nur bence ona ayıp olur buna mahçup olurum diye düşünme onlar yatıp yemek yatmazken hiç ayıp düşünüyorlar mı
kimi yanımda istersem onu çağıracağım ben.sen de öyle yap,,sinirden sütün falan kesilse daha mı iyi
Sağolasın cnm, kaç haftadır 4.5 - 5 saatlik uykularla duruyorum,35. haftamın içindeyim ama kendimden geçtim ben yani kağan bi daha hasta olacağına ben ikisefer olsam keşke, gündüz bi kaç saat kestirince kendime geliyorumda kağan çok ağlıyor o öksürdükçe benim içim parçalanıyor sanki, hakikaten ne bitmez hastalıkmış ya, ilk defa oluyor inş son olur
Eşler asla bizim gibi düşünemiyorlar kızlar asla, rahatlar yani, bişey olmaz, olsada nolur ki diye bakıyorlar maalesef, hasta olsun istemez ama olmaması içinde uğraşmazlar yine ne varsa annelerde var, onun eline kıymık batsa benim canım acır, öyle işte..
ben hamileliğimin ilk dönemlerinden beri cerrahpaşada bir doçente gidiyordum .geçe gün ataköy hastanesindekei (şirinevler ) dalga dalgıçoğluna gittim .memnnun kaldım.ücretler de uygun.ilgi alaka ve hastanenin temizliği de güzel .daha önce bir çok doktrora baha buldum ama bu doktorun yaklaşımı güzel geldi bana ...evet istanbuldayım ve yardıma çok ihtiyacım var
güzelim bizimkilerde öyleeydi.geldilermi koloni gibi gelirler.yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarında felan sonra ben bir cıngar çıakrdım .tabi bir haftada bir milyardan sonra.yemek varken dökülüyor yenisi yapılıyor .neymiş dündenmiş.daha bir sürü masraf.şimdi anne diyorum ev senin mutfak senin.ne istersen yap.karışmıyorum.işten gelince işim var deyip bilgisayar başına geçiyorum.yemek yaparsam da sebze yemeği sağlıklıdır yani :))bu arada kim olursa olsun asla evinde sigara içilmesine izin verme hele bebekten sonra gitsinler balkonda bahçede zıkkımlansınlar .....meraba kızlarrr
şöyle hızlı hızlı geçmişe baktımm..çok hstayım ben yaaa..3 gün olddu antibiyotik kullanıyorumm..nie geçmediki sanki..bünyem ne kadar zayıflamış yaa..ben hiç hasta olmazdımm..mayıs gibi haif bi kırıklık yaşardım..oda 1 bilemedin 2 gün de ayakta geçerdi..ilaç kullndığım halde geçmiyo yaaa...
dün gece erkenden koltukta sızmışımm...öğlen gibi eşim kahvaltı hazırlamışş uyandırdı beni..kalktım yedim masayı toplayayım derken eşim gitmiş geri yatağa girmiş..ben de yattım ohh sıcak sıcakk...3 te kalktım yaaa:))oda zorlaaa...bu kadar mı halsizlik olurrr..eşimin zoruyla dışarı çıktımm yürürdüm biraz..şimdi onu işe gönderdimm...gene yatıyorum..üfffffffffff...geçse artıkkk
kaynanalardan bahsetmişsizizz..ben napıcam bilmiyorum yaa..onlar gelince kayınpeder, kayınbirader, komple geliyolarrr..oda eve öyle bi yerleeşiyolar kii ben misafir konumuna düşüyorumm..onlar gittiten sonra evimi eski haline getirebilmek için uğraş dur sonraaa..hamilleliğimin 3.ayında eşim kötü bir kaza geçirdi..geldiler..yerleştilerrr...60 gün kaldılarrrr...ben çalışıyodumm..sabah 7 akşam 8 de eve girebiliyodum ancak..ne yemek ne bişeyyy...herşeyi benden bekledilerrr..eşimin ağr işlerini ben gördüm..yemeği ben yaptım..masrafı ben gördümm..ulann ellerini ceplerine bile atmadıarrr...etten başka bişey de yeemeezlerrrr..bide eşime hasta yatağında ağlıyolarr..neler çektimm..şimdi gene geleceklerr..acaba ne kadar kalacaklarr..bari doğumdan önce gelmesinler diyorum bendee..anam gelecekk..dayanamaz gider garibim...ay bide baca gibi sigara içiyolarr..kış kış evi zor ısıtıyom ben ya bide evimi havalandıracam..eşime söyledimm..evi zırt pırt havalandıramam die..bakalım neler olcakk((( dışardan baksanız melekler melekkkk..içi seni dışı beni muhabbetiii...gölge etmeyin başka ihsan istemem diyorum ama ...
