor ya:84:

seninde tarih belli olmuş ne güzel allahım yardımcınız olsun inş..sağ sağlim sağlıkla doğsun bebeğin inş.

slm kızlar.çok heyecanlıyım kalbim felaket çarpıyor.salı günü bebeğime kavuşucam Allahın izniyle.yarın yatışım yapılıcak salı günü de alınıcak.normalde çarşamba olucaktım ama bebekte nstde kalp atışları gene ara ara düzensizleşince salıyı gecirmicem dedi doktorum.Rabbim sağ salim kavuşturur inş.şu 4 gündür kalp atışlarındaki düzensizlik ömrümden kaç sene götürdü.bişi mi olucak bişiyimi var die:(Allahım kimsenin başına vermesin.ama ben aklıma kötü bişi getirmiyorum.Allahın izniyle herşey yolunda gidicek.dua edin bize kızlar nolur.görüşmek dileğiyle:18:

allahım seninde yardımcın olsun herkes doğum haberi günü veriyor ne güzel.. dualarımız sizlerle.

ayyy bir doğum daha :nazar::nazar::nazar::nazar: gözünüz aydın rabbim analı babalı büyütmeyi nasip etsin inş...

sibelllllll kızına kavuşuyorsun yarınnnn ayy çok heyecanlıııı ohh hazırlıklarda taamamm ben bile heyecanlandım alalhım sağlıkla sıhatle kucağına almayı nasip etsin güzel haberlerini bekliyoruz şimdiden gözün aydın olsun dualarım seninle..

mügecimm benim o hattım iptal oldu cnm yarın eşim yeni hat alacak gerçi günelrdir alacak alamadı birtürlü:))) alsın hattım açılır açılmaz msj atarım öptüm tatlımcım

Ayyy Sibelcim cok heyecanlı ya Allah saglikla bebeğine kavuştursun inşallah canım hazırlıkları da tamamlamissin dualarımız seninle güzel haberlerini bekliyoruz canım ...

Zeyl masallah kizin cok tatli,gözün aydin.Allah anali babali saglikla büyütmeyi nasip etsin.

erazze canim seninde gözün aydin,Allah yavrunu anali babali büyütmeyi nasip etsin insallah.

Arkadaslar gecmis sayfalari okurken nisan konusuna rastladim.Dr.um nisandan sonra dogum ya ayni gün ya 1 hafta yada en fazla 2 hafta sonra olur dedi.Cok degisiyor.Bende yaklasik ayin 17.sinden beri var ama öncesi kahverengiydi sonra pembemsi oldu.Sancilarim düzene girmedigi icin dogum yapamadm.Sanirim bugün dogum icin hastaneye gidecegim.Belden adet sancisina benzer bir agri basliyor vebiraz pembemsi akinti var.Saat 4 ten beri uyuyamadim,oldukca rahatsiz etti.Dua edin insallah normal dogum yapacagim bende......

Belgün canım ne kadar geç gelirlerse okadar huzurlu olucaksın muhtemelen boşwer :))

.)))))))) ya aslında ben çok severim kayınvalidemi ve kayınpederimi çokta iii anlaşırız özellikle kayınpederimle ama hamileliğim boyunca çok fazla arayıp sormamaları ilgisiz tavırları ve hala gelmemelerine çok şaşırdım ve biraz buna taktım yani annem burda helak oldu kadın okadarda sölüyor telde onlara ama hala rahat rahat geliriz diyorlar.. gelsinler bakalım ne olcak nebitcek görcez... millet kaynanasını istemez ben kendimi yırttım gelin diye bizimkiler gelmez:)))))))))))) ben şimdiden bu sebepten huzursuzluğa başladım gelsinler bakalım birde lohusalık eklenince nasıl bir mod alacam :)))))))))))))

Zeyl masallah kizin cok tatli,gözün aydin.Allah anali babali saglikla büyütmeyi nasip etsin.

erazze canim seninde gözün aydin,Allah yavrunu anali babali büyütmeyi nasip etsin insallah.

Arkadaslar gecmis sayfalari okurken nisan konusuna rastladim.Dr.um nisandan sonra dogum ya ayni gün ya 1 hafta yada en fazla 2 hafta sonra olur dedi.Cok degisiyor.Bende yaklasik ayin 17.sinden beri var ama öncesi kahverengiydi sonra pembemsi oldu.Sancilarim düzene girmedigi icin dogum yapamadm.Sanirim bugün dogum icin hastaneye gidecegim.Belden adet sancisina benzer bir agri basliyor vebiraz pembemsi akinti var.Saat 4 ten beri uyuyamadim,oldukca rahatsiz etti.Dua edin insallah normal dogum yapacagim bende......

inş normal doğum olur seninde. ağrın başlamış ama düzenlimi acaba doktorunu aradınmı git bakalım nedicek allahım hayırlısını versin

herkese günaydınnnnnnn..kimsecikler yok galiba..bugün dükkanı benmi açmış oldum:) sabah 7.30da kocişi kaldırdım uğurladım sabah sabah bir dilim pasta buldum dolapta yedim yanınada meyve suyu ohhh:)) annem dayımı doktora götürdü az öncde onları yolladım anneannemle ben oturuyoruz hayırdır erkencisin diyorlar valla akşam yattım saat 2.30 kadar uyuyamadım sağa dön sola dönn yokk kociş beni uyutacaktı kendi uyudu yine:) neyse en sonunda daldım ama 3.30da başladım sabah 6.30a kadar saatte bir tuvalete kalktım delirdim resmen.. aşağda vajinamda ve iki bacak aramda öle bir ağrı varki size anlatamam bacağımı açmaya kalksam yırtılcak gibi haydiii dedim şimdi burası niye ağrıyor bir burası kalmıştı ağrımayan:)) annem gelsin benide sağlık ocağına götürcek evimizin hemşiresi... :1: bizim burda bloklara asmışlar hamile kadınların bilmem kaç nolu sağlık ocaklarına gelmeleri kayıt olmaları ve muayene edilmeleri gerekmektedir diye. bende bu hafta doktoruma gitmeden bir gidim gözükeyim dedim bakalım ne dicekler onlar doğrusunu sölerler en azından..

Back
X