2011 Şubat Anneleri

kızlar hepsini minik almayın :) bebik 0-3 ay çok kıyafeti olacak o sırada çabuk büyüyoooo hemen dışarı çıkamayacağız büyük ihtimalle hem kış hem minik bebek bu sefer kıyafetleri küçük gelipte ilerleyen haftalarda kıyafetsiz kalmasın bide o geliyor aklıma

2 tane 0-3 ay alıyorsak aslında 1 tanede 3-6 ay almak mı lazım acaba

bu soruyu bende sordum diger topicte... fazla almak istemiyorum dedigin gibi büyüyolar ve ben bebegimi sadece asilar ve doktor kontrolleri icin disari cikarcam ilk aylarda. annemde abartma cok seye ihtiyacin yok dedi....bilmiyorum artikbilmiyorumkismile

kızlar çok kötü grip oldum. kolumu kaldıracak halim yok ve ben işe gelmek zorunda kaldım.En kısa zamanda iyileşmek istiyorum. Sabah çok kustum. Geniz akıntısı midemi çok bulandıyor. Bide bu kış çok soğuk olacakmış ne yapacaz bakalım. Allah hepimize sağlık versin

geçmiş olsun canım en kısa zamanda iyileşirsin inş....

kızlar çok kötü grip oldum. kolumu kaldıracak halim yok ve ben işe gelmek zorunda kaldım.En kısa zamanda iyileşmek istiyorum. Sabah çok kustum. Geniz akıntısı midemi çok bulandıyor. Bide bu kış çok soğuk olacakmış ne yapacaz bakalım. Allah hepimize sağlık versin

çok geçmiş olsun artık ıhlamurları kaynatmaya başlasak iyi olacak galiba.ben bile evde çorap patik giymeye başladım eşim elektrikli ısıtıcıyı çıkaralım diyor ama ben istemiyorum daha şimdiden bu sefer odalar arası ısı farkı olacak ozaman daha kötü.sıcakları oflaya puflaya bitirdik kazasız belaasız inşallah kışıda güzel atlatırız

bu soruyu bende sordum diger topicte... fazla almak istemiyorum dedigin gibi büyüyolar ve ben bebegimi sadece asilar ve doktor kontrolleri icin disari cikarcam ilk aylarda. annemde abartma cok seye ihtiyacin yok dedi....bilmiyorum artikbilmiyorumkismile

aslında çok şey almamak lazım tabi ama bu bebek yani kusar çiş yapar süt damlar falan yıkanması gerekir yinede bir kaç çift olsa fena olmaaz

ayy aynı dert ama üzerlerini çabuk kirletmezler mi örneğin kusacaklar değiştir günde kaç değiştirilecek bakalım üstü

arkadaşlar biz kızımla kaçıyoruz acaip bi uyuşukluk var üstümde biraz yatağımızda kitap okuyalım bakalım uyuyup kalmazsak tabiikaydirigubbakcemile3

günaydın arkadaşlar gerçi ben kahvaltı yapı geçmişi okuyana kadar öğlen oldu :))

kızlar ben geldim ama şimdi bi hastaneye giiyorum hemen açık pembe bi kanamam var inş. bişe yoktur :((((( dua edinn

canım inş bi sıkıntı yoktur biliysun bende son 1 aydır bu sıkıntıları yaşıyorum insan o kanı görünce neye uğradığını şaşırıyo ama stres yapma gelince hbr ver bizlere

kızlar biraz önce kayınvalidem aradı kızım hadi çarşıya gidelim diye bende nedenini sormadım çünkü biliyorum torununa bişeyler alacakkaydirigubbakcemile3şimdiye kadar hiç yorumda bulunmamıştı şunu alırız bunu alırız diye demekki zamanı olduğunu düşünmeye başladı kaydirigubbakcemile3

ayy ne güzel bizimkilerin pek umrunda diil hastaneye giriyoz çıkıyoz onun için bile arayıp sormuyolar üstelik bi düşük yapmış olmama rağmen o yüzden ben o taraftan hiç bişi beklemiyorum.