güzelim bizimkilerde öyleeydi.geldilermi koloni gibi gelirler.yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarında felan sonra ben bir cıngar çıakrdım .tabi bir haftada bir milyardan sonra.yemek varken dökülüyor yenisi yapılıyor .neymiş dündenmiş.daha bir sürü masraf.şimdi anne diyorum ev senin mutfak senin.ne istersen yap.karışmıyorum.işten gelince işim var deyip bilgisayar başına geçiyorum.yemek yaparsam da sebze yemeği sağlıklıdır yani :))bu arada kim olursa olsun asla evinde sigara içilmesine izin verme hele bebekten sonra gitsinler balkonda bahçede zıkkımlansınlar .....
yok canım lafla başedemezsin bn okul müdürleri ,müfettişler felan hani her yrde kavgamı edip hakkımı aramışımdır ve kendimi ezdirmemişimdir.ilk zamanlar bunlarla başedebilceğimi sandım yok mümkün değil.ben o günlere geri dönmek istemiyorum anlatmakla bitmez.görümcem 4 çocuğu ve kocasıyla yurt dışndan gelip benim evimde tatil yapıyordu :)) baktım ki bunlarla başedemiyorum oyunu onların kurallarıyla oynuyoum yüzlerine karşı birşey demiyorum.ama hiç öyle masrfa gerek yok sen almayınca mecbur alacaklar aç duracak değiller ya.param yok demeyi öğrenmek lazım...ağlamayana meme vermiyorlar.benim eşimde gurur yapıyordu.zor durumda olduğunu saklamaya çalışıyodu.(kendi ailesinden )nasıl oluyorsa ..düğüne yardım etmediler diye .komik yanii...üzerine de bir hafta kalıp bir milyar geçiriyorlardı.bu geldikerinde eşimi pazara gönderemedimdediğin gibi geç oldu ama anladı birşeyleri .ben ne yiyosam onlarda onu yiyecekler.kimseye kölelik yapamam ..o kadar doluyum kii..her an patlayabilirim yani...eşimde önceden laf söyletmezdi..şimdi şimdi gördü biraz..o da hasta yatağında düşünmeye fırsatı oldu galiba...biraz izleyebildi olanları tarafsız şekilde....merdivenleri silen abla 10 lira para istemiş bunlar evdeyken onu bile vermemişlerdi yaaaa...yok veremem demişler..mutfak masrafını ben görüyom tabi..eşim bana para bırak demişti o akşam..eşimin o haline üzülmüştüm ama senin canın ne çekerse sen söyle alırım ben demiştim..evde ne kadar para bıraktıysam cocuk gibi ota b.ka para harcadılarr..bakklı zengin ettiler yaa..
bi de geçen canım tv de gördüğüm bişeyi çekti..eşimi hamileliğimde ilk defa bişey almak için dışarı gönderdm saat 10da..oda nazımdann.. bunu muhabbetine anlattı bunlara eşim..anesinin cevabı aşerme zamanın geçti seninn..başlarda olur o dedi..ay sinirlendim çaktırmadımm..o zaman oğlun hastaydı yatıyodu dedimm..sen çalışıyodun istediğini alsaydın dedi...sizi beslemekten kendime bişey mi alabildim..canım bişey çekecek 1 tane yerine on tane almak zorundda kalıcammm..gizli gizli mi aşerecemm..yemem daha iyi...ne dersinn...bozsam olay çıkacak..biriktiriyorum bunlarıııı
sigara konusunda tavrım kesin ve nett..taviz veremem..ya içmezler yada balkonda donarlarr..:)))belki bu erken gitmelerine sebep olur diye küçük bi umut kırıntımda yok değil..
