Kızlar selam

Buhar makinalarından konuşmuşsunuz bende arzumun soğuk buhar makinası var çok memnunum, buhar ölçen dereceside yanında hediyeydi, buhar ölçen aleti aynı zamanda saati oda ısısını ve tarihide gösterdiği için bebeğin bulunduğu odada tutuyordum hep, her zaman kullanmak için değil ama buhar makinaları, mesela içerde elektrikli ısıtıcı vs.. kullanıldığı zaman odanın nemi azalınca bebek kuru havada nefes almakta zorlanıyor bunuda buhar ölçerin buharı gösteren yerindeki sayı belli bir yüzdenin altına düştüğü zaman anlıyoruz, o zaman çalıştırılıyor mesela, yada burnu tıkanınca veya geniz akıntısı olunca havadaki extra nem rahat nefes almayı sağladığından o zaman çok ihtiyaç oluyor, belki hastanedede görmüşsünüzdür hasta olduğu için ağzı burnu tıkanan bebekleremesela bronşit yada üsye fln olunca maske ile buhar veriyorlar ve böylece bebekler rahat nefes almaya başlıyor,kaloriferde suluğun yada ıslak havlunun makine kadar etkisi yok kızlar
Ayrıca buhar makinasını sadece su ile çalıştıracaksınız aklınızda bulunsun, parfüm gibi şeyler tehlike yaratıyormuş, zaten makinaların kullanma klavuzundada yer alıyor bu bilgiler
Biliyorsunuz biz bir süredir annemde kalıyoruz, buraya buhar makinamızı ve buhar ölçerimizi getirmedim, ama kağan son hasta olduğunda ağzı burnu tıkandı, ve nefes alamayacak gibi oldu, burnunu açmıştım ama geniz akıntısı oluğu için nefes almakta zorlanıyordu, bende rahat nefes alsın diye içerde ketılı kapıyı kapatıp 5-10 sefer içerdeki buhar artana kadar çalıştırdım, tabi ketıldan sıcak buhar çıktığı için içersi banyo yapılmışa döndü, çocuğun nefes alması rahatladı, ama konfor açısından içersini ısıtmadan kullanılabilen soğuk buhar makinasını tavsiye ederim sadece havaya buhar salıyor ve ısıtmıyor,
Neyse bu arada çok çok önemli bir bilgiyi paylaşayım kızlar, ASLA VE ASLA değil bebeğin burnuna sürmek odasına su içine bile VİKS KOYMAYIN, ben dr a kağan gece boğulacak gibi oluyor genizi doluyor, su içine viks koyayımmı deyince dr kızdı, ses tellerini yapıştırarak bebeğin nefes alamamasına ve ani bebek ölümüne neden olabiliyormuş Allah korusun, kendinizdede hamilelik süresince kullanmayın tavsiye edilmiyor, çocuga ancak 4 YAŞINDAN İTİBAREN viks kullanılabilirmiş,
Bunun yerine alternatif olarak kaynar suyun içine 1 yemek kaşığı dolusu karbonat atarak odaya koyup benzer bir etki yaratabilirsin dedi dr aklınızda bulunsun
Bu arada bende manik gibi düşünüyorum kızlar, sakın sakın bebeğin üstüne çok düşmeyin tozda alacak mikropta böylece bünyesi kuvvetlenecek
Mesela ben kağanı aynen bahsettiğim gibi büyüttüm çok sakınmadım, çamasır suyu yerine sabunlu su ile sildim heryeri, emeklemeye heves edince battaniye serip üstüne koydum yani mikropta aldı yerde yaladı yeri geldi, ama bünyesi kuvvetleniyor böylece, açıksası bu üst üste geçirdiği 3 hastalık dönemi haricinde pek hasta olduğunu bilmem , ikincisindede böyle yapıcam
Ama bir tanıdık arkadaşta bebeğini her şeyden korudu, her gün çamasır sularıyla vs.. her yeri tmizledi ve su an tüm mikroplar öldüğü ve çocuk mikropsuz kaldığı için sürekli hasta oluyor bebeği
Dr da emziğini at yere ver ağzına, oyuncağını yere sür ver ağzına mikrop alsın vücudu alışsın demiş artık son çağre
Bu arada isimlerden konuşulmuş, okuduklarımın arasında kötü anlamlı isimler görmedim kızlar hepsi güzel, isimleriyle yaşasın kuzular
Apsimisia; cnm bebeğini görmüşsün gözün aydın, ama dr un ne kadar ketum yaaaaa, ben kağanda ilk bi kaç ayda bebeyağı sürmüştüm benide kaşındırıp kurutmuştu sonra hiç bişey sürmemiştim doğuma kadar bebeyağını bırakınca kurulukta gitmişti çatlamadım, bundada drun tavsiyesi ile munix diye bir losyon sürüyorum bel ve karın bölgeme
gozdeati; cnm tansiyon çok önemli aman dikkat, özelliklede yüksek tansiyon mutlaka haber ver dr una
dillerim_lal; bebişini görmüssün cnm gözün aydın, maş kuzuya
nur_45; cnm maalesef kaynana ile aynı evde kalınca bu tarz şeyler olabiliyor cnm sen onun dediklerini duymamaya bak, he he de gene bildiğini yap, benim kaynanam geldiğinde 1 haftalık mercimek ve 4 günlük ev eriştesini karıştırıp içne su salça katıp kaynatmış çorba yaptım ben çok değerlendiririm her şeyi dedi çıkardı 1 haftalık yemeği önümüze, e madem uğraştın o kadar tazecik bişeyler yapta yiyelim vitamin alalım yani, zaten 1 tabak mercimek 1 tabak erişte kalmış dolapta at gitsin, kendi yedi, ben eline sağık dedim ama yiyemedim valla cnm 1 haftalık yemek yenirmi ya zehirlenicem bide hamile hamile, hadi 2 günlük olsa yapasında ne işi var 1 haftası geçmiş mercimeğin çorba içinde…ağrında varmış inş geçicidir cnm az daha sabretsin kuzucuk
nesli81; cnm tahlil sonuçlarının temiz çıktığına sevindim , inş aşıntılarda geçer bi an önce