yaaaa bi ben kaldim bebisine kiyafet almayan hayriniza benim kiza bi don gönderin donsuz atletsiz kalcak :D

ne güzelll al al hevesin bitene kadar alkaydirigubbakcemile3ben daha pek bişi almadım ufak tefek bikaç parça ama benim içimdede acaip bi alışveriş canavarı var bakalım ne zaman iplerini koparcak....bakın teyzeleri kızımın çeyini yazcam size benim kadar azz alıış veriş yapan var mı:sinifsinif:
1.polar battaniye
2.2 tane ayaklı tulum(birini biz aldık biri hediye)
3.bir tane çıtçıtlı badikaydirigubbakcemile3
4.bir tane ayaklı alt pijama
5.bir çift çorap
6.bir çift papa
ay şimdi çok kötü oldumeyvahedigeldismile hakkaten acilen alışverişe çıkmamız lazım bizimde

ayy kızlar bende aynı durumdayım bi kaç bişi almıştım kaçak göçek şimdi yasağım kalktı evden çıkamıyorum.ama eşimi ikna ettim bu hafta sonu gidip alıcaz bişler inş.saolsun ananemiz bişiler aldıda yavrucak donsuz doğmıycak :))

kızlar bu arada aklımageldi hanidir sorucam soramıyorum

yalancı emzik konusunda ne düşünüyorsunuz.bazıları çok kesin ve kati vermem falan diyo benim kuzenimde öyle bebeğe yalancı meme vermem damağı diş yapısı bozulur falan diyo ama bebek bişi emmek istiyo annesinin memesine yapışık uyuyoooo süt emiyo sonra memeyi bırakmjıyoo emmiyo ama orda uyuyo ağzında annesinin memesi eee ne anladım ondan

araştrıdım ben bebeklerde emme içgüdüsü varmış yani mutlaka bişi emecekler ya parmağını ya annesinin memesini ya kıyafetinin kenarını hatta dilini emen bile olurmuş.yalancı memeyi çok sakıncalı bulmuyorlar tabii çoookk uzun ağzından çıkarmayacak şekilde değil.uykuya dalış sırassında günün belirli saatlerinde gece uykuya dalma esnasında falan diyorlar

ben sıcak bakıyorum emzik olayına hem anneye büyük kolaylık hemde bebeği sakinleştiren bir eylem. bugüne kadar emzik emipte dişşleri yamuk bir çocuk görmedim.

bende emzik verme taraftarıyım ama dediğiniz gibi bebiş isterse.zaten ilk 6 ay çocuğun psikolojisi için de yararlı olduğu sööleniyo.bi arkadaşımın bebişi oldu 40ı yeni çıktı emzik vermemk için çabalıyo ama çocuk bu sefer parmağını emiyo.ne aladım bu işten.
ama şunuda belirtiyim arkadaşlar benim 2 kardeşim de emzikten nerdeyse okula başlayana kadar kopamıycaklardı annem evde emzik bıraksa ve ikisininde üstten dişleri çıktı damakta darlık yaptı diş drları emzikten olduğunu söölediler bunu da belirteyim.

günaydın arkadaşlar gerçi ben kahvaltı yapı geçmişi okuyana kadar öğlen oldu :))

canım inş bi sıkıntı yoktur biliysun bende son 1 aydır bu sıkıntıları yaşıyorum insan o kanı görünce neye uğradığını şaşırıyo ama stres yapma gelince hbr ver bizlere

ayy ne güzel bizimkilerin pek umrunda diil hastaneye giriyoz çıkıyoz onun için bile arayıp sormuyolar üstelik bi düşük yapmış olmama rağmen o yüzden ben o taraftan hiç bişi beklemiyorum.

