2011 Şubat Anneleri

Cnm bundada felç riski var ya, of ne bilim keşke mümkün olsada normal doğurabilsem... ama çok tehlikeli beni,m yakın olduğu için iç kanama yapar dedi dr normali deneme bile dedi

Allah korusun cnm çevremde epiduralle ve spinalle sezeryan olan çok ama hiç felç duymadım.ama evt öyle bir risk de varmış Allah korusun.tabi senin ilk doğumun yakın tarih olduğu için sezeryan yapman daha mantıklı.Allah cümlemizin yardımcısı olsun...

Ya eşim nöbetlerini bile dogum haftasına gelmesin diye ayın başından bu yana peşpeşe tuttu. Bu, bu ayın son nöbetiydi.

Eşimi aradım, O benden daha telaşlı. Dur ablamı arayım dedi hemen. Görümcem ebe. Bekliyorum şimdi.

Zaten 18 rakamı bizim kaderimiz galiba ya. Benim, eşimin, oglumun dogum günü, bizim nişan-nikah-düğün tarihi hep 18. :)

Ay gülüyorum ama iyice stres oldum ya.

Tavsiyelerin için de teşekkürler canım. Zaten senle çaglayanın numarası kayıtlı ben de. Bir şey olursa haber veririm.

ayy ben pek bi mutlu oldum sanki kendim doğum yapacağımm:52: :1: inşallahh iyi haberlerini alırız canımm Allah kolaylıklar versin dur dua edeyim sana yaa. nas, felak oku sende..

Ya eşim nöbetlerini bile dogum haftasına gelmesin diye ayın başından bu yana peşpeşe tuttu. bu bu ayın son nöbetiydi.

Eşimi aradım, O benden daha teleşlı. Dur ablamı arayım dedi hemen. Görümcem ebe. Bekliyorum şimdi.

Zaten 18 rakamı bizim kaderimiz galiba ya. Benim, eşimin, oglumun dogum günü, bizim nişan-nikah-düğün tarihi hep 18. :)

Ay gülüyorum ama iyice stres oldum ya.

Tavsiyelerin için de teşekkürler canım. Zaten senle çaglayanın numarası kayıtlı ben de. Bir şey olursa haber veririm.

eee bebiş bilmiş annesi 18 in uğurunu sanırım acele ediyor hakkında hayırlısı canım
güzel haberlerini bekliyoruz yakında olsak bi koşu gelirdim şimdi
Allahım ne güzel bir duygu belkide saatler sonra bebişin kollarında
inşallah herşey istediğin gibi olur canım
eşininde şansı işte napacaksın acil durum bu izin alır gelir bişeycik olmaz
senden çok heyecanlandım yaaa:16:

selam kızlar,
bizde bugun sancıyla acile gittik,
cumartesi günki randevumda doktorum alttan muayene edicek diye kaç gündür stresliydim
acile gitmek zorunda kalınca bugun sancıyla çatı kontrolunu yaptılar
okadar kastım kı kendımı ebe bile normal doğum yapmak ıstedıgınden emın mıısn dedi
nasıl dogurucam ben ya cok stres oldum
daha 2 dk alttan muayene zor oluyorum :60:

ooff yaaa çok mu zor gerçekten bana da dr 38. hafta yapcam dedı daha 4 haftam var ama şimdiden yusf yusuf yanii.
hiç alttan muayene olmamısmıydın canım olduysan onun gibi bişey mi?
ben daha önce smear testi yaptırdım ve alttan ultrasyonda yedim ondan daha mı cok acır ki:14:

selam kızlar,
bizde bugun sancıyla acile gittik,
cumartesi günki randevumda doktorum alttan muayene edicek diye kaç gündür stresliydim
acile gitmek zorunda kalınca bugun sancıyla çatı kontrolunu yaptılar
okadar kastım kı kendımı ebe bile normal doğum yapmak ıstedıgınden emın mıısn dedi
nasıl dogurucam ben ya cok stres oldum
daha 2 dk alttan muayene zor oluyorum :60:

çok geçmiş olsun canım niye acele ediyor bu kuzular anlamadım ki :1: dikkat et kendine, vaktinde gelir inşallah kuzun..