selam kızlar ben geldim
bütün gün direndim uyumamak için ama yemekten sonra yere battaniye serdim üstünede yastığımı koydum içine girdim 1 saat uyumuşum eşim uyandırdı gece uyuyamazsın aman kalk diyee aptallaştım ama yaaa sersem gibiyim inşallah gece uyurumm
Apsimisia, molfiks güzel valla yumuşak minicik bişi zaten ama primayla yanyana getirip karşılaştırmadım bak sen diyince aklıma geldi
bu arada dün dergide okudum anne baba sigara içiyorsa yada evde sigara içen biri varsa sigara kokusu dumanı bebeği etkiliyormuş ve kolik olma durumu daha sık görülüyormuş o bebiklerde
bu arada cumartesiye randevu aldım oğlumla buluşacağım inşallahh.oleeyy yaşasıınn
selam kızlar
ayşegüle kim tecavüz etti (babamın tabiriyle) izliyoz kayananmla
bi ara kızımın yeni ciclerini ütüledim yerleştirdim.yeni derken bana yeni gelen
bazılarında sandık lekesi çıkmamış tulumlarda falan artık onları da gece uyurken giydiririm dedim aslında nevresim takımları vardı onları ön yıkamalı atınca hepsi çıkmış ama tulumları sadce 30 derecede yıkadım.yeni olanlarla birlikte atmıştım çünkü artık 1 kere giydiririm sonra ön yıkamalı atarım napıyım.
yaa bide hediye mediye gelcek ya kızlar keşke hiç bişi almasaymışım valla dolap doldu
ama bööle oluncada insan hiç eski bişi giydirmek istemiyo yaaa halbuki önceden giyende en fazla 2 kere giymiştir ama ne biliyim ilk bebek diye sanırım.
geçmişi okudum size bi slm veriyim dedim hadi ben kaçra öpüldünüz
üzülcek ne var canım kafana takma kilosunu benimkide küçük önemli olan saglıklı olmaları napalım sonra alırlar hem ne guzel kanala girmek uzereymiş bence sen bu ara kendine biraz daha bak dinlen az kaldı zaten kalp filmi niçin istediki ?
sürmeli bence bebeğin kilosu için hiç endişelenme benim yeğenim 2300 doğmuştu sonra öyle güzel toparladıki kendini düşük kilonun bebek için çok zararı yok ama son günlerde çok yordun kendini bu da bir gerçek.Biraz kendini düşün bırak başkaları koştursun.Biraz dinlen lütfen.bebekinin kilosu içinde ceviz fındık ve patlamış mısır ye etkisini hemen görürsün.Bak doğumun çok yaklaştı artık.Bebeişinin vaktinden önce gelmesini istemezsin değil mi? Birde eğer normal doğumu düşünüyorsan benim gibi bebeğin çok kilolu olmasındansa biraz az kilolu olmasını tercih ederim.Ki bence bebeğin doğuma kadar daha kilo alır ama tabi annesi dinlenirse.Hiç üzülme olurmu.
canım hiç üzülme yaa ne güzel sağlıklıyımış önemli olan o sen doğunca sütünle büyütürsün kızını hiç üzme kendini hem normal koşuşturup duruyosun dinlen biraz kalp için de korkma benimki de istedi bişicik çıkmadı ayyy ne güzel haftaya falan gelir ozaman dila'n
manikcim gözün aydın canım....kızçene maşallah...inş herşey böyle yolunda devam eder hayırlısıyla kızını alırsın kucağına....magnezyum sancıları engelliyormuşş sanırım hastanede yattığım gece bana bolllca magnezyum verdiler...şuandada günde 2 defa kullanıyorum erken gelmesin kızım diye....
sürmeli kızının sağlığı yerinde olsun da kilosu çok önemli değil doğuncada toparlar inş...sen içini ferah tut....
burcucum sanırım dediğin gibi olucak benim söylemem lazım herşeyi kayınvalideme dün eşim gelince anlattım eşimde söyle diyo...eşim evde olunca kıyamamm ayağıma dönüyo ama işte olmayınca zor oluyo....bu arada kağan paşa yine hastaymış...çok geçmiş olsun kıyamamm minnacık çocuk bi iyileşemedi...duaedelim annesi minik kuzuya....
melocum kaşıntılarının geçmesine çok sevindim....inş tekrarlamaz....
