merhaba kızlar okuldan geldim yine çok yorgunum ama hem okuyayım hem dinleneyim istedim
baya çok yazmışsınız gene oku oku anca bitti
kapıdan içeri girer girmez neşeyle bağırdı.
''anne biliyormusun bu gün yuvada ne oldu?''
''görmuyor musun?telefonla konuşuyorum.''hiç kimsenin sevdiği şey birbirine benzemiyordu
annesi telefonu babası arabayı seviyordu.herşey erteleniyordu telefon ve araba sözkonusu olduğunda.birde eve misafir gelecek oldumu kendisine hiç yer kalmıyordu.nerelere gitsindi
annesi kapattı telefonu.mutfaktan tencere kaşık sesleri geliyordu.koşarak yanına gitti.
''sana yardım edeyim mi?''dedi en sevimli halini takınarak.annesi manalı manalı baktı.
''hayırdır.bir yaramazlık filan.bak birde senınle uğraşmayayım.çok yorgunum zaten.''
yorgunluk nasıl bir şeydi?bazen elinde oyuncağıyla uykuya daldığında anneannesi oyuncağı yavaşca elinden alır,''nasıl yorulmuş yavrucak.uykunun gül kokulu kolları sarsın seni''diyerek alnına bir öpücük kondururdu.
yorgunluk gül kokulu bir uykuya dalmaksa eğer,ne diye annesi kendisiyle böyle kızgın kızgın konuşuyordu.
''anneciğim yorulduğun zaman gül kokulu uykulara dalarsın.anneannem öyle söylüyor''
''uykuya dalayımda gül kokuları kusur kalsın.yorgunluktan ölüyorum.''
bu kelimeden nefret ediyordu; ''yorgunum.yorgun olduğumdan.böyle yorgun yorgunken...''
''anneciğim sen yorulma diye....''
''yemekte konuşuruz çocuğum.bankada işler yetişmedi.baban gelene kadar bunları bitirmem lazım.hadi sen oyna biraz.''
''hani siz yoruluyorsunuz ya...''
''eeee...''
''bende oynamaktan yoruluyorum.''
''ne yapayım?''
''bilmem...''
yapılmaması gerekenleri biliyorduda büyükler,yapılması gerekenlerihiç bilmiyorlardı.
ışıklar söndü birden.annesi öfkeyle söylenmeye başladı.
''mum da yok'' diye diye karıştırdı dolapları el yordamı.çocuk sırtüstü yatıp,anneannesinin köyünü düşündü.gaz lambasını ışığında deli tavşan masalını anlatışını.deli tavşanın duvardaki aksini getirdi gözlerinin önüne.anneannesi gibi iki elini birleştirip işaret parmaklarını yukarı kaldırarak tavşan kafası yaptı.''bak deli tavşan ''diyerek parmaklarını oynattı.yoldan geçen arabaların farları duvardaki tavşana yol açtı.tavşan alabildiğine hür dolaştı sağda solda.otlarla kuşlarla konuştu.sonra yorgun düştü.duvardaki görüntü o minik avuçların açılmasıyla kayboldu.kolu yavaşça kanepeden aşağı sarktı.
neden sonra ışıklar geldi.kadın çocuğun hiç konuşmadığını akıl etti birden.kanepeye koştu.
küçücük dizlerini karnına doğru çekerek uykuya dalmıştı.masanın üstündeki dosyalara baktı iğrenerek.dindirilmez bir pişmanlık doldurdu içini.uyandırmaktan korka korka küçük alnına bir öpücük kondurdu.çocuk sanki bu öpücüğü bekliyormuşcasına:
''işin bitince beni severmisin anne?''dedi.kadın,sevilmek için randevu alan çoçuğuna bakarak sabaha kadar ağladı.
bizim için önemli olanları bazen çocuğumuzu dinlemenin önüne koyarız.
iş,güç,yorgunluk derken çocukları dinlemeyi unutabiliriz.
çocukları dinlemek,bir başka deyişle onlara dertlerini,sevinçlerini anlatma fırsatını vermek onları mutlu etmek,değerli hissettirmek için birinci adımdır.
Mecburda olsam ben bunu çok yapıyorum
yani "yorgunum" sözünü çok kullanıyorum
ağlattın beni okuldan gelir gelmez
bugün kızım anasınıfından gelsin hep onunla ilgileneceğim:gitme:
s3nna başınız saolsun canım
hasta olan arkadaşlarıma geçmiş olsun
nur45 bir çift papa ? nedir merak ettim kız
smeyr yumurtlayan battaniyeyi ilkke duydum ne çıkıyor içinden patik falanmı???
