2011 Şubat Anneleri

cok saol cnm ciktisini aldim yazdiklarinin,

bu arada benim annem de çok alma kızım falan diyordu ama şimdi asıl abartmış durumda olan kendisi... dün yine geldi bişeyler almış,getirmiş. Bugün de iş yerine nişantaşı pazarının servisini çağırmışlar oraya gideceklermiş. kaydirigubbakcemile3 bana alacak şey bırakmadı sağ olsun.

bu arada benim annem de çok alma kızım falan diyordu ama şimdi asıl abartmış durumda olan kendisi... dün yine geldi bişeyler almış,getirmiş. Bugün de iş yerine nişantaşı pazarının servisini çağırmışlar oraya gideceklermiş. kaydirigubbakcemile3 bana alacak şey bırakmadı sağ olsun.

iste anneler benimkide nekadar alma desede 5li hastane cikisini 12lisini battaniyesini almis ilk torunu ya amannn ciplak kalacak degiller ya aliriz bebislerimize bisiler tek korkum hani kis ya üsütmesi fln ama allahtan evimiz cok iyi isiniyo

neyse kızlar ben kaçar kuzenim bize geliyor aradı yoldaymış yemeğimi koyayım bari o gelene kadar annemde gelmedi daha güya onu bekliyorum banyo yapacaktım kapıda kalır diye girmemiştim girseydim 10 kere yaparmışım :1:

neyse gelirim ben yine kendinize iyi bakın öpüyorum

ohh ev halleri, annene yakınsın maşallah, bebde yakınım gerçi ama çalıştığım için değerlendiremiyoruz,bol bol vakit geçir anneciğinleopuyorumnanaktan

valla çoğunu teyzesiyle anneannesi aldı ben henüz bişey almadım gelenleri kabul ediyorum ya yazınca farkttim bitmiş gerçektende yeter bu kadar sanırım caglayan yaa çok çalışmamız lazım :CüvCüv:

Evet canım doğuma kadar durmadan çalışmak lazım:emir_bebek::emir_bebek:

kızlar çok kötü grip oldum. kolumu kaldıracak halim yok ve ben işe gelmek zorunda kaldım.En kısa zamanda iyileşmek istiyorum. Sabah çok kustum. Geniz akıntısı midemi çok bulandıyor. Bide bu kış çok soğuk olacakmış ne yapacaz bakalım. Allah hepimize sağlık versin

Geçmiş olsun canım seninle aynı durumdayım bende ve maalesef iş teyim müdürede inanadı msnden birşeyler yazıyor gıcıklık olsun diye aramızda sadece cam var biliyormusunuz ama konuşmak yerine yazıyor işte :)))

kızlar ben geldim hepinize çok teşekkür ederim doktorumuz korkulacak birşey olmadığını bazen akıntı şeklinde olabileceğini söyledi vitamin verdi ama biz çok korktuk :çok üzgünüm: neyseki bişe olmadı

sabırsın bebek:ecrin_bebek:

Seni bekliyordum sabahtan beri herşeyin güzel olmasına sevindim canım opuyorumnanaktan

Selam hanımlar.....

Canım bu konuda en güzeli kullanışlı şeyler almaya dikkat etmek.
mesela tecrübeli arkadaşlardan tavsiyelerde
1- yeni doğan bebekte göbek bağı düşene kadar tulumlar hem bebeği rahat ettiriyormuş hemde ayaklarının sıcak olması,bezinin rahat değişmesi açısından iyiymiş. O nedenle bizimkiler kış bebeği olacakları için kadife tulumlar 0-3 ay için çok ideal. Penye tulum alıp üstüne hırka yada yelek giydirerekte kullanabiliriz.
2- Göbek bağı düştükten sonra en ideal kıyafetler zıbın takımları oluyormuş. 0-3 ay için.sanırım 2-3 tane zıbın takımının olması yeterli..
3- 3. aya yaklaşırken artık bebeklerimiz biraz daha ele gelir durumda olacaklar.Vücut ısılarını daha kolay ayarlayabilir durumda olacaklar ve havalarda biraz daha ısınmış olacak bu nedenle tek alt ve üstüne çıtçıtlı body (uzun veya yarım kol) en ideal kıyafetler olacak... tek altları hem patikli hem patiksiz tercih edebilirsiniz.

yani 0-3 ayın başlarında tulum daha sonra zıbın takımı ve sonlarına doğru body+tek alt kullanmak en rahatı.

3-6 ayda artık patikli alt kullanmaya gerek yok... tek düşünülmesi gereken altını değiştirirken en zahmetsiz kıyafeti giydirmiş olmak...
3-6 aylık dönem için bol miktarda çıtçıtlı body (sık kirlendiği için) ve tek alt gerekliymiş.
bunun dışında yine patiksiz tulumlar alınabilir...

