2011 Şubat Anneleri

ben muz yemedim..hurma yiyorum 2 tane hem de ilk başından beri hiçbir şey olmadı ..herşeyin falsı zarar..ama 2 tane insanın günlük ihtiyacını karşılıyor

:)) onlara göre hava hoş,doğumu bekliyorlar bebeklerini kucaklayıp sevmek için,tüm sıkıntıyı çeken anne oluyor,eh işte eş biraz yardımcı olabiliyorsa olabiliyor,yoksa pekde bişey yaptıkları yok:)

boşuna dememiş efendimiz (a. s) ''Cennet anaların ayağı altındadır''.

Hayır yapmıyor kabızlık içinde günde 3 kuru kayısı yiyorum ben ve 2.5-3lt su içiyorum aspirinleri ablamda içemezdi havanda döğüp içmeye çalışırdı.Ama vitaminlerini bence aksatma içmeye çalış
Maden suyunun bir sakıncası yok hergün 1 tane içebilirsin,hurmada günde 3 tane yiyorum geçen bir arkadaşımızda söylemişti dr.tavsiye etmiş aşırıya kaçmadıkça sorun yok

Ben sadece onu istiyorum.Çok güzel ve aklımda kaldı :))Ablama söyliyimde gidince bir baksın bakıyım.

Melocum,gyshnky günaydın kızlar

ablan alamassa yollarız burdan canım daha önümüzde çok ayımız varrrr

Hatunlar selam, nasılsınıza.s., bir süre int.e giremedim aklım burda kaldı inş tüm annişler ve bebişler iyidir,

Eve dönüyorum ayın 17sinde diye yazmıştımya neyse sağ sağlim döndük çok şükür, ama nasılsa uzun süre evde olmayacağız diye evdeki adsl i gitmeden önce kapattırmıştık, avea modem aldık oda arızalı çıkınca servise gönderdik cumartesi günü kargoyla geldi şükür :)) int. e ve sizlere kavuştum

Geldiğmizden beri evin işiyle gelen gidenle uğraştım ancak bu hafta sonu tam olarak evimde düzeni oturtabildim, bide kağan faktörü var tabi ben bir yandan toplarken o bir yandan dağıtıyor... kızlar bulasık mak. temiz kirli hiç farketmez açıp içindekileri çıkarıyor, içine oyuncaklarını dolduruyor, geçengün bizim balayı resim cd mizi almış, banyoya götürmüş, wc fırçası ile fırçalamış, bu aradada ben çamasır asıyordum, 1dk dada 1 kontrole geliyordum kağanı hangi arada yapmış bilmem... henüz açmayı denemedim inş. çalışır...
Biberonunu ters çevirip halıya süt içiriyor vs... koltuk tepelerinde dolaşıp koltuktan koltuğa geçiyor, balkonda arı kovalıyor, ayy bide şirin oluyo bi görün teteleri yaa, bugün kafasını sandalyeye çarpmış ağladı gitmiş sandalyenin koluna pa pa yapıyor :))

Temizlik işi içinde bayan tuttum valla rahat ettim, zaten aklmdaydı gelince arkadaştan numarasını aldım aradım, iki kişi geldiler biri bir koldan diğeri öbür koldan giriştiler eve, e evde 4 ayın tozu kiri var, ellerine sağlık valla öğleden sonra 4 te bitirip gittiler, ben hem kağanla he karnımdaki ile yapamazdım zaten iyi oldu, 3-4 haftada 1 çağırıcam artık doğuma kadar,aradada bir toz alıp süpürsem yeter...

Şimdilik benden bu kadar, henüz geçmişe bakamadım bir ara toptan bakmaya çalışıcam , öpüldünüz

opuyorumnanaktan

kızlar biliyorum konuşmak için erken ama şimdiden bilgilenmek amacıyla sorayım.zaten zaman su gibi akıp gidiyor.

hastane çantanızda neler olacak? kendiniz ve bebeğiniz için neler bulunduracaksınız çantada??

Cnm kendiminkini aklımda kaldığı ile yazayım, 1 gecelik 1 pijama takımı,terlik, hasta bezi (hastane zorunlu tutmuştu ped kabul etmiyorlar zaten kanama fazla oluyor) ,emzirme sütyenleri, bi kaç makyaj malz ve foto mak. lohusa tacım, meyve suları, bisküvi ( bunları sezaryenden belli saat sonra dr yiyebilirsin diyor), veeeee bebek için hastane çıkısı takımı 2-3 tane koymuştum yelek bebişede banada, yün patik koydum, mmm başkaaaaa,
bebek battaniyesi, bebek anakucağı, yan yatırma yastığı, bebeğe patikler,şapkalar, ağız bezi, bebek bezi pişik kremi, gögüs ucuna krem, küçük biberon ve mama (hastane zorunlu tutmuştu ama kullanmadık), gögüs pedi , şimdilik aklımda bunlar kaldı daha hatırlarsam yazarım

