2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

toztoprak
canım benimde ilk bir yemek kaşığı çkıyordu..hiç yokken bu kadara çıkması bile beni çok mutlu etmişti..sürekli emzirmeye çalıştım ve yavaş yavaş çoğaldı..sakın az geliyor diye pes etme canım..inanıyorum ki çoğalacaktır..

ya ben anllamıyorum zaten çocuklu kadına haberli oturmaya niye gidilirki 5 dk önce ara bi kahve iç bebeği gör git yanii

beyaz kısmı şöyle elde ediliyuor ben temizlenmiş aldım,sadece ortasındaki tüyleri temizleyip dolma da yapabilirsin. enginar dolması diye yazarsan çıkar
http://www.duyguforum.com/enginar-nasil-temizlenir-t97692.html?amp;http://yesimceyemek.blogcu.com/enginar-nasil-temizlenir/1463914
ya kızlar fırında kaç derecede ne kadar süreyle pişiriyosunuz ??? un kurabiyesi kıvamındamı oluyo pişince ?
evet harika oluyo ben 180 de 20 dk falan pişirdim

cnm doktorum dedi sadece su içmek sütün kalitesini azaltr dedi o yuzden içiyorum kalitesi artsın diye...

nasıl ya su içmek kaliteyi mi azaltır????? her yerde hiç bişey yiyemezseniz bile günde 3 lt su içmeyi ihmal etmeyin diyolar... benim bildiğim hipofiz bezi süt oluştururken bbek için gerekli olan tüm vitaminleri bizim vücudumuzdan alıyor (zaten vücudumuzda hpsi mevcut ).. mesela bizim vücudumuzdaki c vitaminini süt yapımı için kullanıyor ya biz c vitamini takviyesi yapmazsak yani yemezsek kendimşz yorgun düşeriz kendimizi kötü hissederiz ve zamanla vücudumuz süt üretimini durdurmaya başlar gibi bişeyler okumuştum...

aynı şekilde kalsiyumu falan da bizden alıyor ben oyüzden elevit de içiyorum

arkadaşı yanlış anladın sanırım su içmek kaliteyi azaltmaz Sadece su içmek kaliteyi azaltır diyor doktorlar o yüzden ıhlamur,meyve suyu, rezene vs vs için diyorlar ya

canıım üzülme ne olur bende de aynı dert var ne yapalım bebeklerimizin nasibi bu kadarmış hem okludum hem ağladım neden bizimde yokki sütümüz diye olsun doysunlarda mama verelim üzülme sağlıklı büyüsün inş.

yaa varya okudukça sinr oldum alıntı yapmadan cvb yazıcam bebek görmeye gelenler neden haber verip gelirler karın doyurmak için bebeği neden bahane ederler bebekli kadının yanına giderken onlar bir zahmet birşeyler alıp gelsinler hep onlar yesin hemde ew sahibi bebekler o kadar şey yapmak kolaymııı yaa nasıl anlayış var bunlarda çok sinirlendim yaa banada aynısını yaptılar nasıl yetiştireceğimi şaşırdım bide normalde geldiklerinde yardım ederlerdi bu sefer dedikodu yaptılar bende onlara hizmet ettim şu kaynanaların isimlerin konmasını bu denli istemesine anlama veremiyorum benim k.v istedi ama bende eşimde biz istemiyoruz diyince çok bozuldu hamileyken soranlar oluyordu senin adını koyarlar belki diyordu oda içli içli yoookk onlar koymaz benim adımı diyip dert yanıyordu sonra oğluna kızdı seninle çocuklarında sizim adınızı koymaz o zaman dedi ikimiz aynı anda biz istemiyoruz zaten koymasınlar kendileri ne sitiyorsa onu koysunlar dedik vee ilk bebeğimiz anne babanın koydugu isme saygı duymaları lazım ama yokk illaki dedikleri olucak

geçmiş olsun kader arkadaşım hahahah:)

tşkler canım peki kucağında nasıl durdu sanırım onlar için ayrı kemer veriyorlarmış ve nerde oturdun

kemer veriyolar canım ama o kemerin bi faydası yok yani henüz bebeişlerimiz oturamdığı için yok ben kucağımda tuttum ööle bide bebekli annelere cam kenarı veriyoruz zaten demişti kadın thy gitmiştim ben

yaa benim doktorumda emzirirken bile elevit içmen lazım diye ama ben korkudan içemiyorum hamileyken bana çok kilo aldırdı ne zaman eleviti bıraktım kilo alımım zayıfladı elevit yüzünden bir ayda 8 kilo almıştım aslında içmem gerekiyor çünkü bazen kızımı emzirirken özellikle sol tarafım birden güçsüzleşiyor kızımı düşürücem diye korkuyorum ayy zamanım olmadı fatmacı çok geçmiş olsun bebişin şimdi iyiymiş çok şükür bende gece gazını çıkarıcam diye omzuma koyarken birden kafasını bıraktı omzuma vurdu çok agladı dayanamadım bende agladım anne olmak çok zor ama bir o kadarda güzel bir duygu.