ooff yaaa çok mu zor gerçekten bana da dr 38. hafta yapcam dedı daha 4 haftam var ama şimdiden yusf yusuf yanii.
hiç alttan muayene olmamısmıydın canım olduysan onun gibi bişey mi?
ben daha önce smear testi yaptırdım ve alttan ultrasyonda yedim ondan daha mı cok acır ki:14:

smear testi gibi değil canım
alttan elinin 2 parmağını sokup ( tuşemi ne diyorlarya ondan ) evirip çeviriyor genişliğine kemiğine bakıyor bu arada üsttende karnına falan bastırıyor
çok acıyacak diye şartlandırma ama biraz acıyor tabi

işin aslı fazla acımıyor ama ben kendımi çok kastım günlerdir zaten stresliydim
daha onceden alttan ultrasonla baktırdım ondan cok azcık fazla acıyor
siz siz olun kasmayın kendınızı
bide doğumhaneye girdim ağlıycaktım nerdeyde korkudan :9::9::72:

Görümcemle konuştum. Hemen yat uzan, dinlen. Ayaga kalkmamaya çalış dedi.

Sancıyı, kasılmayı, bebegin hareketlerini takip et dedi. Sancı olursa, su gelirse hemen ara gelir götürürüz dedi.

Sabah da ilk iş doktora git dedi.

Ben çıkayım da biraz uzanayım :(

Görümcemle konuştum. Hemen yat uzan, dinlen. Ayaga kalkmamaya çalış dedi.

Sancıyı, kasılmayı, bebegin hareketlerini takip et dedi. Sancı olursa, su gelirse hemen ara gelir götürürüz dedi.

Sabah da ilk iş doktora git dedi.

Ben çıkayım da biraz uzanayım :(

tamam canım hadi git dinlen kendine ve bebişe dikkat et
Allah yardımcın olsun
:nazar:

işin aslı fazla acımıyor ama ben kendımi çok kastım günlerdir zaten stresliydim
daha onceden alttan ultrasonla baktırdım ondan cok azcık fazla acıyor
siz siz olun kasmayın kendınızı
bide doğumhaneye girdim ağlıycaktım nerdeyde korkudan :9::9::72:

Benimde 32. haftada sancı çıktığında alttan açılma var mı diye öyle elle muayene etti. Çatı da onun gibi mi? Öyleyse biraz gergin, azcık acılı ama çok korkmaya değmez

ben epidural istiyorum canım tai başkentte yapılıyosa.ki çok büyük ihtimalle yapılıyodur devlet hastaneleri bile yapıyo artık.epidural olursa sezetyana yakınını sokuyolarmış hem hemde bayılmaktan korkuyorum ben

ben de sezeryandan uyanma kısmında korkuyorum.kusma öksürme falan oluyormuş.epuduralde de sonradan baş ağrısı bel ağrısı olur mu onu bilmiyorum olur diyorlar.sen çarşamba gideceksin sanırım sen de sor doktora istersen ben de haftaya çarşambaya gideceğim ben de sorarım.yazarım sana senden de iyi haberler bekliyorum.umarım herşey yolundadır kesin tarihi de alırsın

evridiki çok heğecanlandım..bu arada fatmacım tecrübe ne kadar başka ya..vallahi gözlerim doldu önerilerini okurken ablam gibi hissettim seni:29::29:

evridiki çok heğecanlandım..bu arada fatmacım tecrübe ne kadar başka ya..vallahi gözlerim doldu önerilerini okurken ablam gibi hissettim seni:29::29:

canımm herzaman yardıma hazırım
yaşımda ablan olmaya müsayit zaten ablanda olurum :)
heyecandan insan düşünemiyor bazen karşıdakinin en ufak uyarısı bile işe yarayabiliyor:38:

ayyy kızlar hadi ben yattım yarın okul var 7 de kalkcam
son 4 günüm işte:66:

iyi gecelerrr

ayy ben pek bi mutlu oldum sanki kendim doğum yapacağımm:52: :1: inşallahh iyi haberlerini alırız canımm Allah kolaylıklar versin dur dua edeyim sana yaa. nas, felak oku sende..

