2011 Şubat Anneleri

merhabalarr,nasılsınız bugün
kaç gündür canım aşure çekiyodu,eşim dün aradı sana bir sürü aşure aldım diye,bir sevindim,eve geldi,hemen yalakalıp yapmaya başladım sen bitanesin falan diye,poşeti bi açtım içimin hazır evde hazırlanan aşuresinden almış,4 paket,yanınada bir torba ceviz,biraz mırın kırın ettim,bu ne diye,oda kendinden emin bi şekilde ben bi hazırlimde sen gör falan dedi,aldı tencereyi döktü içine aşureyi cevizleri,bi güzel hazırladı mis gibi aşure koktu ev,kaselere boşaltıp dolaba koydu,aman Allahım hakkını yemişim çokda güzel olmuş,yedim rahatladım,artık canım çektikçe eşime yaptırırım zaten severek yapıyo:) dolabada stok yaptım:)

bu geceye dönersek ne rezil bir geceydi,yatakda bi sağa bi sola dönüp durdum yarım yamalak uyuyabildim tabi uyku denirse boynumuda ağrıtmışım,bide eşim bana yakın uyuyup sarılacak diye üstüme üstüme geliyor 30 cm lik bir alanda uyuyoruz yatağın diğer kalan kısmı boş,bu sefer sinirlenip eşimi itekliyorum düşücem yataktan ileri git senin tarafında kocaman yer boş duruyo diye,sonrasında sabaha kadar terleyip duruyorum su içinde kalıyorum ayy artık delircem,makina açtım şimdi,bir dünya nevresim yastık yüzleri çarşaf falan yıkıyorum,terlemekten temiz çarşaf kalmadı artık hayırlısıyla bir normale dönebilsek artık

seLam şubat anneleri :) ben mart annesi olucaktım ama bebeğimin gelişimi 1 hafta önde gidiyor doktorum normal doğumun 23 şubat dedi sezeryan içinde 10 gun öncesinden alınabilir vs dedi ama erken doğum riskim çok yuksek rahim ağzım incelmiş en son 30mm di 1 ayda 15mm incelmişti yerimden kalkmıyorum ayakta durmam yasak inşallah şubat annesi olabilirim bebeğim o kadar bekler..

geçmis olsun canim.. hosgeldin aramiza:49:

insallah zamaninda gelir minikler..

burcu ozzer canim sabah aç karna 2 y.kasigi iç.
ben öyle yapiyorum
üzüm pekmezide çok yarayisliymis bebege
gunaydin kizlar ben bugun hiç uyuyamadim hergun iyi uyurken
karnim agridi ellerim ayaklarim yandi durdu:5:
simdide kendimi hic iyi hissetmiyorum yorgun ve bitkinimm

tamam cnm çok teşekkür edrim:71:
geçmiş olsun bu arada gece ellerimde ayaklarımda yanma bende de oluyo malesef:(
ama karın ağrısı halsizlik fln da varmış,üşüttünmü acaba

geçmiş olsun canım bol bol dinlen sabreder inş bebişin.ama aramızda 30 haftalık doğum yapan şubat annesi var içini rahat tut

Benim halalarım hep 7 ayLık doğurmuş 1200 gr çocuk getirmişler dünyaya çok şükür hep yaşamışlar ama ben yinede korkuyorum.. Doğum yapan arkadaşada hayırlı uğurlu olsun bebeği :)

hoşgeldin elsi :3: inşallah sağlıklı sıhhatli gelir bebegin zamanında

Amin canım :) hepimizin bebeği öyle gelsin :)

kızlar bide aklıma takıldı..bugun alışverişe çıkarken ne alsak ki diye çıktık ama mağazada nekadar çok alınacak şey varmışş dedik..beşli setler var..ana kucağı, bebek taşıma çantası, bebeğin malzemeleri için çanta, kanguru, alt değiştirme filan..set halinde daha uyguna geliyo dediler ama..
bana ordakiler çok gerekli değil diye düşündüm..ana kucağı evde çok kullanışlı ama diğerleri çok da kullanışlı değil gibi..ben ana kucağını, kocişimin özel isteğiyle kanguruyu almayı düşünüyoum(kendisi kullanacakmışş:))..malzeme çantaları görüntü olarak çok hoşuma gitmedi..kimler böyle set alıcakk??

