2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

olumunekankayizsmile
canım zaten o tarz insanları takmıyorum artık
kimisi ay çok şişmissin diyo :icecream:
kimiside hiç belli olmuyo diyo
hangisi doğru söylüyosa artık :bbo:
benim için az yada çok şişmesinden ziyade
aşağıda olup olmaması önemli mi bebek için fisfisfis

Kızlar bence kimse başkasının lafına bakıp da moralini bozmasın çünkü biz zaten doktor kontrolünde yaşıyoruz gebeliğimizi.Kontroller sırasında bebeğimizin iyi olduğunu duyunca olay bitmiştir bence.Bana da herkes hiç hamile gibi diilsin hiç göbeğin yok falan diyo ama fazladan aldığımız kilolar bizim zararımıza farkında diiller.Ben cuma günü gittim doktorum sadece 1 kilo almışsın daha eğer bebek önden gidiyo olmasa acaba yemiyomusun diye kızarım ama bebek gayet sağlıklı böylesi daha iyi dedi.Hem zaten yerken de sen iki canlısın iki kat ye diyenlere de kanmayın Mehmet Öz'ün kitabında da yazıyo sadece hariçten 300 kalori alsak yeterliymiş.Takmayın kafanızı hiç bu günlerin keyfini çıkarın derim ben...:))

denizciğim aslında bende çok dikkat edemiyorum
eşim önüme getirmese hiç yemek yemek aklıma gelmicek
bazen zorla yiyorum
mesela akşama sadece mercimek çorbam var
yanına bişeyler yapıcam artık,
burda yazılanları uygulasam o ne ala da olmuyo malesef ya
birde oruç geliyor napıcam bilmiyorum
içim rahat değil

canım zaten bebek için önemli olan besinler belli
yok hamur işi,yaş pastaymış,kuru pastaymış vs.sen iki canlısın diyenlerinki
cahil işi zaten sanki bunları yiyince bebek kilo alacak
kızlar birde sizde dikkat ediyorsunuzdur belki de
ben yine söyleyim dondurma alırkende arkasını okuyorum
çoğunda süt tozu kullanılıyor,bazı markalarda var inek sütü
sizde dikkat edin

bunun dışında sütü light/yarım yağlı/yağlı nasıl tüketiyorsunuz?

bildiğim kadarıyla şimdilerde aşağıda olması normal çünkü yavaş yavaş yukarı çıkıo..
yani düşündükten sonra o kadar iç organlarımız var onları birden iteleyip kakalayıp mı çıkıcak yukarı :sm_confused: bence yavaş yavaş geçecek bu süreç
dün sabahdan akşama kadar kasıklarım ağırdı benim de intrnetten araştırdımm organların kasılmasından oluomuş bebek yerleşmeye çalıştığı için a.s
yani cnm takma kafana olumunekankayizsmile

Canım sütün yağında ziyade aslında pastörize olması önemli.Özellikle krem peynirler pastörize sütten yapılmadığı için bizim yememiz sakıncalı.Ben herşeyin doğal olanından yanayım meyve sularını da içmiyorum hiç her ne kadar % 100 katkısız deseler de katkı maddesi kullanılıyo mutlaka.Şimdi meyve bol nasılsa bazen vişne bazen erik bazen şeftaliyi az şekerle kaynatıyorum bazen de hepsini birden karıştırıyorum çok da güzel oluyo bu sıcaklar da...

dirimcim ben yarım yağlı içiyorum günde 1 bardak oda zorla ohh sen 3 bardak içiyomuşsun maşallah sana
gerçi yağı konusunda bişi demedi dr um nasıl içebiliyosan öyle iç dedi

canım gözün aydın

olumunekankayizsmile

ben bunu bilmiyordum canım
canım şu üçgen peynirler nasıl?
onlarda mı sakıncalı?ben çok yiyorum onlardan
gerçi gebelikle ilgili bir sitede bir bardak süt içemiyorsanız
2 tane karper peyniri yiyin diyordu?
hazır meyve sularını oldum olası içmem zaten
geçen canım pastırma istedi :kedi:
ama yiyemedim :gitme:

dirimcim ben yarım yağlı içiyorum günde 1 bardak oda zorla ohh sen 3 bardak içiyomuşsun maşallah sana
gerçi yağı konusunda bişi demedi dr um nasıl içebiliyosan öyle iç dedi
canım ben sütü hamile kalmadan öncede çok içerdim
çok seviyorum ben ya:)
soğuk içtiğinde kokusu gelmiyor
birde light olanlar da da hiç süt kokusu gelmiyor(gerçi tatsız oluyo,hiç sevmiyorum)
ama birde yine aynı sitede süt ve sütürünlerini tüketirken light yağsız olanları tüketebilirsiniz diyor.yağı alınmış sütte daha fazla kalsiyum varmış,
birde sütü bal,pekmez yada kakao ile karıştırmayın diyor

merhaba arkadaşlar bizimde bir kızımız olacak inş.hayırlısıyla
oruç konusuna gelince dr bana tutmamamı söyledi zaten eşim ilk kızımdada tutturmamıştı
bundada tutmamı istemiyor.artık doğumdan sonra tutarız napalım.önemli olan bebişlerin sağlığı.

Üçgen peynirlerle ilgili bi bilgim yok ben tam yağlı beyaz peynir ya da ezine peyniri yiyorum.Sütü ben de öğün aralarına ve gece yatarken soğuk içiyorum güzel oluyo. Sadece aldığım kan ilacının önünden ya da arkasında süt içmiyorum çünkü demir emilimini azaltıyo süt....

ya ben süt içemiyorum artık. içine azıcık türk kahvesi atıyodum kokusu gitsin de içebileyim diye. şimdilerde pekmez ile karıştıyorum yani onudamı yapamayacağız.

hayırlı olsun canım kız sayısı çok zaten forumda:)) Oruç konusunda doktorum bana bi şi söylemedi ama ben zaten tutma taraftarı diilim.Sonuçta bebeklerimizin en hızlı geliştikleri dönemi yaşıyoruz ve beslenme çok da önemli.Oruç tutma konusunda kimse kimseye karışamaz tabii de tutmayı düşünenleri ya da kararsızlık yaşayanları da anlayamıyorum hiç....

slm teyzeler
kızıma birçok arkadaş geliyormuş ne güzel

ben hamilelik öncesi günlük 3 bardak süt içerdim
dizimden ameliyat olduğum için
şimdi içemiyorum
onun yerine yoğurt ve kaşar tüketiyorum
ayranda tansiyonuma iyi geliyor

yarın dra gitcem oruca izin verceni sanmıyorum susuzluk erken doğuma sebep oluyo en az 3litre içmelisin demişti

hamileliğim zaten sorunlu inşallah sonra tutarım orucumu

bebişlere dikkat edin

Ben de tutmayacağım. Zaten hamilelikte ve emzirirken oruç tutmak farz değil. Hele bu sıcaklarda ve günler bu kadar uzun iken tumamak daha iyi bence

canım gözün aydın
evet bende özellikle yoğurdu yemeklerden sonra tüketmemeye çalışıyorum
yıllardır demir eksikliği,kansızlıkla uğraşıyorum
yanlız ferrosanol duodenale(bağırsakta çözülen)
bağırsakta çzöüldüğü için emilimi azaltmıyormuş

ya ben süt içemiyorum artık. içine azıcık türk kahvesi atıyodum kokusu gitsin de içebileyim diye. şimdilerde pekmez ile karıştıyorum yani onudamı yapamayacağız.
canım sen doktoruna danış yine
internette o şekilde okudum
yanlız pekmezle karıştırılmaz diye biliyorum
demir emilimini azalttığı söyleniyor

Son düzenleme:
merhaba bugün doktora gittik 3lü test için ultrasonda koroid pleksusda 4mm çapında kist var dendi yani bebegimin beyninde kist varmış netten araştırdıgım kadarıyla genelde geçiciymiş belki yarın başka doktora gideriz bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varmı acaba ultrason doktoruna cinisyetini ögrene bilecekmiyim dedim özel olarak ugraşamam görürsem birşey söylerim dedi sonra bacaklarını açmıyo kız dedi birşey görmeden yorum yapıyo devlet hastanelerinde yasakmış cinsiyet söylemek doktorumda öyle dedi bir çogunuz çok şanşlı cd alıyosunuz bebeğinizin hareketlerini görüyorsunuz ben hiç birşey göremedim vitamin ve kan ilacı verdi doktor bakalım bunları içicez artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…