2011 Şubat Anneleri

kızlar bu hafta bimdeki ürünler

ben duvar süslerine bakıcam yetişebilirsemm.katı meyve sıkacağıda iyi gözüküyor.

aktuel-urunler.html

Son düzenleme:
Merhaba kizlar nasilsiniz:49: uzun zamandir gecmisi okuyup cikiyordum toplamda dogan bebegimiz 4 mi oldu ay ne güzel insan heyecanlaniyor:16: Allah anali babali büyütsün miniklerimizi, bende yürürken tikanip kaliyorum alisverise markete bile gitsem bir eve yetisseydim diyorum karnim sertlesiyor kasiklardan yürüyemiyorum son ay oldugundan olsa gerek kolay degil artik ne yapalim ama deger miniklerimiz icin:16:

slm kızlar
bende valla bugün enerji patlaması var.
kızımın yeni gelen bütün eşyalarını yıkadım astım ütülenmeden kaldırılacakları kaldırdım.dolaba yeni düzen verdim.sonra banyoya girip bi de banyo cifledim.artık yorulma sinyalleri vermeye başladım :))
bu arada nesli benimde aklıma geldi azönce neden girmiyoki inş bi sıkıntı yoktur.
valla insan merak ediyo yaa artık doğurdumu acaba diye.
gaye sana da geçmiş olsun canım artık her gün yeni hbrler alıyoruz.
mapuci ben çatı muayenesini 37. haftadan sonra yapıyolar diye biliyorum bildiğim kadarıyla çatı muayenesi doğumu tetikleyebiliyomuş.bazı doktorlar doğuma kadar yapmıyomuş bile.ama ben bu gidişimde doktoruma sorcam çatım müsaitmi diye yapsın bari de eğer müsait diilse boşu bşuna beklemeyelim 40. haftaya kdr

gözdecim hoşgeldinn.bazen banada bööleee bi enerji geliyoo.aslında bugün benimde bişiler yapasım vardı ama temizlik yapasım yoktu:37: başkada yapacak bi iş yoktu zaten.Annemle oturduk bizde

şimdide eşimi kayınpederlerle misafirliğe yolladım :37: ben gelmiyim oturamıyorum sırtım ağrıyo dedim.oda annem var diye bıraktı beni yoksa yalnız bırakmıyoo.bizde annemle oturuyoz karşılıklı.akşam 11 buçuktada ablam gelecek inşallah.az 2 gün duruyolar ama olsıunnn

Faydalı Bilgilerrr

Hep yaziyorum forumda yeri geldikce bebeklerinizi kucaginiza almaktan korkmayin, sallamaktan korkmayin(sallamaktan kastim sallayarak uyutmak degil her bebek yardimsiz kendi kendine uyumayi 4.aydan sonra ögrenebilir ve ögrenmelidir), elektirik süpürgesiyle yada sac kurutma makinasi sesiyle sakinlestirmekten korkmayin diye ama nickimin basinda „uzman psikolog zingolozomzop" diye bir ek yok ya inandiramiyorumJbende „bir dr.un yaptigi arastirmaya göre..... diye baslayacagim yazilarima Neyse konumuza döneyim..
Bebislerimiz cok cabuk büyüyorlar her gün her saat degil mi?Ve özellikle ilk aylarda durmadan agladiklari, daha SIK emdikleri yada daha SIK mama istedikleri, daha cok kucakta kalmak istedikleri dönemler oluyor ve birden bu dönem geciyor hersey normale döndü derkennn yine böyle bir dönem geliyor degil mi?Sanirim cogumuza tanidik geliyor bu cümleler.
Psikologlar 25 yil gibi uzun bir zaman diliminde bebek gelisimlerini inceledikten sonra bebeklerin dogumdan sonra belli haftalarda beyin fonksiyonlarinin gelismesi dolayisilya „büyüme ataklari“ (böyle ceviriyorum türkceye ben almancadan) denilen devreleri gecirdiklerini farketmisler.Hafta hafta olan bu büyüme ataklari sonucunda bebisler hep yeni bir beceriyle büyümelerine devam ediyorlar.Yani önce bir adim geri (daha SIK aglama, daha –huzursuz olma...vs) ve bu atak gectikten sonra bir adim ileri..Böyle haftalarda dahacok enerjiye ihtiyaclari oldugu icin daha SIK Emerler yada tam tersi istahlari kapanabilir.yani beslenme düzenleri bozulur.Bazi bebekte birkac gün sürüyor bu ataklar bazi bebek 1 haftada atlatiyor.Beyin fonksiyonlari gelisirken organizma da uyum saglamaya calisiyor bu gelisime.Organlarda büüyor ve kücücük bebislerimiz daha Sik agliyor uyku düzeni degisiyor, beslenme düzeni degisiyor...Bu haftalari yazacagim size..Bunlari bilinc e ben kizimi daha iyi anlayip daha sabirli olabiliyorum.
Yalniz bebeginiz 2 hafta gec dogduysa örnegin 2 hafta önceden takip edeceksiniz bu haftalari 2 hafta erken doyduygsada 2 hafta geriden gidecektir.Haftasi haftasina günü günüede olmayabilir gelisim atatklari.her bebek farkli cünkü.

