2011 Sezeryancılar

canim ilk dogumumda 24 saat sanci cektim nerdeyse..bunda suyum geldi,planlanan gunden 5 gun once geldi bebis,hemide gece 2.30 da..cok korkuyodum gece olursa,hastanede doktor olmassa falan diye,ama hastaneye vardigimda,herkes hazir beni bekliyodu..ben yurt disinda yasiyorum,esim ameliyat boyunca hep yanimdaydi,igne korkulacak bisi degil,inan koluna takilan serum ignesi daha cok acitiyor,onden o bolgeye anestesi yapiyolar,sinek isirigi gibi aci hissediyosun,sonra ayaklarin isinmaya basliyo,birkac dakika icinde sicaklik beline ulasiyo ve hazirsin,bana ayagini kaldir diyo doktor,ne ayagi,hicbisi hissetmiyonki..onune perde geriliyo,bebegin karnindan ciktigini hissdiyosun,seni soyle bi salliyolar cikarirkensonra hoop sarip sarmaliyolar,biraz isitip getirip sana opturup koklattiriyolar,o sira doktorlar dikiyo,sen bebisinlesin,her ani yasiyosun,50 dak.falan suruyo,uyusukluk 2 saat falan suruyo,sondayi falan sen uyusukken takiyolarr,hicc biseyy hissetmiyosun..anlican spinal buyuk kolaylikk,hicc korkma,ama kesi yeri aciyo tabi biraz,onada agri kesici yapiyolar,5gunde baya toparlaniyosun..tavsiye edrim,sormak istedigin olursa,memnuniyetle cevaplarim,,

merhaba maviboncugum,

cevabin icin cok tesekkürler. Ilkinde cok sanci cekmissin canim ya...Yurt disinda nerde oturuyorsun canim? Ben Avusturya´da yasiyorum. Insallah sezeryana karar verirsem, benim esimde girebilir ameliyata, o zaman en azindan korkum azalir... Ignenin acitmadigini herkes söylüyor, sende öyle dedigine göre demek ki gercekten acitmiyor. Bu arada su an nasilsin iyimisin? Bebis nasil iyimi, büyüyormu annesi?
Baska sorum olursa canim mutlaka yazarim sana.. sen özelden cevap yazabiliyormusun?

Arkadaşlar ya benim sorum anesteziden korkmuyor musunuz?

Yani bu konuda doktora mı güvenmek lazım

Bir de sizler hangi doktora gidiyorsunuz ? Benim doktor biraz pahalı da

diğerleri nasıldır.

Kendi anestezi doktoru olan doktor tanıdığınız var mı?

Arkadaşlar ya benim sorum anesteziden korkmuyor musunuz?

Yani bu konuda doktora mı güvenmek lazım

Bir de sizler hangi doktora gidiyorsunuz ? Benim doktor biraz pahalı da

diğerleri nasıldır.

Kendi anestezi doktoru olan doktor tanıdığınız var mı?

anesteziden korkmaya gerek yok,cunku onlar zaten isinin uzmanlari,seni oyle bi yonlendiriyolarki,zaten aranizda bi guven olusuyo o anda,ben spinal oldum,hemde gece,nobetci anestezi uzmani vardi,dusun yani ne cikarsa bahtina,ama genel anestezi nasil olur bilmiyorum,spinalde hep konusarak ameliyat oldum ben,hep anlattilar,sunu yapiyoruz bunu yapiyoruz,gerci ben heyecendan bicogunu anlamadim,ruscam zaten cok iyi degil,bide heyecan var tabi,turkiyede siz daha rahat olursunuz,hep iletisim halindesiniz,konusabilmek biseyler sormak durumdan haberdar olmak insani gercekten rahatlatiyor..

