2011 şubat anneleri tetenoz aşısını vuruldunuzmu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi su_su
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

canım bende druma sordugumda sana kalmıs bısey hemılelıkte yapılması zorunlu degıl dogum hastanede olduktan sonra sıkıntı yok artık evde orda burda da dogum olmuyo dedı. Kuzenımde hemsıre ol dedı bakarsın hastaneye yetısemezsın nerde ne sartlar altında dogum yapcagın bellı deıl dedı bende olucam ama neden oyalıyorum kendımı bılmıyorum 20. hafta dıolar bırazda ona guvendım sanırım sımdıye kadar ama yarın gıdıp kayıt olayım barı dıyorum.bilmiyorumkismile

kızlarr tetenoz aşınızı hangi kolunuza vurdurdunuz acaba ben sol koluma vurdurdum cok agrıdı :uhm:

ben de sol koluma vuruldum
2 gün oldu hemşire acıyabilir şişme yapabilir dedi
ama çok şükür ağrı sızı olmadı
1 ay sonra yine yapılacakmış

bende dün sonunda tetanoz aşımı oldum sol kolumdan 3 saat sonrasında azcık ağrı yaptı hemşire ağrın olursa kolanyalı mendil koy demişti onu koydum iyi geldi gecede kolumun üstüne pek yatamadım ama bugün çok ii geçti gitti...1 ay sonra yeniden olucakmışız doğumdanda 6 ay sonra yenilemek için tekrar vuruluyomuş ..

kızlar bende 20. haftanın içindeyim dün oldum tetanoz aşımı bırde önumuzde kı 1 ay içinde olucam ıkıncı dozu...hatta 5 doza tamamlarsak ömur boyu koruma saglarmıs bu ası ...doktor mutlaka vurul dedı helede sezeryanlıysan mutlaka dedı... bebegı bıle korurmus bu arada

bende doktora sordum vurulsanda olur vurulmasanda olur dedi.istersen yaptırabilirsin dedi.

sağlık ocağı 20.haftada gel demişti yarın gitmeyi düşünüyorum

dr. alper mumcudan :

ben de bugün ilk dozu yaptırdım. hemşire 2 gün ağrıyabilir, ateşin çok çıkarsa parol ya da minoset alabilirsin dedi. yaptıralı 5 saat oldu kolumda hafif bir tutukluktan başka sıkıntı yapmadı neyseki

soktoruma sordum çok istiyorsan yağtır dedi ama hastanede doğum yapanlar için gerek yok zaten doğumhanede olcaksın hijyenik bi ortam dedi..

aman dikkat sgk hastanelerinde yaptırcak arkadaşlar vurulsa iyi olur

18-10-2011 bende bugün yaptırdım

önce bebeğimin kalp atışlarını dinledik sonra tansiyonumu ölçtü sonrada aşımın ilk dozunu sonundaaaa vuruldumm.ikinci dozda bayramdan sonra 25inde vee benimde bir aşı kartım var sempatiksalakcinni

yarın yaptırcam aşıyı ama çok gerildim ya çok acır mı ateş yapar mı öneriniz var mı ?

bende 22/10/2010 tarihinde 2. doz aşımı oldum ve bitti artık

yaa ben daha olmadım çok korkuyorum şu eğitim sınavına bi girimde artık ondan sonra hemen yaptırmama gerek ilk dozumu inşş çok ağrı olmazzzzz

ıkıncı doz asımı persembe yaptırıcam ılkı cok acımıstı 2 gun surmustu cok korkuyorum

kasımın 25inde ikinci doz aşımı olucam.ilki hiçç acıma hissetmedim bile hemşirenin eli ne kadar hafifse anlamadım.sonradanda 2 gün üstüne yatarsam falan acıdı kolay geçti yani bakalım araya bayram girdiği için biraz uzadı aradaki süree

1 kasımda ben daha bırıncı doz asımı oldum 1 aralıkta da ıkıncı dozumu olcam bakalım vururken bısı anlamadımda sonra ıkı gun bı uyusukluk agrı oldu. Bu arada 5 doz olcaksın dedıler hanı 3 doz du dedım 5 olmus sızde de ole olan varmı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…