canım ben 2 li set aldım,taşıma çantası ve malzeme çantası olarak,ilk aylar taşıma çantası çok kullanışlı olacak diye düşünüyorum

bide benim eşimde kanguru meraklısı,çok hevesi var:) fakat kış ayında doğacağı için kanguruya pek gerek olmicak,taşıma çantası yeterli olur,kanguruyu yaza doğru alıcaz ,oto koltuğunuda yine yaza doğru bıraktık,en azından minik bir kaç aylık olmuş olur,biraz kendini toparlar

bu gece bende iyi uyudum.hemde 12 de yattığım halde.aman maşallah diyim

ama gece ayağımı uzattığımda kasığımda bir acı hissettimm nasıl korktum anlatamam.ya gece uykumun arasında bişi olunca çok korkuyorum ben yaaa.aklım çıkıyo böyleee..

aa üzerine adet mi gördün cnm sen?
ilginçmiş..
olsun bebiş süpriz yapcak annesine ondan öyle olmuştur o:9::27:

2-3 gün sürdü ama evet oldum o yüzden de 6.haftada öğrendim hamile olduğumu ben regl oldum değilimdir die düşünüyordum ama mide bulantıları başlayınca anladım :}

süpriz yapcak bakalım ne zaman gelcek :}

görmeden özlemek neymiş onu öğrendim valla daha görmedim ama özledim oğlumu gelse de sevsem diye sabırsızlanıyorum :}

canım ben 2 li set aldım,taşıma çantası ve malzeme çantası olarak,ilk aylar taşıma çantası çok kullanışlı olacak diye düşünüyorum

bide benim eşimde kanguru meraklısı,çok hevesi var:) fakat kış ayında doğacağı için kanguruya pek gerek olmicak,taşıma çantası yeterli olur,kanguruyu yaza doğru alıcaz ,oto koltuğunuda yine yaza doğru bıraktık,en azından minik bir kaç aylık olmuş olur,biraz kendini toparlar

bende bebek taşıma çantası pusset ve eşya çantası olan 2li set aldım bahara doğru da ayrıca gerekirse kanguru alırım diye düşündüm

canım ben sadece yasin okuyabiliyorum arapçam okadar iyi değil yasinide okadar yavaş okuyorumki artık okuya okuya alışkanlık oldu diğerlerini okuyamam ama siz okursanız benim adımada dua edin ne olur

ne yalan söyliyeyim korkarım diye rüyanı okumadım:18:

Anladım,ben okurum senin yerine doğumun kolay olması için merak etme,bu arada rüyamı okumaman iyi olmuş ben bile yazarken korktum,sonra keşke yazmasaydım dedim okuyup korkan olur diye,biraz düşüncesizlik etmişim galiba :S

bide senin karnında olan o pul pul dökülmeler benim göğsümün kahverengi kısmında oluyor,siyah siyah lekeler sanki kir gibi karnıma dökülüyor,göğüs uçlarım ve kenarları çok kuru ne yapmak lazım

slm kızlarr geçmişi okuyım dedim ama çoook birikmiş biraz okudum geldim
bugun dişçiye gittim dr çekmekten vazgeçti kanal yapalım dedi :66: başladık bugun çrşmba tekrar gitcem

dün alese girdim 3 saat kızım bi durmadı döndü tekmeledi kalçam belim ağrıdı oturmaktan sözel2den de son 10 soruyu yetiştiremedim sinirlerim bozuldu çoook soru var yaa 200 soru çöz çöz bitmedi bi türlü :47:

dün eşim nöbetten gelcekti sabah kayınpeder bıraktı dönüşte ben dönerim dedim telefon yok bişi yok beklemesin oralarda die sınavdan çıktım bi kalabalık vardı 5 dolmuş 3 otobüs geldi hiçbirine binemedim kalabalıktan kızımda kasığıma vururyo kasığıma kramplar girdi başladım ağlamya :14: sinirlerim boşaldı evde 2 araba var ben burda saatlerdir bu halimle bekliyom die neyse eve geldim 3 falandı saat eşim merak etmiş yazık arayacak yerde yok neyse ilk sancımı bende yaşamış oldum böylece :50:

biraz öncede eşimi yolcu ettim :5: göreve gitti çrşamba gelcek ii kızım var valla :16:

kızlar doğuma daha var ama..netten araştırırken gördümm..bize refakat edeceklere b u duayı öğretin bence..peygamberimiz kızı Fatmanın doğumunda okumuş

bide inşirah suresi varmış..kolay doğum için

Doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, Önce Âyete’l-Kürsî okunur, sonra (Felâk ve Nâs) sûreleri okunur. Bunlardan sonra da şu âyet okunur:

“İnne rabbekümüllahüllezı halekas semavati vel erda fı sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasısev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemın.