böyle durumlarda ben kelime tercihi yapmıyorum şekerim ağzıma ne gelirse söylüyorum yüksek sesle sen de yap rahatla ben de iice bıktım bu gelen gidenden.ev pastaneye döndü yaaa
:)))) evet valla haklısın jüli

ya ben anllamıyorum zaten çocuklu kadına haberli oturmaya niye gidilirki 5 dk önce ara bi kahve iç bebeği gör git yanii

bu milleti anlamış değilim aman ne gelip görsünler bebeği nede beni strese soksunlar

tamam işte bi değişiklik olsun hava alalım mantığıyla geliyolar zaten,onuda dedikoduyla geçiriyolar,yaptıkları tek şey zahmet vermek,ellerinede birer parça çaput alıyolar sözde bebek hediyesi,ğzerinde ya fiyat etiketi vardır,yada kullanılmış kıyafettir,bıktım bu bebek görme olayından,amaaann kimseye küsmüyorum küsmemde gelmesinler.

hemde ne moda,çok şaşırıyorum insanların rahatlığına,kafa olarak nasıl rahat ediyorlar acaba,bana tuhaf geliyor böyle şeyler

ÜZÜLME CANIM adını bilmiyorum ama ameliyat olmayan arkadaşlarımızda da durum aynı her bebeğin nasibi

ahhhhh aahhhhhh...benim gibi yapın su gibiyi izleyiinnn

sağlıklı olsunda bebeklerimiz gerisi önemli değil ama insan ister istemez morali bozuluyo..silikon ucuda almıyo hani çeke çeke belki çoğalırdı süt.
lohusalık dönemimde çok üzüldüm çok ağladım kv sağolsun.sütün yok diye diye fenalık geçirtti bana.ameliyat olduğumuda biliyodu.ama bunların acısını çıkartıcam yazın mecburen gideceğiz eşimin memleketi sivasa.ayy aklıma geliyoda emziremiyorumya bana diyodu geldi cici annen diye iyice sinir yaptım off off..geceleri mamasını ben hazırlardım kv yedirirdi zaten emzirmiyosun sana gerek yok diyodu oğlumu kucağıma alsam sevgi damarın açıldı diyodu..

aa manyakmı ne o ne biçim laf nasıl kv var senin ya düşman gibi gitme arkadaşım sende memlekete onu görmeye mi gidecen...eşin kv bu laflarını duymuyor mu? o ne diyor peki?

slm kızlar nasılsınız ben sabah 8 den beri umay hanımla uğraşıyorum çok şükür ööle çılgınca ağlamalrı azaldı arada tutuyo sadece ama gündüz hiç uyumuyo valla ne yemek ne temizlik hiç bişey yapamıyorum sadece o oyun minderinde oyalanırken kahvaltı yapıyorum iki dkda onun yanında sonra azcık ortalık topla yine emzir uyutma çabalrı falan valla tek başına çok zormuş saolsun eşimde eskiden daha yardımcıydı şimdi bide kaynım burda ama söölemesi ayıp evi b.k götürüyo yani ortalık azbuçuk toplu ama şu konyanın tozu mahvediyo beni valla 3 gün süpürge açılmazsa topk topak toz birikiyo heryerde ve şuanda o durumda ev kızın alerjisi bundan olmuş olabilr ama o uyuduğu zaman da azcık ben dinleniyim diyorum bazen hoş gün içinde en uzun 15 dk uyuyo ayy ağlamaya başladı bile

kızlar benim de azaldı.humana stil tea harikulade birçay kesinlikle öneriyorum.acaip etkisi oluyor.tahin helvası da öyle.
ben size listeliyim en iisi:)
keçi sütü
tahin helvası
kuru incir kompostosu
ayva kompostosu
rezene
badem
kuru dut
semiz otu
daha birsürü vardır da bunlar benim tescillediklerim.
bir de bol bol sağın.emmiyorsa da.sağdıkça artacaktır.
en azından biberonla da olsa,anne sütü almış olur.
Rabbim evlatlarımızın rızkını bol bol göndersin