maviumutolsun gözün aydın canım,
fatmacım kızına çok geçmiş olsun, umarım şimdi daha iyidir,
çağlayancım sakın adamlara kızıp yakma okadar emeğini, çalışabildiğin kadar çalış sonrasını onlar düşünsün canım,
teşekkür ederim canım,
bugün düne göre iyi şükür anasınıfına gönderdim mecburen babada bende çalışınca:gitme:
internet sitesini bilmiyorum ama haftasonu cepadaki jokere gittik ufak tefek bişiler aldık güzel bi yer ama ben daha hiçç biberon vs bakmadım ya onlar boy boy ya hangi boyda almalıyız biliyormusunuz?
ilk etapta 30 ml yetiyor canım en küçücüğünden :)
http://www.kozmedshop.com/images/products/00/83/90/8390_kucuk.jpg
arkadaşlar biz kızımla kaçıyoruz acaip bi uyuşukluk var üstümde biraz yatağımızda kitap okuyalım bakalım uyuyup kalmazsak tabiikaydirigubbakcemile3
şimdiden bol bol uyuyun ben hala gündüz uykusuna hasretim
kızım uyumayınca bende uyuyamıyorumakannehir
kızlar ben geldim hepinize çok teşekkür ederim doktorumuz korkulacak birşey olmadığını bazen akıntı şeklinde olabileceğini söyledi vitamin verdi ama biz çok korktuk :çok üzgünüm: neyseki bişe olmadı
çok sevindim canım
merak etmiştim
bununla geçmiş olsun
kızlar bende dr dan geldim 25 cm olmuş boyu kilosuda 475 gr
maşallah kocaman olmuş prenses
kızlar civilimde ki port bebe 5 li seti mi alsam yoksa parça parça mı alsam karar veremedim
hepsini kullanacaksan al
yoksa her parça tektek satılıyor öyle alırsın
çanta şart
ben kanguruyu çok kullandım
ana kucagıda ilerde mama yedirirken vs iyi olur yada sen iş yaparken arada sallarsın mutfaga falan alırsın yanına
ama taşıma çantası sadece ilk 2 ay hastaneye aşıya giderken kullanılıyor sonra yesyeni kalıyor
bence işe yarıyordur be canım içindekiler kullanışlı şeyler belki kanguru pek işe yaramaz bilmiyorum yinede ama tecrübelilere sormak lazımyerimseniben
canım ben acayip çok kullandım
helede evde tekken yemek yaparken bulaşık yıkarken ortalık toplarken kızım sürekli kangurudaydı rahat rahat iş yaptım aylarca:))
Bende diğerlerinden istiyorum sevim_li almıştı civilimden bana port bebeden daha kullanışlı geliyor birde şimdi hastaneye gidince bakıyorum yeni bebekleri hem araba koltuğu hemde ana kucağı olanlardan alıyor öyle gezdiriyorlar
canım bunu
6670 Stork Silver Line Oto Koltuu Mavi | Stork | Civil Bebek ve ocuk Dnyas - Civilim.com
ilk 3 ay kesinlikle kullanmamak gerek çocuk 2 büklüm duruyor yeni bebek daha oturur pozisyonda duramaz onun için port bebe yada battaniyeye sararak taşırsınız ilk 2 -3 ay aşı için zaten kaç kere dışarı çıkacaksınızki
ama sonra anakucagıda çooook işime yaradı benim
kanguru senelerdir herkes kullanıyor neden zararlı olsunki
herkes birşeyler diyor ilerde yürüteç içinde sizlere zararlı diyecekler ama yürüteçsiz asla olmuyor:))) dinlemeyin derim ben
Kızlar eğer doğum yada sezeryan çok problemli geçmezse 1 hafta sonra ayaktasınız işinizi gücünüzüde yaparsınız yavaş yavaş valla hiç gerek yok birilerinin kalmasına
helede sürekli çok zor
lohusasınız şuandaki durumunuzdan çok daha fazla hassas olacaksınız helede dikiş doğum acıları en kötüsüde uykusuzluk onun için kimseye gerek yok derim ilk 1 hafta bilemedin 10 gün yeter!!!
evet canım bende ayrıntılıya giricem biran önce yarın olsun diye sabırsızlanıyorum benim randevum 11 :00 de kızçemi çok özledim çok heyecanlıyım inşallah hepimizde çok güzel sonuçlarla döneriz
geçmiş olsun canım
inşallah ayrıntılı güzel geçer:)
Kızlar yazdıklarınızı okudukça kayınvalidemle aramın iyi olmasına dua ettim

ben doğum yaptığımda yatak odama kadar hoşaflar helvalar yapıp getirdi süt olsun diye Allah razı olsun
merhaba arkadaşlar ayrıntılı sonucumuz ii çıktı çok şükr allah tamamına erdirsin inş sağlıkla hepimizinkini
çok sevindim canım gözün aydın
okuldan sonra eşimle yemeğe ordan da alışverişe gittik kızlar..
ilk hamile pantolonu ve kazağını aldım lcw den
güle güle giy canım:)