• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri

Kızlar selamlar a.s.
Nasılsınız, ben yuvarlanıp gidiyorum artık kusmalardan gına geldi, dr 1 şişe serumun içine 2gr metpamid ampul eklettirip kusmamı engellemeye çalıştı ama akşamına yine kustum, alışmak istemiyorum bu duruma çok zorlanıyorum ama mecburum... bişey etki etmiyor bana

Geceleri uyku pozisyonu almakta, doğrulup kalkmakta zorlanıyorum, yinede kaynanam geldiğinden beri 2 seferdir temizlik yaptım tek başıma şurayıda ben temzliyim kızım demiyor, napim, eşime söylemiştim geçen hafta bana yardım etmeyecekse dönebilir diye, sen direk şunu yap anne de yapmazsa ben göndericem dedi, ne yapmasını istiyorsam söylüyorum artık ne yapayım kendiliğinden bişey yapmıyor ama söyleyince tamam diyor yapıyor, görmezden geldiğim çok şey var gerçeği söylemek gerekirse, damacanadan bir su alır evlere şenlik tüm halımın üstü su olur, abdest alır ıslak havluyu banyo paspas takımnın üstünde bırakır, mutfakta iş yapar tezgahtan sular şıp şıp şıp halımın üstüne... kaç kere düzgünce söyledim aynı,ya mahsus yapıyor yada anlamıyor söylemiyorum artık...

Yemekleri eşim burdayken onun tabağına benimkinden fazla koyar hep, ne sinir bir durum dimi , ya zaten yiyecek bizim, kap kacak bizim sen kimin yemeğini kimden sakınıyorsun dimi ama, eşim geçen kahvaltıda iyi yaptı ama kendi tabağındaki jumbo servis patatesli yumurtayı benim tabağımdakiyle eşit olacak şekilde bana aktardı... o da baktı ööööööööleee...

Meyve suyuna aşeriyorum diye marmaristen meyve suyu aldım arada içerim diye, 1 bardak içtim litrelikten kalanı dolaba koydum, ertesi akşam aklma geldi canım çekti dolabı arıyorum yok, eşime sordum gördünmü diye, kaynanam ben onu sabah içtim dedi, ya be insan iç ama 1 bardak koy iç, 750ml den fazla vardı orda... banada bırak bi zahmet hamile olan benim bana alınıyo zaten onlar, yok içmiş hepsini, neyse eşim akşam vakti çıktı bana sarı meyveler meyve suyu aradı, bulamadı, adam her çeşitten 1 küçük kutu almış getirdi, neyse lafını dahi etmedim... ama fena bozuldum... ben 1 sefer onların evin de dolaptan birşey alıp kafama göre içmedim, hep sordum , sanki bi kaç bardak içip bıraz banada bıraksa ölür yani

Kağanda bi kaç gündür ateşlendi, burnu aktı fln aşıları vardı erteliyorum bir hafta daha ama aradan çıksa iyi olacaktı, geçen gece burnu tıkandı diye uyandı sürekli ama nasıl ağlıyor, bir yandan burun açıcıyı arıyorum evde, kaynanam uyanık yatağında oturuyor ama çocuğun yanına gelmiyor kağanın ağlamasını dinliyor, neyse odasının dolaplarını karıştırıyorum kağan o sırada yırtınıyor, artık dayanamadım anne çocuk ağlıyor niye yanına gitmiyosun dedim, o da sen kızarsın diye gitmiyorum dedi, niye böyle diyosun sen dedim sinir oldum , biraz ağız dalaşı yaptık üstüne, hayret bişi ya...
Neyse o olaydan sonra kağan ağlarsa geliyor artık...

Çocuk verdiğim ilacı içmek istemeyince onu yanına alıp sanki benden kurtarır gibi ah benim çocuğumu annesi zorlarmıymış vs... gibi saçını başını sıvazlıyordu , üç 5 sefer yaptı anne yapma dedim, bak hem çocuk bu şekilde mızmızlığı öğreniyor hemde kendi çocuğuma beni kötü gösteriyorsun dedim, o anlamıyor benim dediğimi diyor bana, he bide o çok merhametliymiş gaddar olamazmış öyle diyor, ne demek istiyosun anne diyorum, gaddar ne demek ben sana gaddarmı ol diyorum, çocuğu mızmızlanmaya alıştırma benim işim mızmız lursa 2 çocukla çok zor our, senin benim işimi zorlaştırman değil kolaylaştırman lazım diyorum, ama ben merhametliyim gaddar olamam diyo ya, sanki ben gaddarım... töbe töbe... insanı orta yerinden patlatır yani...

