Selam hanımlar.....
bu soruyu bende sordum diger topicte... fazla almak istemiyorum dedigin gibi büyüyolar ve ben bebegimi sadece asilar ve doktor kontrolleri icin disari cikarcam ilk aylarda. annemde abartma cok seye ihtiyacin yok dedi....bilmiyorum artikbilmiyorumkismile
Canım bu konuda en güzeli kullanışlı şeyler almaya dikkat etmek.
mesela tecrübeli arkadaşlardan tavsiyelerde
1- yeni doğan bebekte göbek bağı düşene kadar tulumlar hem bebeği rahat ettiriyormuş hemde ayaklarının sıcak olması,bezinin rahat değişmesi açısından iyiymiş. O nedenle bizimkiler kış bebeği olacakları için kadife tulumlar 0-3 ay için çok ideal. Penye tulum alıp üstüne hırka yada yelek giydirerekte kullanabiliriz.
2- Göbek bağı düştükten sonra en ideal kıyafetler zıbın takımları oluyormuş. 0-3 ay için.sanırım 2-3 tane zıbın takımının olması yeterli..
3- 3. aya yaklaşırken artık bebeklerimiz biraz daha ele gelir durumda olacaklar.Vücut ısılarını daha kolay ayarlayabilir durumda olacaklar ve havalarda biraz daha ısınmış olacak bu nedenle tek alt ve üstüne çıtçıtlı body (uzun veya yarım kol) en ideal kıyafetler olacak... tek altları hem patikli hem patiksiz tercih edebilirsiniz.
yani 0-3 ayın başlarında tulum daha sonra zıbın takımı ve sonlarına doğru body+tek alt kullanmak en rahatı.
3-6 ayda artık patikli alt kullanmaya gerek yok... tek düşünülmesi gereken altını değiştirirken en zahmetsiz kıyafeti giydirmiş olmak...
3-6 aylık dönem için bol miktarda çıtçıtlı body (sık kirlendiği için) ve tek alt gerekliymiş.
bunun dışında yine patiksiz tulumlar alınabilir...
Ben alışveriş yaparken daha çok 3-6 aylık aldım çünkü büyük olması bebek için sorun değil paçasını kollarını katlarsınız biraz yine giyebilir ama küçük olursa o problem.ona çare yok.
Ayrıca çok beğendiğim tulumlar oldu ve aldım çoğu patikliydi.Eğer bebek çabuk boy atar patikler rahatsız ederse patik kısmını kesip paçasını dikivericem.patiksiz olarak giydiricem.