ayy kızlar bende aynı durumdayım bi kaç bişi almıştım kaçak göçek şimdi yasağım kalktı evden çıkamıyorum.ama eşimi ikna ettim bu hafta sonu gidip alıcaz bişler inş.saolsun ananemiz bişiler aldıda yavrucak donsuz doğmıycak :))

bende emzik verme taraftarıyım ama dediğiniz gibi bebiş isterse.zaten ilk 6 ay çocuğun psikolojisi için de yararlı olduğu sööleniyo.bi arkadaşımın bebişi oldu 40ı yeni çıktı emzik vermemk için çabalıyo ama çocuk bu sefer parmağını emiyo.ne aladım bu işten.
ama şunuda belirtiyim arkadaşlar benim 2 kardeşim de emzikten nerdeyse okula başlayana kadar kopamıycaklardı annem evde emzik bıraksa ve ikisininde üstten dişleri çıktı damakta darlık yaptı diş drları emzikten olduğunu söölediler bunu da belirteyim.

hoşgeldin canım bugün nasılsın bakalım..amaan ananesi sağolsun sizinde....kemerlide nüvede alt katta bebek mağazaları var fiyatları uygun markalı da tavsiye ederim bir bak oralarada:1rolleyes:

ayy bu facede paylaşılanı yeni gördüm çok güzel yaa son ayı sanırım kadının çıkmaya çabalıyo minik :)

gözdecim tabiki 2-3 yaşına kadarda emzik emmesi lazım

bazılarıda ayırması zor olur diyo zor olur tabi anne sütünden bile keserken zoır olmuyormu herşeyin bir bedeli var.benim ablamda emzik emmemiş vermemişler oda biraz büyüyünce damağına ekmek yapıştırıp onu emmiş damağı tabiki bozulmuş....çocuk emmek istedikten sonra herşeyi emer bari emzik emsin benim kontrolüm altında emsin

hoşgeldin canım bugün nasılsın bakalım..amaan ananesi sağolsun sizinde....kemerlide nüvede alt katta bebek mağazaları var fiyatları uygun markalı da tavsiye ederim bir bak oralarada:1rolleyes:

aa saol canım ben konyayı pek bilmediğim için bi zaferde civil bebeye gitmiştik bide realin oraya kızılkaya iş merkezinde emre bebe var ordan bişler bakmıştı ananemiz gelince bize yakın diye hafta sonu bari kemerliye gidiyim bende ben daha yeni kendim için alışveriş yapılacak yerleri öğrenemeye başlamıştım konyada şimdi bebişe sorup soruşturuyoruz

neyse kızlar ben kaçar kuzenim bize geliyor aradı yoldaymış yemeğimi koyayım bari o gelene kadar annemde gelmedi daha güya onu bekliyorum banyo yapacaktım kapıda kalır diye girmemiştim girseydim 10 kere yaparmışım :1:

neyse gelirim ben yine kendinize iyi bakın öpüyorum

gözdecim tabiki 2-3 yaşına kadarda emzik emmesi lazım

bazılarıda ayırması zor olur diyo zor olur tabi anne sütünden bile keserken zoır olmuyormu herşeyin bir bedeli var.benim ablamda emzik emmemiş vermemişler oda biraz büyüyünce damağına ekmek yapıştırıp onu emmiş damağı tabiki bozulmuş....çocuk emmek istedikten sonra herşeyi emer bari emzik emsin benim kontrolüm altında emsin

bencede canım bende veririm diye düşünüyorum hem şimdi çok acaip emzikler var anne göğüs ucu gibi falan filan nuby de var hem biberon hem emzik ben onlardan almayı düşünüyorum hem dr brown ın üreticileri aynı marka bu yeni çıkarttıklarında gaz yapmayan bi teknolojide varmış

aa saol canım ben konyayı pek bilmediğim için bi zaferde civil bebeye gitmiştik bide realin oraya kızılkaya iş merkezinde emre bebe var ordan bişler bakmıştı ananemiz gelince bize yakın diye hafta sonu bari kemerliye gidiyim bende ben daha yeni kendim için alışveriş yapılacak yerleri öğrenemeye başlamıştım konyada şimdi bebişe sorup soruşturuyoruz

canım ben sana yardımcı olurumkaydirigubbakcemile3gerçi hamile kalana kadar bebek mağazaları çok dikkatimizi çekmiyordu ama şimdiden sonra bayağı bi çekiyorkaydirigubbakcemile3 siz bosnada mı oturuyosunuz

inş. canım duamız seninle...