Neyseki bu ara kağan konusunda bana çok yardımcı oluyor bak hakkını yemem bu konuda, dışarıda mesela hastaneye markete fln kağansız gidip işimi halledebiliyorum ve kağanı o sallayıp uyutuyor, işte bu sebeplerden benim yanımda şu an, anlaşmaya çalışyorum... En azından anne sunu yaparmısın dediğim zaman yapıyor, bu benim için iyi bişey bu kadarla sınırlı ama olsun hiç bir zaman kendi annem gibi olamaz zaten öyle bişeyi beklemem yanlış olur dimi...

Karın ağrım kasık ağrım oluyor arada, ama bu haftada normal olduğu içn çok üstüne düşmüyorum, birde kaşıntııııııııııııı, ama kaşıntı basenlerimin yanlarında ve eklemlerimin içlerinde, kağandada olmştu, dr bir sebebi yok hamilelikten demişti bu dr a sormadım bile aynısını dicek, hem kağan 13.5 kg su an ve ben nadrende olsa onu kaldırmak zorunda kalıyorum ve zorlanyorum, gece kalktığındada ayağımda sallıyorum bu da beni zorluyor, yani ağrım olması çk normal aslında bir yandan düşününce...

Pantolonlarım olmuyoooooooooor, badilerim olmuyooooooooor, yarın çıkıp bişiler bakıcam üstüme inş. bulabilirim... marmariste biraz zor, olanlarda pahalı zaten,uygun bişiler bulabilecekmiyim bi bakınayım bakalım

Artııııııııı eşimin dönüşü bir kaç hafta daha uzadı aralık gibi dönecek sanırım moralim çok bozuk bu konuda çok bişi yazamıcam ona çok ihtiyacım var ve ne zaman ihtiyacım olsa çoğunlukla yanımda olamıyor, devlet sağolsun ne diyim... sağlık olsun.. Allah benim ve tüm zorda kalanların yardımcısı olsun...

Birde bebek arabası aldık turuncu, şimdilik kağan geziyor içinde çift yönlü ve hafif tam istediğim gibi, birde bebek çantamız eskimişti kocaman bir sırt çantası aldık bizim 2 sıpanın malzemelerinide alır içine
Bunun harici henüz bişi alamadım

Ayın 13.de ayrıntılı ultrasonum var, hayırlısı bakalım :)

Ayyy ne çok yazdım kafanızı şişirdim, arada girip içimi döküp çıkıyor gibi oluyoorum kızlar ama mazur görün kağandan ve evden çok az vakit kalıyor bana, hepinizi öpüyorum, vakit bulunca yine giricem, kendinize iyi bakın bebişleri öptüm
opuyorumnanaktan

Nurcum yapması çok basit malzemeleri aldıktan sonra siliikon tabancasıyla yapıştırıyorsun mıknatısla kelebeği :) Buzdolabı süsü olarak yapmayaksan ipli keseler var şekerini koyar bebek süsleriyle süslersin. Çok basit yaparsın cnm.Ben de ilk defa yapıcam. Arkadaşım ikizlerine kendi yaptı çok da güzel olmuş.

yapılır diyosun yanı malzemeleri nerden alıcaksın sende ankardasın ya fikrim olsun benimmdekaydirigubbakcemile2ankarada yeni sayılırımkaydirigubbakcemile3

kesin kokoş olacak, benim aklımın ucundan bile geçmemişti henüz, ama merak ettim ben de alıcam

canım ben ailemde ve arkadaşlarım arasında kokoş olarak bilinirim kızımda öyle olsun istiyorum inş...ailemede cinsiyetimiz belli olunca dedimki hazırlık yapcaksanız süsü olmayan bişi istemiyorum ona görebayanssulusmile sağlıkla gelsin inş kızımız

yapılır diyosun yanı malzemeleri nerden alıcaksın sende ankardasın ya fikrim olsun benimmdekaydirigubbakcemile2ankarada yeni sayılırımkaydirigubbakcemile3