Ah unuttum birde bebeklerimiz kendini böyle haftalarda nasil hissediyor kisaca ondanda bahsedeyim..Büyüme ,gelisme ataklari sirasinda bebegimizin dünyasi yine alt üst oluyor.Tanidigi bildigi gezegene geri dönmek istiyor yani annesinin karnina bu yüzden daha cok kucak istiyor..Bagirarak „bana yardim ettt“ diyor..Böyle dönemlerde daha cok ilgi göstermeliyiz bebislerimize, onlari anladigimizi hissettrimeliyiz yeni seyler ögrenirken onlara destek vermeliyiz..HEr ataktam birkac gün sonra yeni bir beceriyle cikiyorlar karsimiza (örnegin nesneleri daha dikkatli gözlemlemeye baslamak, nesneleri tutmak, gülümsemek gibi)

Haftalar:
5.Hafta
8.Hafta-(bazi bebklerde 9.haftada olabilir)
12.Hafta
15.Hafta(bu seferki atak dönemi 15 ile 19.haftada olabilir yada birkac gün tekrarlayabilir)
23.Hafta(yada 26.Hafta)
34..Hafta(37.haftaya kadar sürebilir yada birkac günlük sürelerle tekrarlayabilir)
42.Hafta(46.haftaya kadar)
51.Hafta( yada 52.)

Bunlar yaklasik olarak haftalar yani sizin bebisnizin tam dogum tarihine göre bir hafta erken yada bir hafta gec baslayabilir bu gelisim ataklari..Unutmayin yeni geldikleri gezegende yalniz olmadiklarini hissetmeye bu haftalarda dahada cok ihtiyaclari varJ

Alıntı

çok geçmiş olsun arkadaşına
bi arkdaşım 5.5 aylıkken hem de sebebsiz kaybetti bebeğini.
ve en kötüsü suni sancı ile normal şekilde doğurtturmuş doktoru..
allah kimsenin başına vermesin..

benim yeğenim de 8 aylık bu sebeple doğdu. şansına dr kontrolü günü daha yeni kopmuştu plasentadan, acilen aldılar. genelde anne zehirlenir, bu şekilde anlaşılırmış. yani anneyi bile kaybedebilirlerdi. Allah'a şükretmek lazım yinede. Tabi kimseye vermesin Allah

kızlarrr işim çokkk biraz geçmişi okudumm.ama teker teker yazamıcamm. inşallahh iyisinizdir hepinizz.
kasılmalar başlıyo artıkk.benim tam eklem yerim ağrıyoo kemiklerim genişliyor sanırımm.vajinayla bacaklarımın birleştiği yer.sizdede öyle olan varmı :26:

ben yeni üyeyim. evet aynı şekilde benimde öyle ağrılarım oluyo ama benim sadece sol kasığımda var bazen çok şiddetleniyo hatta yürüyemeyecek kadar. bu ağrılar arada bir gelmiyo sürekli ağrıyo :( acaba bu normal mi yoksa doktora gitmeli miyim 35 haftalık hamileyim.