kızlar bende duymuştum güvenilir bi hocadan. sancılar başlayınca felak nas oku dedi doğumu kolaylaştırıyormuş

selam arkadaslar ben artik agrilarla güne baslayip bitiriyorum ne adim atabiliyorum kasiklarimdan,,,,,belimde sanki kopacak gibi ayni regl agrisi gibi oda yetmiyor dizlerimede vurdu agrisi cok zormus son günler benim gibi olan varmi kizlar:50: Allah dayanma gücü versin hepimizeee:43:

mucize ve s3nna geçmiş olsun arkadaşlar dikkat edin kendinize...

evridiki ben burda çok heyecanlandım okuyunca inşallah sabaha kadar bişe olmaz bekler kızın

görümcende ebe olunca iyi olmuş tavsiyelerine uy bari eşinde gelir artık önemli bi durum izin verirler

Allah yardımcın olsun canım.

hepinize iyi akşamlar kızlar şöle bi geçmişe bakıp geldim neler olmuş neler.
ben gelddiiimmmm kızlar 2 gündür internette bi sorun vardı giremedim ama çıldırdım valla.
merak etmeyin doğurmadım :)))
vallahi canım bende bu gün forumdaki arkadaşlara soracaktım seni.görmeyince bi kaçgündür doğurdu heralde gözde dedim.

yaa arkadaşlar benim ilk aylarım inanılmazzzz kötü geçti. herkes benim durumumu yaşamadı arada bi bakabildiğimde bu topikte bi sürü yazışan görüyordum ama ben haftada bir bile bilgisayarımı açamıyordum çünkü kafamı kaldıramıyordumm.. kusma bulantı hat safhadaydı sıcaklar da bi yandan. yani şu kadarını söyliim evden hiçç çıkamadım evden nefret ettim ve kendim kadar kötü olanına da daha hiç rastlamadım yani herkes bulantı yaşadım diyor amaa:) üstelik bu 20. haftaya kadar da sürdü. yani tam olarak hareketlerini hissetmeye başlayıncaya dek..
yani ben anca ooohh deyip hamileliğin keyfini yaşamaya başlamıştım ki hemencik 34lere geldim gibi geliyorr:))

sürmeli öyle istiyorsan inşallah hayırlısıyla bu hafta doğurursun.. herkesin gönlünden geçen olsun inşallahh :))

benimde ilk 5 ayım çok sıkıntılıydı canım mide bulantılarım ve kusmalarım had safadaydı bazen günde 7 kez kustuğum oluyordu baya bi zorladı beni ama nasılki 5 ayı bitirdim birden kesildi.sonrasıda çok çabuk geçti gerçekten taki son 1 aya kadar şu 1 ayda hiç geçmek bilmiyor birde uykusuzluk baş gösterince daha zor olmaya başladı herşey.hayırlısıyla doğurmayı nasip etsin allah hepimize.

gözün aydın canım maşallah kızına..
doğum tarihiniz süper yaa.. sezeryan olabilseydim 37+6 olmama ramen bende isticektim 14 şubatı ama kısmet bakalım..

yerinde olsam geneli istemezdim canım.. ayılınca hemen ağrı kesici veremiolarmıs resmen sancıyla uyanıosun.. ama spinal yada epiduralda en azından bi kaç saat ağrı hisstmiosun hakkında hayırlısı olsun..

ay süper olur ya bebişinledoğum günleriniz aynı gün olur ne güzellllllllllll

oohh ne güzel.. tertemiz doğuma hazırsın yani şekerim.. :)
aldıklarınızıda güzel günlerde kullanın insallah

o kasılma dediğiniz sertlik mi yoksa ağrılımı canım yaa..
eğerr kasılmaysa ve tehlikeliyse bende çok sık oluyo..
sanki bebiş orda toplanıo gibi ve o kadar yukarda ki
benım kız kaburgalarımı cok sevdi heralde ta göğsümde hissediorum o kadar yani

mümkün olmadığı için normal sıcak gelio olabilir mi burcucum..
bende keşke bişi bahane olsa da sezeryan olsa diorum ama bi yandan da birine şartlanmak istemiorum hakkımda hangi şekli hayırlısıysa o olsun diorum..
ama felç kalma riskini düşünme ona kalırsa banada genel de sanki ayılamazmısım gibi gelio..