Canım ben Ankaradaydım ama şu an Denizlideyim cnm. Dur aklımdayken değiştireyim ilimi :1: Ankarada Ulusta vardır bi bak bence İnternetten birmax yada yavuzsüs var oradan alacağım burda malzemeler de pahalı hazırı alsınlar diye çok çeşitte gitirmşyorlar. Sadece kargıo parası vereceğim ekstra onlarda fazla tutmaz heralde opuyorumnanaktan

Kızlar bu arada son sayfada bebek şekerinden bahsetmişsiniz oğlumunkileri ben yapmıştım çok zevkli, kapı süsünüde sepetinide şekerinide , aaaa bide lohsa şerbetliği seti yapmıştım ki bu konuda hiç mütevazi olamıcam süper bişi :)))
Açtığım konuların içinden bulabilirsiniz

Son düzenleme:
Kızlar bu arada son sayfada bebek şekerinden bahsetmişsiniz oğlumunkileri ben yapmıştım çok zevkli, kapı süsünüde sepetinide şekerinide , aaaa bide lohsa şerbetliği seti yapmıştım ki bu konuda hiç mütevazi olamıcam süper bişi :)))

burcucum allah yardımcın olsun gerçekten zor durumlar ve stresten uzak olman gereken bi dönem ama anladığım kadarıyla pek mümkün olmuyor...
lohusa şerbetliği setini ilk defa duydum nasıl bişi çok merak ettim...

burcucum allah yardımcın olsun gerçekten zor durumlar ve stresten uzak olman gereken bi dönem ama anladığım kadarıyla pek mümkün olmuyor...
lohusa şerbetliği setini ilk defa duydum nasıl bişi çok merak ettim...

Cnm benmkinin linki bu http://www.kadinlarkulubu.com/mayis...ini-kendisi-yapmak-isteyenler-burayaaa-6.html
burdan bakabilirsin, doğumdan sonra gelenlere lohusa şerbeti vermiştik, ama meyvesuyu kola falanda servis edilebilir içinde, kağanın diş buğdayındada aynı takımı kullanmıştım

Son düzenleme:

Cnm benmkinin linki bu http://www.kadinlarkulubu.com/mayis...ini-kendisi-yapmak-isteyenler-burayaaa-6.html
burdan bakabilirsin, doğumdan sonra gelenlere lohusa şerbeti vermiştik, ama meyvesuyu kola falanda servis edilebilir içinde, kağanın diş buğdayındada aynı takımı kullanmıştım

şimdi baktım gerçekten süper bizdede vardır lohusa şerbeti adeti bende yapayım inş ama benim aklıma şey takıldı bardaklar falan süperde nasıl yıkanıcaklar onu anlamadımkaydirigubbakcemile3

canım oglusum ıcın yaptıklarım konusundakıler mı?

şimdi baktım gerçekten süper bizdede vardır lohusa şerbeti adeti bende yapayım inş ama benim aklıma şey takıldı bardaklar falan süperde nasıl yıkanıcaklar onu anlamadımkaydirigubbakcemile3

Cnm boncuklu örtüleri temizler gibi sabunlu suya basıcaksın, elinle leke olan yeri küçük küçük ovsanda çıkar leke tutmadı benimkiler

canım oglusum ıcın yaptıklarım konusundakıler mı?

Cnm orda hemen hemen hepsi var,artı takı yastığı battaniye kapı süsü falanda olması lazım orda, birde ek olarak patik şekerler var mevlüt için konuların arasında var onlardanda mevlütte dağıttık

canım valla hepsı harıka bı kursa felan mı gıttın yoksa sadece yetenek mı :)

canım valla hepsı harıka bı kursa felan mı gıttın yoksa sadece yetenek mı :)

Cnm :)) çok teşekkürlera.s. , böyle şeylerle uğraşmaktan hoşlanıyorum ben ıncık cıncık fln kursa gitmedim int.ten araştırdım yapanlar nasıl yapmış diye :)) bide o zamanlar yatak istirahatli olduğm için bol bol vaktim vardı şimdi totomu kaşıcak zamanım yok :))