gözde ve seda doğumdan iki üç gün öncede böyle bir enerji geliyormuş.boşuna çamaşır bulaşık için harcamamak gerekiyoruş.doğum içinmiş enerji.şimdikileri harcayında sonzamandakine sahip çıkın :))

benim yeğenim de 8 aylık bu sebeple doğdu. şansına dr kontrolü günü daha yeni kopmuştu plasentadan, acilen aldılar. genelde anne zehirlenir, bu şekilde anlaşılırmış. yani anneyi bile kaybedebilirlerdi. Allah'a şükretmek lazım yinede. Tabi kimseye vermesin Allah

ne şanslı bebekmiş :)) bizimkilerde öyle olur inşallah....

selam kızlar geçmişten aklımda kalanları yazıyorum arada atladıklarım varsa kusura bakmayın.

dillerim_lal canım inşallah ablandan güzel haberler gelir.
bu arada senin yazdıklarını okurken çok eğleniyorum, eğer sen ist.a ya da ben ankaraya taşınırsam seninle komşu olmak istiyorum şimdiden anlaşalım;))))

sevimli yarın için bol şans, inşallah iyi çıkar kültür sonucun canım

gyshnky çok geçmiş olsun, korkutmuş sizi minik, neyse ki çıkmışsın şimdi hastaneden. hastanedeki kötü zamanları düşünüp çok korkutma şartlandırma kendini, herşeyin hayırlısı

Son düzenleme:
İyi geceler kızlar.

Sabahtan bu yana belimin her iki yanında sancı var. Oglumda hiç yaşamadım bunu. O nedenle kasılma mı yoksa dogum sancısı mı bilemiyorum ama düzenli degil.

Okulda bütün gün topallayarak yürüdüm resmen :(

Sabahı ederim inşallah...

Bu arada sepetimiz ve kapı süsümüz geldi. Bir ara fotograf eklerim. Ben çok begendim...

selam kızlar ben çok kötüyüm ya karnımın alt kısmı agrıyor habire idrara gıdıom karnımda da kasılma var sanırım

İyi geceler kızlar.

Sabahtan bu yana belimin her iki yanında sancı var. Oglumda hiç yaşamadım bunu. O nedenle kasılma mı yoksa dogum sancısı mı bilemiyorum ama düzenli degil.

Okulda bütün gün topallayarak yürüdüm resmen :(

Sabahı ederim inşallah...

Bu arada sepetimiz ve kapı süsümüz geldi. Bir ara fotograf eklerim. Ben çok begendim...

selam kızlar ben çok kötüyüm ya karnımın alt kısmı agrıyor habire idrara gıdıom karnımda da kasılma var sanırım
Kızlar sanırım son zamanlarımızı kaslmyla sancıyı ayırt etmeyeçalışarak geçirecez.sonrada stresten doğuracaz.hadi hayırlısı :)))

Kızlar siz kasılmalardan ne rahat bahsediyorsunuz. Benim geçen hafta nst de kasılmam çıktı, doktor dayadı ilaçları. raporunu haftaya iptal edebilirim, ev istirhati verebilirim devam ederse dedi. rahimde açılma olmadığı için çalışmama izin verdi. bu hafta tekrar gidicez. bildiğim kadarıyla 34 haftadan önce kasılma hayra alamet değil. çünkü ciğer gelişimi tamamlanmamış oluyor. 34 haftanın altındakiler, kasılmanız varsa kendinizi yormayın, iş yapmayın, yürüyüş yapmayın, çay kahve içmeyin ve drnuza danışın derim. 34 sonrası pek problem değil diye biliyorum. ama en iyisini drlar bilir. korkutmak gibi olmasın ama dikkat etmemiz lazım.