gözdecim sadece kafa gerideyse sanmam bebeğin gelişimi geride olcanı benım bı arkadasımada kafa 2 hafta geriden gelio ama minyon olucağından da olabilir demişti.. kilosu gelişimi iyiyse sıkıntı yoktur..
sezeryan olcagı kesınleştımı?

hem serlik hemde baze ağrıda oluyor dünde nst de 20 dk da 4 sancı çıktı yani 5 dk ya bir sancım oldu.doğuracam sadım valalhi ama biraz takipten sonra yalancı sancı olduğu ortaya çıktı bu gün yine bi kaçkez tekrarladı genelde uzanmak zorunda kaldım.

Kızlarrrrrrrrrr kaç gündür giremedim.

Babamız nöbetçi. Oglumu uyuttum. Laptopu açtım. Bir tuvalete gidip geleyim dedim. Bir de ne göreyim. Kan gelmiş yaaaaaaaa :(((((((((((

Ne yapıcam şimdi ben? :(

Yarın da kontrolümüz var. Yarına kadar beklesem mi? Eşimi de aramadım henüz. Of ya :(
,
canım vallahi yazdıklarını okurken şimdi ben heyecanlandım,bebeğin belki yarın kucağında olur panik yapmamaya çalış dikkat et kendine.allahım inş sana sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip eder,şimdiden hayırlı olsun:71:

Son düzenleme:
gözün aydın canım maşallah kızına..
doğum tarihiniz süper yaa.. sezeryan olabilseydim 37+6 olmama ramen bende isticektim 14 şubatı ama kısmet bakalım..

yerinde olsam geneli istemezdim canım.. ayılınca hemen ağrı kesici veremiolarmıs resmen sancıyla uyanıosun.. ama spinal yada epiduralda en azından bi kaç saat ağrı hisstmiosun hakkında hayırlısı olsun..

ay süper olur ya bebişinledoğum günleriniz aynı gün olur ne güzellllllllllll

oohh ne güzel.. tertemiz doğuma hazırsın yani şekerim.. :)
aldıklarınızıda güzel günlerde kullanın insallah

o kasılma dediğiniz sertlik mi yoksa ağrılımı canım yaa..
eğerr kasılmaysa ve tehlikeliyse bende çok sık oluyo..
sanki bebiş orda toplanıo gibi ve o kadar yukarda ki
benım kız kaburgalarımı cok sevdi heralde ta göğsümde hissediorum o kadar yani

mümkün olmadığı için normal sıcak gelio olabilir mi burcucum..
bende keşke bişi bahane olsa da sezeryan olsa diorum ama bi yandan da birine şartlanmak istemiorum hakkımda hangi şekli hayırlısıysa o olsun diorum..
ama felç kalma riskini düşünme ona kalırsa banada genel de sanki ayılamazmısım gibi gelio..

gözdecim sadece kafa gerideyse sanmam bebeğin gelişimi geride olcanı benım bı arkadasımada kafa 2 hafta geriden gelio ama minyon olucağından da olabilir demişti.. kilosu gelişimi iyiyse sıkıntı yoktur..
sezeryan olcagı kesınleştımı?

evet kesinleşti zaten plesanta alt yerleşim bu zamana kadar rahim ağzını kapatıyodu bende sezeryan istiyorum kesinleştirdik yani

teşekkürler canım

teşekkürlerr teyzesiii
offf sorma bende son 3-4 gündür sadece kızartma ve hamurişine dadandım kilo almamak ne mümkün yani:1:,
ayyy bize pahalı bile geldi:1:

aramıza hoşgeldin canım
Aminnnn:nazar:

Yasesecim günün belli olmuş gözün aydın ayyy ne heyecan vardır şimdi sende:16:

ben epidural oldum canım ne öncesinde bele yapılan iğneyi hissettim ne ağrı hissettim ameliyat esnasında ne sızı ne kusma yaşadım nede başka bişey gayet rahattı ne baş ağrısı çektim nede başka bişey ama bazen çekenler olabiliyormuş onun içinde drum olursa hemen tük kahvesi iç demişti,hatta ilk 20 dakika içinde bebişimi bile emzirdim yine epidural olacağım

ohhh maşalh bu ne enerji
her işini halletmişsin
benim mutfagada halı alınacak çok kir tutuyor şimdi gelen giden hep kirlenecek en iyisi kir götüren bir halı almak
kapitonede çok iyi fikir ben şimdilik halı kaydırmazı kullanıyorum raflarda çok iyi oluyor ama onlar eskiyince bende diktireceğim

sağolasın canımm
bende 1 aydır görmüyordum nasılda özlemişim minişimi
darısı sana inşallahh:nazar:
ben ilk kızımda doğurduktan sonra almıştım kiloları inşallah bu sefer tersi olur veririm:1:

aaaa ilkkez duydum dr um bana hep epidural diyordu halada öyle diyor ama bende katater falan yoktu demekki benimki spinal yada bunlar burda bilmiyor onu:44:

canımmm çok teşekkürlerrr

ya burcucum o çok nadir bir durum
dr um diyorki biz haftada 20 kadar sezeryan yapıyoruz buradaki hastanede genel sezeryan hiç yapılmıyor artık ve bu durumlada daha hiç karşılaşmadık bunu yapan kişi uzman
bilinsizce yada işin ehli olmayanlar yaparsa o risk var neredeyse %1 şuan dedi

gözdeatı hoşgeldin canım ben seni doğurdu sandım:1:

sağolll canımmm evet tarihimiz süper tam sevgililer günü hediyesi olacak bize:66:
inşallah Allah gönlüne göre ve hayırlı olanını verir

:)) yok canım doğurmadım henüz
Kızlarrrrrrrrrr kaç gündür giremedim.

Babamız nöbetçi. Oglumu uyuttum. Laptopu açtım. Bir tuvalete gidip geleyim dedim. Bir de ne göreyim. Kan gelmiş yaaaaaaaa :(((((((((((

Ne yapıcam şimdi ben? :(

Yarın da kontrolümüz var. Yarına kadar beklesem mi? Eşimi de aramadım henüz. Of ya :(

ayy çok heycanlandım valla kaç gündür hep sen aklımdasın zaten şu kadar günü kaldı falan diyodum kendi kendime inş bekler kızın yarın sabaha kadr

ben de sezeryandan uyanma kısmında korkuyorum.kusma öksürme falan oluyormuş.epuduralde de sonradan baş ağrısı bel ağrısı olur mu onu bilmiyorum olur diyorlar.sen çarşamba gideceksin sanırım sen de sor doktora istersen ben de haftaya çarşambaya gideceğim ben de sorarım.yazarım sana senden de iyi haberler bekliyorum.umarım herşey yolundadır kesin tarihi de alırsın
canım bakarsın sen kontrole gidene kadar ben doğurmuş olurum :))
normalde erzat beyin ameliyat günü perşembe günleri ama eşim salı olsun istiyo doğum izni 3 gün ya cumayı da bağlamak için çrş günü konuşcaz bakalım eğer ööle olursa senin kontrole gittiğin gün ben serviste olurum ziyarete gelirsin artık :))

bi slm diyem dedim kızlar size....doktor amcamıza gittik akşam biiz...çok mutlu oldum yağmurumu görünce...pek bi tatlı olmuş sanki:nazar: doktor amcamız sezeryan günümüzüde söyledi...allahtan bişi olmazsa...doğum günümde en güzel hediyem gelecek bana...23şubatta alalım dedi erkan amca....çok sevindim...psikoloğ gibi adam valla çok seviyorum doktorumu..:nazar:

hadi tatlı ve huzurlu uykular kızlar..

bi slm diyem dedim kızlar size....doktor amcamıza gittik akşam biiz...çok mutlu oldum yağmurumu görünce...pek bi tatlı olmuş sanki:nazar: doktor amcamız sezeryan günümüzüde söyledi...allahtan bişi olmazsa...doğum günümde en güzel hediyem gelecek bana...23şubatta alalım dedi erkan amca....çok sevindim...psikoloğ gibi adam valla çok seviyorum doktorumu..:nazar:

hadi tatlı ve huzurlu uykular kızlar..

gözün aydın canım,günün belli olması ne güzel biz öle bekliyoruz valla artık allah hangigün emrettiye o gün gelcek bebişlerimiz

Back
X