canım geçmiş olsun acele davranıp strese sokmadan git görün canım inş bişey yoktur haberdar et bizi

cnm gecmis olsun, iliskiden snra yada stresten kaynaklanan bi sebepten olabiliyo, benimde gecenelrde ufak bi kirmizi lekelenmem oldu bebekle alakali degil demisti doktor, bizi haberdar et

nesli geçmiş olsun canım içini ferah tut bişi yoktur inş...

kızlar ben geldim hepinize çok teşekkür ederim doktorumuz korkulacak birşey olmadığını bazen akıntı şeklinde olabileceğini söyledi vitamin verdi ama biz çok korktuk :çok üzgünüm: neyseki bişe olmadı

ayy bu facede paylaşılanı yeni gördüm çok güzel yaa son ayı sanırım kadının çıkmaya çabalıyo minik :)

sabırsın bebek:ecrin_bebek:

kızlar ben geldim hepinize çok teşekkür ederim doktorumuz korkulacak birşey olmadığını bazen akıntı şeklinde olabileceğini söyledi vitamin verdi ama biz çok korktuk :çok üzgünüm: neyseki bişe olmadı

ohh cok sükür, gecmis olsun cnm sen yinede dinlenmeye dikkat et, calisiyo musun bilmiyorum ama senin yerinde olsam 1 haft afln rapor alir evde dinlenirdim, alamiyosan bari evdeyken uzanip dinlenmeye bak..

şükürler olsun canım sevindim valla zemuszemus

canım ben sana yardımcı olurumkaydirigubbakcemile3gerçi hamile kalana kadar bebek mağazaları çok dikkatimizi çekmiyordu ama şimdiden sonra bayağı bi çekiyorkaydirigubbakcemile3 siz bosnada mı oturuyosunuz

yok canım biz realin tam karşısında oturuyoruz bu koca koca sarı-kahverengi binalar varya orda sen nerdeydin

ayy çok şükür canım stres yapma stres olunca daha fena oluyo.benden gelen ööle akıntı falan şeklinde diil o anda ped olsa 1 pedi dolduracak gibi geliyo sonra 3 gün leke leke geliyo ama artık bende stres yapmıyorum drum buna alışın çok çok yoğun olursa gelin dedi.

Selam hanımlar.....

Canım bu konuda en güzeli kullanışlı şeyler almaya dikkat etmek.
mesela tecrübeli arkadaşlardan tavsiyelerde
1- yeni doğan bebekte göbek bağı düşene kadar tulumlar hem bebeği rahat ettiriyormuş hemde ayaklarının sıcak olması,bezinin rahat değişmesi açısından iyiymiş. O nedenle bizimkiler kış bebeği olacakları için kadife tulumlar 0-3 ay için çok ideal. Penye tulum alıp üstüne hırka yada yelek giydirerekte kullanabiliriz.
2- Göbek bağı düştükten sonra en ideal kıyafetler zıbın takımları oluyormuş. 0-3 ay için.sanırım 2-3 tane zıbın takımının olması yeterli..
3- 3. aya yaklaşırken artık bebeklerimiz biraz daha ele gelir durumda olacaklar.Vücut ısılarını daha kolay ayarlayabilir durumda olacaklar ve havalarda biraz daha ısınmış olacak bu nedenle tek alt ve üstüne çıtçıtlı body (uzun veya yarım kol) en ideal kıyafetler olacak... tek altları hem patikli hem patiksiz tercih edebilirsiniz.

yani 0-3 ayın başlarında tulum daha sonra zıbın takımı ve sonlarına doğru body+tek alt kullanmak en rahatı.

