2011 Şubat Anneleri

Burda forumda okumuştum ben hurma zemzem nar suyu falan verilmesi olayını hatta bir yada iki tane nar tanesinin suyunu doğar doğmaz bebeğe verirsen gaz olmuyomuş diye yazmışlardı çokda aklıma yatmıştı yapıcaktım ama doktoruma sordum veriyimmi diye bana dediki : ilk 4-5 gün anne sütünün içinde bi madde oluyomuş ve bu bebeğin mide ve bağırsaklarını sarıyomuş ömür boyu koruyuculuğu varmış ve mutlaka bünyede olması gerekiyomuş ( aslında daha ayrıntılı anlattı ama aklımda kalan bu) o yüzden sakın ha dedi ne zemzem ne başka bişey verme bebeğe dedi çünkü ozaman sütteki o madde etkisini asla göstermiyomuş .. çok güzel açıkladı ve vazgeçtim ben narsuyu olayından

illa beni uğraştırcaksınız yaneeee:37:

ama iyi oldu burda ne güzel şeyler var.emzirme önlüğünü beğendim hakkaten bende alabilirim.çağlayan 10 liralık puanından avantamı isterim ama :27:

o kundaktan ben almıştım bire bir aynı değil tabi benimki kulaklı falan çıtçıtlı 7.5 liraya almıştım burda küüçük bi dükkandan

Fenamı oldu bak uğraştın ama sende birşeyler almaya karar vermişsin :9: Puan sana feda olsun canım istersen hepsi senin olsun :))
Önlükten hangisi daha çok aklına yatıyor ben 1.numarayı düşünüyorum ama 3.te olabilir kararsızım o konuda çok

Burda forumda okumuştum ben hurma zemzem nar suyu falan verilmesi olayını hatta bir yada iki tane nar tanesinin suyunu doğar doğmaz bebeğe verirsen gaz olmuyomuş diye yazmışlardı çokda aklıma yatmıştı yapıcaktım ama doktoruma sordum veriyimmi diye bana dediki : ilk 4-5 gün anne sütünün içinde bi madde oluyomuş ve bu bebeğin mide ve bağırsaklarını sarıyomuş ömür boyu koruyuculuğu varmış ve mutlaka bünyede olması gerekiyomuş ( aslında daha ayrıntılı anlattı ama aklımda kalan bu) o yüzden sakın ha dedi ne zemzem ne başka bişey verme bebeğe dedi çünkü ozaman sütteki o madde etkisini asla göstermiyomuş .. çok güzel açıkladı ve vazgeçtim ben narsuyu olayından

Bende nar suyunun gaz yapmadığını duymuştum hatta kasım annelerinde bol bol okuyordum o konuları ama kimler yaptı yapmadı bilmiyorum ben annemle ablama söylediğimde bana karşı geldiler.
İlk süt koyu kıvamlı geliyormuş galiba yağ gibi böyle o bebek için çok faydalıymış senin dr.dediği gibi onun için bende vazgeçtim yapmaktan

Son düzenleme:
Fenamı oldu bak uğraştın ama sende birşeyler almaya karar vermişsin :9: Puan sana feda olsun canım istersen hepsi senin olsun :))
Önlükten hangisi daha çok aklına yatıyor ben 1.numarayı düşünüyorum ama 3.te olabilir kararsızım o konuda çok

Bende nar suyunun gaz yapmadığını duymuştum hatta kasım annelerinde bol bol okuyordum o konuları ama kimler yaptı yapmadı bilmiyorum ben annemle ablama söylediğimde bana karşı geldiler.
İlk süt koyu kıvamlı geliyormuş galiba yağ gibi böyle o bebek için çok faydalıymış senin dr.dediği gibi onun için bende vazgeçtim yapmaktan

bende nar suyu falan vermem ama zemzemle hurmayı yapıcam.hastanede yapmam ama eve gelince yaparım yani o ilk sütünü içer inşallah.sonra.sonuçta kuranda yazıyor çook zararlı bişi olsa peygamber efendimiz yapmaz

çağlayancım bende birinciyi beğendim canım

cinsellik konusunda canım ilişkiden zevk almıon derler hani genişlio ya onndan

annaaam sende... hormonlar tavan yaptı zatiii...:1: kaslar ne kadar ne olursa eskisi gibi kasılmıyo...buda zevki azaltıyomuş hem erkek hem kadın için... daha açıık annlatayımmı canım benim:1:

annaaam sende... hormonlar tavan yaptı zatiii...:1: kaslar ne kadar ne olursa eskisi gibi kasılmıyo...buda zevki azaltıyomuş hem erkek hem kadın için... daha açıık annlatayımmı canım benim:1:

verdiğiniz bilgiler için teşekkür eder saygılarımı sunarım :37:

amaann şurda alttarafı bitane doğuracaz bilemedin iki taneee...bişi olmaz yauuu.bide bu çıkmasın noolurr başımıza :34:

Sonradan sezeryanın acısını çekmektense normal'i yaparım daha iyi.
Hem geçen gün nerde okudum ben yaa normal daha iyiymiş diye ocak annelerindemiydi birinin ninesi bir sürü doğurmuş bir sürü çocuk hepside normalmiş.Hiçte bir problem yaşamamış.
Sezeryan bildiğiniz ameliyat hemen ayağa kalkamıycaz ömrümüzün sonuna kadar kendimizi koruycaz annemle ablamdan biliyorum şimdi ayaklarından azıcık üşütseler dikiş yerlerim ağrıyor diye başlıyorlar.
Normal yapma şansınız varsa kızlar normal yapın.Herşeyin malum doğal olanı makbul :51:

kavga etmeyin arkadaşlarr :37: ayrılın ayrılınnn :22:

bana didi şekerim onu.anlamamıştım baştan ama sonra anladımmm..kadıon olmak zor zanaat hakkaten yaaa dimi.

ben de bir yerde okudum normal dogum sonrası rahim kendini topluyormus eskisi gibi oluyormus hatta biri demistiki eskisinden daha iyi oluyo korkmayın diye yazmıstı bilemem ne kadar dogru ama :))belki bu da kişiden kişiye degisen bişeydir :52:

mrb kızlar ben geldim.
annemi yine hastaneye kaldırmışlar.
ameliyattan önce 3 gün hormon tedavisi olmuştu o sırada bacaklarına pıhtı atmış.iki bacakta tamamen tıkanmış tedavi başlamışlar.yaaa elim kolum bağlu kaldım bruda.
dr raporu olsa bile uçaklar 36. haftadan sonra almıyolarmış.çıldırmak üzereyim.ben druma sööliycem 38 dolunca sezeryana alsın beni yarı 40 çıkınca da gitmek istiyorum istanbula

canım çooook geçmiş olsun yaa..sen kımıldama bi yere..bol dua et annen için..bende ediyorum..dualarımız kabulolurmuş bizim..allah acil şifalar versin

bende sordum...sen bilirsin nasıl dersen öyle yaparız...normal için bi mahsur yok ama bu 37. haftada kesinleşir dedi önce...sonra ama ben hiçbi eczacının veya doktor bayanın normal doğum yaptığını görmedim dedi.(bende eczacıyım).hemşireye sordum niye öle dedi bollaşma yüzündenmi dedim. evet dedi ne olsa bollaşma oluyo,3-4çocuktan sonra iyice belli oluyo ama yinede oluyo dedi...:17:yani zaten korkuyodum ağrıdan dolayı...bide ablama sordum o normal doğum yapmıştı o bile o sebepten sezeryan yaptır dedi...önemli bence o konuda:38: haksızmıyım:87:

doktorun resmen seni etkilemeye çalışmışş..bence kişi kendisi için hangisini uygun görüyosa o doğum şekli onun için kolay oluyo..sezeryan isteyipte acil doğuma girip normal yapan bayanlar beklentilerinin tersi olduğu için hayal kırıklığına uğruyolar..veya normal isterken bi problem çıkıp sezeryana girenlerdede aynı hayal kırıklığı oluyo..dolayısıyla buda nekahat süresini olumsuz etkiliyebiliyo..psikoloji iyileşmede bünye kadar çok önemlii bence..
önemli olan bizim hazırlklı olmamız..her iki yönteminde artılarını eksilerini biliyoruz..karar verebilmek zor bu aşamada..mesela ben normal istiyorum ama bir o kadar da korkuyorum..uyusam uyansam bebem kucağımda olsa da demiyo değilim..ama adı üstünde NORMALL..doğa böyle istiyo gibi:)))

bollaşma konusuna gelince o konuda ben de takıntılıyım..ama bi kaç doğumdan sonra belli ediyomuş diye duymuştum..ne kadar doğru bilmiyorum tabe:)2 den fazla bebişte düşünmüyorum..teecrübeli olanlarımız konuşsunnnnn burda da:)
normal doğum yapıp da bollaşmadan şikayetci olan var midurrrr????:emir_bebek:

kavga etmeyin arkadaşlarr :37: ayrılın ayrılınnn :22:

bana didi şekerim onu.anlamamıştım baştan ama sonra anladımmm..kadıon olmak zor zanaat hakkaten yaaa dimi.
sana ben anlatcam daha duuuur:1: zaten kötüyüz cümlemiiiz...:17: heycandan yanlış alıntı yapmışım...:1: kötü emellerime alet etmeliyim buğün kocişimi....:38: zor be....hamileliğin en kötü yanı buydu zaten bence...