Ben alışveriş yaparken daha çok 3-6 aylık aldım çünkü büyük olması bebek için sorun değil paçasını kollarını katlarsınız biraz yine giyebilir ama küçük olursa o problem.ona çare yok.
Ayrıca çok beğendiğim tulumlar oldu ve aldım çoğu patikliydi.Eğer bebek çabuk boy atar patikler rahatsız ederse patik kısmını kesip paçasını dikivericem.patiksiz olarak giydiricem.

Çok güzel bilgiler bunlar saol canım notlarımın arasına aldım hemen

kızlar bende dr dan geldim 25 cm olmuş boyu kilosuda 475 gr:emir_bebek:

:nazar: Maşallah annesi kocaman olmuş nerdeyse yarım kg kadar olmuş

iste anneler benimkide nekadar alma desede 5li hastane cikisini 12lisini battaniyesini almis ilk torunu ya amannn ciplak kalacak degiller ya aliriz bebislerimize bisiler tek korkum hani kis ya üsütmesi fln ama allahtan evimiz cok iyi isiniyo

bide insan karşı koyamıyor ki... gördüğünü almak istiyor... birinin rengi hoşuna gidiyor birinin kumaşı ,ötekinin üstündeki sürler opuyorumnanaktan derkeeeennnn alışveriş çılgını olup çıkıyoruz.kaydirigubbakcemile3

ohh cok sükür, gecmis olsun cnm sen yinede dinlenmeye dikkat et, calisiyo musun bilmiyorum ama senin yerinde olsam 1 haft afln rapor alir evde dinlenirdim, alamiyosan bari evdeyken uzanip dinlenmeye bak..

ah canım özel sektör olunca her istediğin olmuyo müdürlerinin suratları varya bi memnun edemiyoruz onları surat yaparlar hemen

şükürler olsun canım sevindim valla zemuszemus

teşekkür ederiz teyzesi

yok canım biz realin tam karşısında oturuyoruz bu koca koca sarı-kahverengi binalar varya orda sen nerdeydin

ayy çok şükür canım stres yapma stres olunca daha fena oluyo.benden gelen ööle akıntı falan şeklinde diil o anda ped olsa 1 pedi dolduracak gibi geliyo sonra 3 gün leke leke geliyo ama artık bende stres yapmıyorum drum buna alışın çok çok yoğun olursa gelin dedi.

canım bende ilk 4 ayı kanamayla geçirdiğim için herşeyde tedirgin oluyorum erken doğum tehlikesi var çünkü o yüzden korktum ama allaha şükür bişe çıkmadı

ewet daha çok war:(( gecelerde uzadı artık geçmek bilmio zaman..

geçmiş olsun dikkat et kendine meyva falan ye bol bol.. Perşembeye az kaldı cnm inş sağlıklı haberlerini alıcaksın bebeğinin.

sağol canım yarını sabırsızlıkla bekliyorum

çok geçmiş olsun canım, dikkat et kendine

çok teşekkür ederim canım salgın var sizde kendinize çok dikkat edin.

İstersen seni burayada ekleyebiliriz madem bebişin şubatta doğacak sende bizle devam et yola :))

Geçmiş olsun canım dikkat et kendine dinlenmeden atlamıyoruz biz bunu maalesef.
güzel haberlerini bekliyoruz yarın için

Adres doğru canım sezeryan olunca günler geriye kayıyor maalesef diğer bilgilerinide ver ekliyim seni listemize

Çok beğendim yazıyı çok güzel bazen hayatın yoğun akışına bırakıp kendimizi onları unuttuğumuz zaman çok oluyor

Günaydın canım,magnezyum kullanıyormusun onu içsen dün bana çok iyi gelmişti meyve suyuyla karıştırıp içmiştim

sağol çağlayancım sende hasta olmuşsun kendine ve bebişine dikkat et çok mutluyum canım 1 ay sonra kızçemle buluşucaz inşallah bi sorun yoktur

Son düzenleme:
ne güzelll al al hevesin bitene kadar alkaydirigubbakcemile3ben daha pek bişi almadım ufak tefek bikaç parça ama benim içimdede acaip bi alışveriş canavarı var bakalım ne zaman iplerini koparcak....bakın teyzeleri kızımın çeyini yazcam size benim kadar azz alıış veriş yapan var mı:sinifsinif:
1.polar battaniye
2.2 tane ayaklı tulum(birini biz aldık biri hediye)
3.bir tane çıtçıtlı badikaydirigubbakcemile3
4.bir tane ayaklı alt pijama
5.bir çift çorap
6.bir çift papa
ay şimdi çok kötü oldumeyvahedigeldismile hakkaten acilen alışverişe çıkmamız lazım bizimde

sende Ankarada sın ben liste çıkarayım fazla dediklerinizi kızçene yollarım, anlaştık mıkaydirigubbakcemile5