3-6 ayda artık patikli alt kullanmaya gerek yok... tek düşünülmesi gereken altını değiştirirken en zahmetsiz kıyafeti giydirmiş olmak...
3-6 aylık dönem için bol miktarda çıtçıtlı body (sık kirlendiği için) ve tek alt gerekliymiş.
bunun dışında yine patiksiz tulumlar alınabilir...

Ben alışveriş yaparken daha çok 3-6 aylık aldım çünkü büyük olması bebek için sorun değil paçasını kollarını katlarsınız biraz yine giyebilir ama küçük olursa o problem.ona çare yok.
Ayrıca çok beğendiğim tulumlar oldu ve aldım çoğu patikliydi.Eğer bebek çabuk boy atar patikler rahatsız ederse patik kısmını kesip paçasını dikivericem.patiksiz olarak giydiricem.

yok canım biz realin tam karşısında oturuyoruz bu koca koca sarı-kahverengi binalar varya orda sen nerdeydin

ayy çok şükür canım stres yapma stres olunca daha fena oluyo.benden gelen ööle akıntı falan şeklinde diil o anda ped olsa 1 pedi dolduracak gibi geliyo sonra 3 gün leke leke geliyo ama artık bende stres yapmıyorum drum buna alışın çok çok yoğun olursa gelin dedi.

bildim canım orayı biz çok ters istikametteyiz adana yolu üzerindeyiz karkent de

Selam hanımlar.....

Canım bu konuda en güzeli kullanışlı şeyler almaya dikkat etmek.
mesela tecrübeli arkadaşlardan tavsiyelerde
1- yeni doğan bebekte göbek bağı düşene kadar tulumlar hem bebeği rahat ettiriyormuş hemde ayaklarının sıcak olması,bezinin rahat değişmesi açısından iyiymiş. O nedenle bizimkiler kış bebeği olacakları için kadife tulumlar 0-3 ay için çok ideal. Penye tulum alıp üstüne hırka yada yelek giydirerekte kullanabiliriz.
2- Göbek bağı düştükten sonra en ideal kıyafetler zıbın takımları oluyormuş. 0-3 ay için.sanırım 2-3 tane zıbın takımının olması yeterli..
3- 3. aya yaklaşırken artık bebeklerimiz biraz daha ele gelir durumda olacaklar.Vücut ısılarını daha kolay ayarlayabilir durumda olacaklar ve havalarda biraz daha ısınmış olacak bu nedenle tek alt ve üstüne çıtçıtlı body (uzun veya yarım kol) en ideal kıyafetler olacak... tek altları hem patikli hem patiksiz tercih edebilirsiniz.

yani 0-3 ayın başlarında tulum daha sonra zıbın takımı ve sonlarına doğru body+tek alt kullanmak en rahatı.

3-6 ayda artık patikli alt kullanmaya gerek yok... tek düşünülmesi gereken altını değiştirirken en zahmetsiz kıyafeti giydirmiş olmak...
3-6 aylık dönem için bol miktarda çıtçıtlı body (sık kirlendiği için) ve tek alt gerekliymiş.
bunun dışında yine patiksiz tulumlar alınabilir...

Ben alışveriş yaparken daha çok 3-6 aylık aldım çünkü büyük olması bebek için sorun değil paçasını kollarını katlarsınız biraz yine giyebilir ama küçük olursa o problem.ona çare yok.
Ayrıca çok beğendiğim tulumlar oldu ve aldım çoğu patikliydi.Eğer bebek çabuk boy atar patikler rahatsız ederse patik kısmını kesip paçasını dikivericem.patiksiz olarak giydiricem.

cok saol cnm ciktisini aldim yazdiklarinin,

Back
X