2011 Şubat Anneleri

Günaydın.Ben kendimi artık yavaştan tanımaya başladım.Bana soğan gaz sancısı yapıyor ve yağlı şeyler mideme dokunuyor canım.Anneme ne zaman yemeğe gitsem salatada soğanda oluyor unutup yiyorum o gece mahvoluyorum.Evde yaparken salataya eklemiyorum sorun yok.Yemekleride olabildiğince yağsız yemeğe çalış.Helede bu sıcaklarda eşlerimize birşey olmuyorda biz mahvoluyoruz dediğin gibi.

kızlar hayırdır dün gecede ne vardı hepimiz birden bi tuhaf olmuşuz.....hadi birimiz ikimiz üşüttük dikkat etmedik diyelim hepimiz birdende aynı şeyleri yaşamışız :))

demekki hamilelik halleri böyle maksimum dikkat istiyoruz

Bugün dayanamyıp başka dr a gittim ve sonunda öğrendim....cicide aldım şimdi resmini eklicemm..bebişim 134 gr 15.5 cmlisteye benim kızımıda ekleyebilirsiniz
:ecrin_bebek:

Hamileliliğinizin ilk 3-4 ayında yatış pozisyonunun fazlaca bir önemi yok.

Gebelikte sırtüstü yatmak inferior vena cava isimli ana toplar damar sistemine baskı yaratmaktadır. Bu venöz sistem kirli kanı bacaklardan kalbe geri getirir.Bu durumda fenalık hissi,zor nefes alma gibi şikayetler görülür. Hamilelikte yüz üstü yatmak da
bebeğe baskı yapacağı için önerilmez.

Gebelikte özellikle sol yan yatış önerilir. Sol yan yatışta bebeğe maksimum kan akışı sağlanır ve annenin böbrek fonksiyonları artar.Böbrek fonksiyon artışı su tutulmasını azaltır.Ayrıca karaciğerin vücudumuzun sağ yanında olması nedeniyle sol yan yatış karaciğer baskısını da azaltır.

Hepinize günaydın kızlar...

KIZZLARRR BENİMDE ARTIK KIZIM VARRRRRRRRRRRkaydirigubbakcemile2
tebrik ederim canım çok sevindim Allah gönlüne göre verdi ne güzel.Darısı benim başıma artık :Saruboceq:

Gözünaydın canım çok sevindim canım kızıma arkadaş geliyor :teytey::teytey:

çağlayan doktor resim verdimi sahi onu sormayı unuttum bide çatlak kremi önerdimi?

günaydın güzel anneler ve şirin bebeklerihihoyyyt

merhaba aramıza hoşgeldin. benim de sat 21 mayıs ve büyük ihtimal erkek bekliyoruz. ne güzel denk gelmiş. sağlıklı hamilelikler dilerim

günaydın neslicim, inşallah çok güzel haberlerle gelirsin.

canım benim düşük riskim ve kananmam olmuştu 6.haftada ve doktor ilk 3 ay kesinlikle yasakladı, 3 ayı yeni doldurdum zaten ama korkuyorum hala. o yüzden biz bu 9 ayı kardeş kardeş geçireceğiz sanırım)))
tabi en doğrusunu doktorun söyler, herkesin durumu farklı.

KIZZLARRR BENİMDE ARTIK KIZIM VARRRRRRRRRRRkaydirigubbakcemile2

tebrik ederim Tuğbacım, allah yavruna uzun ömürler versin.

Son düzenleme:
arkadaşlar biraz tatsız bir haber ama sizlerle de paylaşmak istedim.
dün milliyetin internet sayfasını okuyanlar görmüştür, doktorun 9 ay boyunca sapasağlam hatta dört dörtlük dediği bebek tek kolu eksik doğmuş. şimdi ailesi çok üzgün ve doktoru dava edecekmiş.
tabi olan yavrucuğa oldu. kimse bir kolu yok diye bebeğinden vazgeçmez ama bunu bilmek ve doğana kadar kabullenebilmek daha kolay olurdu.
bazılarımız doktorlarından şikayet ediyor bazıları tavırlarından memnun. ama ben anladım ki ne kadar iyi olursa olsun tek doktor yeterli değil ve insanız sonuçta hepimiz bazı şeyler gözden kaçabiliyor ya da önemsenmeyip göz ardı edilebiliyor. takibi yapan doktorun dışında arada bir iki ayrı doktora da görünmek lazım sanki. birinin farketmediğini diğeri bulabilir. hepimizin tek istediği sağlıklı bebekler dünyaya getirmek.
neyse böyle işte, canınızı sıkmak istemem ama aklınızın bir köşesinde bulunsun.

kızlarr ben geldimmmmm

3 lü testimiz çok iyi çıktı sonra doktorumuza ben cinsiyetini çok merak ediyorum dedim tekrar bakabilirmiyiz oda bebk çok küçükmüş göremezmişiz gerek yokmuş bir sonraki muyenede bakarmışız öyle dedi sinir oldum çıktım odadan sonra eşime dedim hadi devlet hastanesine gidiyoruz orda hemşire bir arkadaşım var beklemeden gireriz dedim gittik yeni bir doktor gelmiş boşnak hemen muyeneye aldı beni ama size anlatamam bi doktor bu kadarmı iyi olur yarım saat baktı nerdeyse bebişim uyuyordu ellerini gösterdi ters yatıyordu bağdaş kurmuş baya bi uğraştı ve her sorduğumada gülerek ve nazikçe cevap verdi daha sonra bebişim bi haraketlendi dur hemen bakalım dedi ama sıpam inat etti bacaklarını açmadı göstermedi yine cinsiyetini yani ama doktor dan o kadar mutlu ayrıldımki anlatamam

diğeri özel hastane doktoru para veriyoruzya bi taraflarına bişe oldu heralde gıcık ama önümüzdeki ay bi kontrolüm var ona orda kararımı vericem bi daha gidermiyim sırf hastane temiz olduğu için aklım kalıyo ayyy ne çok konuştummzemuszemus

bak şimdi benimde içime kurt düştü.ben tek doktar gittim hala ondan devam ediyorum.sağlık ocağına da gittimde oda testlerime bakarak aynı şeyleri söyledi.ultrason yok tabi haliyle.

napsam bende başka doktora gideyim bi bari...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…