Ay ne bileyim haberlerde duyuyoruz; hemşire,hastanın sinirine iğne yaptı felç etti falan diye

Bunlar beni acayip korkutmaya başladı

Spinal dediğin şey epidural'in başka ismi mi?

ben asla normal doğum yapmam diyodum ki sezeryan oldum genel anesteziyle..
aman allahım nasıl bi gaz sancısı çektim ilk gece ondan sonrasıda zordu ama ..tüp bebekle hamil kaldım ama 2 olursa sezryandan dolayı korkarım artık..
allah herkese hayırlı doğum nasip etsin

ben asla normal doğum yapmam diyodum ki sezeryan oldum genel anesteziyle..
aman allahım nasıl bi gaz sancısı çektim ilk gece ondan sonrasıda zordu ama ..tüp bebekle hamil kaldım ama 2 olursa sezryandan dolayı korkarım artık..
allah herkese hayırlı doğum nasip etsin

merhaba Burcu,

öncelikle hayirli olsun bebisin..sag salim kucagina almissin, Allah anali babali büyütmeyide nasip etsin insallah. Sen neden genel anestezi tercih ettin? Ayrica gaz sancisina karsi sana bisey vermediler mi hastanede? Benim buradan ögrendigime göre Kayisi suyu falan iyi geliyormus, gaz sancisini önlüyormus... Sen normal yapamayacagin icin mi sezeryani secmistin?

Dogum yapali ne kadar oldu peki ve dogumdan sonra ne zaman ayaga kaldirdilar seni?

Insallah simdi daha iyisindir... selamlar

haticecan sen daha doğurmadın mı yaa??? kaç haftalıksın şu anda. karar verebildin mi doğum şekline??

normal doğummu:45: ah ah o sancıları bosuna cektim sezeryan en iyisi ben önce normal doğurucaktım bebek gelmeyince mecburen ssezeryan oldum zaten normal doğuramazdım:19:

haticecan sen daha doğurmadın mı yaa??? kaç haftalıksın şu anda. karar verebildin mi doğum şekline??

merhaba altunumm,

canim nerdeee, daha doguma var - henüz yolun basindayiz tezyesi.. su an 16 haftalik olduk sanirim... raporluyum, su an evdeyim. Dogum sekli sanirim sezeryan olacak, o yüzden de iyi bir doktor ve hastane arayisindayim. Lütfen dualarini eksik etme canim... sen nasilsin iyimisin? Uzun zaman oldu görüsemeyeli... lütfen mesajsiz birakma olurmu??

öpüyorum kocaman...

normal doğummu:45: ah ah o sancıları bosuna cektim sezeryan en iyisi ben önce normal doğurucaktım bebek gelmeyince mecburen ssezeryan oldum zaten normal doğuramazdım:19:

merhaba cicilii,
hayirli olsun canim. Allah anali babali büyütmeyi nasip etsin insallah.. kac cocugun var senin? Sen ne zaman dogum yaptin? Demek mecburi sezeryan oldun... simdi nasilsin iyimisin???

selamlar - sevgiler...:emir_bebek::nazar:

merhaba altunumm,

canim nerdeee, daha doguma var - henüz yolun basindayiz tezyesi.. su an 16 haftalik olduk sanirim... raporluyum, su an evdeyim. Dogum sekli sanirim sezeryan olacak, o yüzden de iyi bir doktor ve hastane arayisindayim. Lütfen dualarini eksik etme canim... sen nasilsin iyimisin? Uzun zaman oldu görüsemeyeli... lütfen mesajsiz birakma olurmu??