Çok güzelmiş canım bizimde verdiği broşürlerde vardı egzersiz ama o önermediği için ben birşey yapmadım açıkçası havalar serinleyince yürümeye başlarım diyordum ama şu kitap işini bende araştırıyım bir sonuçta çalışırken ödem oluşmaması imkansız sanırım bizde (
Yemek konusunda bende senin gibiyim evden getiriyorum ama yemek getiremiyorum hep sandwiç tarzı yapıyordum.Ama sabahları sütü hiç ihmal etmiyorum dün yarım lt süt içmişim nasıl gaza geldiysem artık :))
Senin bu dr.çok iyiymiş canım beslenme konusunda bizimki hiç bu kadar tavsiye etmedi.Bunları konuşmak lazım aslında dr.gidince saol canım,anlattıkların için.opuyorumnanaktan[/QUOTE]

bişey değil cnm evet bnm doktorum cok ilgili saolsun hatta bu aralar balık tüketmedim yiyemedim die yurtdışında br ilç vr dedi arastırım gettirebilirsen ek vitmin takviyessi yapalım dedi işte ayın 7 de tekrar gidicem o zamn ilacın ismini faln verecek saolsun cok ilgili ben yine gelişmelerimi anlatırım sana kitapta okuuduklarmıda :) bugün evdeim bol bol kitabı okuyayaım diorm

Kızlar şimdi çıkıyorum oğlan uyurken işlerimi biraz hal yoluna koyayım ipin ucu kaçmasın, öpüldünüza.s.

sadece elevit kullanıyorum ben doktorum başka şey vermedi

bende önceleri folic asit içiyordum son kontrolümden bu yana elevit içiyorum sadece.Başka birşeye gerek yok dedi doktorum.

aynen öyle.O istiyor ki her zamanki gibi zıplaya zıplaya çıkayım merdivenleri.Performansım hep eskisi gibi olsun.Ama ne mümkün... 2 adım fazladan atsam nefes nefese kalıyorum.

kızlar biliyorum konuşmak için erken ama şimdiden bilgilenmek amacıyla sorayım.zaten zaman su gibi akıp gidiyor.

hastane çantanızda neler olacak? kendiniz ve bebeğiniz için neler bulunduracaksınız çantada??

Valla bu konuda aslında erkeni geç'i yok... Eşim alışveriş konusunda biraz sıkıntılı.. O istiyorki elimizde bir liste olsun ve 1-2 gün içinde herşeyi alıp halledelim.Öyle günlerce uğraşmayalım. Birçok liste var doğum çantası konusunda bazılarında çok gereksiz şeyler olduğunu düşünüyorum...
Kafamda olan en temel şeyler
bebek için;
2 yada 3 takım hastane çıkışı
2-3 tane ayaklı tulum
2-3 tane çıtçıtlı body
bebek çorabı 2-3 tane
doğum kış olacağından hırka ve yelek tarzı 2-3 şey
bebek battaniyesi
Hastane vermiyorsa bebek çarşafı 2-3 tane.
yenidoğan bebek bezi
pamuklu ve alkolsüz ıslak mendil
pamuk ve gazlıbez
yenidoğan biberonu ve emzik

Kendim için;
2-3 tane lohusa geceliği yada rahat pijama
2-3 tane kalın çorap (çünkü ayaklar çok üşüyormuş)
Yelek yada hırka gibi bişey (kış olacağından) yada lizöz olabilir.
1 paket orkid ve lohusa bezi denilen hasta bezleri var 1 paket ondan
lohusa bandı (saça takılan kırmızı bant)
rahat ve yıkanabilen terlik
çıkışta giyeceğim kıyafet
2-3 rulo havlu peçete
havlu,sıvı sabun (antibakteriyel özellikli)
göğüs pompası, süt saklama poşeti
yatak için yatak koruyucu ped (hastane vermeyebilir diye)
göğüs ucu kremi
göğüs pedi
şampuan,tarak,toka

Şimdilik alıma gelenler bunlar

yaa kızlar ben şimdiden oda takımlarına bakmaya başladım çok mu erken ne?siz ne düşünüyosunuz o da takımımı yoksa beşik ya da park yatak falan mı?zaten burdada çok çeşit yok ama neseeee artıkın

herkese günaydın arkadaşlar,
öğlen olmuş nerdeyse) biz bugün kahvaltı keyfini biraz uzun tuttuk, tembellik yaptık. malum tatilin son günleri, sonuna kadar değerlendirmeye çalışıyorum ben de.

çok hoş birşey olmalı canım, darısı başımıza. ne şanslısın, eşinle beraber denk gelmiş ilk kez bebeğinin hareketini görmek. çizelgene baktım 17 +lardasın şimdi ben de 18. haftaya gelmeyi sabırsızlıkla bekiyorum. heyecanlandım bak şimdi,

Son düzenleme:

aramıza hoş geldin, sağlıklı keyifli hamilelikler dilerim.

maşallah kızlarımız atağa geçti bu aralar) allah uzun ömür versin canım

Valla canım en yekünlü şeyler bunlar olduğu için bende şimdiden bakıyorum iyi bişey yakalarsam alacağım... Benim evimde çok fazla yer yok.. Oda takımı falan alamam henüz.Park yatak almayı düşünüyorum.Birçok arkadaşım da ısrarla park yatak tavsiye ediyorlar.
Bir süre onu kullanıcam benim bebeklik karyolamı annem saklıyor depoda eğer sorun yoksa onu kurup onu kullanıcam ilerleyen zamanda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…