(A’raf suresi 54. ayet)

allah hepimizin yardımcısı olsunn..son zamanlara doğruda doğum hikayelerimiz için bi topik acalım..

amin..İnşirah suresi kesinlikle doğumu kolaylaştırıyor,öyle uzun bir surede değil kısa,günde bir kaç defa çabucak okunabilir

ayyy kızlar rüya dedinizde dün gördüğüm rüyaların içinde (malum bin tane rüya görüyoruz) bir tanesi çok ilginçti

yeni doğmuş minik bir bebek var kucağımda.ama ben daha doğum yapmamışım hamileyim.annesii var ama nerde bilmiyorum bebeği biryere götürüyoruz galiba.yakası açık bişi giymişim.bebekte okadar güzelki seviyorum göğsüme bastırıyorum falan minicik bişi.kucağımda sımsıkı tutuyorum bebek aranıyor memeyi.yazık diyorum yaa keşke doğum yapmış olsaydımda emzirseydim diyorum aç bu nasıl aranıyor.

sonra çocuk kafasını falan sallarken göğzümü yakalıyo iki çekiyo hemen farkediyorum.ayy diyorum bu emdi diyorum sonra bakıyorum göğsümden bişiler akıyo eyvah diyorum aklıma geliyo hani göğüs uyarılınca erken doığuma neden olur süt çekilmezse kesilir falan diye okumuştum.eyvah diyorum nolcak şimdi diyorum.ama bebeğe de çok üzülüyorum .ilginç bir rüyaydı

ya arkadaşlar hediyemi gönderdim kargo takibinden baktım ama alıcı arkadaş evde yokmuş heralde 3 gündür şubede bekletiliyormuş halbuki arkadaşın telide vardı üzerinde acaba haberi varmıdır yoksa burdan sorsammı kendisine

ayyy kızlar rüya dedinizde dün gördüğüm rüyaların içinde (malum bin tane rüya görüyoruz) bir tanesi çok ilginçti

yeni doğmuş minik bir bebek var kucağımda.ama ben daha doğum yapmamışım hamileyim.annesii var ama nerde bilmiyorum bebeği biryere götürüyoruz galiba.yakası açık bişi giymişim.bebekte okadar güzelki seviyorum göğsüme bastırıyorum falan minicik bişi.kucağımda sımsıkı tutuyorum bebek aranıyor memeyi.yazık diyorum yaa keşke doğum yapmış olsaydımda emzirseydim diyorum aç bu nasıl aranıyor.

sonra çocuk kafasını falan sallarken göğzümü yakalıyo iki çekiyo hemen farkediyorum.ayy diyorum bu emdi diyorum sonra bakıyorum göğsümden bişiler akıyo eyvah diyorum aklıma geliyo hani göğüs uyarılınca erken doığuma neden olur süt çekilmezse kesilir falan diye okumuştum.eyvah diyorum nolcak şimdi diyorum.ama bebeğe de çok üzülüyorum .ilginç bir rüyaydı

hayırlara gtsın canım yatıp kalkıp bebıslerımızı dusundugumuz ıcın bu tarz ruyalar gormemız cok normal:82:

bende bebek taşıma çantası pusset ve eşya çantası olan 2li set aldım bahara doğru da ayrıca gerekirse kanguru alırım diye düşündüm

kesinlikle,bide bence oto koltuğuda şuan için çok gerekli değil,bebek önce bi dış dünyaya alışsın azcık doğrulacak gibi olup eli ayağı hareketlensin sonra almayı düşünüyorum,taşıma çantası bir kaç ay iyi iş görür

ya arkadaşlar hediyemi gönderdim kargo takibinden baktım ama alıcı arkadaş evde yokmuş heralde 3 gündür şubede bekletiliyormuş halbuki arkadaşın telide vardı üzerinde acaba haberi varmıdır yoksa burdan sorsammı kendisine

geçen hediyeleşmede de bende olmuştu.hediyemi gönderdim 5 gün oldu ulaşmadı.kargoya sordum gittik evde yoktu dediler.telefon vardı ama aramamışlar.ben arkadaşı aradım söyledimde haberi oldu.gitti kargodan aldı.

aramıyor canım kargolar.kapıyada not bırakmıyolar.öyleee bekliyoruz bizde.bence sen haber ver.

Back
X