öpüyorum kocaman...

nazar:

teşekkür ettim canım benim. daha çok yolun başındaymışsın sen ya. Allah hayırlısıyla kurtarsın. ben gayet iyiyim toparlandım.. sezeryandan dolayı hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. uyuşukluk acı vs. hiç bişey kalmadı. izde yavaş yavaş sönmeye başladı. göbekde gidiyor baya kiloda verdim. bebeğimde çok iyi ALLAHIMA ŞÜKÜR MAŞALLAH DEMEYİ UNUTMA daha hiç hastalanmadı. zaten bahsetmiştim ikinci sezeryanım çok güzel geçmişti hiç korkma sadece iyi bi doktor bul deneyimli olsun . sana şunu söyleyeyim ikinci sezeryanımı yapan doktor çok yaşlıydı hatta öyle ki bazı arkadaşlarım ameliyatta ya uyur ya ölür diye ona gitmediler :)) düşün yani. ama ben güvendim allah ondan razı olsun hep duacısıyım. sen neden sezeryana karar verdin yoksa mecburi bişeyler mi var? kararın ne olursa olsun hakkında hayırlısı olsun. sağsalim kavuş inş. bebeğine canım. sormak istediğin şeyler olursa sezeryanla ilgili hiç çekinme her türlü ipucu bende var. malum iki sezercik var bende :))
bendende kocaman öpücükler sana ve bebişine...

merhaba altunumm,

öpüyorum kocaman...

merhaba cicilii,
hayirli olsun canim. Allah anali babali büyütmeyi nasip etsin insallah.. kac cocugun var senin? Sen ne zaman dogum yaptin? Demek mecburi sezeryan oldun... simdi nasilsin iyimisin???

selamlar - sevgiler...:emir_bebek::nazar:
benim ilk doğumum oldu saol cnm amin
ben ayın 8de doğum yaptım evet bebeğin kafası sıkısmı s şimdi daha iyiyim:34:

teşekkür ettim canım benim. daha çok yolun başındaymışsın sen ya. Allah hayırlısıyla kurtarsın. ben gayet iyiyim toparlandım.. sezeryandan dolayı hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. uyuşukluk acı vs. hiç bişey kalmadı. izde yavaş yavaş sönmeye başladı. göbekde gidiyor baya kiloda verdim. bebeğimde çok iyi ALLAHIMA ŞÜKÜR MAŞALLAH DEMEYİ UNUTMA daha hiç hastalanmadı. zaten bahsetmiştim ikinci sezeryanım çok güzel geçmişti hiç korkma sadece iyi bi doktor bul deneyimli olsun . sana şunu söyleyeyim ikinci sezeryanımı yapan doktor çok yaşlıydı hatta öyle ki bazı arkadaşlarım ameliyatta ya uyur ya ölür diye ona gitmediler :)) düşün yani. ama ben güvendim allah ondan razı olsun hep duacısıyım. sen neden sezeryana karar verdin yoksa mecburi bişeyler mi var? kararın ne olursa olsun hakkında hayırlısı olsun. sağsalim kavuş inş. bebeğine canım. sormak istediğin şeyler olursa sezeryanla ilgili hiç çekinme her türlü ipucu bende var. malum iki sezercik var bende :))
bendende kocaman öpücükler sana ve bebişine...

merhaba altunum,
sagolasin canim, evet daha yolun basinda sayiliriz. Simdi daha iyi olmana sevindim. Kilo dedigin zaten yavas yavas veriliyor, dikkat ettikten sonra. Bebeginede masallah barekallah, Rabbim ona saglik sihhat versin. Sana özeldende mesaj atarim canim...
Amin insallah hakkimizda hayirlisi olur canim.. Allaha emanet olun... öpüyorum sizi..

Selam kizlar,

nerelerdesiniz, dogum yapanlar.. bebislere kavusuldu demi... Hikayeleriniz beklenmekte bilesiniz!!!

bende sezeryanla yaptım bu benim 2 doğumundu
ilk bebegimi kaybettim onu normal doğurmuştum.
zor bir doğumdu.
bunda dokturum sezreyna yapalım dedi.
ilkte çok acı çekmiştim korktum tamam dedim.
ama inanın pişman oldum tam 12 gün yattım ya.
ocakta doğum yaptım birde grip oldum doğumdan çıktıktan sonra.
keşke o acıya katlanaydımda normal doğum olaydı dedim.
birazda bünye meselesi galiba.