canım çooook geçmiş olsun yaa..sen kımıldama bi yere..bol dua et annen için..bende ediyorum..dualarımız kabulolurmuş bizim..allah acil şifalar versin

doktorun resmen seni etkilemeye çalışmışş..bence kişi kendisi için hangisini uygun görüyosa o doğum şekli onun için kolay oluyo..sezeryan isteyipte acil doğuma girip normal yapan bayanlar beklentilerinin tersi olduğu için hayal kırıklığına uğruyolar..veya normal isterken bi problem çıkıp sezeryana girenlerdede aynı hayal kırıklığı oluyo..dolayısıyla buda nekahat süresini olumsuz etkiliyebiliyo..psikoloji iyileşmede bünye kadar çok önemlii bence..
önemli olan bizim hazırlklı olmamız..her iki yönteminde artılarını eksilerini biliyoruz..karar verebilmek zor bu aşamada..mesela ben normal istiyorum ama bir o kadar da korkuyorum..uyusam uyansam bebem kucağımda olsa da demiyo değilim..ama adı üstünde NORMALL..doğa böyle istiyo gibi:)))

bollaşma konusuna gelince o konuda ben de takıntılıyım..ama bi kaç doğumdan sonra belli ediyomuş diye duymuştum..ne kadar doğru bilmiyorum tabe:)2 den fazla bebişte düşünmüyorum..teecrübeli olanlarımız konuşsunnnnn burda da:)
normal doğum yapıp da bollaşmadan şikayetci olan var midurrrr????:emir_bebek:
diyomya ablam 2 çocuk doğurdu almanyada..15dakkada doğurmuş kolayda olmuş...hani ırsiymişya bu doğumun kolay veya zor olması ondan sordum ablama.bence sezeryan yaptır ablam azalıyo istek dedi... hadi dr öyle dese ablam niye öyle söylesin..demekki baya farkediyo diye düşündüm.

yavv ksılar bişey sorcammm
lohusa şerbeti nasıl yapılıyorrr..bizim orda kimsenin yaptığını görmedimmm..oda benden kaynaklanıyo birazzz..bebek görme işini ben biraz geçten alırımda..genellikle minikler 40larını geçmiş olurlarr..

bi anlatın bakıyım..ben de yapıyım...çok da misafirim olmaz ama bu gurbet ellerde:)))bana yararr hiç değilse:)))

sana ben anlatcam daha duuuur:1: zaten kötüyüz cümlemiiiz...:17: heycandan yanlış alıntı yapmışım...:1: kötü emellerime alet etmeliyim buğün kocişimi....:38: zor be....hamileliğin en kötü yanı buydu zaten bence...

ahh şekerimm hiç sormaaa.:17:

yavv ksılar bişey sorcammm
lohusa şerbeti nasıl yapılıyorrr..bizim orda kimsenin yaptığını görmedimmm..oda benden kaynaklanıyo birazzz..bebek görme işini ben biraz geçten alırımda..genellikle minikler 40larını geçmiş olurlarr..

bi anlatın bakıyım..ben de yapıyım...çok da misafirim olmaz ama bu gurbet ellerde:)))bana yararr hiç değilse:)))

internette tarifleri var.aktarlarda satılan lohusa şekeri diğer bir adıda kızılcık şekeri ondan alıyosun.şeker ve suyla yapılıyo sanırım.bende hiç yapmadım içmedim.ben evde üzüm suları var annem yazın bahçedeli bağda yetişen üzümlerden yapmıştı ondan veririm diye düşünüyorum.sonuçta oda vitamin

diyomya ablam 2 çocuk doğurdu almanyada..15dakkada doğurmuş kolayda olmuş...hani ırsiymişya bu doğumun kolay veya zor olması ondan sordum ablama.bence sezeryan yaptır ablam azalıyo istek dedi... hadi dr öyle dese ablam niye öyle söylesin..demekki baya farkediyo diye düşündüm.

oyy oyy oyyy..olmadı buuu..güvendiğim dağlara kar yağdı şimdi...bu tezi çürütcek bir tecrübeye ihtiyacım var şimdi:))) ay bide bunu düşüncem off yaaa:))):36: dur bide ben ablamları arıyımmm...hepsi normal doğurdu..1 tane doğuranda var 3 tane doğuran da...yorumları yazarımmmm...

lohusa şerbeti tarifi

Malzemeler:
1 adet lohusa şekeri
400 ml su
12 adet karanfil
8 adet tane karabiber
1,5 çay kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı file badem
3 adet kırılmış tarçın

Yapılışı:
Bir tencereye lohusa şekeri konup Su eklenir.Yarım Saat kaynatılır.Temiz bir tülbentlin içine karabiber, zencefil, tarçın ve karanfil konup bohça haline getirilir.Bu bohça kaynayan şekere eklenir.Bir süre daha kaynatılarak iyice özleştirilir.Ocaktan alınıp Sıcak yada soğuk olarak badem ekilerek servis yapılır

Back
X