Cnm :)) çok teşekkürlera.s. , böyle şeylerle uğraşmaktan hoşlanıyorum ben ıncık cıncık fln kursa gitmedim int.ten araştırdım yapanlar nasıl yapmış diye :)) bide o zamanlar yatak istirahatli olduğm için bol bol vaktim vardı şimdi totomu kaşıcak zamanım yok :))

Anladım canım ama gercekten cok guzeller emegıne saglık..
Neyse ben kacar kızlar hepınızı opuyorum ıyı geceler hepınıze Şeniz

burcuu gıtmeden bısey daha sorcam canım yaa :)
Oglusunuda daha yenı dunyaya getırmıssın sezaryanla yapmıssın dogumuda 2. bebek ıcın sezaryanla olanlara en az ıkı sene beklenmelı dıolar dıe bılıorum bebıs planlımı geldı yoksa kazaraylamı :)

burcuu gıtmeden bısey daha sorcam canım yaa :)
Oglusunuda daha yenı dunyaya getırmıssın sezaryanla yapmıssın dogumuda 2. bebek ıcın sezaryanla olanlara en az ıkı sene beklenmelı dıolar dıe bılıorum bebıs planlımı geldı yoksa kazaraylamı :)

:))) cnm kaza kurşunu, aslında biz kağan 2 yaşını doldurunca gebelik düşünüyorduk, biraz beklediğimizden erken oldu:kedi: böylesi daha hayırlıymış demekki dedik ve doğurmaya karar verdik, araları 2 yaşa yakın olacak , ama kağan için çok seviniyorum hem aynı cinsler hem yakın yaştalar birbirlerine arkadaşlık edecekleryerimseniben

:))) cnm kaza kurşunu, aslında biz kağan 2 yaşını doldurunca gebelik düşünüyorduk, biraz beklediğimizden erken oldu:kedi: böylesi daha hayırlıymış demekki dedik ve doğurmaya karar verdik, araları 2 yaşa yakın olacak , ama kağan için çok seviniyorum hem aynı cinsler hem yakın yaştalar birbirlerine arkadaşlık edecekleryerimseniben

dogumun erken olması acısından sıkıntı yoksa sorun deıl dedıgın gıbı ne guzel aralarında fazla yas olmucak.
Bu arada kağanda cok tatlı masallah dogum gunu ıcın yaptıklarına bakınca orda gordum resmını bu arada dogum gununde yaptıgın pasta coreklerde bı harıkaa yaaa vallla supersın bacım ınsan yemeye kıyamaz :)

dogumun erken olması acısından sıkıntı yoksa sorun deıl dedıgın gıbı ne guzel aralarında fazla yas olmucak.
Bu arada kağanda cok tatlı masallah dogum gunu ıcın yaptıklarına bakınca orda gordum resmını bu arada dogum gununde yaptıgın pasta coreklerde bı harıkaa yaaa vallla supersın bacım ınsan yemeye kıyamaz :)

:kedi: cnm teşk.ler , ay ömrümü yedi o sofra ama annemlerdeydim neyseki o kağana baktı ben yaptım, aslında aklımda bi kaç sey daha vardı ama yetşmedi, yinede çok içime sinmişti...

belli ki sıradan şeylerden ziyade dikkat cekıcı gorselliğe onem verıosun:) ınsallah bızde yavrularımızın yas gunlerını goruruzde senden kopya cekerız tiyolarını paylasırsın artık bizlerle.
Neyse canım senın cıcıklere bak bak bıtmıo bu sefer gercekten kacıorum senı de opuyorum sende benım yerme o yakısıklı oglunun yanaklarından kocaman öpppp bakarsın hısım oluruz :)

belli ki sıradan şeylerden ziyade dikkat cekıcı gorselliğe onem verıosun:) ınsallah bızde yavrularımızın yas gunlerını goruruzde senden kopya cekerız tiyolarını paylasırsın artık bizlerle.
Neyse canım senın cıcıklere bak bak bıtmıo bu sefer gercekten kacıorum senı de opuyorum sende benım yerme o yakısıklı oglunun yanaklarından kocaman öpppp bakarsın hısım oluruz :)

Tabiki cnm, fikirler benden yapması sizden :))) öperim tetesi, bende kaçtım Şeniz

Back
X