sezeryan yapacakları korkutmayayım doğum sırasında hiç bir sorun yaşamadım.
eve geldikten sonra bünyem zayıf düştü benim.
şimdiden herkese hayırlı doğuml
ar.

bende sezeryanla yaptım bu benim 2 doğumundu
ilk bebegimi kaybettim onu normal doğurmuştum.
zor bir doğumdu.
bunda dokturum sezreyna yapalım dedi.
ilkte çok acı çekmiştim korktum tamam dedim.
ama inanın pişman oldum tam 12 gün yattım ya.
ocakta doğum yaptım birde grip oldum doğumdan çıktıktan sonra.
keşke o acıya katlanaydımda normal doğum olaydı dedim.
birazda bünye meselesi galiba.

sezeryan yapacakları korkutmayayım doğum sırasında hiç bir sorun yaşamadım.
eve geldikten sonra bünyem zayıf düştü benim.
şimdiden herkese hayırlı doğuml
ar.

merhaba canim,

öncelikle basin sagolsun, ikinci bebeginde hayirli olsun. Rabbim onu sag salim anali babali büyütmeyi nasip etsin insallah. Ilk dogumum zordu derken, nasil zorluk cektin biraz anlatirmisin? Sezeryandan sonra neden bünyen zayif düstü, seninle ilgilenen olmadi mi yoksa? Grip olmanda seni etkilemis anlasilan.. yani sen her iki dogumuda yasamis biri olarak, her ikisindende memnun kalmadin anlasilan...

Valllah bende nasil doguracagimi sasirdim acikcasi, her ikisindende tirsiyorum.ne olacak bilmyorum bakalim... hayirlisi insallah...

Selam kızlar bende sezarcıyım :) başından beri hep epuduralle normal doğurcam dedim. Son haftada doktorumu değiştirmek zorunda kaldım ama çok çok memnun kaldım doktorumdan.. Normal die bekledik bebişiminde herşeyi normaldi ama kafasını tam olarak oturtamıyodu oynatıyodu suyumda azalmaya başlamıştı doktorum ilk başta %90 sezeryan dedi böyle giderse suyumda azalıyodu son haftamdı bizde tamam sezeryan olalım derken bebiş kafasını oturtmaya başlayınca doktorum yok ben bu bebeğe normal şansı vercem dedi. Tam o akşam sancım ağrım başladı ama ben anlamadım sancımı yoksa ağrımı die ertesi sabah kasıklarımda başladı ağrı o halde evimi temizleyipte gittim doktora :))) Herneyse doğum başlamış 4 cm. açılmam başlamış hop hemen yatışım yapıldı nst.ye bağlandım daha öncesindede nstlerde bebişim benim ağrılarımdan yada nefes darlıklarımdan etkilenip kalp atışları düşüyodu.. Malesef bu sefer yine aynısı oldu doktorum tam nstye baktı döndü gidiyoduki benim sancımla birlikte bebişimin kalp atışları yok oldu zar zor aldık kalp atışlarını çok düşmüştü ve mecburen apar topar sezercik oldum... 6 ekim 2011 de AREN DOĞU'MA kavuştum.... Hiçde pişman olmadın ertesi hafta normal işlerimi yapmaya başladım... Darısı diğer hamişlerin başına hepinizi kocaman öpüyorum......

