2011 Şubat Anneleri

hoşbuldum canım inşallah sabreder bebişimde annesini üzmez

hoşbulduk canım saolasın valla insan oğlu böyle aynen dediğin gibi şimdi şubatın başını görsem rahatlıcam diyorum ama şubat gelse bu seferde sonu gelse diye düşünürüm dileğim zamanın çabucak geçmesi ....evde olmaya çok alışkın değilim 8-15 arası çalışıyordum öğretmenim bakalım evde zamanı nasıl geçiricem artık nnette ya da tv de .....bu arada gerçek adın gözde mi benimki öylede acaba adaş mıyız dedim

hoşbulduk canım valla sorma bu bebişlerin acelesi ne hiç anlamadım gitti halbuki en rahat edecekleri yer anne karnı ama bilmiyolar herhalde ocak anneleri aralıkta şubat anneleri ocakta mart anneleri şubatta hep kayıyor tarihler aman sağlıcakla gelsinlerde...inşallah

evet canım benim de gerçek adım gözde.ooo ne güzel hemde adaşmışız.hem şubat annesi (%90 ben ocak annesi olcam ama olsun) hem adaş

saol canım hoşbuldum oğlanlar yaramaz heralde şimdiden üzüyolar annelerini
evet canım bebişe bakarken kasıklara doğru biraz aşağıya indiriyo aleti görülebiliyo ama öncesinde su içip sıkışık gitmezsen tam net görülmüyormuş ilk göremedi dr su iç gel dedi 1 litreye yakın su içtim o zaman hemen görüldü baktırmakta fayda var için rahatlar hem umarım senin için herşey yolundadır
magnezyum kullanıyor musun o da kasılmaları azaltıyor ama bende pek işe yaramadı başka ilaca başladık maalesef

çok saol verdiğin bilgiler için
magnezyumu arada alıyorum ama hergün unutuyorum işte biara ben kendimi biraz yormuştum:( ozaman çok sık olmuştu oakdar korkmuştumki daha 28 haftalıktı miniğim teyzesi ama çok şükür ntsde sancı falan çıkmamıştı geçti hamdolsun bu akşamda iice suyumu içiim zaten wc her daim var maşallah :):) ona göre söliim baksın bnm oğluş zaten yeterince aşağıda sıpam yaa çok özledim inş cnm inş hepimiz için herşey oylunda gider bebeklerimizi sağlıkla kucaklarız

aa bu arada meslektaşmışızda bersuu bide hemşeri çıkarsak tam olcak:)
kızlar burda ne kadar çok öğretmen olduk yaa gerçi ben ev öğretmeniyim 1 senedir:(

aa kızlar o bezler ne ıcın bende yaptırıyım cok gerekı bıseyse kusur kalmasın:52:

alemsin valla güldürdün beni.tabi şekerim eksik kalmayalımmm böyle incee tülbent gibi bi bez sanırım görmedim ama.bebeği yıkadıktan sonra önce ona sarıyosun yumuşacık hani havluya direk hassas cildi deymesin diye.suyunu alıyo işte galiba bu bez sonra kuruluyosun.tam bende biilmiyorum ama kaba taslak bu işe yarıyo zannımca

kızlar zara da cok güzel bebek elbiseleri var
muhakak bakın
kız cocuklarına özellikle bir paltolar var bayıldımmmmmmmm

erkek bebekler içinde çok güzel şeyler var

yaa bende yazın istanbula gittiğimde görmüştüm ama o zaman cinsiyetimiz belli diildi şimdi de konyada zara yok malesef neyse 40 uçurmaya istanbula gitcez o zaman talan etcem oraları :))

alemsin valla güldürdün beni.tabi şekerim eksik kalmayalımmm böyle incee tülbent gibi bi bez sanırım görmedim ama.bebeği yıkadıktan sonra önce ona sarıyosun yumuşacık hani havluya direk hassas cildi deymesin diye.suyunu alıyo işte galiba bu bez sonra kuruluyosun.tam bende biilmiyorum ama kaba taslak bu işe yarıyo zannımca

:1:evet:1::1::60:

slm kızlar naasılsınız..bende okuldan geldim hemen forumu açtım..geçmişi okurken belime bir ağrı girdi..tamamını okuyamaycağım..umarım herkes ve bebişler iidir. yarın memleketten annemler geliyor..biraz heyecan yaptım..bebeğimin duruşu sürekli değişiyor sanırım çünkü kafasının olduğu yerde ayaklarına dokundum.ben karnıma bastırdıkça ayaklarını çekiyor..onu hissetmek güzeldi. babası da dokundu o da hissetti..yerim onun ayaklarını:))))
neyse ben gidip uzanayım yoksa bu bel ağrısından çekeceğim var..
hepinizi öptüm

[/B]

aaaa ne güzel hemde meslektaşız demek ben sınıf öğretmeniyim ve eskişehirliyim sanırım memleket kısmı tutmadı

bende fizik öğretmeniyim ve istanbulluyum evet o kısmı tutmamış :)

Ooo indirim varsa kaçırmamak lazımmm

kızlar 40 uçurtması ne ? :30:

40 ı çıktığında bebeği dışarı çıkarırlar ya büyüklerden birinin elini öpmeye falan büyüklerde harçlık verir ona bizim orda 40 uçurmak denir.heryerde farklı ismi vardır sanırım

slm kızlar naasılsınız..bende okuldan geldim hemen forumu açtım..geçmişi okurken belime bir ağrı girdi..tamamını okuyamaycağım..umarım herkes ve bebişler iidir. yarın memleketten annemler geliyor..biraz heyecan yaptım..bebeğimin duruşu sürekli değişiyor sanırım çünkü kafasının olduğu yerde ayaklarına dokundum.ben karnıma bastırdıkça ayaklarını çekiyor..onu hissetmek güzeldi. babası da dokundu o da hissetti..yerim onun ayaklarını:))))
neyse ben gidip uzanayım yoksa bu bel ağrısından çekeceğim var..
hepinizi öptüm
ayy ne güzel herkesin annesi geliyo yaa bende istiyoruuuummm

Ooo indirim varsa kaçırmamak lazımmm

kızlar 40 uçurtması ne ? :30:

ben bıldıgımı soyleyım
eskıden kadınlar 40 gun lohusa halınde olurmus buna sımdıkı depresyonda dıyebılırız manevı varlıklarında onu ve bebıslerı rahat bırakmadıkları dusunulurmus buyuzden kadın 40 gun evden cıkmazmıs 40 gun sonunda bebek ve anne evden cıkar 40 ucurulurmus

kızlar doğum çantalarını hazırlayanlar var mı önceden acelesi ne diyordum ama benim sıpa korkutunca hazırlayayım artık diyorum anne ve bebek için ayrı iki çanta hazırlıcam nette bunları buldum yeterli gelir heralde
Doğum Çantası - Anne İçin Gerekenler

Hamilelik ve doğum takip kartınız ve doktor kontrollerinizin bulunduğu dosyanız, son yaptırdığınız kan ve idrar tahlilleriniz, sigorta kartınız, sağlık karneniz.
Yakınlarınızın telefon numaraları
Nakit para
3 adet önden açılan gecelik
1 adet sabahlık
Deodorant, diş macunu ve fırçası, tarak, şampuan, sabun, ıslak temizleme mendilleri, kulak pamuğu vb kişisel eşyalarınız
Saçlarınızı rahatça toplayabileceğiniz toka ya da bant
3-4 adet özellikle önden kopcalı emzirme sütyeni ve pedleri
Meme uçları için krem, göğüs kalkanı
Göğüs pompası (özellikle meme başı olmayan hanımlar için)
İhtiyacı kadar pamuklu ve tek kullanımlık iç çamaşırları
1 paket hijyenik kadın pedi
1-2 adet atlet
Kağıt peçete ve havlu
Eve dönerken giyebileceğiniz rahat kıyafetler
Ayağınızı sıcak tutacak kalın çoraplar
İçinde rahat ettiğiniz kolay giyilebilen alçak topuklu, kaymayan bir çift terlik
Sizi dinlendirip rahatlatacak sevdiğiniz kitap, dergi, teyp ve kasetler
Hastaneye giderken yolda rahat etmenizi sağlayacak yastık

Doğum Çantası - Bebek İçin Gerekenler

2 tane bady (Mevsime göre kısa veya uzun kollu)
2 tane tulum
2 tane çorap
2 tane ağız mendili
2 tane pijama altı
2 tane şapka ve eldiven
2 takım kıyafet (zıbın takımı, pijama takımı, patiği, başlığı vs)
Yelek ve hırka
Battaniye
3–4 tane bebek bezi
Araba koltuğu/ana kucağı veya portbebe
Havlu, ıslak mendil
2 tane önlük
2 tane yelek
Kirli çamaşır torbası
Bebek yatağı için çarşaf (hastaneye sormak faydalı olur)

Kaynak: Ankara Etlik Doğumevi (www.etlikdogumevi.gov.tr)

kızlar peki 40 gün annede mi çıkmaz dışarı yoksa sadece bebek mi?

annede çıkmazmış canım hatta lohusa 40 gün yalnız bırakılmazmış.soğuk su içmezmiş falan filan bi sürü şey hatta kötü bi tabir ama lohusanın 40 gün mezarı açık olur derller üşütmemeli falan derler.gerçi artık 40 ınden önce dra kontrole falan gidiyo bebekler mecbur çıkıcaz

o eskidenmiş canım.artık mecbur çıkacaksın.doktor kontrolü var aşısı var ffalan

dimi yaa korktum bi an.. hem sağlıkla alakalı konuları önemsiyorum hem hurafe dense bile bu tarz şeyleri elimden geldiğince yapmak istiyorum bi an ne olcak şaşırdım :}sağol canım valla ne güzel her soruma bi cevap verdin maşallah ben de bu kadar bilgili bi anne olcakmıyım oğluma acaba

annede çıkmazmış canım hatta lohusa 40 gün yalnız bırakılmazmış.soğuk su içmezmiş falan filan bi sürü şey hatta kötü bi tabir ama lohusanın 40 gün mezarı açık olur derller üşütmemeli falan derler.gerçi artık 40 ınden önce dra kontrole falan gidiyo bebekler mecbur çıkıcaz

evet ben dicektim 40 gün azrail beklermiş diye ama demiimm dediydim :1: işte oda bir inanış.hassas oluyor ya annede bebekte.dikkat etmek lazım.illada çıkmaz diye bişi yok.amaç korumak üşütmesin hasta olmasın falan.o 40 gün dinlenme süresi zaten

Back
X