kızlar gece yüreğim ağzıma geldi,kızımın bütün yataklarını dün yıkadım,hava bozuk olduğu içinde kuruyamadılar,birde doğalgaz peteği hava yapmış oda ısınmamıştı neyse bende kızımı gece yatağıma aldım,ara ara emzirdim falan ikimizde uyuduk,ama sürekli uyanıp kontrol ediyodum yorgan yüzüne gelmesin boğulur diye,yarım yamalak çok hafif bir uykuydu zaten benimkisi,sonra yine hafifce daldım uykuya derken hırıltılı bi nefes sesine uyandım bide baktım kolum kızımın yüzündee((((((( ağzı burnu kapanmış,gözler kayıkkkk baktım nefes sesi kızımdan geliyo aklım çıktı delirdim resmen,bi anlık bişey,okadar dikkat ettiğim halde şeytan işi işte,olabiliyorr bir kaç aylık olana kadar bir daha almak yok yatağa,aman dikkat edin ne olur

bide miniğin ilk defa tırnakları kesilecekti,ben acıtırım diye cesaret edemedim eşim daha yatkın böyle şeylere,becerir yani,aldı makası başladı kesmeye derken hafiften derinin ucunu kesmiş,kanatmış,gördüm hüngür hüngür ağladım,keşke ben kesseydim

hoşgeldin canım ya benim paşada uyumuyor gündüzleri 15-20 dk ara ara uyuyp uyanıyor tabi daha huysuzlanıyor uykuyu alamadığı için... gece uyuyor çok şükür birde erken yatıyor gece uykusuna ondan mı acaba gündüzleri hiç uyumuyor :44:

aa manyakmı ne o ne biçim laf nasıl kv var senin ya düşman gibi gitme arkadaşım sende memlekete onu görmeye mi gidecen...eşin kv bu laflarını duymuyor mu? o ne diyor peki?

eşimde idare et diyo zaten gidecek vss şimdi gitti.dedim idare lambasına döndüm idare ede ede.gezmeye olsa lik lik lik her yere gider.2 sokak ötede sağlık ocağı var zoraki geldi oraya eşimde çalışıyodu.hastanedede işim vardı oğlumuda götürmek istemiyorum oralara zaten kalabalık hastane hastalık kapıcak bide oralarda 2-3 gün daha kalamadıki işlerimi hallediyim hastanede.eşime diyorum 2 gün daha duramadı dedim diğer gelini gibi yapsam el üstünde tutardınız beni belki diyo daha beter ettin durmadı gitti.anası oğluna hiiç laf söyletmez bizim taraf olsa haklıda olsam eşimi korurlar nasıl iş anlamadım..

benim k.v bana sütün yok demeye korkuyor bizim komşunu sütü oldugu halde bebeginin maşallahı var kilolu baya ne zaman aglasa çocuk kalabalıga alışmadı için gelen misafirin yanında huzursuz oluyordu aglıyordu bizimkide hemen senin sütün yok sütün çocuk doymuyor diyordu kızda aglamışş bende bir sürü kızdım sanane milletin sütünden niye karışıyorsun sütünün olup olmadıgı sen nerden biliyorsun dedim bana kimse sütün yok bilmem ne diye laf yapmasın kalplerini kırarım dedim o yüzden bana ses çıkaramıyor görümcem dedi senin gögsün küçük sütün yok diye iki aydır bu çocuk nasıl doyuyor kilo alıyor bneim sütüm yokta senmi emziriyorsun dedim sustu gitti sonra beni kızdırıyorlar dedim sonra ben kafaya takıyorum sinirleniyorum olan sütümü onların yüzünden kaybedicem dedim birşey demediki kızım keşke sütün hep yetsinde kızın anne sütü alsın dedi bei yumuşatacak bende kimse benim çocuguma nasıl baktıgımada nasıl doyurdugumada karışmasın herkes kendi çocugunu büyütsün milletin çocuguna karışmasınlar dedim.ama anlayana tabii yine herşeye atlar aşı vuruldugumuz günde ilaç için bir sürü laf dedi yok ben kafanıza göre aldınız sndım dedi yaa ben kafama göre bile alsam ben üvey annemiyim çocuguma zarar veecek birşey içirim bunun annesi benim sen değilsin dedim şimdi içirdiğim hiçbirşeye karışamıyor gecen kimyon içirdim kızım rahatlayıncaa aaaa kimyon rahatlatıyormuydu dedi wet kızlar saolsun dedim onlardan ögrendim yaşları oldugu için sadece iyi olanı onlar biliyor sanıyorlar.

ayyy çok geçmiş olsun canım allah korumuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…