çok sağol canım
evet canım mecbur içicem ilaçları birazdan eşim gelicek dr gidicez ondan sonra içicem bakalım başka neler diycek drumuz
sabır çekiyorum zaten canım ama hasta ediyo kadın beni ya oğlunun yanında resmen bana laf soktu başkasından bahsediyomuş gibi çok konuşuyo çok bilmiş ıyy falan diyo yaka silkiyobirde ondan önce bahsetdiği kişiyle hiç muhabbetim yok diyor 5 dk sonra bana laf sokmak için onu kullanıyor sanki bizde salağız anlamadık canım sloganada bayıldım ama bence hiç olmalarına gerek yok tamamen yok olup bizden uzak dursunlar yeter
canım takmamaya çalışıyoruz gelip bir kelime edip gitmeleri bile yetiyo zehirlerini sokup gidiyorlar hepsi aynı canım bebek doğucak şimdi akıllarına geliyor bundan sonrada bizim onlara zaten ihtiyacımız yok bide bizim bebeklerimiz kendi kendilerine hayal kuruyorlar bakalım annesi seni istiyomu annesi dururken sana ne oluyo yapıcaksan zaten sen bebeğini kudaklarsın ona mı kalmış yaayyy boğasım geliyor böyle kaynanaları
canım en iyisini yapıyosun hiçte abartmıyosun artık hepimiz aynıyız elimiz kolumuz kalkmıyor kimsede bizlere son ayımızda misafirliğe gelmesin zaten düşünceli bir insanda gelmez hep hastayım de yat canım elini bişeye sürme bırakta biraz kıymetimiz olsun
canım hiçde cadı olan sen değilsin kaynanalarbende aynı senin gibi düşünüyorum sevmesinler bu zamana kadar kimsenin umrunda değildi hasta olduk hastanelere taşındık bebeklerimize bişey olursa diye korktuk ağladık o zaman nerdeydiler kimse ortada yoktu bi zahmet bebek doğuncada otursunlar oturdukları yerde gelmesinlerde bizi sevmeyenler bebeklerimizide sevmesinler
canım kullanıcam ilaçları mecbur bu arada kağan paşamız yine hastalanmış çok geçmiş olsun canım kıyamam ona ya bi iyileşemedi inşallah biran önce iyileşirde birdaha da hasta olmaz sende rahat ve sakin kafayla doğumunu yaparsın canım
canım gözün aydın kızını görmüşsün hiç üzülme en azında bebeğin sağlıklı kilosu düşük olabilir ama kilo alır sonuçta sağlığı iyi olsunda
canım yaa üzülme,miniğin toparlar kendini,annesinin sütü iyi gelir Dilaya tosuncuk olur meraklanma,fakat 2 haftada kilo alamamasını bende yaşadığın strese sıkıntıya bağlıyorum,biraz gevşesen artık,bak seninde bir bebeğin olacak birazcıkda onu düşün
aman aman iyi, bir vukuat çıkarmasın da akşam akşam. ben de bir yandan yemek yapıp bir yandan geçmişe bakıyorum canım
hiç üzme canım kendini, sağlığı yerindeymiş maşallah. hem en çok kiloyu son haftalarda alıyor bebekler, seninki de doğuma kadar toparlar biraz daha. hem belki senin minik böyle narin çıtı pıtı bir kız olacak belki annesi, sen üzülünce o da üzülür unutma.
selam,ist.dasın galiba. ben de avrupa yakasındayım sgk ile anlaşmalı özel hastanede yapıcam. devlet hastanelerine hiç güvenim yok burada.
canım sıkma canını son 20 gün, annen de öğretmendi galiba. 20 gün sonra yanında olacak, az daha uslu uslu dursun yavrun beklesin anneannesini.