kızlar ya ben bişey sorucam aslında sormaktan ziyade cevap bulamadığım için sizlere danışayım dedim
şimdi şöyle başlıyım inş doğumumuz olduğunda illa yanımızda birileri kalıcak evimizde benim annem çalıştığı için belki 2 gün izin alır ama kaynanamlar da gelicek ki kendileriyle aramız yürüyerek 10 dk annem onlar gelirse kalamaz kayınpederde gelicek e kaayınpeder olunca doğal olarak bende rahat edemiyecem sonuçta büyük ihtimal sezeryan olucam evim çok büyük ama 2+1 ve doğalgaz sobalı gerçi mutfak oturduğum oda ve salonumda sobalar var ama kayınpeder üşürüm üşürüm diye gezer evde kaynanamla aram iyiydi gerçi ben iyi olduğum sürece onlarda iyi onlara göre sonuçta el kızıyım arada laf atmaları oluyor ve bazen gerçekten sinir bozuyor tek kaynana kayınpederde değil görümcelerde gelir gelsinlerde gelince gitmezler onlarda kalır evleri çok yaklın bu arada ama kim gidip gelicek düşüncesine sahipler ve bende o ağrıyla yeni bi hayata adepte olma telaşıyla bebeğimle filan derken okadar kalabalığa gelemem öylede bi yapım varki bozulduğumu belli ederim eşimede söylesem yanlış anlıyacak çünkü öyle bi potansiyeli var ailesi işin içine girince pek alıngan oluyor ve ben bunları düşündükçe çıldıracak gibi oluyorum biliyorsunuz bi ara annemle sorunlarımız oldu ama konuşup çözdük herşeyi şimdi yanımda olmak istyecek olamıyacak siz bana akıl verin ne yapayım ben şimdi annem gel bende kal diyo ama onada laf edicekler

günaydın kızlar, a.s

Eşimin anneannesi vefat etmişti.Eşim Memleketine gitmişti o yüzden 4 gündür tektim.
Dün gece geldi.O kadar özlemişim ki.Yani hamilelikten mi kaynaklanıyor bilmiyorum ama aşırı sevgi gösterileriyle karşılaştı çok mutlu oldu oda.Sabahta daha gözümü açmadan bamm diye bir tekmeyle oğlumuz da sabah sohbetimize katıldı.Sanki eşimi aylardır görmüyorum ne özlem ne özlem kaydirigubbakcemile3. Şeniz

başınız sağolsun canım demek kavuştunuz en sonunda oğluşunda özlemiştir babasını ya insan biraz uzak kalınca eşlerinin kıymetini daha iyi anlıyor canım

bende aldıklarımı yazayım
hastane çıkışı 10 lu
2 adet tulum,bebek patik 2 adet,
çorap adet,
1 adet alt açma ayıcıklı bebetto,bebetto penye battaniye
polar battaniye,1 adet tüylü battaniye..eldiven
5 li 10 tlye civilimden hastane çıkışı,a det alt pijama..
5 li mendil,yelek penye..
ogluşum için bunlar birde bimden bebe yagı seti vardı onu almıştım.
bebek pikesi çok önceden almıştım..

kızlar ya ben bişey sorucam aslında sormaktan ziyade cevap bulamadığım için sizlere danışayım dedim
şimdi şöyle başlıyım inş doğumumuz olduğunda illa yanımızda birileri kalıcak evimizde benim annem çalıştığı için belki 2 gün izin alır ama kaynanamlar da gelicek ki kendileriyle aramız yürüyerek 10 dk annem onlar gelirse kalamaz kayınpederde gelicek e kaayınpeder olunca doğal olarak bende rahat edemiyecem sonuçta büyük ihtimal sezeryan olucam evim çok büyük ama 2+1 ve doğalgaz sobalı gerçi mutfak oturduğum oda ve salonumda sobalar var ama kayınpeder üşürüm üşürüm diye gezer evde kaynanamla aram iyiydi gerçi ben iyi olduğum sürece onlarda iyi onlara göre sonuçta el kızıyım arada laf atmaları oluyor ve bazen gerçekten sinir bozuyor tek kaynana kayınpederde değil görümcelerde gelir gelsinlerde gelince gitmezler onlarda kalır evleri çok yaklın bu arada ama kim gidip gelicek düşüncesine sahipler ve bende o ağrıyla yeni bi hayata adepte olma telaşıyla bebeğimle filan derken okadar kalabalığa gelemem öylede bi yapım varki bozulduğumu belli ederim eşimede söylesem yanlış anlıyacak çünkü öyle bi potansiyeli var ailesi işin içine girince pek alıngan oluyor ve ben bunları düşündükçe çıldıracak gibi oluyorum biliyorsunuz bi ara annemle sorunlarımız oldu ama konuşup çözdük herşeyi şimdi yanımda olmak istyecek olamıyacak siz bana akıl verin ne yapayım ben şimdi annem gel bende kal diyo ama onada laf edicekler

çok zor duum canım aynı şeyi bende düşünüyorum.kimi çağırsam diye..en iyisi hiçbiri diyorum

hemde nasıl zor eşim çok iyidir ama anakuzusu derler ya işte ondan oyüzden 2 kat daha zor bi durum

aynen canım kayınvalidemde söylenir durur laf atmadan duramaz..kızı öğretmen çok zor şartlarda çalışıyormuşda evide karşılıklı...gelinler popo büyütyormuş ev hanımıymış

Back
X