Selam kızlar bende sezarcıyım :) başından beri hep epuduralle normal doğurcam dedim. Son haftada doktorumu değiştirmek zorunda kaldım ama çok çok memnun kaldım doktorumdan.. Normal die bekledik bebişiminde herşeyi normaldi ama kafasını tam olarak oturtamıyodu oynatıyodu suyumda azalmaya başlamıştı doktorum ilk başta %90 sezeryan dedi böyle giderse suyumda azalıyodu son haftamdı bizde tamam sezeryan olalım derken bebiş kafasını oturtmaya başlayınca doktorum yok ben bu bebeğe normal şansı vercem dedi. Tam o akşam sancım ağrım başladı ama ben anlamadım sancımı yoksa ağrımı die ertesi sabah kasıklarımda başladı ağrı o halde evimi temizleyipte gittim doktora :))) Herneyse doğum başlamış 4 cm. açılmam başlamış hop hemen yatışım yapıldı nst.ye bağlandım daha öncesindede nstlerde bebişim benim ağrılarımdan yada nefes darlıklarımdan etkilenip kalp atışları düşüyodu.. Malesef bu sefer yine aynısı oldu doktorum tam nstye baktı döndü gidiyoduki benim sancımla birlikte bebişimin kalp atışları yok oldu zar zor aldık kalp atışlarını çok düşmüştü ve mecburen apar topar sezercik oldum... 6 ekim 2011 de AREN DOĞU'MA kavuştum.... Hiçde pişman olmadın ertesi hafta normal işlerimi yapmaya başladım... Darısı diğer hamişlerin başına hepinizi kocaman öpüyorum......

merhaba Özlemcim,

Hayirli ugurlu olsun bebisin. Rabbim anali babali büyütmeyi nasip etsin insallah. Insallah canim darisi dedigin gibi ben ve benim gibi hamislerin basina. Doktorunu neden degistirmek zorunda kalmistin son zamanda?
Bizde bekliyoruz bebisimizi, dogum Nisan´in 5i olarak görünüyor ama o zamana kadar ne olur ne kalir bilmiyorum..

Hakkimizda hayirlisi olur insallah canim...

merhaba Özlemcim,

Hayirli ugurlu olsun bebisin. Rabbim anali babali büyütmeyi nasip etsin insallah. Insallah canim darisi dedigin gibi ben ve benim gibi hamislerin basina. Doktorunu neden degistirmek zorunda kalmistin son zamanda?
Bizde bekliyoruz bebisimizi, dogum Nisan´in 5i olarak görünüyor ama o zamana kadar ne olur ne kalir bilmiyorum..

Hakkimizda hayirlisi olur insallah canim...

Amiiiiiiiiiiiinnnn rabbim hepizinkini bağışlasın esirgesin inşallah çok teşekkür ederim. Doktorum sağolsun fiyatını son haftalara kadar söylemedi herdefasında oyaladı paragöz davrandı ve son söylediğinde bize epey bi yüklü olacaktı beşbini bulacak ve hatta belkide geçecekti bende bize tavsiye ettiği hastaneyi araştırdım doktorlarıyla birlikte hep olumlu şeyler duyunce gittim görüştüm ve çokbeğendim doktorlarını sağolsunlar devamlı hastasıymışım gibi ilgilendi benimle çok memnun kaldık hastaneden doktordan herşeyden hiçde pişman olmadım sezeryan öyle dedikleri gibi kötüde bişi değilmiş bilmiyorum belkide bünyeyle alakalıdır... Allahım bir avazda kurtarsın sizleride nasıl düşünüyosun doğumu...

Amiiiiiiiiiiiinnnn rabbim hepizinkini bağışlasın esirgesin inşallah çok teşekkür ederim. Doktorum sağolsun fiyatını son haftalara kadar söylemedi herdefasında oyaladı paragöz davrandı ve son söylediğinde bize epey bi yüklü olacaktı beşbini bulacak ve hatta belkide geçecekti bende bize tavsiye ettiği hastaneyi araştırdım doktorlarıyla birlikte hep olumlu şeyler duyunce gittim görüştüm ve çokbeğendim doktorlarını sağolsunlar devamlı hastasıymışım gibi ilgilendi benimle çok memnun kaldık hastaneden doktordan herşeyden hiçde pişman olmadım sezeryan öyle dedikleri gibi kötüde bişi değilmiş bilmiyorum belkide bünyeyle alakalıdır... Allahım bir avazda kurtarsın sizleride nasıl düşünüyosun doğumu...