Bu arada kasılmalar idrar yolu enfeksiyonundan da olabilirmiş, idrarda yanma varsa ona da baktırmak lazım

ben sabahları 2 fıncan cay öğleden sonrada yarım 3 birarada nescafe ıcıom.

bu çatı muaynesi çok can yakıomuş diolar böyle duyum alan varmı

selam güzel şubat anneleri.Hepinizin yeni yılını kutluyorum.İnşallah sağlıkla bebişleri kucağımıza alır 2012'ye onlarla gireriz.
Ben Yılbaşı günü hastanaye yattım,3 gündür de hastanedeydim.Bugün çıktım...
2-3 gün wc'ye girdiğimde kilodumun ıslanmış olduğunu fark ediyordum... yılbaşı günü iş yerinde doktorumu arayıp söyledim o da acil'e görünmemi istedi.Eşim hemen Zekai Tahir kadın hastanesine götürdü acil'e.Orada alttan hem spekulum takıp baktılar hem elle muayene ettiler ve nst'den sonra yatış verdiler.
Yakın bakım bölümünde biraz yattıktan sonra özel oda tutup odaya geçtik.
Sürekli gözetim altında tuttular.O gelen suyun amniyon sıvı olduğu saptandığı için sürekli gözlem yapıldı.
1 defa nst'de sancım çıktı ama muayenede açıklık gözlenmedi.Nihayetinde bugün nst'ler ve ultrasondan sonra taburcu ettiler.
Kızım bizi biraz korkutmak istemiş sanırım :) Bu arada erken doğum olabilir diye 2 doz ciğer geliştirici iğne de vuruldum.
Şimdi evde dinleneceğim.İnşallah sıkıntısız şekilde 35. haftayı da doldurursam korkulacak bir durum kalmayacağını söyledi doktorum.
Bu arada yakın bakımda yatarken doğum salonlarının yanındaydım.Normal doğum yapanların bağırışları,ağlamaları hala kulaklarımda.Devlet hastanesinde doğumdan iyice soğudum... Sezeryan olabilirim ama normal doğum devlette ASLA!!! falan dedim.
Özel odaya geçene kadar berbat bir muamele var.Hayvan muayene eder gibi muayene ediyorlar.Hele bide etrafta o sesleri duyunca psikoloji iyice uçup gidiyor.
Herkese tavsiyem artık kendinizi olabildiğince sakının... Ağır iş yapmayın... Veeee kesinlikle hastane çantalarınız hazır olsun!!!

canım cok geçmiş olsun..neler yaşamışsın.

Kızlar siz kasılmalardan ne rahat bahsediyorsunuz. Benim geçen hafta nst de kasılmam çıktı, doktor dayadı ilaçları. raporunu haftaya iptal edebilirim, ev istirhati verebilirim devam ederse dedi. rahimde açılma olmadığı için çalışmama izin verdi. bu hafta tekrar gidicez. bildiğim kadarıyla 34 haftadan önce kasılma hayra alamet değil. çünkü ciğer gelişimi tamamlanmamış oluyor. 34 haftanın altındakiler, kasılmanız varsa kendinizi yormayın, iş yapmayın, yürüyüş yapmayın, çay kahve içmeyin ve drnuza danışın derim. 34 sonrası pek problem değil diye biliyorum. ama en iyisini drlar bilir. korkutmak gibi olmasın ama dikkat etmemiz lazım.

canm rahat değildim kaç gündür kendi kendimi yedim ama dediğin gibi NTS de çıkarsa sorun var.benim nstde çıkmadı.diğer türlü doğum sancısının aynısı ama yalancı sancıda çekebilirz.kasılmada yaşayabiliriz.yeterki NSt de çıkmasın.bebek başaşşağıgelmeye çlıştığı için olabilirmiş ..........sende dikkat kendine.dinlenerek geçer dedi bugün benim ntsme bakan ebe :))

Back
X