melocumcanımkaşntıların geçmesine çok sevindim inş tekrarlamaz birdaha
manikmaşallah miniğine tabi artık minik değiller kocaman oluyorla doğum yaklaştı iyice doktorlar artık doğumdan bahsediyor çok heyecanlı allah kucağımıza aldığımız günleride göstersin
sürmelicanım üzme kendini ama dinlen çok yordun kendini az kaldı bu zamanı dinlenerek geçir doğunca sen güzelce beslersin dila hanımı
canım üzme kendini üzüntü daha kötü biliyosun. Mert de önemli tamam yiğenin ama bebeğinde önemli güzelim çokda yorma kendini sonuçta herkes senin durumunu biliyo kimse gücnmez sana dinlen biraz dikkat et kendine
kızlar bugün öğlen forumda sizlere yazarken birden bebeğimin sabahtan beri hiç oynamadığını farkettim sadece hıçkırıklarını duymuştum sabah başkada oynamadı bi an panik oldum. sırt üstü yattım yok yan yattım yok saralle yedim süt içtim yok çok korktum doktorum 1.5 saat uzaklıkta ilde biz ilçedeyiz. Ebemi aradım söyledim hemen sağlık ocağına git ama ben yokum dedi başka bir ebenin adını verdi. Gittim kadın kalp atışlarını dinledi şükürler olsunki gayet iyiydi ama inannın yüreğim ağzıma geldi. Haftasına göre çok iyi durumda dedi maşallah kuzumasonra karnımın üst kısmına bastırdı elini tuttum istemeden hayırdır noluyo dedi güldü sonra karnımın alt tarafına kasıklarıma bastırdı parmaklarıyla bişeyler yaptı ama nasıl kastım kendimi anlatamam rahat bırak kendini diyo bırakamıyorum çok canım yandı. Sonra çat genişliğin çok güzel dedi nasıl anladınız dedim ona baktımya şimdi dedi :26: alttan muayeneyle bakılmıyomu dedim onu doktorlar yapıyo biz böyle anlarız dedi normal yapabilirsin dedi bana ama ben küçük bir bastırmaya bile dayanamadım normal yapamam dedim güldü .. iyce gözüm korktu kızlar daha bu binde biri bile değil doğum evresinin sen buna dayanamıyosan işin zor dedi bana
Ha birde bebek kanala girmeye başlamış dedierken değilmi kızlar daha
meraba kızlarrr
şöyle hızlı hızlı geçmişe baktımm..çok hstayım ben yaaa..3 gün olddu antibiyotik kullanıyorumm..nie geçmediki sanki..bünyem ne kadar zayıflamış yaa..ben hiç hasta olmazdımm..mayıs gibi haif bi kırıklık yaşardım..oda 1 bilemedin 2 gün de ayakta geçerdi..ilaç kullndığım halde geçmiyo yaaa...
dün gece erkenden koltukta sızmışımm...öğlen gibi eşim kahvaltı hazırlamışş uyandırdı beni..kalktım yedim masayı toplayayım derken eşim gitmiş geri yatağa girmiş..ben de yattım ohh sıcak sıcakk...3 te kalktım yaaa:))oda zorlaaa...bu kadar mı halsizlik olurrr..eşimin zoruyla dışarı çıktımm yürürdüm biraz..şimdi onu işe gönderdimm...gene yatıyorum..üfffffffffff...geçse artıkkk
kaynanalardan bahsetmişsizizz..ben napıcam bilmiyorum yaa..onlar gelince kayınpeder, kayınbirader, komple geliyolarrr..oda eve öyle bi yerleeşiyolar kii ben misafir konumuna düşüyorumm..onlar gittiten sonra evimi eski haline getirebilmek için uğraş dur sonraaa..hamilleliğimin 3.ayında eşim kötü bir kaza geçirdi..geldiler..yerleştilerrr...60 gün kaldılarrrr...ben çalışıyodumm..sabah 7 akşam 8 de eve girebiliyodum ancak..ne yemek ne bişeyyy...herşeyi benden bekledilerrr..eşimin ağr işlerini ben gördüm..yemeği ben yaptım..masrafı ben gördümm..ulann ellerini ceplerine bile atmadıarrr...etten başka bişey de yeemeezlerrrr..bide eşime hasta yatağında ağlıyolarr..neler çektimm..şimdi gene geleceklerr..acaba ne kadar kalacaklarr..bari doğumdan önce gelmesinler diyorum bendee..anam gelecekk..dayanamaz gider garibim...ay bide baca gibi sigara içiyolarr..kış kış evi zor ısıtıyom ben ya bide evimi havalandıracam..eşime söyledimm..evi zırt pırt havalandıramam die..bakalım neler olcakk((( dışardan baksanız melekler melekkkk..içi seni dışı beni muhabbetiii...gölge etmeyin başka ihsan istemem diyorum ama ...
Merhaba arkadaşlar. diğer sayfaya ekledim buraya da ekleyeyim.
Kapı süsümüz, sepetimiz ve şekerlerimiz :)
kızlaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.....
acaip derecede ağrım var hem belimde hem kasıklarımda çok korkuyorum lütfen bana duaedinn eşimde yok bu gece nöbetçi nolurrrrr duaedinnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?