Doktorun o konuda gercekten ayip etmis, insan böyle biseyi nasil yapabilir hastasina..birde hipokrat yemini ediyor bunlar..neyse hastane ve doktorlardan yana gercekten sansliymissin, Rabbim yüzüne gülmüs o konuda.

Ben normalden cok korkuyorum o yüzden sezeryan düsünüyorum ama henüz kesin karar vermedim. Aslina bakarsan sezeryandan da korkuyorum, sonrasi icin cok zorlanirmiyim, herhangi sorun cikarmi diye düsünmeden edemiyorum...

Bende su an bir doktor arastirmasi icindeyim, yani su an ki doktorum gelirse doguma özel giriyor ve yasadigim sehirde degilde baska bir sehirde dogum yaptirabiliyor.. o yüzden bende bir arkadasin tavsiyesiyle onun doktorundan zar zor randevu aldim, haftaya persembe ona gidecegim. O doktor en azindan hastanede calisiyor ve benim evimede yakin... arkadas cok iyi anlayisli bir doktor diye bahsetti ama bakalim..insallah kabul eder beni hastasi olarak, o zaman hastane isinide halletmis olurum...

Isten böyle canim ya, bakalim hayirlisi....

Doktorun o konuda gercekten ayip etmis, insan böyle biseyi nasil yapabilir hastasina..birde hipokrat yemini ediyor bunlar..neyse hastane ve doktorlardan yana gercekten sansliymissin, Rabbim yüzüne gülmüs o konuda.

Ben normalden cok korkuyorum o yüzden sezeryan düsünüyorum ama henüz kesin karar vermedim. Aslina bakarsan sezeryandan da korkuyorum, sonrasi icin cok zorlanirmiyim, herhangi sorun cikarmi diye düsünmeden edemiyorum...

Bende su an bir doktor arastirmasi icindeyim, yani su an ki doktorum gelirse doguma özel giriyor ve yasadigim sehirde degilde baska bir sehirde dogum yaptirabiliyor.. o yüzden bende bir arkadasin tavsiyesiyle onun doktorundan zar zor randevu aldim, haftaya persembe ona gidecegim. O doktor en azindan hastanede calisiyor ve benim evimede yakin... arkadas cok iyi anlayisli bir doktor diye bahsetti ama bakalim..insallah kabul eder beni hastasi olarak, o zaman hastane isinide halletmis olurum...

Isten böyle canim ya, bakalim hayirlisi....

Ben hep normal istedim başından beri ama epiduralle tabiki diğer türlüsüne cesaret edemedim hatta ilk sezeryanı duyduğumda korktum kendimi acısız doğuma şartlandırdığım için korkunç geldi sezeryan bide hep dediler sezeryan çok kötü yıllarca çekiyosun ağrısını filan açıkcası ben 3 gün sonrasında normaldim ve 1 hafta sonrasında tamamen kendime geldim tabi hareketlerine filan dikkat edeceksin ağır filan kaldırmayacaksın eğilirken dikkat edeceksin ama ne ağrı ne sancı hiç bişi yok ama ameliyattan çıktığımda narkozun etkisinin geçmesiyle odaya çıkmadan önce çok ağrımın olduğunu ve ağladığımı hayal mayal hatırlıyodum odaya ilk geldiğimdede çok ağrıyo diye sayıklıyomuşum ama sonrası zaten hayal :)))) Tam hatırlamıyorum bile eğer normal şansın varsa epiduralle dene derim yoksa sezeryanda öyle korkunç bişi değil allahım hayırlısını versin hakkınızda inşallah bi sorun olmadan bebişini alırsın kucağına bide içini hep ferah tut nekadar pinpirik yapıp kafana takarsan işler okadar aksi gider için hep ferah olsun rabbimden gelen hayırlısı.....

Back
X